Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Να αρθεί η επιστράτευση των καθηγητών ζήτησε ο Α. Τσίπρας


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, κάλεσε τον πρωθυπυργό να πάρει πίσω την απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών και πρότεινε να αρχίσει μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις διάλογος για την αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου.
Ο κ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών κάνοντας λόγο για μεθόδευση που στερεί συνταγματικές ελευθερίες και πρόσθεσε ότι οταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής και προοπτικής.
Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες μαθητές που σήμερα βρίσκονται στην τελική ευθεία ενός σημαντικού αγώνα που δίνουν πριν από τις εξετάσεις και, κυρίως, δημιουργεί συνθήκες που δεν μπορούν να βρίσκουν εφαρμογή σε ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες.
Ο Νίκος Παπαχρήστος πρόεδρος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς της προληπτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και να ληφθούν από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθούν τα μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης.
Ο κ. Παπαχρήστος τόνισε ότι η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό διάλυση και θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παίζει με τα παιδιά του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί επίσης να παίζει με τις οικογένειες χιλιάδων εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να διαλύει τις οικογένειες 5.000 μονίμων εκπαιδευτικών και να απολύει 10.000 συμβασιούχους. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε, κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στη δήλωσή του.

Ι. Διώτης: Υπήρχε και τρίτο στικάκι με τη «λίστα Λαγκάρντ»

Κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ. Τι είπε για το "στικάκι εργασίας", που περιείχε τη λίστα


Για τρίτη φορά κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη,  στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διώτης παραδέχτηκε ότι υπήρχε και τρίτο στικάκι με τη "λίστα Λαγκάρντ", όπως είχε διαπιστώσει η πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε στο λάπτοπ του κ. Διώτη. Όπως φέρεται να είπε ο κ. Διώτης, το είχε για να κάνει εκτυπώσεις.
Το χαρακτήρισε μάλιστα "στικάκι εργασίας" το οποίο στις 16/1/12 το έβαλε στον υπολογιστή του, το άνοιξε και είδε ότι ήταν αυτό και τότε το κατέστρεψε.
Επίσης, τα 7 μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισαν να απαντήσει γραπτώς στις ερωτήσεις τους ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί, που εμπλέκεται στον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.
Παράλληλα, απέρριψαν πρόταση που έκανε αρχικά ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζης και υποστήριξαν και οι υπόλοιποι βουλευτές της αντιπολίτευσης, να σταλεί διακομματική αντιπροσωπεία στο Ισραήλ ώστε να τον εξετάσει από κοντά.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)