Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Χάος με την αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης

Δελτίο Τύπου Γιώργου Κοντογιάννη 30.01.2012

Μέχρι και σε εξωτερικούς αξιολογητές καταφεύγει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού κ. Κ. Σκανδαλίδη, σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο κ. Σκανδαλίδης παραδέχεται επί της ουσίας ότι με τις υπάρχουσες διαδικασίες είναι αδύνατον να γίνουν οι αξιολογήσεις σε λογικά χρονικά πλαίσια, ενώ δεν δίνει καμία σαφή απάντηση σχετικά με το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των φακέλων πανελλαδικά.
Όπως προκύπτει από την απάντηση, λόγω του περιορισμού που υπάρχει από το Νόμο 3833/2010 σχετικά με τη μηνιαία αποζημίωση των ομάδων εργασίας που απαρτίζονται από γεωτεχνικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος έχει προβεί ήδη στις απαραίτητες ενέργειες, για τη συμμετοχή στην ομάδα αξιολόγησης, υπαλλήλων των υπηρεσιών των περιφερειών και την ανάθεση μέρους του έργου σε εξωτερικό αξιολογητή μέσω της Τεχνικής Βοήθειας ΠΑΑ 2007-2013.
Ο Νόμος 3833/2010 προβλέπει συγκεκριμένα πως σε συλλογικά όργανα, όπως οι ομάδες εργασίας, η μηνιαία αποζημίωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 300 ευρώ και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% των μηνιαίων αποδοχών της οργανικής τους θέσης. Με τα ανωτέρω δεδομένα και έχοντας υπ’ όψιν το περιεχόμενο και τις απαιτήσεις της αξιολόγησης των αιτήσεων ενίσχυσης Σχεδίων Βελτίωσης, προσδιορίστηκαν τα όρια για τον αριθμό των φακέλων, που μπορεί κάθε αξιολογητής να διεκπεραιώσει μηνιαίως (10 φάκελοι αν μήνα). 
Σύμφωνα με τον κ.Σκανδαλίδη, δεν υφίσταται θέμα απόρριψης αξιολογητών αλλά επιλογής κατάλληλων αξιολογητών για το έργο της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς η ομάδα έργου που συστάθηκε για να συμμετέχει στις διαδικασίες αξιολόγησης του Μέτρου 121 αποτελείται μόνο από τους γεωτεχνικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα των εν δυνάμει αξιολογητών, διότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του μέτρου αυτού, μόνο γεωτεχνικοί μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία λόγω του επιστημονικού υπόβαθρου και των εξειδικευμένων γνώσεων και απαιτήσεων που προϋποθέτει το σχετικό μέτρο.
Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.