Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Επίτιμος δημότης Σερρών ο Κάρολος Παπούλιας

Θα λάβει το χρυσό κλειδί της πόλης στα τέλη Ιουνίου

Επίτιμος δημότης Σερρών ο Κάρολος Παπούλιας

Το χρυσό κλειδί της πόλης των Σερρών, θα δοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά την διήμερη επίσκεψή του στην πόλη, στις 28 και 29 Ιουνίου, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της απελευθέρωσής της.

Ο κ. Παπούλιας θα φθάσει στις Σέρρες την Παρασκευή το βράδυ, 28 Ιουνίου , ενώ την επόμενη μέρα θα παραστεί στην επίσημη αρχιερατική δοξολογία, στον παλιό μητροπολιτικό ναό των Αγίων Θεοδώρων, όπου θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μητροπολίτη Σερρών Αποστόλου (Χριστοδούλου). 

Αμέσως μετά θα μεταβεί στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων, ενώ στη συνέχεια θα παραστεί στην καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Θα ακολουθήσει επίσημη υποδοχή του κ. Παπούλια στο Διοικητήριο της περιφερειακής Ενότητας Σερρών, όπου θα τον υποδεχθεί ο δήμαρχος, Πέτρος Αγγελίδης και θα του αποδώσει το χρυσό κλειδί της πόλης.

ΠΗΓΗ newsbeast.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr 

Διαδήλωση κατά της λιτότητας στη Φραγκφούρτη

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της λιτότητας στη Φρανκφούρτη!

Διαδήλωση κατά των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη, ύστερα από έκκληση της αντικαπιταλιστικής οργάνωσης Blockupy.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της λιτότητας στη Φρανκφούρτη!

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι-5.000 σύμφωνα με την αστυνομία- συμμετέχουν σήμερα στη Φρανκφούρτη σε διαδήλωση κατά των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη, ύστερα από έκκληση της αντικαπιταλιστικής οργάνωσης Blockupy, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. 
Ανάλογες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα στη νότια Ευρώπη. 
Οι διαδηλωτές πρόκειται να κάνουν πορεία ως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καθώς σήμερα, 1η Ιουνίου, συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ίδρυσή της. 
Συνδικάτα και οργανώσεις της αριστεράς (Verdi, IG Metall, το κόμμα Die Linke, Attac, κ.α) ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποτελεί συνέχεια της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες κατά της λιτότητας με τη συμμετοχή 2.000 ανθρώπων. 
"Θέλουμε να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι η πολιτική της ΕΚΤ και της τρόικας, υπό την επιρροή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δεν αποτελεί λύση", δήλωσε ο Ρολάντ Σις, εκπρόσωπος της Blockupy.

Στην Αθήνα ο Ρώσος Πατριάρχης για επίσημη επίσκεψη

ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στην Αθήνα ο Ρώσος Πατριάρχης

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα, στις 6:15 το απόγευμα, για επίσημη επίσκεψη, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος. Τον προκαθήμενο της ρωσικής Εκκλησίας θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μαζί με μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Στην Αθήνα ο Ρώσος Πατριάρχης
Η επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη αποτελεί ξεχωριστό εκκλησιαστικό γεγονός, το οποίο όμως έχει και άλλες πολιτικές προεκτάσεις, δεδομένων των σχέσεων του Ρώσου Πατριάρχη με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας και προσωπικά με τον Βλ. Πούτιν, αλλά και του προφίλ του συγκεκριμένου ιεράρχη.

Ήδη στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί ισχυρά μέτρα περιφρούρησης τόσο για την άφιξη όσο και για την παραμονή του Πατριάρχη στην Αθήνα.

Ο Ρώσος Πατριάρχης συνοδεύεται από μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων, την προσωπική του φρουρά αλλά και τον στενό του συνεργάτη, μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, που είναι ένα είδος υπουργού Εξωτερικών για τη Ρωσική Εκκλησία. Στη συνοδεία του συμμετέχουν και άλλοι κληρικοί της ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας επισκέπτεται την Αθήνα, 21 χρόνια μετά την ανάλογη επίσκεψη του προκατόχου του Αλέξιου.

Στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχθεί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, επικεφαλής των μελών της Ιεράς Συνόδου και κλιμακίου κληρικών, ενώ στην υποδοχή θα παραστούν και εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Στο αεροδρόμιο, σε ειδική εξέδρα, ο Ρώσος Πατριάρχης θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κάνει τις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Στη συνέχεια, Πατριάρχης και αρχιεπίσκοπος θα μεταβούν στον ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, όπου θα τελεστεί δοξολογία.

Η επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη στην Αθήνα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για έναν ακόμη λόγο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδεύεται και από ομάδα Ρώσων επιχειρηματιών.

Το πρωί της Δευτέρας, ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Πατριάρχης θα συλλειτουργήσει μαζί με τον αρχιεπίσκοπο στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα, μια επιλογή που έκανε ο αρχιεπίσκοπος και έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω της παρουσίας μεταναστευτικού στοιχείου (μεταξύ τους υπάρχουν και αρκετοί Ρώσοι) αλλά και λόγω των γενικότερων προβλημάτων (ρατσισμού, ξενοφοβίας κλπ) που παρατηρούνται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Πατριάρχης Μόσχας θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί για το Άγιο Όρος. Η επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη έχει σημασία και από πλευράς τουρισμού, καθώς είναι γνωστή η αγάπη του ορθόδοξου ρωσικού λαού για το «περιβόλι της Παναγίας». Γενικότερα, η επίσκεψη του Ρώσου προκαθημένου αναμένεται να αποδώσει και στο επίπεδο του τουρισμού καρπούς, με την αύξηση των επισκεπτών στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα προέρχεται πλέον από τη Ρωσία. Πολλοί απ΄αυτούς τους επισκέπτες έρχονται στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να επισκεφθούν τα εκκλησιαστικά μνημεία και να προσκυνήσουν λατρευτικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι ο Πατριάρχης Μόσχας, έρχεται μετά την επίσκεψη στη Ρωσική Εκκλησία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου πέρυσι. Κατά την επίσκεψη αυτή, το Πατριαρχείο Μόσχας είχε ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο της αρχιεπισκοπής με ποσό 450.000 ευρώ.

Ευ. Βενιζέλος: Να ψηφιστεί πλήρης και ολοκληρωμένη αντιρατσιστική νομοθεσία

«Άθλια η εικόνα του πολιτικού συστήματος»

Να ψηφιστεί ολοκληρωμένη αντιρατσιστική νομοθεσία ζήτησε ο Ευ.Βενιζέλος


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Αν η Βουλή δεν καταφέρει να ψηφίσει πλήρη και ολοκληρωμένη αντιρατσιστική νομοθεσία, τότε θα έχουμε κάνει την πρώτη πράξη αυτοκτονίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα έχουμε επιδείξει τραγική ιστορική μυωπία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην ημερίδα που οργάνωσαν το ΙΣΤΑΜΕ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με θέμα «Στη Θεσσαλονίκη της μνήμης δεν έχουν θέση ο ναζισμός, ο ρατσισμός, η βία».

Επισήμανε ότι είναι «άθλια» η εικόνα που δίνει το πολιτικό σύστημα στη συζήτηση γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τόνισε πως είναι ανάγκη να συμφωνήσουν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με τη ΝΔ για εθνικούς λόγους, αλλά έχει θεμελιακές αξιακές και ιδεολογικές διαφορές.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τώρα οι ξένοι συνομιλητές δεν θέτουν ως πρώτο ζήτημα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας. «Δεν μιλάμε για εκτός νόμου κόμματα, αλλά για εκτός νόμου συμπεριφορές που πρέπει να στιγματίζονται» σημείωσε. Πρόσθεσε πως οι συμπεριφορές αυτές αφορούν φυσικά πρόσωπα που όταν εκπροσωπούν κόμματα πρέπει να στιγματίζονται και αυτά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση αποτελεί εύφορο έδαφος για την αποδοχή της Χρυσής Αυγής». Η «νόθα» διάκριση μνημονιακών-αντιμνημονιακών δυνάμεων καλλιεργεί τον φανατισμό και ο διαχωρισμός δεξιά-αντιδεξιά απαγορεύει την αντιμετώπιση του νεοναζισμού και του φαινομένου της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτήρισε «αφελή» και «επικίνδυνη» την άποψη ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής οφείλεται στην ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και ανέφερε ότι στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία δεν υπάρχει «Χρυσή Αυγή», ενώ αντιθέτως υπάρχουν ακροδεξιά κόμματα σε χώρες του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει τις μνήμες της και δεν μπορεί να είναι μίζερη και ξενοφοβική πόλη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στην πόλη και καταδίκασε τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών από τη Ρουάντα και το Ιράκ, που έγιναν το προηγούμενο Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Μπορεί να νομίζουμε ότι έχουμε πάψει να είμαστε ζώα, όμως διάφοροι -καταλαβαίνετε τι θέλω να πω- είναι ζώα», παρατήρησε και κατήγγειλε τη Χρυσή Αυγή ότι είναι «ανθελληνικό και αντιπατριωτικό μόρφωμα». Σε αντίθεση με το παρελθόν, η σημερινή διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες της πόλης για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού, του ρατσισμού, της βίας και της ξενοφοβίας, υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.

Στην ημερίδα, εισηγήσεις παρουσίασαν ο αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Δερβένης, που αναφέρθηκε και στη συγκυρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μπίστης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Δημοσθένης Ταμπάκος και ο Λάζαρος Πίτκας από την Pes Activists Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε εξέλιξη σύσκεψη για την ασφάλεια και τη δασοπροστασία στην Πελοπόννησο

Πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Νίκου Δένδια
Σύσκεψη για την δασοπροστασία στην Πελοπόννησο

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καλαμάτας υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, των περιφερειακών και τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών της Πελοποννήσου, εθελοντικών οργανώσεων και τουριστικών παραγόντων, με αντικείμενο την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών και την προστασία των δασών από τον κίνδυνο πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο.

Ο υπουργός στην ομιλία του ανέφερε ότι είναι η τρίτη περιφερειακή σύσκεψη που γίνεται με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στόχο έχει τον καλύτερο συντονισμό ασφάλειας κι αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφαλείας, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι από τα επίσημα στοιχεία που έχει στα χέρια του, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η εικόνα είναι εφιαλτική για τα φαινόμενα διαρρήξεων και κλοπών. Πρόσθεσε πως το χειρότερο είναι, ότι υπάρχει αυξητική τάση και το ποσοστό αύξησης δεν είναι, είπε, καθόλου αμελητέο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένη πηγή από την οποία εκπορεύεται η εγκληματικότητα στην Πελοπόννησο, που επηρεάζει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, λέγοντας πως χωρίς να γενικεύουμε, ορισμένοι Ρομά έχουν συστηματικά ακραία παραβατική συμπεριφορά.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον οικισμό της Μπιρμπίτας που δημιουργήθηκε για τους Ρομά κι όπως σημείωσε έχουν δαπανηθεί πολλά εκατομμύρια, έχει λεηλατηθεί και είπε πως του θύμισε εικόνες από το Κόσσοβο. Πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να μιλάμε για ομαλή κοινωνική ζωή, με τον αριθμό των κλοπών και των διαρρήξεων που καταγράφονται στην Πελοπόννησο».

Υπογράμμισε ότι απαιτείται ευρύτερη συνεργασία όλων των υπουργείων, της Περιφέρειας, των δήμων και απευθυνόμενος στην ηγεσία της αστυνομίας, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο Πελοποννήσου είπε πως «πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας». Δεν μπορούμε είπε, «να ανεχθούμε αυτό το ξεχείλωμα να περάσει. Όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του θα πάει στον εισαγγελέα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και θα ξανασυναντηθούμε για να μετρήσουμε τα αποτελέσματα και να δώσουμε τα εύσημα ή να αποδώσουμε ευθύνες».

Για τον τουρισμό, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι η Πελοπόννησος έχει ένα εξαιρετικό τουριστικό προϊόν και αποτελεί μια αναδυόμενη τουριστική αγορά. Κάλεσε τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τους φορείς του τουρισμού να μην κάνουν τα λάθη άλλων περιοχών. Σημείωσε πως φέτος θα επισκεφτούν τη χώρα πολλά εκατομμύρια τουρίστες και θα πρέπει, όχι απλά να φύγουν ικανοποιημένοι, αλλά να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές τής κάθε περιοχής και της χώρας συνολικά, γι' αυτό και χρειάζεται συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών ώστε να παρουσιάσει η περιοχή εξαιρετική εικόνα.

Σε ό,τι αφορά τη δασοπροστασία, ο υπουργός επανέλαβε πως πρέπει να αλλάξουμε αντίληψη στον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Έχουμε είπε μεγάλο εναέριο στόλο, αλλά επιχειρησιακά είναι μικρός και δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τα αεροπλάνα, το προσωπικό των οποίων καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά χρειάζεται ενεργοποίηση των πολιτών.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε πως ο εθελοντισμός πρέπει να αναπτυχθεί και στη χώρα μας, «ο κάθε πολίτης έχει ευθύνη να γίνει παρατηρητής του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε ότι φέτος έχουν δοθεί νωρίτερα τα χρήματα στους δήμους για τη δασοπροστασία κι έχουν δημιουργηθεί και με τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων περιπολίες με μοτοσικλέτες, αλλά όπως ανέφερε, «χωρίς τους πολίτες δεν μπορεί να γίνει τίποτα» κι έκανε έκκληση να προστατεύσουμε την πατρίδα αυτό τον καιρό της κρίσης.

Η σύσκεψη συνεχίζεται με τοποθετήσεις εκπροσώπων των υπηρεσιών και των φορέων.

Ο υπουργός νωρίτερα, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και συζήτησαν θέματα ασφάλειας και την αντιμετώπιση της αύξησης της εγκληματικότητας στην περιοχή.

ΠΗΓΗ newsbeast.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr 

Razer Blade: Πάχος μόλις 16,8 χιλιοστά για το πιο λεπτό notebook

Το Razer Blade διαθέτει επεξεργαστή τέταρτης γενιάς Intel Core και μνήμη 8 GB.

Την κυκλοφορία του λεπτότερου notebook της αγοράς («Ultrabook») πάχους μόλις 16,8 χιλιοστών και βάρους 1,87 κιλών ανακοίνωσε η εταιρεία Razer. 

Η παρουσίαση του νέου υπολογιστή έγινε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ. Το νέο notebook είναι 0,2 χιλιοστά πιο λεπτό από το Macbook Air της Apple.

Το όνομα του νέου υπολογιστή είναι Razer Blade, ενώ στην αγορά παραμένει και το υπάρχον μεγαλύτερο σε διαστάσεις και επιδόσεις μοντέλο, που μετονομάζεται σε Razer Blade Pro με πάχος 22,4 χιλιοστά και οθόνη high definition 17 ιντσών.

Όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία, οι υπολογιστές είναι σχεδιασμένες ειδικά για τους λάτρεις ηλεκτρονικών παιχνιδιών, και από τις πρώτες εντυπώσεις, πράγματι ακόμη και τα πλέον απαιτητικά ψηφιακά παιχνίδια όπως το Metro: 
Last Light, και το Crysis 3 δουλεύουν καλά με ενεργοποιημένα πολλά από τα «καλούδια» των γραφικών. 

Το Razer Blade διαθέτει λειτουργικό σύστημα Windows 8, επεξεργαστή τέταρτης γενιάς Intel Core, οθόνη 14 ιντσών με ανάλυση 16000Χ900 και μνήμη 8 GB και κάρτα γραφικών Nvidia GTX 765M. Το νέο μοντέλο θα έχει τιμές (στις ΗΠΑ) που θα ξεκινούν από τα 1.800 δολάρια και η διάθεσή του θα αρχίσει από την προσεχή Δευτέρα. 


ΠΗΓΗ skai.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr 

59ο Ράλι Ακρόπολις

Ράλι Ακρόπολις: Συνεχίζεται σήμερα - Mε εκπλήξεις η χτεσινή πρώτη μέρα

Ξεκίνησε χτες στο Ζάππειο ο 6ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το Ράλι Ακρόπολις για το 2013.
Σ’ αυτόν συμμετέχουν 47 πληρώματα απ’ όλο τον κόσμο και ανάμεσά τους και επτά ελληνικά. Σήμερα και αύριο θα αγωνιστούν επιπλέον στον αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος άλλα 26 πληρώματα από Ελλάδα.
Στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μετά από 5 αγώνες σε Μόντε Κάρλο, Σουηδία, Μεξικό, Πορτογαλία και Αργεντινή προηγείται ο νικητής στους 3 από τους 5 αγώνες Σεμπαστιάν Οζιέ με 122 βαθμούς.
Ο 30χρονος Γάλλος αγωνίζεται για λογαριασμό της VW με το Polo R WRC και συνοδηγό τον Ζουλιέν Ινγκρασία.
Ο Οζιέ ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο στην καριέρα του στην Ελλάδα το 2009. Επίσης κέρδισε τον εθνικό μας αγώνα το 2011 με Citroen DS3.
Ο Μίκο Χίρβονεν είναι ο άλλος οδηγός που έχει κερδίσει στο Ράλι Ακρόπολις το 2009. 0 33χρονος Φινλανδός μετά την ημι – αποχώρηση του Σεμπαστιάν Λεμπ είναι το πρώτο όνομα στην ομάδα της Citroen και λογικά ο μόνος που μπορεί να κοντράρει στα ίσα τον Οζιέ. Με αρκετό ενδιαφέρον από τους Έλληνες αναμένεται και η συμμετοχή του γνωστού από τη F1, Ρόμπερτ Κουμπίτσα που αγωνίζεται με Citroen DS3 RRC στην νεοσύστατη κατηγορία WRC-2.
Από Ελληνικής πλευράς ξεχωρίσει η συμμετοχή του Λάμπρου Αθανασούλα με το Mitsubishi EVΟ Χ στα χρώματα της Jet Oil αλλά και του περσινού πρώτου Έλληνα Γιάνη Ζούνη με τα χρώματα της Πυροσβεστικής. Ιστορία γράφει ο Χάρης Καλτσούνης που συμμετέχει για 40στη φορά σε Ράλι Ακρόπολις.  Στο σύνολο ο αγώνας περιλαμβάνει 14 ειδικές διαδρομές και 306km.
Με όνομα βαρύ και ιστορία
Το Ράλι Ακρόπολις ξεκίνησε το 1951 και από τότε διεξάγεται ανελλιπώς με ελάχιστες εξαιρέσεις. Από όταν ξεκίνησε να συμπεριλαμβάνεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Παλαιότερα η διεξαγωγή του περιελάμβανε τουλάχιστον 2 Περιφέρειες ενώ φέτος έχει περιοριστεί μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το κέντρο του αγώνα που αρκετοί θα το θυμούνται παλιότερα στη Λαμία, έχει μεταφερθεί τα τελευταία χρόνια στο Λουτράκι. Η κορυφαία ίσως στιγμή τα τελευταία χρόνια ήταν η υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ που γέμισε το Στάδιο, δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Από τους οδηγούς που σφράγισαν με την παρουσία τους τον εθνικό μας αγώνα είναι ο αείμνηστος Κόλιν ΜακΡέι με 5 νίκες (1996, 1998 Subaru, 2000, 2001, 2002 Ford). Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η νίκη του Άρη Βωβού το 1995 χρονιά που ο αγώνας δεν μετρούσε στο Π.Π.Ρ.  Το 2010 ο αγώνας ήταν εκτός προγράμματος ενώ το 2011 κέρδισε ο Οζιέ και πέρυσι ο Λεμπ αμφότεροι με Citroen DS3. 

Στη μεγάλη οθόνη η "Grumpy Cat"

Η Grumpy Cat, η σιαμέζα γάτα που είναι μονίμως μουτρωμένη κι έγινε διάσημη στο Διαδίκτυο, θα πάει στο... Χόλιγουντ για να πρωταγωνιστήσει σε ταινία, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζέρ της Ben Lashes. 
Η γάτα, που το πραγματικό της όνομα είναι "Tarder Sauce" (σος ταρτάρ), έγινε γνωστή πριν από ένα χρόνο όταν ο αδελφός της ιδιοκτήτριάς της Tabatha Bundesen ανέβασε μία φωτογραφία της στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Reddit. 

Η ταινία θα είναι παραγωγής της Broken Road Productions, η οποία έχει υπογράψει μεταξύ άλλων την κωμωδία του 2011 με πρωταγωνιστή τον Adam Sandler "Jack and Jill". 

Η μόνιμα "θυμωμένη" έκφραση της διάσημης γάτας ενέπνευσε μία σειρά από σχόλια, αστείες ατάκες και φωτογραφίες επεξεργασμένες στο Photoshop που αναρτώνται σε σελίδες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. 



Η σελίδα της στο Facebook έχει σχεδόν 900.000 likes, στο Twitter έχει πάνω από 89 χιλιάδες followers και τα βίντεο στο λογαριασμό της στο YouTube έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 20 εκατομμύρια επισκέπτες. 

Η Grumpy Cat είναι ήδη εξοικειωμένη με τις κάμερες, αφού έχει εμφανιστεί στην πρωινή εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης "Good Morning America" και στο τοκ σόου του Anderson Cooper στο CNN, "Anderson Live." 

Για «αξιοσημείωτη πρόοδο» στην Ελλάδα μίλησε η Κρ. Λαγκάρντ

ΔΝΤ
Λαγκάρντ: Μειώστε το Δημόσιο, όχι τους φόρους
Λαγκάρντ: Μειώστε το Δημόσιο, όχι τους φόρους

«Οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και των ανισορροπιών και στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, κατά την οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 1,74 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Η κ. Λαγκάρντ χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, σημειώνοντας την ανάγκη συνέχισης των διαθρωτικών αλλαγών και ιδιαίτερα στους τομείς της φοροδιαφυγής, των κλειστών επαγγελμάτων και της δημόσιας διοίκησης, ενώ εμφανίστηκε αντίθετη στην προοπτική μείωσης της φορολογίας.

Επίσης, τόνισε ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης ολοκληρώνεται, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει η θέσπιση ενός νέου πλαισίου, ώστε να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα οι τράπεζες που βρίσκονται σε κρατικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε: «Οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και ανισορροπιών και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Οι αρχές παραμένουν αφοσιωμένες προκειμένου να πετύχουν ραγδαία πρόοδο όσον αφορά την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και στη δημόσια διοίκηση.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το φιλόδοξο σχέδιο δημοσιονομικής της προσαρμογής και παραμένει "εντός τροχιάς", προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2013. Κρίσιμη προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, προχωρώντας γρήγορα στην αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης, στη βελτίωση της επιχειρησιακής της ανεξαρτησίας και στη δικαιότερη κατανομή του βάρους της προσαρμογής. Πρέπει να υπάρξει αντίσταση σε πιέσεις για μείωση των φόρων με χρήση του χώρου που προκύπτει από κάθε δημοσιονομική υπεραπόδοση.

Αποφασιστικά βήματα είναι αναγκαία για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, συμπεριλαμβάνοντας, μέσω στοχευμένων μειώσεων προσωπικού, τη μείωση του κόστους, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την ενίσχυση της δικαιοσύνης».

Καταλήγοντας, η κ. Λαγκάρντ τόνισε: «Το δημόσιο χρέος αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και την επόμενη δεκαετία. Οι διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ότι θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, αν απαιτηθεί, για να μειωθεί σημαντικά το χρέος κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι ευπρόσδεκτες. Η συνεχιζόμενη δέσμευσή τους να παράσχουν επαρκή οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος και πέρα απ' αυτό, μέχρι να αποκτήσει ξανά αξιολόγηση από τις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται πλήρως με το πρόγραμμα, είναι επίσης απαραίτητη».

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τους νέους ανεμοστρόβιλους στην κεντρική Οκλαχόμα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους νέους ανεμοστρόβιλους που πλήττουν την Οκλαχόμα Σίτι στις νότιες ΗΠΑ, εκεί όπου βρίσκεται η πόλη Μουρ, την οποία σάρωσε στις 20 Μαΐου ένας ισχυρότατος ανεμοστρόβιλος, προκαλώντας το θάνατο 24 ανθρώπων, μεταξύ τους δύο παιδιά.
Πέντε νεκροί από ανεμοστρόβιλους στην κεντρική Οκλαχόμα
Μια μητέρα και το μωρό της σκοτώθηκαν ενώ μετακινούνταν οδικώς στη διαπολιτειακή οδό 40, δυτικά της Οκλαχόμα Σίτι, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από ανεμοστρόβιλο, δήλωσε η εκπρόσωπος Οδικών Δικτύων της Οκλαχόμα Μπέτσι Ράντολφ στο τηλεοπτικό δίκτυο KFOR, θυγατρικό του NBC.
Η επικεφαλής της πολιτειακής ιατροδικαστικής υπηρεσίας `Εϊμι Έλιοτ είπε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή της στο Γιούνιον Σίτι και ένας στο Ελ Ρένο. Σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες, τουλάχιστον 40 έως 50 είναι οι τραυματίες, μεταξύ τους πέντε σε κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων ένα παιδί, από τις συγκρούσεις αυτοκινήτων και φορτηγών και τα τροχαία εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων. Στη διαπολιτειακή οδό 40 που έχει τέσσερις λωρίδες, η κυκλοφορία έχει κλείσει λόγω επικινδυνότητας.
Η μετεωρολογική υπηρεσία ήρε το συναγερμό για τους ανεμοστρόβιλους στην πολιτεία Οκλαχόμα, αλλά διατήρησε το συναγερμό για πλημμύρες και καταιγίδες. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τέσσερις ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή της Οκλαχόμα Σίτι, με ανέμους 145 χλμ. την ώρα και σφοδρή χαλαζόπτωση. Οι ανεμοστρόβιλοι έχουν προκαλέσει τεράστιες υλικές ζημιές, την εκκένωση του αεροδρομίου, ενώ 170.000 κάτοικοι έχουν πληγεί από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για δεύτερη ημέρα σήμερα, προκειμένου να εμποδίσει την πρόσβαση εκατοντάδων διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου χθες έγιναν βίαιες διαδηλώσεις με πολλούς τραυματίες.


Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα "Ενωμένοι κατά του φασισμού" ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Λίγο νωρίτερα διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσίκτας, στις όχθες του Βοσπόρου, και αφού είχαν διασχίσει μια γέφυρα, σε μια προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το κίνημα αυτό διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε από μια διαδήλωση χθες κατά ενός επίμαχου οικιστικού σχεδίου του δήμου της Κωνσταντινούπολης η οποία κατεστάλη βίαια προκαλώντας οργή και δεκάδες τραυματίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ,real.gr,grafida-sintikis.blogspot.gr

Το καλοκαίρι έρχεται μαζί με μουσικές αφίξεις

Ολες οι μουσικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στην Αθήνα
Ολες οι μουσικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στην Αθήνα


Το καλοκαίρι πλησιάζει και μας δίνει μια ευκαιρία να ξεφύγουμε λίγο από τη μίζερη καθημερινότητα στη λογική η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Οσο αυτό είναι εφικτό. Η θερινή Αθήνα θα γεμίσει και φέτος μουσικές και χρώματα απ' όλο τον πλανήτη.
Διαβάστε αναλυτικά τις πιο «δροσιστικές» μουσικές αποδράσεις

Uli Jon Roth - 2 Ιουνίου
Ο αγαπημένος «σκορπιός» του ελληνικού κοινού Uli Jon Roth παίζει... Scorpions, στο Κύτταρο, για μία μοναδική συναυλία, την Κυριακή 2 Ιουνίου. Ο Uli Jon Roth επιστρέφει στην Αθήνα για ένα σόου «φόρο τιμής» στους Scorpions, με 30 κομμάτια, όλα από εκείνη την περίοδο -ως βάση του ρεπερτορίου- αρκετά από τα οποία δεν έχουν παιχθεί ποτέ ζωντανά ούτε από τους Scorpions ούτε από τον ίδιο. Θα ακουστούν επίσης μερικά κομμάτια από Electric Sun και Sky Of Avalon αλλά το κυρίως μέρος θα είναι αφιερωμένο στις αρχές των Scorpions.
Τιμή Εισιτηρίου: 23 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων: Public (Σύνταγμα, Γλυφάδα, Πειραιάς, Αγ. Δημήτριος, Mall), Ticket House, Ticket Pro, 123tickets.gr
Cuban Beats All Stars (2o Cuba Festival) - 8 Ιουνίου
Στο 2ο Cuba Festival που θα πραγματοποιηθεί στο Βοτανικό Live Stage, θα εμφανιστούν οι Cuban Beats All Stars -πρώην μέλη του θρυλικού συγκροτήματος Orishas- σε μια ξεχωριστή εμφάνιση το Σάββατο 8 Ιουνίου.
Ένα διαφορετικό πολιτιστικό φεστιβάλ, που στόχο έχει να «μυήσει» το ελληνικό κοινό στην κουβανέζικη παράδοση και φιλοσοφία, με εκρηκτικούς χιπ- χοπ, λάτιν και σάλσα ρυθμούς.
Εισιτήρια: 15, 20 ευρώ.
Προπώληση: Ticket Services-Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Ticket House: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Καταστήματα Public, Enzzo de Cuba - Αγ.Παρασκευής 70-72/Μπουρνάζι-Περιστέρι, Rock around the Clock-Χάλκης1-Πλ.Πετρούπολης.
Yamato - 18 και 19 Ιουνίου
Οι Σαμουράι των Κρουστών, θα εμφανιστούν για δύο μοναδικές παραστάσεις την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στο θέατρο Μπάντμιντον. Ήχοι τυμπάνων που ξεσηκώνουν κι εντυπωσιακές ενδυμασίες από την ιαπωνική παράδοση των Σαμουράι. Οι «Γιαμάτο» έρχονται στην Ελλάδα και μεταφέρουν τη μαγεία από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Το συγκρότημα Yamato κλείνει φέτος 20 χρόνια από την ίδρυσή του και γιορτάζει με το μουσικό υπερθέαμα «Rojyoh (Ρότζο): The beat on road», μια ανθολογία με τα εντυπωσιακότερα νούμερα της μεγάλης πορείας του.
Εισιτήρια: από 9 έως 48 ευρώ.
Προπώληση: Ταμεία Θεάτρου Badminton, Viva.gr, καταστήματα Παπασωτηρίου, Καταστήματα Public, Καταστήματα Forthnet.
Slayer, Down, Rotting Christ, Kvelertak- 1 Ιουλίου
Μια σημαντική ημερομηνία για τους φανς της μέταλ μουσικής, δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτήν της 1ης Ιουλίου, όπου θα εμφανιστούν οι Slayer οι Down, οι Rotting Christ και οι Kvelertak στην Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου). Όλοι οι τιτάνες του thrash θα είναι εκεί, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου.
Εισιτήρια: 30, 35, ταμείο 40 ευρώ.
Προπώληση: ticketarena.gr, Tickethouse και Public
Marky Ramones Blitzkrieg (Rockwave Festival) - 7 Ιουλίου
O Marky Ramone για 15 χρόνια έδινε το ρυθμό στα πιο ιστορικά κομμάτια της πανκ ως ντράμερ των θρυλικών Ramones. Τώρα επιστρέφει στο Rockwave Festival την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, την Κυριακή 7 Ιουλίου με τους Marky Ramone's Blitzkrieg και τον Andrew WK στα φωνητικά.
Με παίξιμο γρήγορο, δυνατό, με τις μπαγκέτες του να παίρνουν φωτιά ρίχνοντας κεραυνούς στα ντραμς, ο Marky υπόσχεται (και πάντα εκτελεί) ένα ξεσηκωτικό live με όλες τις επιτυχίες που έκαναν τους Ramones σπουδαίους.
Εισιτήρια: Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει 65 ευρώ (50 ευρώ για ανέργους).
Τα πρώτα ημερήσια εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 28 ευρώ, ενώ μετά την εξάντλησή τους θα κοστίζουν 33 ευρώ.
Lana Del Rey (Rockwave Festival) - 8 Ιουλίου
Η Lana Del Rey έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Terra Vibe Park, για να συμμετάσχει σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα της χώρας, στο Rockwave Festival.
Η περσόνα που συνδυάζει τη femme fatale, τη ντίβα του Χόλυγουντ των 50s, αλλά και μία πιο ρομαντική εκδοχή της Jessica Rabbit, θα ανέβει στο Terra Stage, τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, Δευτέρα 8 Ιουλίου.
Εισιτήρια: Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει 65 ευρώ (50 ευρώ για ανέργους).
Τα πρώτα ημερήσια εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 28 ευρώ, ενώ μετά την εξάντλησή τους θα κοστίζουν 33 ευρώ.
Ειδικά για την 8η Ιουλίου θα διατεθούν:
Α. 2000 εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στη σκηνή που θα κοστίζουν 50 ευρώ (PITCH A).
Β. Εισιτήρια διακεκριμένης θέσης και ορατότητας VIP A // VIP B που θα κοστίζουν 50 ευρώ.
Iced Earth (Rockwave Festival) - 8 Ιουλίου
Η σχέση των Iced Earth με το ελληνικό κοινό είναι μία σχέση που αντέχει στο χρόνο και παραμένει δυνατή (και ίσως δυνατότερη) καθώς περνούν τα χρόνια. Οι Iced Earth γυρίζουν λοιπόν στην Ελλάδα και το Rockwave Festival, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, για να συναντήσουν για ακόμα μία φορά τους "καλύτερους", όπως έχουν δηλώσει, fans τους.
Η μπάντα του Jon Schaffer με τον Stu Block πλέον, στα φωνητικά συνεχίζει να δημιουργεί νέες συγκινήσεις για το κοινό τους. Το μοναδικό παίξιμο της κιθάρας του Jon αλλά και η φωνή του Stu, που επάξια έχει αντικαταστήσει τον προκάτοχό του, αποτελούν αφορμές για ανελέητο headbanging.
Dead Can Dance (Rockwave Festival) - 9 Ιουλίου
Μετά από την επανένωσή τους και την πολύ επιτυχημένη sold out περιοδεία τους στην Ευρώπη οι Dead Can Dance έρχονται Live στο Rockwave Festival την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, Τρίτη 9 Ιουλίου.
O ακροατής σε ταχύτητα φωτός μεταφέρεται μέσα από τις μουσικές παραδόσεις διαφορετικών ιστορικών περιόδων σε πρωτόγνωρα μουσικά τοπία. Είναι ίσως ένα από τα λίγα γκρουπ σήμερα, που αν βρίσκεσαι μέσα στο ηχητικό του πεδίο μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να μεταφέρεσαι μαγικά αστραπιαία ανάμεσα σε ηπείρους και εποχές.
Εισιτήρια: Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει 65 ευρώ (50 ευρώ για ανέργους).
Τα πρώτα ημερήσια εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 28 ευρώ, ενώ μετά την εξάντλησή τους θα κοστίζουν 33 ευρώ.
Madeleine Peyroux (Μαντλέν Πεϊρού) - 15 Ιουλίου
Η Billy Holiday του σήμερα, Μαντλέν Πεϊρού, έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο θέατρο του Λυκαβηττού, ενώ μαζί της θα εμφανιστεί και η δική μας Έλλη Πασπαλά.
Ένα ταξίδι με τζαζ διαδρομές από τα στέκια της Νέας Υόρκης, στους δρόμους του Παρισιού, σε μια ατμοσφαιρική καλοκαιρινή συναυλία. Η Μαντλέν Πεϊρού, μία από τις κορυφαίες σύγχρονες τζαζ φωνές, θα παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ «Blue Room» που μόλις κυκλοφόρησε αλλά και πολλά ακόμη αγαπημένα τραγούδια από όλη της την πορεία.
Τη συναυλία ανοίγει η Έλλη Πασπαλά με τον David Lynch στο σαξόφωνο, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Πέτρο Βαρθακούρη στο όρθιο μπάσο και τον Δημήτρη Καπηλίδη στα τύμπανα, σε μια επιλογή από τραγούδια που αγαπάει από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο.
Ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας, ένα ντουέτο της Μαντλέν Πεϊρού με την Έλλη Πασπαλά, το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «All Alone Am I».
Τιμή εισιτηρίου: 35 ευρώ, 25 ευρώ φοιτητικό.
Προπώληση: 210 6980044, Public, Παπασωτηρίου, www.viva.gr
Roger Waters - 31 Ιουλίου
Ο Roger Waters επιστρέφει στην Αθήνα και το Ολυμπιακό Στάδιο, με το «The Wall» πραγματοποιώντας τη μεγαλειώδη του επιστροφή στην Ευρώπη για το 2013 με το οπτικοακουστικό του αριστούργημα, την Τετάρτη 31 Ιουλίου.
O Roger Waters, συνιδρυτής και κύριος συνθέτης των Pink Floyd, με το οπτικοακουστικό του υπερθέαμα, έχει πετύχει μια από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες στην ιστορία της ροκ μουσικής με 192 παραστάσεις και 3,3 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.
Εισιτήρια: 28- 59 ευρώ
Προπώληση: Tickethouse (Αθήνα), Musicland (Θεσσαλονίκη), Online Sales: www.ticketpro.gr , www.tickethouse.gr
Zaz- 3 Σεπτεμβρίου
Η νέα γενιά της μουσικής και ο ήχος της είναι εδώ. Και η συναυλία της 3ης Σεπτεμβρίου στο θέατρο Λυκαβηττού θα το επιβεβαιώσει. Απο το «Je Veux» μέχρι τα νέα της τραγούδια, η Zaz, επιστρέφει στη χώρα μας για μια βραδιά πλημμυρισμένη από τζαζ, τζίπσι και ποπ ρυθμούς. Η βραδιά θα ανοίξει με την Μαριέττα Φαφούτη.
Ως βάση της η Zaz έχει την τζαζ μουσική, αλλά με ένα ύφος που συνδυάζει τσιγγάνικες επιρροές, αυθεντικό chanson και σύγχρονες ποπ αναφορές. Το μεγαλύτερο εφόδιό της, ωστόσο, είναι η χαρακτηριστική, προικισμένη φωνή της (δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν τη σύγκριση με την Edith Piaf), που δείχνει να είναι πλασμένη ακριβώς για να ζει τραγουδώντας. Μια φωνή που μετατρέπεται μέχρι και σε μουσικό όργανο (Je Veux) και η οποία δείχνει να μην μπορεί να εκφραστεί παρά μόνο τραγουδώντας δυνατά.
Εισιτήρια: 35 ευρώ, 25 ευρώ φοιτητικό.
Προπώληση: 210-6980044, www.viva.gr, Public και Παπασωτηρίου.
Stomp - 24- 29 Σεπτεμβρίου
Οι βασιλιάδες του ρυθμού έρχονται τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα και το Θέατρο Μπάντμιντον, με όλα τους τα «σκεύη», για να τα μετατρέψουν σε μουσικά όργανα όπως μόνο αυτοί ξέρουν.
Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα και παλιοσίδερα, ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των performers, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυ-θέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών, φωτισμού κλπ, που μαγεύει το κοινό.
Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1991 στο Brighton, από τους Βρετανούς Luke Cresswell και Steve McNicholas, κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να αποκτήσει διεθνή ακτινοβολία.
Εισιτήρια: 20, 30, 40, 50, 60 ευρώ, φοιτητικό- ανέργων: 15 ευρώ.
Προπώληση: Ταμεία Θεάτρου Badminton, Viva.gr, καταστήματα Παπασωτηρίου, Καταστήματα Public, Καταστήματα Forthnet.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ, iefimerida.gr , grafida-sintikis.blogspot.gr

Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση για την Ελλάδα και ολοκλήρωσε την Τρίτη Επισκόπηση της Συμφωνίας Διευρυμένου Πιστωτικού Μηχανισμού για την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση για την Ελλάδα και ολοκλήρωσε την Τρίτη Επισκόπηση της Συμφωνίας Διευρυμένου Πιστωτικού Μηχανισμού για την Ελλάδα.
Κατά την αποψινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, με βάση την έκθεση της Αποστολής του Ταμείου στην χώρα μας, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν. 
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, δόθηκε από το ΔΝΤ η πιο κάτω ανακοίνωση:  
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε σήμερα την τρίτη επισκόπηση της απόδοσης της Ελλάδος στο οικονομικό πρόγραμμα που στηρίζεται από μια συμφωνία Διευρυμένου Πιστωτικού Μηχανισμού (ΔΠΜ).
Η ολοκλήρωση αυτής της επισκόπησης επιτρέπει την εκταμίευση 1,5 δισεκατομμυρίου μονάδων Ειδικού Τραβηκτικού Δικαιώματος (περίπου 1,74 δισεκατομμύρια ευρώ ή 2,26 δισεκατομμύρια δολάρια), που ανεβάζει τις συνολικές εκταμιεύσεις της συμφωνίας σε 5,7 δισεκατομμύρια μονάδες Ειδικού Τραβηκτικού Δικαιώματος (περίπου 5,67 δισεκατομμύρια ευρώ ή 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η συμφωνία ΔΠΜ ύψους περίπου 173 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία εγκρίθηκε στις 15 Μαρτίου 2012 (βλέπε Δελτίο Τύπου 12/85), αποτελεί μέρος ενός χρηματοδοτικού πακέτου από κοινού με χώρες-μέλη της ζώνης του Ευρώ για ένα διάστημα τεσσάρων ετών.
Περιλαμβάνει κατ' εξαίρεση πρόσβαση σε πόρους του ΔΝΤ που ισοδυναμούν περίπου με το 2.159 τοις εκατό της ποσόστωσης της Ελλάδος.  
Το Διοικητικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε επίσης σήμερα τις Διαβουλεύσεις του 2013 με την Ελλάδα για το 'Αρθρο IV, η οποία εξετάζει πολιτικές σε μακροπρόθεσμη βάση.
Θα δημοσιευτεί μια ξεχωριστή Ενημερωτική Ανακοίνωση σχετικά με την αξιολόγηση του Συμβουλίου για τις Διαβουλεύσεις με την Ελλάδα".
ΠΗΓΗ skai.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ...

1- Γέροντα, μερικές φορές οι πειρασμοί έρχονται ό ένας πάνω στον άλλον και δεν αντέχω.

- Να σου πω μια λύση, για να τους αποφυγής; Θα την δεχθης;

- Ναι.

- Η μόνη λύση για να αποφυγής τους πειρασμούς είναι να... συμμαχήσης με τον διάβολο!... Τι γελάς; Δεν σου αρέσει αύτη η λύση;  Κοίταξε να σου πω. Όσο κανείς αγωνίζεται, θα έχη πειρασμούς και δυσκολίες. Και όσο προσπαθεί να άποφύγη τον πειρασμό, τόσο κόντρα τοϋ πάει ό διάβολος. Άλλα με τους πειρασμούς - αν τους αξιοποιήσουμε σωστά -, δίνεται η ευκαιρία, επειδή μερικές φορές η ζωή μας είναι αντιευαγγελική, να γίνη «ευαγγελική».

- Γέροντα, σκαλώνω σε μερικά ασήμαντα πράγματα και δεν έχω μετά διάθεση να αγωνισθώ για κάτι ανώτερο.

- Αυτά είναι σαν τις νάρκες που βάζει ό εχθρός, για να άχρηστέψη τον στρατό. Το ταγκαλάκι, όταν δη ότι δεν μπορεί να κάνη άλλη ζημιά στον αγωνιστή, κοιτάει πως να τον άχρηστέψη με ασήμαντα πράγματα. Ύστερα, να ξέρης οτι υπάρχουν και μικρά ταγκαλάκια, που κάνουν όμως μεγάλη ζημιά. Μια φορά ρώτησαν ένα μικρό ταγκαλάκι: «Τάχα τι μπορείς να κάνης εσύ;». «Έγώ τι μπορώ να κάνω; Πάω και μπερδεύω τις κλωστές στις μοδίστρες, στους τσαγκάρηδες, απάντησε, και τους κάνω να  θυμώνουν». Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα γίνονται από τιποτένια πράγματα, όχι μόνο σ' εμάς, άλλα μερικές φορές και στα κράτη.

Στους πνευματικούς ανθρώπους δεν υπάρχουν σοβαρές αφορμές για σκάνδαλα, από τα μικρά παίρνει ό διάβολος αφορμή. Τσακίζει τον άνθρωπο ψυχικά με κάτι χαζά, παιδικά πράγματα, οπότε κάνει την καρδιά του όπως εκείνος θέλει και μένει μετά κανείς ένα κούτσουρο.

- Γιατί, Γέροντα, ενώ βάζω ενα πρόγραμμα, μια σειρά στον αγώνα μου, και ξεκινώ με διάθεση να αγωνισθώ, σύντομα ξεχνιέμαι;

- Δεν ξέρεις; Το ταγκαλάκι, όταν πάρη είδηση ότι κάνουμε δουλειά πνευματική, τότε γυρίζει το κουμπί αλλού. Ένώ βάζουμε ένα πρόγραμμα, μια άλφα σειρά, βρισκόμαστε σε άλλη και, αν δεν προσέξουμε, το αντιλαμβανόμαστε μετά από μέρες. Γι' αυτό ό αγωνιστής πρέπει να πηγαίνη όλο κόντρα στον διάβολο - φυσικά με διάκριση - και να τον παρακολουθή κάποιος έμπειρος Πνευματικός. 

- Έναν άνθρωπο που δεν κάνει λεπτή εργασία στον εαυτό του, ό σατανάς τον πολεμάει;

- Ό σατανάς δεν πάει σε έναν άχρηστο άνθρωπο, αλλά πάει σε έναν αγωνιστή, για να τον πειράξη και να τον αχρηστέψη. Δεν χάνει τον καιρό του να κάνη λεπτή εργασία σε κάποιον που δεν κάνει λεπτή εργασία. Στέλνει σ' αυτόν που ράβει με σακκορράφα, διάβολο με σακκορράφα. Σ' αυτόν που κάνει λεπτό εργόχειρο, στέλνει διάβολο που κάνει λεπτό εργόχειρο. Σ' αυτόν που κάνει πολύ ψιλό κέντημα, στέλνει διάβολο για πολύ ψιλή εργασία. Σ’ αυτούς που κάνουν χονδρή δουλειά στον εαυτό τους, στέλνει χονδρό διάβολο. Στους αρχαρίους στέλνει, αρχάριο διάβολο.

Οι άνθρωποι που έχουν λεπτή ψυχή, πολύ φιλότιμο και είναι ευαίσθητοι, χρειάζεται να προσέξουν, γιατί βάζει και ό διάβολος την ουρά του και τους κάνει πιο ευαίσθητους, και μπορεί να φθάσουν στην μελαγχολία η ακόμη - Θεός φυλάξοι - και στην αυτοκτονία.

Ο διάβολος, ενώ εμάς τους ανθρώπους μας βάζει να πηγαίνουμε κόντρα στον πλησίον μας και να μαλώνουμε, ό ιδιος ποτέ δεν πάει κόντρα. Τον αμελή τον κάνει πιο αμελή, τον αναπαύει με τον λογισμό: «Το κεφάλι σου πονάει, είσαι αδιάθετος, δεν πειράζει και αν δεν σηκωθής για προσευχή». Τον ευλαβή τον κάνει πιο ευλαβή, για να τον ρίξη στην υπερηφάνεια, η τον σπρώχνει να αγωνισθή περισσότερο άπό τις δυνάμεις του, ώστε να αποκάμη και να αφήση μετά όλα τα πνευματικά του όπλα και να παραδοθή ό πρώην πολύ αγωνιστής. Τον σκληρόκαρδο τον κάνει πιο σκληρόκαρδο, τον ευαίσθητο υπερευαίσθητο.

Και βλέπεις πόσοι άνθρωποι, άλλοι γιατί έχουν κάποια ευαισθησία και άλλοι γιατί έχουν κλονισθή τα νεύρα τους, ταλαιπωρούνται με αϋπνίες και παίρνουν χάπια η βασανίζονται και χαραμίζονται στα νοσοκομεία. Σπάνια να δης σήμερα άνθρωπο ισορροπημένο. Έγιναν μπαταρίες οι άνθρωποι.

Οι περισσότεροι είναι σαν να έχουν ηλεκτρισμό. Όσοι μάλιστα δεν εξομολογούνται, δέχονται επιδράσεις δαιμονικές, έχουν έναν δαιμονικό μαγνητισμό, γιατί ό διάβολος έχει εξουσία επάνω τους. Λίγοι άνθρωποι, είτε αγόρια είτε κοπέλες είτε ηλικιωμένοι είναι, έχουν ένα βλέμμα γαλήνιο. Δαιμονισμός! Ξέρεις τι θα πη δαιμονισμός; Να μην μπορής να συνεννοηθής με τον κόσμο.

Απόσπασμα από τις σελίδες  109 -113  του βιβλίου:
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
ΛΟΓΟΙ  Β΄           
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ»
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ