Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Μηνυτήρια αναφορά του Γ. Κοντογιάννη για το Ταμείο Μολυβιάτη 14.10.11Τη Μηνυτήρια αναφορά μπορείτε να βρείτε εδώ (επισυνάπτεται pdf στο τέλος του άρθρου).

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε την Παρασκευή στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο κ. Γεώργιο Ανδρέου, υπεύθυνο του τομέα Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αναφορικά με την τύχη των χρημάτων (περίπου 118.000.000 €) του καταργηθέντος Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ε.Τ.Α.Ε.Α), γνωστού και ως Ταμείου Μολυβιάτη. Σύμφωνα με νόμο τα χρήματα αυτά, μετά την κατάργηση του Ταμείου, τέθηκαν υπό την διαχείριση του Υπουργού Οικονομικών.
Ο κ. Κοντογιάννης επισήμανε στον κ. Εισαγγελέα που παρέλαβε την μήνυση την ανάγκη επίσπευσης της διερεύνησης όσων καταγγέλλει με την μηνυτήρια αναφορά. Παράλληλα ζήτησε την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς επί μήνες δεν δίνεται από την Κυβέρνηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σαφής απάντηση σχετικά με την τύχη του ταμειακού υπόλοιπου του Ε.Τ.Α.Ε.Α, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υποψίες παράνομης χρησιμοποίησης των χρημάτων για άλλους σκοπούς.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, ανέφερε στον κ. Εισαγγελέα πως υπάρχει έντονη κοινωνική αγανάκτηση στις πυρόπληκτες περιοχές, καθώς οι πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια βλέπουν πως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού και προσφορές φιλελλήνων του εξωτερικού, αντί να αξιοποιούνται για το σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν, έχουν «χαθεί», ενώ θα έπρεπε να έχουν χρησιμοποιηθεί την στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και έργων υποδομής, που θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή.
Ως μάρτυρες προτείνονται όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές του Νομού, οι βουλευτές της περιόδου των πυρκαγιών, οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.
Στην μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Κοντογιάννης τονίζει εν κατακλείδι:
«Με τον παραπάνω τρόπο κύριε Εισαγγελέα θεωρώ ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες τέλεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους πολιτικούς προϊσταμένους του Υπουργείου Οικονομικών (1) του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.) που συνίσταται στην εν γνώσει διάθεση των χρηματικών διαθεσίμων του Ταμείου κατά τρόπο αντίθετο στις διατάξεις των παραπάνω νόμων 3624/2007 και 3895/2010, που επιβάλλουν περιορισμούς και προσδιορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο διάθεσής τους, επ' ωφελεία του προϋπολογισμού και (β) της κακουργηματικής λόγω ύψους ποσού και της ιδιότητας των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ως διαχειριστών ξένης, εν προκειμένω, περιουσίας, υπεξαίρεσης των χρημάτων που οι ιδιώτες και οι φορείς κατέθεσαν με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών και των πληγέντων από τις πυρκαγιές προσώπων, με προτεραιότητα στις περιοχές και τους κατοίκους του Νομού Ηλείας, που επλήγη περισσότερο όλων, αφού παρά το νόμο το Ελληνικό Δημόσιο, δια των αρμοδίων υπηρεσιών και πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου Οικονομικών, υπεξαίρεσε και περιέλαβε στην περιουσία του τα διαθέσιμα του Ταμείου που ανήκαν στους κατοίκους και τους δημόσιους φορείς του Νομού Ηλείας και άλλων πυρόπληκτων περιοχών και των οποίων είχε μόνον την διαχείριση, με αντίστοιχη βλάβη τους και παράνομη ωφέλεια του Ελληνικού Δημοσίου ( άρθρο 375 Π.Κ.).
Μετά από τα παραπάνω ΜΗΝΥΩ κάθε υπεύθυνο που θα αποκαλύψει η ανάκριση των παρανόμων πράξεων και παραλείψεων και ζητάω την παραδειγματική τους τιμωρία».
 

14/10/2011PDFΜηνυτήρια αναφορά Γ. Κοντογιάννη για τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη(PDF)


 ΠΗΓΗ: ΔΗΣΥ
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές. 

Ανακοίνωση Τομέα Υποδομών ΔΗΣΥ για το νομοσχέδιο περί αδειών δόμησης


Σχετικά με το σχέδιο νόμου «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών Δόμησης» σημειώνουμε τα εξής:

Η θέση της ΔΗ.ΣΥ επί του ανωτέρω νομοσχεδίου είναι:
Ο έλεγχος των υποβληθείσων ηλεκτρονικά μελετών να γίνεται μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας και πρίν το στάδιο των εκσκαφών από τους ελεγκτές δόμησης (με σχετική επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον δέκα έτη) ή κάποιο πιστοποιημένο ιδιωτικό φορέα, προκειμένου να διασφαλισθεί εξ αρχής τόσο η ποιότητα όσο και η ορθότητα αυτών, με τελικό σκοπό την ακεραιότητα, την νομιμότητα, την ασφάλεια και την λειτουργικότητα του κτιρίου πριν είναι αργά και συμβούν μη αναστρέψιμες βλάβες τόσο στο κτίριο, όσο και στο περιβάλλον. Επιπλέον η ανωτέρω διαδικασία προφυλλάσει από έκνομες πράξεις τόσο τον μελετητή, όσο και τον κατασκευαστή και εν τέλει τον ιδιοκτήτη. Προτείνουμε από κάποιο συγκεκριμένο μέγεθος έργου και άνω να ιδρυθεί ειδικό Μητρώο Κατασκευαστών Ιδιωτικών έργων και να περιλαμβάνεται ο κατασκευαστής στο ηλεκτρονικό αρχείο, με απώτερο στόχο την τεκμηρίωση της τεχνικής του επάρκειας, όπως συμβαίνει και με τα Εργοληπτικά Πτυχία των Δημοσίων 'Εργων.

ΠΗΓΗ: 

Ανακοίνωση Τομέα Υποδομών ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 

Ανακοίνωση Τομέα Υποδομών ΔΗΣΥ για το νομοσχέδιο περί αδειών δόμησης

από τον Θάρρος Τόλμη Αλήθεια, Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011 στις 11:09 μ.μ.
 

Ανδρέας Μουντράκης

Υπεύθυνος τομέα Υποδομών & Μεταφορών - Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

 Προσωπικά στοιχεία:
Τηλεφωνά Επικοινωνίας: (+30) 2106958463783 και (+30) 2109799883

ΑΝΔΡΕΑΣ Μουντράκης

@ AMOUNTRAKIS Αθήνα Ελλάδα http://twitter.com/#!/amountrakis
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Comp.Engineer MBA, Σύμβουλος, Τομεάρχης Υποδομών Δημοκρατικής Συμμαχίας, Αρθρογράφος, ακτιβιστής, Blogger! Φίλος του τένις, Ενεργός Πολίτης.
Face book Andreas Mountrakis http://www.facebook.com/amountrakis

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.