Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Η στωικότητα και οι θυσίες των Ελλήνων εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη | 21.02.2012


Δελτίο Τύπου Θόδωρου Σκυλακάκη 21/02/2012
Η στωικότητα και οι θυσίες των Ελλήνων
εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ο ευρωβουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η στωικότητα και οι θυσίες του ελληνικού λαού εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, παρά την αναξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, η οποία αντανακλάται στους όρους που τέθηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος. Με βάση όμως την απόρρητη έκθεση της ίδιας της τρόικας για τη βιωσιμότητα του χρέους, η επιλογή να φέρει το μεγαλύτερο βάρος ο ιδιωτικός τομέας με δραστικές περικοπές των μισθών των εργαζομένων του, δεν είναι μόνο κοινωνικά άδικη (μια που πληρώνουν περισσότερο αυτοί που έφταιξαν λιγότερο), αλλά και εξαιρετικά ριψοκίνδυνη για την τύχη της Ελλάδας.
Η τρόικα δηλώνει (όπως διαπιστώνουν όσοι διάβασαν την σχετική έκθεση), ότι η εσωτερική υποτίμηση με μείωση μισθών του ιδιωτικού τομέα θα «βαθύνει αρχικά την ύφεση» και «θα οδηγήσει βραχυπροθέσμως αναπόφευκτα σε υψηλότερο χρέος» (σε δόξα των πρωτοστατών του «αντι-υφεσιακού» αγώνα που σήμερα ανεξήγητα πανηγυρίζουν!). Ταυτόχρονα η ειδική προστασία που θα απολαμβάνει όλο το υφιστάμενο χρέος συνεπάγεται ότι «το όποιο νέο χρέος θα είναι υποδεέστερο» και η έξοδος στις αγορές -και εξ αυτού του λόγου-αναβάλλεται για το απώτερο μέλλον, αφού σε περίπτωση χρεοκοπίας το νέο χρέος θα περικοπεί κατά προτεραιότητα και θα αποτελεί συνεπώς χρέος υψηλού κινδύνου. Τέλος το πρόγραμμα είναι κατά την τρόικα εξαιρετικά ευαίσθητο στην πορεία των ευρωπαϊκών επιτοκίων. Μια άνοδος των ευρωπαϊκών επιτοκίων κατά 1% (που είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβεί αφού τα επιτόκια είναι σήμερα ιδιαίτερα χαμηλά), σημαίνει «άνοδο της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ στο 135% το 2020» (σ.σ. με βασικό σενάριο 129%).
Το υψηλού ρίσκου και κοινωνικά άδικο αυτό πρόγραμμα μπορεί να επιτύχει μόνο αν προωθηθούν πολύ ταχύτερα και βαθύτερα οι διαρθρωτικές αλλαγές και μειωθεί πολύ δραστικότερα ο δημόσιος τομέας, σε σχέση με αυτό που προγραμματίζει η τρόικα και αν υπάρξει ένα σοβαρό ευρωπαϊκό πακέτο επενδύσεων που να το συμπληρώνει. Αν ο λαός δεν αλλάξει το πελατειακό πολιτικό σύστημα και δεν αποτινάξει τα δεσμά του λαϊκισμού που μας οδήγησε εδώ, η τρόικα ασφαλώς δεν θα μας σώσει και η ευρωπαϊκή βοήθεια δεν πρόκειται να αποδώσει.

Office of MEP Theodoros SKYLAKAKIS
Rue Wiertz 60, ASP 08E218
1047 Bruxelles
Tel.             0032 (0)2 28 47284      
Fax. 0032 (0)2 28 49284

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.Αναξιοποίητο το 20% της περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

Δελτίο Τύπου Γιώργου Κοντογιάννη 21.2.2012

Την ώρα που η Κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για την επιβίωση της χώρας, αναξιοποίητο παραμένει το 20% της περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως προκύπτει  από την απάντηση του Υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη σε Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο  αρμόδιος Υπουργός:
«Με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, η αντικειμενική αξία των αναξιοποίητων ακινήτων των ΦΚΑ ανέρχεται σε 255.492.123,36 € και αποτελεί το 20% της συνολικής αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τους. Επισημαίνεται ότι στο ανωτέρω ποσοστό περιλαμβάνονται και ακίνητα, η άμεση αξιοποίηση των οποίων δεν είναι δυνατή λόγω προβλημάτων τεχνικής η νομικής φύσεως (π.χ. διατηρητέα, των οποίων οι εργασίες συντήρησης έχουν πολύ μεγάλο κόστος, ακίνητα για τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές διεκδικήσεις κλπ). Η εμπορική αξία των ακινήτων εκτιμάται κατά περίπτωση και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με παραπομπή του σχετικού φακέλου στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών, συνεπώς, δεν υπάρχει καταγεγραμμένη στο σύνολό της».
Τα ποσά αυτά αν και παρουσιάζουν μείωση σχέση με το 2010,  όπου η αντικειμενική αξία ακινήτων των ΦΚΑ ανερχόταν σε 303.837.991,03 ευρώ και αποτελούσε το 24% της συνολικής αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τους, παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά ιδιαιτέρως αν αναλογιστεί κανείς την οριακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.
Την ίδια ώρα παραμένει αναξιοποίητο μεγάλο μέρος της περιουσίας των Φ.Κ.Α δαπανώνται 2.898.365,28 € μηνιαίως για τη μίσθωση 687 κτηρίων (το αντίστοιχο ποσά για το 2010 ήταν 4.007.632,94 ευρώ μηνιαίως για τη μίσθωση 735 κτηρίων).
Ενδιαφέρον προκαλούν και τα επί πλέον στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο κ. Κουτρουμάνης, που αφορούν στις μισθώσεις κτηρίων:
Ö        Ο αριθμός των κτηρίων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους μετά την ενοποίηση του ν. 3655/2005 ανέρχεται σε 63.
Ö        Τα έσοδα των ΦΚΑ από μισθώματα τη τελευταία διετία, με βάση τα στοιχεία που μας έχουν αποστείλει οι Φορείς μέχρι στιγμής, ανέρχονται στο ποσό των 37.555.367,34€.
Ö        Σύμφωνα με τα ίδια ως άνω στοιχεία, εντός του χρονικού διαστήματος 2009-2011 έχουν πραγματοποιηθεί οι ακόλουθες νέες μισθώσεις:
ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: 3 συμβάσεις συνολικού ύψους μηνιαίου μισθώματος 106.823,00 €
ΟΑΕΕ: 7 συμβάσεις συνολικού ύψους μηνιαίου μισθώματος 24.422,47 €
            ΤΕΑΙΤ: 1 σύμβαση ύψους μηναίου μισθώματος 13.293,74 €
            ΤΕΑΠΑΣΑ: 1 σύμβαση ύψους μηνιαίου μισθώματος 6.028 €
            ΤΕΑΔΥ: 3 συμβάσεις  συνολικού ύψους μηνιαίου μισθώματος 11.063,66 €

Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Συνέντευξη Δημήτρη Ζαφειριάδη στην εκπομπή "Ανατροπή" 20.2.12

20.02.12 Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρη Ζαφειριάδη, στην εκπομπή "Ανατροπή" με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.
Δείτε τη συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου, Δημήτρη Ζαφειριάδη, στην εκπομπή "Ανατροπή" με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

Συνέντευξη Δ. Ζαφειριάδη στην -Ανατροπή- στο MEGA 20.2.12 http://youtu.be/wXDR7xw4zTUΔιαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.