Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Έως πότε;

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Σερραϊκόν Θάρρος, Καθημερινή Εφημερίδα του Ν. Σερρών, Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013, στην σελίδα 10. Έως πότε;  http://christos-a-katsaros74.webnode.gr/products/έως-πότε;-/

ΕΩΣ ΠΟΤΕ;
            Σκηνικό βατραχομυομαχίας θυμίζει πλέον το κλίμα στους κόλπους της Τρόικας σε ό,τι αφορά τις θέσεις τους για το Ελληνικό χρέος προκαλώντας
κλαυσίγελο στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τις λάθος συνταγές τους εδώ και τρία και πλέον έτη, που Κύριος οίδε πριν από πόσο καιρό τις έχουν απεργαστεί για να τις εφαρμόσουν τώρα, την κατάλληλη για αυτούς στιγμή. Ναι, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχεται – και μάλιστα για δεύτερη φορά – ότι το μείγμα των μέτρων λιτότητας ήταν λάθος, αλλά δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορούν παρά να εκφράσουν τη λύπη τους και να επιμείνουν στην υλοποίηση του προγράμματος που έφερε σε απόγνωση τον Ελληνικό λαό και ευθύνεται για τις χιλιάδες αυτοκτονίες συνανθρώπων μας που μη δεχόμενοι τον υποβιβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ζωής τους προτίμησαν τον θάνατο. Για φορολογικές ελαφρύνσεις; Παρά τα εύσημα ούτε λόγος!
          Αλλά εν πάση περιπτώσει αυτοί είναι οι δανειστές, τα συμφέροντά τους θα θελήσουν να διασφαλίσουν. Η ελληνική πολιτεία ποιο συμφέρον έχει και τους ακολουθεί; Μήπως δεν θα μας ξαναδανείσουν και θα χρεοκοπήσουμε; Ο Ελληνικός λαός αργοπεθαίνει κι η ελληνική πολιτεία ψάχνει τρόπους να αυτοεπιβεβαιωθεί μέσα από επίπλαστες ιστορίες επιτυχίας. Για ποια επιτυχία μιλάμε άραγε; Για ποια ανάπτυξη; Όλα είναι θεωρητικά∙ πώς μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με 28% ανεργία και μισθούς πείνας; Μήπως η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη δεν αφορά την Ελλάδα και τους Έλληνες αλλά ξένες πολυεθνικές εταιρείες που έχουν ήδη αγοράσει γη, αγαθά και υπηρεσίες; Ο Ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να ξέρει τι πρόκειται να συμβεί γιατί αγαπητοί άρχοντες του τόπου αυτού, από αυτόν ζητάτε να σας εκλέξει και σε αυτόν υπόσχεσθε ανέφικτες υποσχέσεις. Αφού έτσι κι αλλιώς μας το λένε καθαρά ότι η συνταγή είναι αποτυχημένη, αλλά εμείς πρέπει να την εφαρμόσουμε ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την φυσική, ηθική και οικονομική μας εξόντωση, αφού η εγχείρηση – ή μάλλον το εγχείρημα – πέτυχε αλλά ο ασθενής απέθανε. Με αυτά τα δεδομένα γιατί πιστεύουμε – αν πραγματικά το πιστεύουμε και δεν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες πίσω από αυτό – ότι αυτοί είναι οι σωτήρες μας;
          Αλλά ας δούμε ποιοι είναι αυτοί που επαγγέλλονται ότι θα μας σώσουν: κατά βάση μιλάμε για την Γερμανία, αφού αυτή φαίνεται να κινεί τα νήματα μέχρι τώρα. Ο παντοδύναμος κύριος Σόιμπλε είχε την «καλοσύνη» να μας ενημερώσει ότι δεν ήταν λάθος η συνταγή, αλλά πως φταίμε εμείς γιατί δεν επιδείξαμε αποφασιστικότητα και δεν πήραμε γρήγορα μέτρα ούτε προβήκαμε άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή καθυστερήσαμε τους μισθούς τύπου Ανατολικής Ευρώπης, δεν κλείσαμε άμεσα νοσοκομεία και σχολεία, αφήσαμε στον Έλληνα μια αμυδρή ελπίδα ότι μπορεί κάποια στιγμή να βγει απ’ το σκοτάδι στον ήλιο, δεν αφήσαμε να είναι πολλαπλάσιες οι αυτοκτονίες, δεν πήρε ενδεχομένως η Γερμανία όσα εργατικά χέρια «ακαμάτηδων» - όπως λένε -  Ελλήνων χρειαζόταν. Αυτό δεν είναι σχέδιο σωτηρίας, είναι ουσιαστικά σχέδιο γενοκτονίας. Η Ελλάδα έχει, αν το θελήσει, τρόπους να βγει από αυτό τον φαύλο κύκλο που τίποτε άλλο δεν της προσφέρει πέρα από εξευτελισμό και οικονομικό μαρασμό : ο τουρισμός, η αξιοποίηση – όχι η εκποίηση – του ορυκτού μας πλούτου και των ενεργειακών πηγών μας, το εξαγωγικό εμπόριο – και μάλιστα αγαθών που μόνο στην ελληνική γη μπορεί να βρει κανείς σε τέτοια ποιότητα – και  η  ναυτιλία θα μπορούσαν να αποτελέσουν το αντίβαρο στη λαίλαπα των στυγνών μέτρων που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως αριθμό και αναλώσιμο υλικό, ως γρανάζι μιας καλοκουρδισμένης μηχανής και όχι ως φυσική οντότητα και ηθική προσωπικότητα μιας συμμετοχικής και ταυτόχρονα αυτόνομης κοινωνίας, ισότιμης και ισάξιας με αυτές που τώρα την ποδοπατούν. Έως πότε λοιπόν;  Έως πότε οι φωνές των ανθρώπων θα είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω;  Ας ευχηθούμε να υπάρξουν γρήγορα ευήκοα ώτα…!
Επισημάνσεις…
Γραφεί ο Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος - Διεθνής αναλυτής
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055

Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 2327110024 & 6976915473 

E-mail: xrhstos_katsaros@yahoo.gr  , xrhstos.katsaros@gmail.com

Ιστότοπος:  Web node http://christos-a-katsaros74.webnode.gr/
Twitter: Christos A. Katsaros @Chris_Sintiki https://twitter.com/Chris_Sintiki
Σελίδα Profile on Face book: Χρήστος ΑΚατσαρός (Chris Sintiki)

Web Blogger: Με θάρρος και τόλμη για την αλήθεια http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.gr

 Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ http://grafida-sintikis.blogspot.gr/

You Tube: Το κανάλι του χρήστη christos411970 ♥_♥_''Η ποίηση είναι Αγάπη''_♥_♥_  http://www.youtube.com/user/christos411970?feature=mhee 

Σερραϊκόν Θάρρος, Καθημερινή Εφημερίδα του Ν. Σερρών,  ΈΤΟΣ 42ο ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 13.075  ΠΕΜΠΤΗ  13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013.


ΠΗΓΗ: Έως πότε;  http://christos-a-katsaros74.webnode.gr/products/έως-πότε;-/

Ποιες είναι οι γόνιμες μέρες του κύκλου;

Ποιες είναι οι γόνιμες μέρες του κύκλου;

“Ποιες άλλες μέρες εκτός τις γόνιμες μέρες υπάρχει πιθανότητα να μείνω έγκυος;Και δεν εννοώ να μείνει το σπέρμα ανθεκτικό αλλά αν υπάρχει πιθανότητα να τελειώσουν οι γόνιμες μέρες και μετά.Ευχαριστώ!”Οι λεγόμενες γόνιμες ημέρες μίας γυναίκας είναι οι μέρες κοντά στην ωορρηξία, που συνήθως σε μία γυναίκα με σταθερό κύκλο 28 ημερών, οι ημέρες αυτές είναι κοντά στην 14η ημέρα, μετρώντας από την 1η ημέρα της τελευταίας περιόδου. Επειδή το ωάριο έχει μία διάρκεια ζωής που μπορεί να φτάνει τις 48 ώρες και ταυτόχρονα επειδή το σπερματοζωάριο μπορεί να παραμείνει ενεργό για μέχρι και 48-72 ώρες, άρα και πριν από την ωορρηξία, οι γόνιμες ημέρες μίας γυναίκας με κύκλο 28 ημερών υπολογίζονται μεταξύ 11ης (2-3 ημέρες πριν την ωορρηξία επειδή το σπέρμα μπορεί να παραμείνει για αυτό το χρονικό διάστημα στο γεννητικό σύστημα της γυναίκας μετά την επαφή) και 16ης (αφού όπως είπαμε το ωάριο μπορεί να «ζήσει» έως και 48 ώρες από την ωορρηξία) ημέρας του κύκλου.

Αυτά φυσικά ισχύουν σε γενικές γραμμές και για μία γυναίκα με πολύ σταθερό κύκλο 28 ημερών. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες γυναίκες μπορεί να έχουν μία καθυστέρηση στην ωορρηξία τους, οπότε να είναι γόνιμες οι ημέρες και μετά την 16η ημέρα του κύκλου, ή αντίθετα να έχουν ωορρηξία πιο νωρίς, έτσι ώστε θεωρητικά, αν και με μικρή πιθανότητα να υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης σε οποιαδήποτε ημέρα του κύκλου. Για αυτό το λόγο και στις γυναίκες ή τα ζευγάρια που θέλουν να αποφύγουν μία ανεπιθύμητη κύηση του συνιστούμε να χρησιμοποιούν αντισύλληψη πάντοτε, ενώ στα ζευγάρια που επιθυμούν μία εγκυμοσύνη τους συμβουλεύουμε να έχουν πιο συχνά επαφές στο διάστημα από 11η-18η ημέρα του κύκλου.
Άρις Αντσακλής, καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»
boro.gr

Αλεπού πυροβόλησε κυνηγό

image

Αν και τραυματισμένη, νίκησε το διώκτη της…
 
Μια τραυματισμένη αλεπού στη Λευκορωσία, η οποία προσπαθούσε να ξεφύγει από τον κυνηγό που την καταδίωκε, τον πυροβόλησε κατά την πάλη που σημειώθηκε μεταξύ τους.
 
Ο κυνηγός αφού πρώτα πυροβόλησε από απόσταση το άτυχο ζώο και το τραυμάτισε, στη συνέχεια το πλησίασε για να το αποτελειώσει, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
 
Η αλεπού αντιστάθηκε και κατά τη πάλη που σημειώθηκε μεταξύ τους, πάτησε κατά λάθος με το πόδι της τη σκανδάλη του όπλου, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον κυνηγό στο πόδι.
«Το ζώο αντιστάθηκε και στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τα χέρια του κυνηγού πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη του όπλου», δήλωσε εκπρόσωπος των Αρχών.
Το κυνήγι της αλεπούς είναι δημοφιλές στην αγροτική περιοχή της Λευκορωσίας.

econews