Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝ


AΛΛΑΖΕΙ ΑΡΔΗΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


Περπατώντας στο κέντρο της πόλης των Σερρών, στην πλατεία Εμπορίου, εκεί που όπως μαρτυρά και το όνομα της χτυπούσε η καρδιά του εμπορίου, από την Τουρκοκρατία ακόμη, βρισκόταν από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και η «Δημοτική Αγορά» των Σερρών. Λέω βρισκόταν, γιατί εδώ και ένα μήνα περίπου στο σημείο υπάρχει ένα εργοτάξιο, μπουλντόζες, λαμαρίνες (ελπίζω σύντομα να διακοσμηθούν με graffiti) και το κουφάρι ενός κτηρίου που εγκαταλελειμμένο χρόνια από τις δημοτικές αρχές ρήμαξε και βρώμισε την περιοχή.

Το κτήριο της  Δημοτικής Αγοράς, έργο του αρχιτέκτονα Μουτσόπουλου, ήταν  ένα σύγχρονο για την εποχή του εμπορικό κέντρο που στέγαζε καταστήματα με είδη τροφίμων. Θυμάμαι πως στα τέλη της δεκαετίας του ’70 πηγαίναμε με τον παππού μου στα «ψαράδικα» -έτσι αποκαλούσαν πολλοί Σερραίοι την Δημοτική Αγορά- για να αγοράσουμε φρέσκα ψάρια, συχνά μας ακολουθούσε κι ένας πελεκάνος που μαζί με τα παγώνια και τα περιστέρια κοσμούσαν την πλατεία Ελευθερίας.

Πάρθηκε απόφαση για την κατεδάφιση από το δημοτικό συμβούλιο των Σερρών, ενώ νωρίτερα είχε ζητήσει η  δημοτική κίνηση «Διάβαση Πεζών» την ανάδειξη του κτηρίου ως διατηρητέο από την Εφορία Νεότερων Μνημείων που παρά τις αρχικές θετικές εισηγήσεις έφερε την αρνητική απάντηση με την υπογραφή του Κου Γερουλάνου.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, συνεχίζονται τόσο από πολίτες, όσο και από δημοτικούς συμβούλους που τάσσονται υπέρ της διατήρησης του κτιρίου. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Αναστασιάδης, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αποτέλεσμα το 5ο Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας να διατάξει άμεση διακοπή της κατεδάφισης.

Η κατεδάφιση της δημοτικής αγορά σταμάτησε μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, το θέαμα όμως για όσους περνούν από το σημείο είναι θλιβερό, οι συζητήσεις πολλές και τα ερωτηματικά αναπάντητα. Ερωτήματα που απευθύνονται στον νυν αλλά και στους πρώην δημάρχους, Μητλιάγκα, Βλάχο και Μωυσιάδη, ερωτήματα που συζητούν όλοι οι Σερραίοι…

•           Γιατί βιάστηκε τόσο πολύ ο δήμαρχος κύριος Αγγελίδης να κατεδαφίσει τη Δημοτική Αγορά ενώ δεν υπάρχει σχέδιο για το τι θα δημιουργηθεί στη θέση της;
•           Γιατί δεν μετέφερε εκεί κάποια υπηρεσία του δήμου π.χ. πολεοδομία, ώστε να κάνει οικονομία στο δήμο αντί να πληρώνει σε χαλεπούς καιρούς δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στα νοίκια;
•           Γιατί δεν αναζήτησαν πόρους για την ανακαίνιση της όπως έγινε στην Καβάλα, στα Χανιά , στον Πύργο, στην Καρδίτσα, στη Χαλκίδα και αλλού;
•           Γιατί στερεί από τους Σερραίους επαγγελματίες την ευκαιρία για επαγγελματική στέγη;
•           Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να υποτιμούν την δημοτική περιουσία ή ακόμη και να την  κακοδιαχειρίζονται;
•           Έγινε εκτός από καταστροφή και καταγραφή της ακίνητης δημοτικής περιουσίας;
•           Αλήθεια τόσα χρόνια γιατί δεν τους ενοχλούσε η κατάσταση της δημοτικής αγοράς;
Μια εξήγηση μπορώ να δώσω… μάλλον τους βόλευε !!! Περίμεναν υπομονετικά να σαπίσει το «φρούτο»…Διαφορετικά,  θα είχαν φροντίσει για τα στοιχειώδη,  να τη  βάψουν, να την καθαρίσουν … έστω λαμπτήρες να άλλαζαν, που έμειναν οι ίδιοι  από την τετραετία Γεωργούλα (1982-1986), για να φωτιστεί το κτίριο!

Και κάτι τελευταίο, σε ποιόν θα χρησιμεύσουν τώρα οι οπτικές ίνες που περάστηκαν στη «Δημοτική Αγορά» μόλις πέρσι;

Χριστίνα Καρπάζη
Δημοσιογράφος
Ράδιο Ε-103 Σέρρες

ΠΗΓΗ: http://oiakxos.blogspot.com/  AΛΛΑΖΕΙ ΑΡΔΗΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.
Πιάνουν τόπο οι πιέσεις Κοντογιάννη για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ


Παρέμβαση βουλευτή Γ. Κοντογιάννη
Τροχοπέδη στην οικονομικά ανεξάρτητη λειτουργία των Οργανισμών Εγγείων


Βελτιώσεων αποδεικνύεται το ελληνικό κράτος, το οποίο όχι μόνο δεν δίνει κίνητρο στους ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και την απεξάρτηση τους από τη ΔΕΗ, αλλά αντιθέτως θέτει εμπόδια.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από την Απάντηση που έδωσε το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Κοντογιάννης και ύστερα από συνεχείς πιέσεις που έχει ασκήσει προς το αρμόδιο Υπουργείο ο πρώην Υφυπουργός , καταβάλλονται προσπάθειες για να αρθούν οι περιορισμοί που υπάρχουν ώστε να μπορούν και οι ΓΟΕΒ και οι ΤΟΕΒ να κάνουν χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Εκτενέστερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραθέτει στην Απάντηση του τα ακόλουθα:

«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί «Έργων Εγγείων Βελτιώσεων» η Ν.Δ. 3881/1958, υπάρχουν περιορισμοί για την εφαρμογή του ανωτέρου θεσμικού πλαισίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β).
Ήδη, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Δ/νση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων & Μηχανολογικού Εξοπλισμού), σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υπηρεσία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και εξετάζει τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης, προκειμένου οι Ο.Ε.Β. να δύνανται να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των αντλιοστασίων που λειτουργούν με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη συνεπακόλουθη μείωση των λειτουργικών τους δαπανών».
 Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: 12 περιπτώσεις χαλκευμένων στοιχείων


(Πέμπτη 19.1.2012) Αποκαλυπτική συνέντευξη Τύπου (Ξενοδ. Holliday Inn, 1μ.μ.)

Η αλήθεια σύντομα θα λάμψει!
«Δίδω και σήμερα συνέντευξη Τύπου, διότι θεωρώ ότι δεν είμαι υπόλογος μόνο απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, την οποίαν σέβομαι απεριόριστα και στην οποίαν θα παρουσιαστώ εντός των επομένων ημερών .
          Είμαι υπόλογος κυρίως απέναντι στον Λαό της Θεσσαλονίκης που επί 17 χρόνια με ψήφιζε ως εκπρόσωπό του στην Βουλή των Ελλήνων και 12 χρόνια ως Δήμαρχό του.
          Και πρέπει να αποδεικνύω κάθε μέρα ότι ήμουν και είμαι άξιος της εμπιστοσύνης του.
          Σήμερα λοιπόν, θα σας αποκαλύψω 12 συγκεκριμένες περιπτώσεις καταθέσεων στους λογαριασμούς μου που είναι δήθεν «αγνώστου προέλευσης» και συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που δήθεν δεν μπορώ να δικαιολογήσω, 12 περιπτώσεις χαλκευμένων στοιχείων, που έχουν διαβιβασθεί ήδη μέσω του γνωστού «πορίσματος» στην Ελληνική Δικαιοσύνη, με σκοπό να την εκτρέψουν από τον στόχο της.
          12 περιπτώσεις χαλκευμένων στοιχείων, που βγαίνουν μέσα από μία απλούστατη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των τραπεζικών μου λογαριασμών, κάτι που έκανα εγώ με πολύ μεγάλη ευκολία μέσα σε 4 ημέρες, κάτι που φαίνεται ότι ήταν πολύ δύσκολο να κάνουν ορισμένοι μέσα σε 4 χρόνια.
Θα σας αναφέρω συγκεκριμένες περιπτώσεις απλών μετακινήσεων χρημάτων μου από μία Τράπεζα σε άλλη, όπως κάνουν καθημερινά όλοι οι Έλληνες – μετακινήσεις που το «πόρισμα» τις υπολογίζει «νέες» καταθέσεις, «νέων» χρηματικών ποσών και ο Εισαγγελεύς δεν έχει στα χέρια του τα στοιχεία που θα σας παραθέσω ευθύς αμέσως, για να αντιληφθεί την αλήθεια, διότι έτσι είναι η διαδικασία!...
          Στο 90% των περιπτώσεων οι καταθέσεις «αγνώστου προέλευσης», είναι η απλή μεταφορά από εμένα τον ίδιο ενός χρηματικού ποσού από την  μία Τράπεζα στην άλλη, η οποία κατά την άποψη μου προσέφερε καλύτερους όρους από καλύτερο επιτόκιο μέχρι το ότι είναι πιο κοντά στην κατοικία μου.
          Το υπόλοιπο 10% των περιπτώσεων είναι καταθέσεις διαφόρων επώνυμων φορέων στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς, απολύτως δικαιολογημένες όπως ευθύς αμέσως θα σας αποκαλύψω.
Ξέρετε πλέον ποιος έκανε με αυτόν τον τρόπο τον υπολογισμό των «καταθέσεων» στους λογαριασμούς μου!
            Το λέει η κα Τσεμπερά στην σελ. 2 του «πορίσματός» της:
            Είναι ο Διευθυντής Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, ο κ.Χρήστος Παπαχατζής, ο οποίος συνελήφθη προ 2μέρου ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης!
          Αρχίζω λοιπόν την απαρίθμηση:1.
     Στις 29-11-2005 έγινε ανάληψη συγκεκριμένου ποσού από μία Τράπεζα και την ίδια ακριβώς ημέρα (29-11-2005) κατατέθηκε το ίδιο ακριβώς ποσό σε άλλη Τράπεζα. Το «πόρισμα» θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό που μετέφερα από την μία Τράπεζα στην άλλη είναι «νέα» κατάθεση, είναι «νέα» χρήματα, των οποίων μάλιστα τον καταθέτη δεν γνωρίζει κανένας, όταν είμαι εγώ ο ίδιος ο οποίος απλά μετέφερα τα χρήματά μου από μία Τράπεζα σε άλλη!
Και αυτό το κάνει κατά τρόπο συστηματικό, το διάτρητο πλέον όπως αντιλαμβάνεστε «πόρισμα».
2.     Στις 21-1-2000 έγινε ανάληψη συγκεκριμένου ποσού από μία Τράπεζα και την ίδια ακριβώς ημέρα (21-1-2000) κατατέθηκε το ίδιο ακριβώς ποσό σε άλλη Τράπεζα. Το «πόρισμα» θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό που μετέφερα από την μία Τράπεζα στην άλλη είναι «νέα» κατάθεση, είναι «νέα» χρήματα.
3.     Στις 31-1-2003 γίνονται 3 αναλήψεις για την έκδοση μια επιταγής συγκεκριμένου ποσού η οποία την ίδια ημέρα (31-1-2003) κατατίθεται από εμένα τον ίδιο σε άλλη Τράπεζα. Το «πόρισμα» θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό που μετέφερα από την μία Τράπεζα στην άλλη είναι «νέα» κατάθεση, είναι «νέα» χρήματα.
4.     Στις 28-12-2005 γίνονται αναλήψεις από δύο Τράπεζες και το σύνολο των αναλήψεων κατατίθεται την ίδια ημέρα (28-12-2005) στο Τ.Π.και Δ., το οποίο αφού κρατά την δόση ενός στεγαστικού δανείου που είχα συνάψει προ 15ετίας, τοποθετεί τα υπόλοιπα σε «προθεσμιακή κατάθεση» για ένα χρόνο. Το «πόρισμα» θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό που μετέφερα από την μία Τράπεζα στην άλλη είναι «νέα» κατάθεση, είναι «νέα» χρήματα, των οποίων μάλιστα τον καταθέτη δεν γνωρίζει κανένας, όταν είμαι εγώ ο ίδιος ο οποίος απλά μετέφερα τα χρήματά μου από μία Τράπεζα σε άλλη!
5.     Στις 15-12-2005 γίνεται ανάληψη από μία τράπεζα και κατάθεση την ίδια ημέρα σε άλλη Τράπεζα για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Το «πόρισμα» θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό που μετέφερα από την μία Τράπεζα στην άλλη είναι «νέα» κατάθεση, είναι «νέα» χρήματα, των οποίων μάλιστα τον καταθέτη δεν γνωρίζει κανένας, όταν είμαι εγώ ο ίδιος ο οποίος απλά μετέφερα τα χρήματά μου από μία Τράπεζα σε άλλη!
6.     Στις 21-6-2000 έγινε ανάληψη συγκεκριμένου ποσού από μία Τράπεζα και την άλλη ακριβώς ημέρα (22-6-2000) κατατέθηκε το ίδιο ακριβώς ποσό σε άλλη Τράπεζα. Το «πόρισμα» θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό που μετέφερα από την μία τράπεζα στην άλλη είναι «νέα» κατάθεση, είναι «νέα» χρήματα.
7.     Στα μέσα Φεβρουαρίου του 1999 – μόλις δηλαδή είχα ξεκινήσει την θητεία μου ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης- η σύζυγός μου έδωσε εντολή πώλησης όλων των μετοχών που είχε στην κατοχή της και στις 3-3-1999 έγινε κατάθεση από την  “NUNTIUS - Χρηματιστηριακή” ενός συγκεκριμένου σεβαστού ποσού στον κοινό μας τραπεζικό λογαριασμό. Το πόρισμα θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό είναι «αγνώστου προέλευσης», διότι απλούστατα δεν μπήκε κανείς στον κόπο να αναζητήσει από την Τράπεζα τον επίσημο τίτλο του καταθέτη που είναι η «NUNTIUS-Χρηματιστηρακή»!
8.     Στις 19-12-2007 πουλάει η σύζυγός μου το αυτοκίνητό της, και ο έμπορος καταθέτει με το όνομά του ένα συγκεκριμένο ποσό στον κοινό τραπεζικό μας λογαριασμό. Το πόρισμα θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό είναι «αγνώστου προέλευσης», διότι απλούστατα δεν μπήκε κανείς στον κόπο να αναζητήσει από την Τράπεζα την ιδιότητα  του καταθέτη, το όνομα του οποίου αναγράφεται στην συγκεκριμένη τραπεζική κατάθεση!
9. Στις 6-3-2007 η ασφαλιστική εταιρεία ALICO στην λήξη της σύμβασης που είχα υπογράψει προ 30 ετών, κατέθεσε στον τραπεζικό μου λογαριασμό με τον τίτλο ALICO ένα συγκεκριμένο ποσό. Το «πόρισμα» θεωρεί περιέργως και αυτό το χρηματικό ποσό, «αγνώστου προέλευσης»!
10.  Στις 16-3-2007  η ασφαλιστική εταιρεία ALICO στην λήξη της σύμβασης που είχε υπογράψει προ 30 ετών η σύζυγός μου, κατέθεσε στον κοινό  τραπεζικό μας λογαριασμό με τον τίτλο ALICO ένα συγκεκριμένο ποσό. Το «πόρισμα» θεωρεί περιέργως και αυτό το χρηματικό ποσό «αγνώστου προέλευσης»!
11.     Στις 22-3-2004 δανείζω σε συνεργάτιδα του γραφείου μου μέσω επιταγής ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο η συνεργάτιδά μου, μου το επιστρέφει πάλι με επιταγή που εμφανίζεται με το όνομά της στον τραπεζικό μου λογαριασμό στις 3-5-2005. Το «πόρισμα» θεωρεί περιέργως και αυτό το χρηματικό ποσό, ότι είναι «αγνώστου προέλευσης»!
12.  Τέλος το τραγικό: Η σύζυγος μου μετέβη το 2000 στο εξωτερικό για χειρουργική επέμβαση  και ο ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψη Ασφαλισμένων Δημοσίου) μετά την συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών κατέθεσε στις 18-1-2001 ένα συγκεκριμένο ποσό στον κοινό τραπεζικό μας λογαριασμό με τον τίτλο του    OPAD.
Το «πόρισμα» θεωρεί και αυτό το χρηματικό ποσό «αγνώστου προέλευσης», το οποίο δήθεν δεν μπορώ να δικαιολογήσω! 
Αυτές οι 12  με ονοματεπώνυμο και μόνο περιπτώσεις και θα αποκαλύψω και άλλες, μαζί με του λογαριασμού της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», υπερκαλύπτουν το ποσό που δήθεν δεν μπορώ να δικαιολογήσω κατά το διάτρητο πλέον «πόρισμα» και τινάζουν στον αέρα τις προσπάθειες σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής μου.
Όπως αντιλαμβάνεσθε με όλα τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα που σας παρέθεσα, καταρρέει πλήρως η σκευωρία.
Όπως αντιλαμβάνεσθε η προσπάθεια των συκοφαντών να εμπλέξουν το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης που εγώ επαναλαμβάνω απεκάλυψα, με τραπεζικές  καταθέσεις που δήθεν είναι «αγνώστου προέλευσης», γίνεται  μπούμερανγκ και σύντομα θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση το όλο οικοδόμημα.
     Ο Εισαγγελεύς που κατέθεσε χθες την πρόταση του στο Συμβούλιο Εφετών, όπως σας προανέφερα δεν είχε στην διάθεσή του τα στοιχεία που μόλις σας εξέθεσα, παρά είχε μόνο το γνωστό «πόρισμα», διότι έτσι δυστυχώς είναι η διαδικασία.
     Είμαι σίγουρος ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή στα αδιαμφισβήτητα αυτά στοιχεία, που σας αποκάλυψα σήμερα και θα βάλει κάθε κατεργάρη στη θέση του.
     Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να είναι βέβαιοι, ότι η λάσπη, είτε σε ένα, είτε σε δύο, είτε σε τρεις μήνες θα επιστρέψει στους λασπολόγους.»


Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.