Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

"Δεν θα γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ" διαβεβαιώνει ο Σ. Κεδίκογλου


«ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ»

Κεδίκογλου: Δεν θα γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, παρουσιάζοντας παράλληλα τα τρία στάδια του σχεδίου αποκρατικοποίησης της Επιχείρησης.

Κεδίκογλου: Δεν θα γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ
Το πρώτο αφορά στον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του διαχειριστή συστήματος, ΑΔΜΗΕ, το δεύτερο στη δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρισμού και το τρίτο στην αποκρατικοποίηση της μητρικής εταιρείας.
Ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στη ΝΕΤ, ανέφερε ότι τμήμα του προσωπικού της ΔΕΗ θα πάει στη νέα εταιρεία και διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.
Το σχέδιο, έχει διάρκεια τριών ετών και μέχρι τότε θα υπάρξουν διαβουλεύσεις ώστε να επιλεχθούν «οι βέλτιστες ρυθμίσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ επίσης θα υπάρξει πλήρης μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες» όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε πάντως ότι «υπάρχει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από πολύ μεγάλους παίκτες της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας».
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι «η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει οι κυβερνητικοί εταίροι» και «αν υπάρξουν προτάσεις θα γίνουν βελτιώσεις».

Δωρεάν τρόφιμα μοίρασαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας


Δωρεάν τρόφιμα μοίρασαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν.
Η Τροχαία απαγόρευσε την είσοδο των αυτοκινήτων στο Σύνταγμα, όπως καταγγέλλουν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών, και τους πήραν τις πινακίδες.

Την ανάγκη κινητοποιήσεων ανέδειξε το σχέδιο νόμου που "αλλάζει τους κανόνες" για τις Λαϊκές Αγορές, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, εκτιμά πως "οι αλλαγές που επέρχονται, καταργούν την ισοβιότητα της άδειας και εισάγουν την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια τη διεκδίκηση επαναδειοδότησής μας, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας".

Και υπογραμμίζει: "Έχουμε μάλιστα την πεποίθηση, ότι σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που αυτοδικαίως λήγει η άδειά μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιρειών, στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο, να αλωθεί από τα ολιγοπώλια".
Ουσιαστικά, όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, το σχέδιο νόμου καταργεί:

1. Κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μας, αφού τα τρία χρόνια, δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης, οποιασδήποτε επένδυσής μας.

2. Την υιοθέτηση και εξυπηρέτηση, οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουμε, αν μετά από τρία χρόνια, θα έχουμε εργασία ή όχι.

3. Τη λαϊκότητα, την αμεσότητα, την ανάπτυξη προσωπικής επαφής, στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στην χώρα μας, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία. 

Με ρυθμό 0,1% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο


Ρυθμό ανάπτυξης 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2013, χαμηλότερο του αναμενόμενου, καθώς ο βαρύς χειμώνας δεν επέτρεψε μία ισχυρότερη ανάκαμψη, κατέγραψε η γερμανική οικονομία.

Με ρυθμό 0,1% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία
«Η γερμανική οικονομία αποκτά δυναμική με αργό ρυθμό. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα συνέβαλαν σε αυτήν την ασθενική ανάπτυξη», ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω τα στοιχεία για τη μείωση του γερμανικού ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 (στο -0,7% από -0,6%).
Η γαλλική οικονομία εισήλθε σε ήπια ύφεση μετά τη συρρίκνωσή της κατά 0,2% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως και στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία.
Η διαφορά στις επιδόσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης φαίνεται μικρή στο πρώτο τρίμηνο, αλλά Ευρωπαίοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι φοβούνται ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να υπολείπεται πολύ της Γερμανίας.

Σε ύφεση η γαλλική οικονομία

Η γαλλική οικονομία διολίσθησε σε ύφεση στις αρχές του έτους, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία, φέρνοντας στο προσκήνιο τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Γάλλος πρόεδρος François Hollande στην καταπολέμηση της αυξανόμενης ανεργίας και στον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε 0,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους από το προηγούμενο τρίμηνο έπειτα από υποχώρηση επίσης 0,2% το τελευταίο τρίμηνο του 2012, όπως ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee.

Από την παγκόσμια ύφεση του 2008-2009 η Γαλλία είχε καταφέρει να αποφύγει την ύφεση – παρά την οικονομική συρρίκνωση της Ευρωζώνης – η οποία συνήθως ορίζεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα υποχώρησης της οικονομικής παραγωγής.

Στο πρώτο έτος από τα συνολικά πέντε της θητείας του ο Γάλλος πρόεδρος, Hollande έχει δει τη δημοτικότητα του να συρρικνώνεται καθώς η οικονομία παλεύει να μη βουλιάξει και ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε υψηλά ιστορικά.

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου έδειξαν επίσης ότι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,4% σε ετήσια βάση.

Η γαλλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 0,2% αυτό το έτος, σύμφωνα με έρευνα της FocusEconomics η οποία δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Το πρώτο τρίμηνο η γαλλική οικονομία αποδυναμώθηκε από τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των επενδύσεων, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Insee. Οι επενδύσεις εκτός του χρηματοοικονομικού τομέα υποχώρησαν 0,8% από τα τέλη του έτους έπειτα από συρρίκνωση 0,7% το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και υποχώρηση 0,9% το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι καταναλωτικές δαπάνες υποχώρησαν 0,1% το πρώτο τρίμηνο από το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Στο μεταξύ, έρευνα 1.027 ατόμων από την CSA το διάστημα 26 και 28 Απριλίου έδειξε ότι μόλις το 11% πιστεύει ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πετύχει να μειώσει την ανεργία μέχρι το τέλος του έτους.


Πηγή:www.capital.gr, sigmalive.comgrafida-sintikis.blogspot.gr

Τι πραγματικά σημαίνει φτώχεια μέσα από τα μάτια ενός παιδιού…


Μια πλούσια οικογένεια ζει -όπως είναι φυσικό- με όλες τις ανέσεις, απολαμβάνοντας καθημερινά ότι επιθυμεί, μόνο που όλα τα μέλη της δείχνουν να μην εκτιμούν τον πλούτο τους.  Το αντίθετο, μάλιστα!
 Είναι τις περισσότερες φορές αχάριστοι, δύσκολα ικανοποιούνται και πάντα ονειρεύονται κάτι παραπάνω από αυτό που έχουν.
 Ο πατέρας, απογοητευμένος από την αχαριστία, αποφασίζει να ξεκινήσει τη διδαχή από το γιο του και να του δείξει στην πράξη τι σημαίνει πραγματική φτώχεια.
     Έτσι επιλέγει μια φτωχή οικογένεια που ζει σε ένα ορεινό χωριό και τον παίρνει μαζί του να περάσουν λίγες μέρες μέσα στην απόλυτη φτώχεια… Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως ακριβώς θα ήθελε! Το αποτέλεσμα εκπλήσσει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλους εμάς…
   Πέρασαν τρεις μέρες και δύο νύχτες στο χωριό. Στο δρόμο της επιστροφής ο πατέρας γεμάτος αγωνία ρώτησε το γιο του:
«Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;»
«Ωραία», απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.
«Και τι έμαθες;», συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.
Ο γιος απάντησε:
- Εμείς έχουμε έναν σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις…
- Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου, ενώ αυτοί έχουν ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από το οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές…
- Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Κίνα για να φωτίζουμε τον κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι…
- Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη, ενώ η δική τους μέχρι τον ορίζοντα…
- Εμείς αγοράζουμε το φαγητό μας, ενώ αυτοί σπέρνουν και θερίζουν γι’ αυτό…
- Εμείς ακούμε CDs. Αυτοί απολαμβάνουν μια απέραντη «συμφωνία» από πουλιά, βατράχια και άλλα ζώα. Και όλα αυτά διακόπτονται πού και πού από το ρυθμικό τραγούδι του γείτονα που εργάζεται στο χωράφι…
- Εμείς μαγειρεύουμε στην ηλεκτρική κουζίνα. Αυτοί ψήνουν στα ξύλα και ό,τι τρωνε έχει θεσπέσια γεύση…
- Εμείς για να προστατευθούμε, ζούμε περικυκλωμένοι από έναν τοίχο με συναγερμό. Αυτοί ζουν με τις πόρτες ορθάνοιχτες, προστατευμένοι από τη φιλία των γειτόνων τους…
- Εμείς ζούμε «καλωδιομένοι» με το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση… Αυτοί, αντίθετα, «συνδέονται» με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο, το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τους καρπούς της γης, την οικογένειά τους…
Ο πατέρας, έμεινε έκπληκτος από τις απαντήσεις του γιου του…
Και ο γιος ολοκλήρωσε με τη φράση:
«Σ’ ευχαριστώ, μπαμπά, που μου δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε…»!!

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα

Για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα αναχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής αντιπροσωπείας, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την ώθηση στις επιχειρηματικές και εμπορικές συναλλαγές, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής σχέσης της Ελλάδας με την Κίνα.

Αύριο, Πέμπτη, ο κ. Σαμαράς, θα βρίσκεται στο Πεκίνο και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ ενώ θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του. Επίσης, θα μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.

Την Παρασκευή, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας Τζανγκ Ντετζιάνγκ και θα μιλήσει στο ελληνοκινεζικό Business Forum.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός, θα βρίσκεται στη Χαντζόου, όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου θα έχει επαφές με τον δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε επιχειρηματικό Forum.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο κ. Σαμαράς θα έχει μεγάλο αριθμό κατ’ ιδίαν συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους και επικεφαλής κινεζικών επιχειρηματικών ομίλων.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ ksipnistere.blogspot.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr 

Περίπου 190.000 μετανάστες θα δεχτεί η Αυστραλία


Περίπου 190 χιλιάδες μετανάστες και 20 χιλιάδες πρόσφυγες θα δεχθεί του χρόνου η Αυστραλία


Η Αυστραλία θα δεχθεί 190.000 μετανάστες κατά το οικονομικό έτος 2013-14, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Μπρένταν ΟκόνορΑπό αυτούς, 128.550 θα είναι ειδικευμένοι μετανάστες, 60.885 θα έρθουν στο πλαίσιο της επανασύνδεσης οικογενειών και 565 «ειδικής μεταναστευτικής κατηγορίας».
Επί πλέον, στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού της προγράμματος, η αυστραλιανή κυβέρνηση θα δεχθεί και 20.000 πρόσφυγες κατά το επόμενο οικονομικό έτος. Οι σχετικές προβλέψεις περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2013-14 που κατατέθηκε την Τρίτη.
Επίσης, ανακοινώθηκε πως τα κονδύλια προς την Ειδική Υπηρεσία Υπηρεσία Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (SBS) που καλύπτει θέματα της αυστραλιανής πολυπολιτισμικής κοινωνίας θα αυξηθούν κατά 20 εκατομμύρια δολάρια του χρόνου.

Εβδομήντα τρία ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό


Εβδομηντατρία ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επιχειρηματιών που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής θα πραγματοποιηθούν δύο επιχειρηματικά φόρουμ, ένα στη Σαγκάη και ένα στο Πεκίνο.

Στην Κίνα ο Πρωθυπουργός, συνοδεία 73 επιχειρηματιών

Μεταξύ των ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Eπιμελητηρίων κ. Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και του ομίλου Γιαννίδη Α.Ε. και VITEX, εταιρεία χρωμάτων κ. Κ. Γιαννίδης.
Ο κ. Π. Χριστοδούλου, Διευθύνων Σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Κ.Βουσβούνης γενικός διευθυντής Global Corporate & Investment Banking της EUROBANK, ο κ. Σπ. Παπασπύρου αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο κ. Σ. Παλιός διευθυντής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Diana Shipping Inc. / Diana Containerships Inc, ο κ. Αλ. Ιωάννου μέλος του Δ.Σ. , Κατώγι Στροφιλιά Οινοποιεία & Αμπελώνες, ο κ. 'Αρ, Κεφαλογιάννης διευθύνων Σύμβουλος της GAEA Olive Oil προϊόντα, ο κ. Εμμ.
Δομαζάκης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CRETA FARMS.
Επίσης , ο κ. Ι. Γιώτης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. NOURISHING ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ο κ. Ευστ. Μαρούσης σύμβουλος επιχειρήσεων ΔΕΛΤΑ Α.Ε. / VIVARTIA, ο κ. Π. Παπαδάκης διευθύνων σύμβουλος ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., ο κ. Αχ.
Κωνσταντακόπουλος πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος ΤΕΜΕΣ Α.Ε. - Costa Navarino.
Ο κ. Μ. Καμπουρίδης διευθύνων σύμβουλος Dolphin Capital Investors Land & Real Estate Investments, η κα Μαρία Θεοφανοπούλου γενική διευθύντρια International Publications Ltd και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΑΤΤΑ, ο κ. Γ. Βερνίκος πρόεδρος Vernicos Yachts Θαλάσσιος τουρισμός / σκάφη αναψυχής και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ο κ. Αλ. Αγγελόπουλος αντιπρόεδρος του ομίλου Aldemar, η κυρία Μάρη Δασκαλαντωνάκη διευθύνων σύμβουλος DASKALANTONAKIS GROUP, ο κ. Ευρ. Δοντάς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ.
Ο κ. Οδ. Αθανασίου πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Lamda Development, ο κ. Αθ. Πότσης Senior Manager της "Ευρωπαϊκά Συστήματα Αισθητήρων - Aerospace", ο κ. Γ. Λινάτσας διευθύνων σύμβουλος Axia Ventures Group, ο κ. Θ. Φέσσας πρόεδρος της Quest Συμμετοχών.
Ο κ. Δ. Βατικιώτης γενικός διευθυντής ATCOM, ο κ. Ευάγ. Χαϊδάς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ο κ. Γ. Μποτζάκης διευθυντής πωλήσεων Terra Creta SA, ο κ. Λ. Κρανιάς πρόεδρος της AVANTI FURS και ο κ. Κ. Κουσκούκης αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας.
Ακόμη υπάρχει εκπρόσωπος της Intralot, της Mediterra, της BIG SOLAR S.A., της FOLLI - FOLLIE, των ταξιδιωτικών γραφείων Αμφιτρίων Odyssey Travel Ltd και Travel Plan, της CIP Holding AG και της Yingli Green Energy Greece Sales GmbH.

Ο βραβευμένος «Μανάβης» έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας


Σκηνή από το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου
Σκηνή από το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Έρχεται ο Μανάβης με το φορτηγό του γεμάτο φρούτα και λαχανικά από μια άλλη Ελλάδα, ξεχασμένη και κρυμμένη στα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, ανοίγει την αυλαία θερινού κινηματογράφου Λαΐς, της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, από την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Το ντοκιμαντέρ «ταξιδεύει» τους θεατές στα απομακρυσμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου και τους ανθρώπους της, με οδηγό τον πλανόδιο μανάβη, Νίκο Αναστασίου που εδώ και 30 χρόνια γυρίζει με το φορτηγό του τα χωριά της περιοχής.

Μαζί με την γυναίκα του Σοφία κάνουν το ίδιο δρομολόγιο, μια φορά την εβδομάδα σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Στην καρότσα του φορτηγού και οι δύο τους γιοι.

Όλοι περιμένουν το μανάβη-«σωτήρα» γιατί εκτός από προϊόντα που δεν ευδοκιμούν στην περιοχή, φέρνει και φάρμακα, είδη χρωματοπωλείου, υδραυλικά, ενώ υιοθετεί διάφορους ρόλους.

Ο ήρωας της ταινίας είναι η επαφή με τον έξω κόσμο. Ο περιβόητος μανάβης εκπληρώνει τις ανάγκες των ξεχασμένων αγροτών της Πίνδου.
  
Ο Μανάβης είναι η τρίτη ταινία που γυρίζει ο διακεκριμένος σκηνοθέτης, Δ.Κουτσιαμπασάκος  ορμώμενος από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αρματολικό Τρικάλων.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό 
«δούναι και λαβείν», μια αληθινή πράξη ανθρωπιάς, ένα μάθημα ζωής.
     
    
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Μπαίνουμε στη φάση της ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

Το μήνυμα ότι η χώρα περνάει πια στην καινούργια φάση της ανάπτυξης, της ανάκαμψης και της προσέλκυσης επενδύσεων εξέπεμψε από την Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας πως αυτή την προσπάθεια υπηρετεί και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

«Προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Αυτό που εξελίσσεται είναι ο πόλεμος της γενιάς μας και είμαστε αποφασισμένοι να τον κερδίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις».

Όπως ανέφερε «η χώρα αυτούς τους έντεκα μήνες, έχει ανέβει σκαλιά προς την κορυφή και προς την έξοδο από την κρίση», και επισήμανε πως η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν με γνώμονα το πατριωτικό καθήκον.

Ταυτοχρόνως κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις, στέκεται σταθερά απέναντι. «Θέλετε επενδύσεις χωρίς επενδυτές, εργαζόμενους χωρίς επιχειρηματίες, αποτελέσματα χωρίς προσπάθεια και δουλειά. Δεν γίνεται αυτό», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτοκριτική, καταλογίζοντάς του ότι ακολουθεί έναν δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά.

«Καλό ταξίδι με τον κ. Σαμαρά. Αλλά σας θυμίζω και το ταξίδι που κάνατε στις αραβικές χώρες και δεν είδαμε ακόμη κανέναν απολογισμό για επενδύσεις, πέραν από προσδοκίες. Το ταξίδι αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ανέφερε ότι ο κ. Χατζηδάκης, είναι υπουργός Ανάπτυξης στα λόγια, αφού υλοποιεί υφεσιακή πολιτική, ενώ τον χαρακτήρισε «υπουργό αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ» που όμως διαστρεβλώνει την πολιτική του.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, έκανε λόγο για «μια νομοθετική κουρελού» που περιέχει 85 άρθρα, στην πλειοψηφία τους άσχετα με τον τίτλο του και έκανε λόγο για εξευτελισμό του κοινοβουλίου, με αφορμή την κατάθεση τροπολογιών στις 10 Μαΐου, ζητώντας από τον υπουργό να τις αποσύρει ώστε να συζητηθούν εκτενώς.

Η αντιπαράθεση έλαβε νέα διάσταση, όταν παίρνοντας τον λόγο ο κ. Σκορδάς είπε πως οι επενδύσεις δεν είναι λόγια του αέρα και πρόσθεσε, «φαίνεται ότι οι επενδύσεις με τον τρόπο που τις αντιλαμβάνεστε θα έχετε αυτά τα περιστατικά που είχατε στο Τυμπάκι χθες, εκεί θα οδηγηθείτε, σας παίρνουν με τις πέτρες οι πολίτες».

«Αυτά που λέτε είναι ενθάρρυνση πρακτικών προπηλακισμού και βίας», ανταπάντησε ο Δ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας προς τον κ. Σκορδά: «Βλέπω πως έχετε μια αλλά καρτ προσέγγιση σε αυτά τα θέματα. Μην επιχαίρεται. Καλείστε να απολογηθείτε για το ότι εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που παράγει ύφεση και ανεργία πουλάει εμπόριο ελπίδας».

Πηγή: ΑΠΕ, protothema.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Δυο μέρες μετά το Eurogroup, ο Αναστασιάδης καλεί Εθνικό Συμβούλιο

Συνέρχεται το απόγευμα η Υπουργική Επιτροπή, που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μνημονίου

Picture 0 for Η οικονομία στο επίκεντρο του Εθνικού Συμβουλίου Κύπρου
Δύο μέρες μετά την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της πρώτης δόσης προς την Κύπρο ο πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε για σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο.
Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη συνεδρία, βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η κατάσταση της οικονομίας.

Στο μεταξύ, συνέρχεται το απόγευμα, υπό τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, η Υπουργική Επιτροπή, που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μνημονίου.

Στην Επιτροπή, η οποία συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, πέραν του κυρίου Γεωργιάδη, συμμετέχουν οι υπουργοί Εργασίας, Συγκοινωνιών, Ενέργειας και Υγείας, καθώς και ειδική μονάδα υπό το Γραφείο Προγραμματισμού, που έχει αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών όλων των υπηρεσιών για την ικανοποίηση των δεσμεύσεων του Μνημονίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της διεξαγωγής του «Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις»


Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Ροβέρτου Γκάλλι

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ροβέρτου Γκάλλι θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, από τις 14.00 έως τις 20.00, στο τμήμα μεταξύ της οδού Μητσαίων και του κόμβου Ακροπόλεως και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω της διεξαγωγής του 12ου Ιστορικού «Ράλι Ακρόπολις».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Ιστορικού «Ράλι Ακρόπολις»
Η αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στην οδό Ροβέρτου Γκάλλι τις συγκεκριμένες ώρες αύριο για αποφυγή προβλημάτων.

Ανάλογα με τη χρήση και την περιοχή ο ενιαίος φόρος ακινήτων στα αγροτεμάχια

Με βάση την έκταση των αγροτεμαχίων που έχουν στην κατοχή τους θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων με το νέο ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα ισχύσει από το 2014 και θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.




Στο τραπέζι της Επιτροπής των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκεται πρόταση που προβλέπει συγκεκριμένο φόρο ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια ο οποίος θα διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αν καλλιεργείται και το είδος της καλλιέργειας κ.ά.

Επίσης εξετάζεται να θεσπισθεί μικρότερη τιμή για τους κατ' επάγγελμα αγρότες συγκριτικά με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. 
Ο στόχος ωστόσο είναι από τη φορολογία των αγροτεμαχίων να εξοικονομηθούν περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του νέου φόρου.

Στόχος της επιτροπής, που συνεδρίασε χθες και θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα, είναι η τελική πρότασή της να έχει διαμορφωθεί ως το τέλος Μαΐου προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.


ΑΜΠΕ
ΠΗΓΗ imerisia.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr

Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας η σημερινή


Πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί της οικογένειας, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ίδιες για τους άγαμους και τους πολύτεκνους, κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, φορολογία στα ακίνητα.
Εν μέσω των παραπάνω μέτρων, όπως τα παραθέτει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας, γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας.
Διεθνής Ημέρα Οικογένειας
«Βρίσκουμε την ημέρα αυτή την οικογένεια και ιδιαίτερα την πολύτεκνη, σε ακόμη χειρότερη θέση, τόσο από τη γενικευμένη φτώχεια της χώρας όσο και από σωρεία παράλογων νομοθετημάτων», σημειώνει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της, και προσθέτει: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας δίνει αφορμή σε όλους, την κοινωνία και την Κυβέρνηση, να ξανασκεφτούν και να αποφασίσουν για πράξεις και μέτρα που θα στηρίξουν την οικογένεια στις νέες δύσκολες συνθήκες, κάτι που το Σύνταγμα αλλά και πλήθος Διεθνών Συμβάσεων, κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ, προβλέπουν και επιτάσσουν».
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας είναι αφιερωμένη στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της αλληλεγγύης των γενεών.

Ξεκινά η επιστράτευση των καθηγητών


Υπέρ της απεργίας ψήφισαν οι καθηγητές στις συνελεύσεις των περισσότερων ΕΛΜΕ της χώρας.  Συμβολικός ο χαρακτήρας της απόφασης καθώς οι πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω της επιστράτευσης, αρχίζουν κανονικά την Παρασκευή

Υπέρ της απεργίας στις πανελλαδικές εξετάσεις ψήφισαν οι καθηγητές στις συνελεύσεις των περισσότερων ΕΛΜΕ της χώρας.
Η απόφαση, πάντως, έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα αφού οι πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θα πραγματοποιηθούν κανονικά λόγω της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, η οποία ξεκινά από σήμερα.
Στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ η συμμετοχή χαρακτηρίστηκε μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις η απόφαση υπέρ της απεργίας λήφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία.
Ένταση σημειώθηκε στην ΕΛΜΕ Χίου όταν αστυνομικός εισήλθε στον χώρο όπου συνεδρίαζαν οι καθηγητές προκειμένου να επιδώσει φύλλα πορείας. Η ενέργειά του προκάλεσε την αγανάκτηση των παρευρισκόμενων οι οποίοι ζήτησαν από τον αστυνομικό να αποχωρήσει.
Ένταση καταγράφηκε και ανάμεσα στην ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ. Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κατηγόρησε το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων ότι προσέφερε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση με την απόφασή του να μην κηρύξει απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων όπως είχαν ζητήσει οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών αλλά και των δασκάλων σε ένδειξη συμπαράστασης.
«Η άρνηση της ΑΔΕΔΥ αντικειμενικά δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει την καταστολή ενάντια στον κλάδο μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.
ΠΗΓΗ news247.gr , grafida-sintikis.blogspot.gr