Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Horst Reichenbach: Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με την στρατηγική των θυσιών


Η ομάδα της task force, συστάθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, και αποτελείται από αποσπασμένα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάγεται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο επικεφαλής της ομάδας, Horst Reichenbach, είναι πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Βέβαιος ότι στις προσεχείς ημέρες θα αρθεί η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή της...
Ελλάδας στο ευρώ εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, σε ομιλία κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ).

Όπως εξήγησε «οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες» και αυτή η στρατηγική δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το βάρος αυτών των θυσιών στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων είναι διπλάσιο σε σχέση με των Πορτογάλων και τριπλάσιο σε σχέση με των Ισπανών και για το λόγο αυτό η ζήτηση έχει καταβαραθρωθεί, επισήμανε.

Σχετικά με την ρευστή ακόμα κατάσταση σχετικά με την ελληνική οικονομία ο κ.Ράιχενμπαχ είπε ότι αυτή η ρευστότητα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αλλαγή της κατάστασης στην ελληνική οικονομία ενώ επισήμανε ότι με τη λήξη του PSI πρέπει να επανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες για να στηρίξουν την οικονομία.

Η δράση της Task Force σχετίζεται με τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και τις αλλαγές στη φορολογία, θέματα για τα οποία υπάρχει συνεργασία με το ΔΝΤ. Τάχθηκε τέλος υπέρ της κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών για την ίδρυση και τη λειτουργία επιχειρήσεων σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον και στην επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. 

ΠΗΓΗ: Αναδημοσίευση απο http://24wro.blogspot.com/

 
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.