Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δ. Δρογίδης: ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Άρθρο του υπ. Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρη Δρογίδη,



με τίτλο: 
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.ΔΡΟΓΙΔΗΣ
Διδάκτωρ Ιστορίας Paris 1 Pantheon Sorbonne
τ. Υπότροφος Unesco
υπ. Βουλευτής Δημοκρατικής Συμμαχίας Α΄ Θεσσαλονίκης
Βασ. Ηρακλείου 26 6ος ορ.  54624 Θεσαλονικη
Τηλ. 2310 241502   2310  241504    2310 241513  2310   241514
Κινητό    6973315622  drogidis@otenet.gr  ddro90@otenet.gr

Δελτίο Τύπου Δημήτρη Δρογίδη 7-2-2012

Η
 Ελλάδα βρίσκεται πάλι κάτω από ανεπίτρεπτους εκβιασμούς. Οι πολιτικοί – που στηρίζουν τη κυβέρνηση Παπαδήμου – βρίσκονται, κυριολεκτικά, με το πιστόλι στον κρόταφο. Δείχνουν να πειραματίζονται ανάμεσα στην κοινωνική έκρηξη και στην υποταγή των δανειστών.
 Στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν να πάρουν μια απόφαση που θα ξεπερνά  τη διαχειριστική λογική και θα δίνει προοπτική στα πράγματα. Το πρόβλημα εντοπίζεται, λοιπόν, στην ανεπάρκεια της ηγεσίας να πάρει «αποφάσεις» για το κοινωνικό σύνολο, ενώ ψάχνει, πανικόβλητη, να σώσει το φθαρμένο πολιτικό σκηνικό.
Η αλήθεια της κοινωνίας δε συμβαδίζει με τη λογική Παπαδήμου και τις περικοπές από το ήδη εξαθλιωμένο λαό. Η αλήθεια της κοινωνίας απαιτεί να λειτουργήσει η δικαιοσύνη και να επιστραφούν όλα όσα οφείλονται στα ταμεία της χώρας. Άλλωστε, δεν υπάρχει ανάπτυξη μέσα από τις χαμηλές αποδοχές, ούτε υψηλό βιοτικό επίπεδο μέσα από τις περικοπές, αν υπήρχε τέτοια πιθανότητα τότε θα υπήρχε ανάπτυξη στον Τρίτο Κόσμο, όπου οι αποδοχές είναι πολύ χαμηλές.
Η Διαθλαστική Όραση και ο Παραμορφωτικός Καθρέφτης
Η απειλή της χρεοκοπίας σε μια χώρα – περιοχή – με πολλά ενεργειακά αποθέματα, που τα προβάλλουν μέσα από μισόλογα, αποτελεί ένα τέχνασμα που οδηγεί τη χώρα στην εντατική. Η απειλή ότι, αν αγγίξει η δικαιοσύνη τους υπεύθυνους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στην τρόικα και το ΔΝΤ, θα γίνουν μεγάλες αναταραχές, αποτελεί ωμή παρέμβαση που δε θέλει τη δικαιοσύνη (τυφλή) αδέκαστη, αλλά τη θέλει με «διαθλαστική όραση» που έχει επιλεκτική ευαισθησία και λειτουργεί σαν Παραμορφωτικός Καθρέφτης.
Όταν η πολιτική είναι διαχειριστική και η δικαιοσύνη διαθλαστική δεν υπάρχει όραμα ούτε ανάπτυξη στη χώρα. Ο κόσμος άγεται και φέρεται από την πολιτική της φήμης και νιώθει την αδικία να πνίγει κάθε προσπάθεια. Η απαξίωση της πολιτικής μέσα από τα πρόσωπα θα φέρει την Ελλάδα σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Οι πολιτικοί φοβούνται τις πολιτικές επιλογές και ασκούν μια «διπλωματία των συμπτωμάτων», λειτουργούν μέσα από το φοβικό σύνδρομο μιας πιθανής κοινωνικής έκρηξης, αλλά δεν επιλέγουν αποφάσεις που ανέτρεπαν την κοινωνική κατακραυγή.
Οι «αδιάβαστοι» Βουλευτές
Η ανευθυνότητα με την οποία πέρασε το μνημόνιο –που δε διαβάστηκε – από τους βουλευτές μοιάζει με πολιτική φάρσα στο θέατρο της διπλωματίας, ενώ οι «αδιάβαστοι» βουλευτές παραμένουν στα έδρανα του κοινοβουλίου και απολαμβάνουν το αξίωμά τους. Η αφοπλιστική ειλικρίνεια δεν ενεργοποίησε τη Δικαιοσύνη να αναζητήσει την ανευθυνότητα των υπευθύνων.
Η ατιμωρησία για τα κρατικά ελλείμματα και η ανευθυνότητα των πολιτικών επιλογών έφερε ένα πολιτικό αδιέξοδο, όπου η έννοια κάθε πολιτικής και ποινικής ευθύνης μοιάζει με ξεθωριασμένη φιγούρα πάνω σε ένα μισογκρεμισμένο τοίχο. Η κυβέρνηση Παπαδήμου λειτουργεί, δυστυχώς, μέσα από τις ίδιες στρεβλώσεις που έχει το πολιτικό σκηνικό και κανείς δε φαίνεται να αναλαμβάνει την ευθύνη γενναίων μεταρρυθμίσεων. Η λογική του PSI και του δανειακού κόστους είναι σε δυσαρμονία με την προσδοκία των πολιτών και την κοινωνική εξαθλίωση που βιώνει ο κόσμος. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να αλλάξει «όνομα» για να απενοχοποιηθεί, έχει ανάγκη να αποτάξει την «ενοχική» πολιτική πρακτική της ηγεσίας της και να πάρει αποφάσεις όχι για τη διαχείριση της κρίσης, αλλά τη διάσωση της χώρας.         


Δρ. Δημήτριος Δρογίδης 
Πολιτικό γραφείο

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  

Από Θάρρος Τόλμη Αλήθεια , Τρίτη, 7 Φεβρουάριος 2012 στις 1:21 μ.μ.

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.