Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η Τομεάρχης Α.Α.ΔΗΣΥ Νίκη Αραμπατζή συναντήθηκε με τον Υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη για το σχέδιο της νέας Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική) 2014-2020


Η “Κοινή Αγροτική Πολιτική: Προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Διαμόρφωση ελληνικών θέσεων”  ήταν το αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης που συγκάλεσε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους των αγροτικών ενώσεων και κομμάτων.

Ανακοίνωση τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης

Από τον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του κινήματος εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη για το σχέδιο της νέας Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική) 2014-2020, η υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νίκη Αραμπατζή, κατέθεσε τις προτάσεις του κινήματος για τις ρυθμίσεις που αφορούν το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής.
Εξέφρασε την αντίθεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται ως αγρότης αυτός ο οποίος έχει 5% εισόδημα από αγροτικές εργασίες και εξομοιώνεται με τον αμιγώς κατ' επάγγελμα αγρότη. Δεν μπορούν οι έχοντες και κατέχοντες από άλλους πόρους να νέμονται τα δικαιώματα των κατ' επάγγελμα αγροτών. Αυτή η ρύθμιση θα πλήξει τα δικαιώματα του ενεργού και πραγματικού αγροτικού πληθυσμού.
Επίσης η υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκη Αραμπατζή επεσήμανε στον αρμόδιο υπουργό ότι με την πολιτική της κυβέρνησης πλήττεται το εισόδημα του αγροτικού κόσμου ολοένα και περισσότερο, τονίζοντας ότι ενώ «εμείς σχολιάζουμε νούμερα γενικώς και αορίστως, οι παραγωγοί δίνουν τη συγκομιδή τους στην αγορά χωρίς να είναι εξασφαλισμένες οι ελάχιστες τιμές στο βαμβάκι, το ρύζι και τον αραβόσιτο».



Νίκη Αραμπατζή Δικηγόρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου &Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας


Νίκη Αραμπατζή








Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 




10/10/2011
Δηλώσεις του Υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη για  κοινή Αγροτική Πολιτική.  http://www.minagric.gr/greek/press/2011/10/greek101011.shtml














 

 
Σε συνάντηση για την ΚΑΠ μετά το 2013 συμμετείχε η ΠΑΣΕΓΕΣ


Σε συνάντηση για την ΚΑΠ μετά το 2013 συμμετείχε η ΠΑΣΕΓΕΣ
http://www.paseges.gr/portal/cl/co/fdb462a9-4026-4066-aebf-90271038b358



Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές. 

Σας παρακαλώ γράψτε αν θέλετε το σχόλιο σας;

Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2012 ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ – ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ»


Ο κ.Β. Παπαγεωργόπουλος σχετικά με το «Προσχέδιο» του Προϋπολογισμού του 2012 που κατετέθει στην Βουλή, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2012 ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ – ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ»



«Δεκαοκτώ μήνες μετά την υπαγωγή της πατρίδας μας στην δικαιοδοσία της «Τρόϊκας» η κατάσταση είναι τραγική.
          Παρά το ότι στο χρονικό αυτό διάστημα δανεισθήκαμε άλλα 65 εκ. € από την Ευρώπη και το Δ.Ν.Τ., το χρέος της χώρας μας ως ποσοστό του ΑΕΠ συνεχώς ανεβαίνει και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων συνεχώς κατεβαίνει.
Η συνταγή του «Μνημονίου» αποδείχθηκε τελείως λανθασμένη.
          Μέσα στην ζοφερή αυτή εικόνα που παρουσιάζει η Ελληνική κοινωνία, κατέθεσε προχθές η Κυβέρνηση την Βουλή το «Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού» του 2012.
          Το μελέτησα και πιστεύω ότι όποιος το διαβάσει θα καταληφθεί από βαθειά μελαγχολία.
          Τα στοιχεία που αναφέρονται στον Προϋπολογισμό και για το 2011 και για το 2012, είναι τελείως αρνητικά.
          Για παράδειγμα αναφέρεται ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2011 το ΑΕΠ σημείωσε μείωση 7,3% σε ετήσια βάση, που προήλθε από μείωση κατά 6,8% της ιδιωτικής κατανάλωσης και κατά 17,9% από μείωση των συνολικών επενδύσεων!
Αναφέρεται επίσης ότι μέσα στο 2011 οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών μειώθηκαν κατά 10,7%!
          Για το 2012 αναφέρονται, το ίδιο αρνητικά στοιχεία:
Ρυθμός ανάπτυξης -2,5%.
Εγχώρια ζήτηση -4,9%.
Ιδιωτική κατανάλωση -6%.
Έσοδα ΦΠΑ -2% παρά το ότι εκτοξεύθηκε στο 23%..
Απασχόληση -1,1%.
Επενδύσεις -4%.
Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων - 22%.
Συγχρόνως ο Προϋπολογισμός προβλέπει:
Ανεργία +16,4.
Έμμεση φορολογία  +14,3%.
Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων +27,5%
Νέες φορολογίες και νέο μισθολόγιο +5 δισ. €.
Τέλος στον Προϋπολογισμό του 2012 προβλέπεται ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ανέλθει μόλις στο 3,6% του ΑΕΠ όταν πριν 10 χρόνια, το 2002, έφθανε το 4,5% !
Γίνεται φανερό μέσα από την μελέτη του Προϋπολογισμού του 2012, ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της Ελληνικής Οικονομίας.
Ο δρόμος του «Μνημονίου», χωρίς μάλιστα καμία διαπραγμάτευση, που διάλεξε ο Πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου τον Μάϊο του 2010, αποδείχθηκε καταστροφικός.
Τι πρέπει να γίνει;
Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζεται αμέσως αλλαγή πλεύσης.
Πρέπει κάποιος να ορθώσει το ανάστημα του.
Να πει προς όλες τις κατευθύνσεις «ως εδώ και μη παρέκει».
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε στον 21ο αιώνα μισθούς και συντάξεις πείνας, χωρίς μάλιστα καμία προοπτική.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε απαθείς να βλέπουμε την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού.
Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε μοντέλο Βουλγαρίας στους μισθούς και τις συντάξεις για να έρθουν μετά οι «επενδυτές» να μας σώσουν.
Δεν μπορούμε να πουλήσουμε έναντι πινακίου φακής Κρατικές Εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, όταν το Χρηματιστήριο μας το κατέβασαν τα γνωστά «επενδυτικά» κεφάλαια στις 700 μονάδες από 6.500!
Δεν μπορούμε να πάμε μέσα στο 2012 σε «πρωτογενή πλεονάσματα» ύψους μάλιστα 3,2 δισ.€ ενώ ακόμη δεν έχουμε μπει στην ανάπτυξη, ενώ δηλαδή συνεχίζεται η ύφεση, γιατί αυτό προϋποθέτει απάνθρωπη μείωση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού Λαού.
Αυτό σημαίνει ότι το 2012 όλα τα δάνεια που θα συνάψουμε θα διοχετευθούν στο εξωτερικό για αποπληρωμή των παλαιών μας δανείων, ότι θα ζήσουμε παρά το ότι θα υπάρξει ύφεση με όσα παράξουμε το 2012 και ότι θα μας «περισσέψουν» και 3,2 δισ.€, τα οποία και αυτά θα δοθούν στους δανειστές μας!
Πλήρης δηλαδή εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε το παιχνίδι των «αγορών», δηλαδή 30-40 συγκεκριμένων επενδυτικών funds, που το 95% έχουν έδρα την Ν. Υόρκη και το 5% το Λονδίνο.
Πρέπει να ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο.
Με τόλμη, με φαντασία, με σύνεση, με σχέδιο, με περισσότερη δουλειά, με περιορισμό της σπατάλης, με κίνητρα, με επενδύσεις, με συμφωνίες για μακροχρόνιο χαμηλότοκο δανεισμό με περίοδο χάριτος.
Να τα αναπτύξει αυτά η Πολιτική Ηγεσία στην Ευρώπη με σοβαρότητα και πειθώ.
Να περάσουμε το μήνυμα ότι αναγνωρίζουμε τα λάθη του παρελθόντος, ότι ξεκινάμε με ταχύτητα μια καινούρια πορεία, ότι είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά και να κάνουμε θυσίες, αλλά ότι δεν μπορούμε να οδηγήσουμε τον Ελληνικό Λαό στην εξαθλίωση και στην ντροπή.
Ότι είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε έναν αποτελεσματικό και σκληρό, αλλά συγχρόνως «Ελληνικό δρόμο».

Vassilis Papageorgopoulos

Πολιτικό Γραφείο                                .
Βασίλη Παπαγεωργόπουλου             .
Μητροπόλεως 55 54623 Θεσσαλονίκη  .
τηλ. 2310234836 fax.2310244223        .