Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη Ν. Μπακογιάννη στη γερμανική τηλεόραση 24.10.11

24.10.11 Συνέντευξη της προέδρου Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, στη γερμανική τηλεόραση και στην εκπομπή Αbendschau.
Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στη γερμανική τηλεόραση και στην εκπομπή Abendschau.    
Συνέντευξη Ν. Μπακογιάννη στη γερμανική τηλεόραση 24/10 http://www.youtube.com/watch?v=y3_Vk_AYj0Q
 
 
Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά: Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 

Συνέντευξη Ν. Μπακογιάννη στη γερμανική τηλεόραση 24.10.2011

από τον Χρήστος Α. Κατσαρός, Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 στις 7:48 μ.μ.
 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.280707948626123.73666.100000607618486&type=3&saved#!/note.php?note_id=283100438386874
Συνέντευξη Ν. Μπακογιάννη στη γερμανική τηλεόραση http://www.youtube.com/watch?v=HeXXuScndOA
 
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση
Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια. Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.
 Σας παρακαλώ γράψτε αν θέλετε το σχόλιο σας;

Να τροφοδοτείται με ελληνικά προϊόντα ο ελληνικός στρατός και όχι με κινέζικα


Αναφορά βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη
Δελτίο Τύπου 25-10-2011

Την χρησιμοποίηση ελληνικών προϊόντων για την τροφοδοσία του ελληνικού στρατού, ώστε να ενισχυθεί η εγχώρια αγροτική οικονομία, ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που ανέφεραν ότι τον περασμένο Μάιο υπεγράφη η τελευταία συμφωνία για προμήθεια του ελληνικού στρατού με 73 τόνους φασόλια από την Κίνα, ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ζήτησε να ενημερωθεί για τον αριθμό και το ύψος των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί για εισαγωγή τροφίμων και στρατιωτικού ιματισμού από το εξωτερικό καθώς και για λόγο για τον οποίο η ηγεσία του Υπ. Άμυνας κατέφυγε στις εισαγωγές.
Τέλος ο Γιώργος Κοντογιάννης τόνισε πως είναι απαράδεκτο τη στιγμή που η ελληνική οικονομία στενάζει και οι αγρότες βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης να μην στηρίζεται η εγχώρια παραγωγή από την ίδια την Κυβέρνηση, γεγονός που αποτελεί άλλη μια αστοχία και αποδεικνύει πως δεν υπάρχει κανένα συνολικό σχέδιο για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.
Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 

Να τροφοδοτείται με ελληνικά προϊόντα ο ελληνικός στρατός και όχι με κινέζικα

από τον Χρήστος Α. Κατσαρός, Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 στις 6:27 μ.μ. https://www.facebook.com/note.php?note_id=283068468390071

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.
 Σας παρακαλώ γράψτε αν θέλετε το σχόλιο σας;

Αθ. Μπαντή: Η τοπική αυτάρκεια είναι το μέλλον, στον Νέο Σκοπό 23.10.11
Στον Νέο Σκοπό του Δήμου Εμμ. Παπά στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα:
Τοπική Αγροτοδιατροφική Αυτάρκεια, με φροντίδα του αντιδημάρχου του Δήμου Εμμ. Παπά κ. Χάρη Καρακώστα και της Ένωσης Νέων Αγροτών, την Κυριακή, 23 Οκτ 2011, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΟΡΦΕΑΣ.
Την ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής και μεταξύ τους ο κ. Π. Γκιοργίνης (Πρόεδρος ΕΝΑ Σερρών), ο κ. Η. Χαμαλής (Πρόεδρος Ν. Σκοπού), ο κ. Θ. Καραμπατζάκης (ΔΣ Εμμ. Παπά), ο κ. Σ. Δελεφέρης (Αντιπρ. ΕΝΑ Σερρών), ο κ. Δ. Νότας (ΔΣ Εμμ. Παπά), ο κ. Π. Κίρπιτσας (Πεθελινός, ΕΝΑ Σερρών), ο κ. Α. Εμιρλής (Συνεταιρ. Ν. Σκοπού), ο κ. Α. Γιάτσογλου (ΑγρΟραμα), ο κ. Δ. Ανδρίκος (Ροδολίβος), η κ. Σ. Γκουδίνογλου (Κριθιά), ο κ. Δ. Κώττας (Σιδηρόκαστρο), κα. Α. Κετσετζή (Ν. Σκοπός), η κα Ε. Μιχαηλίδου (Ν. Σκοπός), η κα Β. Χαμαλη (ΔΣ Στρυμώνα), ο κ. Κ. Παλάζης (Χρυσό), η κα Μ. Κάγλατζη (Νεοχώρι), η κα Μ. Τερζή (Πεντάπολη), ο κ. Δ. Χαπουτάκου (Βαλτοτόπι), η κα Α. Γκιοργκίνη (Ν. Σκοπός) κλπ.


Ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Καρακώστας χαιρέτισε την ημερίδα και είχε την γενική ευθύνη. Με φροντίδα του ο μπουφές που στήθηκε αμέσως μετά, είχε προϊόντα μόνο των Σερρών.
Ο πρόεδρος της ΕΝΑ Σερρών, κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης, χαιρέτισε τους συγκεντρωθέντες και εξεδήλωσε την πρόθεση της ΕΝΑ Σερρών να συνεχίσουν εφόσον βρίσκουν υποστήριξη, οι εκδηλώσεις Επιστημονικής Στήριξης των Νέων Αγροτών, που ξεκίνησαν στις 20/9/2010, μέσα στην ένταση των θερινών αγροτικών εργασιών, με την εκδήλωση «Νέοι Αγρότες & Τεχνολογία» και συνεχίσθηκαν με τις εκδηλώσεις στις 18/7/11 (Νέα Ζίχνη), 19/7/11 (Σιδηρόκαστρο), 20/7/11 (Νιγρίτα), 1/8/11 (Λαγκαδάς), 24/8/11 (Χαλάστρα), στις 25/9/2011 στο ΚΕΓΕ Σερρών με θέμα «Επιστήμη & Νέοι Αγρότες» και στον Νέο Σκοπό 23/10/2011.<<ΤΑ "4" ΤΥΡΙΑ ΠΟΠ (ΜΠΑΤΖΟΣ, ΚΑΣΕΡΙ, ΜΑΝΟΥΡΙ, ΦΕΤΑ) ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ, ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ Κ Α Ν Ε Ν Α!!!>>
(από τη 23.10.2011 παρουσίαση στο Νέο Σκοπό Σερρών του Σάκη Μπαντή)  

Ο κ. Αθ. Μπαντής έδωσε με την παρουσίαση του πάρα πολλά στοιχεία μεταξύ των οποίων:
1.    Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα.
2.    Στα τελευταία 50 χρόνια ο πληθυσμός στον πλανήτη από 2,5 δις έγινε περίπου 7 δις.
3.    Ο κλαδικός πολλαπλασιαστής της Ελληνικής οικονομίας για την δασοκομία είναι 33, για την καπνοκαλλιέργεια 25, για το καλαμπόκι 9, για την γεωργία είναι 7, για τα τρόφιμα 4, για την χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση 3 κλπ κλπ
4.    Σήμερα εισάγουμε την μισή τροφή του λαού μας από το εξωτερικό.
5.    Επιβάλεται να υπάρξει Αυτάρκεια σε επίπεδο νοικοκυριού, Αυτάρκεια σε επίπεδο χωριού, Αυτάρκεια σε επίπεδο επαρχίας, Αυτάρκεια σε επίπεδο Νομού, Αυτάρκεια σε επίπεδο Περιφέρειας. Όσα περισσότερα προϊόντα από αυτά που καταναλώνουμε στον τόπο μας, παράγονται μέσα σε ακτίνα 100 km , τόσο το καλύτερο για όλους μας, για την τοπική οικονομία, την εθνική οικονομία και το περιβάλλον.
6.    Μικρός βαθμός αυτάρκειας σημαίνει μικρές προοπτικές υγιούς ανάπτυξης.
7.    Από το 1980 μέχρι το 2006 μειώθηκαν οι καλλιεργούμενες εκτάσεις στο Ν. Σερρών στο μαλακό στάρι (-96%), στο κριθάρι (-91%), στην βρώμη (-95%), στο ρύζι (-57%), στα φασόλια (-96%), στα κουκιά (-100%), στην φακή (-30%), στα ρεβύθια (-88%), αραχίδα (-97%) , σουσάμι (-98%), καρπούζια & πεπόνια (-76%), λαχανικά (-69%), τομάτες (-78%), κρεμμύδια ξερά (-59%) και
8.    Αυξήθηκαν μόνο στα επιδοτούμενα όπως: στο σκληρό στάρι (+687%), στον αραβόσιτο (+46%), στο βαμβάκι (+1186%) και στα τεύτλα (+35%) μειώνοντας την βιοποικιλότητα και την ικανότητα διατροφής των κατοίκων του τόπου.
9.    Η τοπική κατανάλωση πρέπει να καλύπτεται από την τοπική παραγωγή
10. Οι προϋποθέσεις είναι:. OXI «λύση» σε ατομική βάση,  OXI «λύση» σε μικρή κλίμακα
11.  Μοναδική διέξοδος: η επιχειρηματική οργάνωση με βάση τους κανόνες της αγοράς.  Oι κανόνες της αγοράς θέλουν μέγεθος, που μόνο επιχειρηματικά οργανωμένοι συνεταιρισμοί μπορούν να δώσουν.

Ο κ. Δημ. Μιχαηλίδης παίρνοντας την σκυτάλη, αφού θύμισε ότι το 2012 είναι το Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών, όπως ορίσθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τόνισε την ανάγκη να σχηματισθούν Τοπικά Σύμφωνα με την διαδικασία της συνεχούς κοινωνικής ζύμωσης, με εκδηλώσει, συναντήσεις και συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο σε όλο τον Δήμο. Οι νέοι καλλικρατικοί δήμοι με τα νέα μεγέθη τους προσφέρονται σαν βάση ανάπτυξης τέτοιων τοπικών πρωτοβουλιών.
Επίσης έκανε αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας με ένα απλό παράδειγμα, όπως είπε: Αν βάλεις μαζί 20 άνδρες έχεις 20 άνδρες και ίσως μπορείς να κάνεις ένα λόχο στρατιωτών. Αν έχεις 20 γυναίκες έχεις ένα χωριό. Ο κορμός & ο ιστός της αγροτικής κοινωνίας είναι η ελληνίδα αγρότισσα.
Άλλωσετ το γυναικείο κομμάτι του πληθυσμού έχει κρυμμένο στην καρδιά του όλο τον θησαυρό της γνώσης για την χημεία της παρασκευής τροφής, μέσα από τα ήθη και έθιμα και διατροφικές συνήθειες. Στην Ελλάδα έχουμε την χαρά να έχουμε παγκοσμίως αναγνωρισμένη την Μεσογειακή Διατροφή (από 16-11-2010, από την ΟΥΝΕΣΚΟ), που πέραν της υγείας και μακροζωϊας μας δίνει και ένα σημαντικό επιχειρηματικό-τουριστικό πλεονέκτημα για να αναπτύξουμε μαζί με τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες καταλάβουν ότι ο τουρίστας δεν είναι πελάτης τους, αλλά πελάτης όλης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας, του πολιτισμού και της τοπικής αγροτικής παραγωγής φημισμένων τροφίμων.
Τα Τοπικά Σύμφωνα είναι μια συμφωνία όσων ζουν στον ίδιο τόπο και έχουν συνείδηση του κοινού τους πολιτισμού και του κοινού τους μέλλοντος, να εργασθούν εθελοντικά για ένα κοινό όραμα. Για την προβολή και προώθηση του τόπου τους, για την αυτάρκεια του τόπου τους. Τελευταία ακούμε και όσοι μπορούν και βλέπουν το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας στην Ροδόπη το οποίο έδωσε νέα πνοή στο γκρίζο τοπίο της εικόνας που δίνουν τα ΜΜΕ.
Οι Αγροδιατροφικές Συμπράξεις είναι μια τέτοια μορφή, που προϋποθέτει την ύπαρξη και λειτουργία ενός κοινωνικού ιστού, που μόνο εκδηλώσεις κοινωνικής ζύμωσης, σαν την προσπάθεια ιδεολογικής-φιλοσοφικής τοποθέτησης της 23ης Οκτ 2011, στον Νέο Σκοπό Δήμου Εμμ. Παπά Σερρών μπορούν να προάγουν, και οι Ενώσεις Νέων Αγροτών θα μπορούσαν να είναι ο φορέας υλοποίησης τέτοιων συζητήσεων.
Ο Αγροτικός τομέας μπορεί να δώσει την ελπίδα για μια νέα πορεία και τοπική ανάπτυξη, εφόσον υποστηριχθεί η αγροτική επιχειρηματικότητα στα κρίσιμα σημεία της που σήμερα λείπουν παντελώς, όπως είναι η έρευνα και ανάπτυξη, η εφαρμοσμένη υποστήριξη και συμβουλευτική, η αγροτική εκπαίδευση, η συνεχιζόμενη αγροτική κατάρτιση και ένας φορέας στήριξης, όπως θα μπορούσαν να είναι τα επιμελητήρια, που όμως δεν δέχονται αγρότες σήμερα, ή αν δεν είναι αυτό εφικτό θα έπρεπε να δημιουργηθούν ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ώστε οι δυνατότητες υποστήριξης της ατμομηχανής της ανάπτυξης της Ελλάδος, που είναι η Γεωργία και τα τρόφιμα (μαζί με τα αγροτικά μηχανήματα, το πολλαπλασιαστικό υλικό κλπ), να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης, και τα αγροτικά επαγγέλματα να καταξιωθούν.
Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά από τον πρόεδρο της ΕΝΑ Σερρών κ. Π. Γκιοργκίνη επιμεταλλωμένων φύλλων από την χλωρίδα της Ελληνικής φύσης στον κ. Σ. Μπαντή και κ. Χ. Καρακώστα και με μοίρασμα του «Οράματος της Λευτεριάς» του Εμμ. Παπά όπως το κατέγραψε ο κ. Μ. Ρουσιάδης στους εισηγητές κκ Αθ. Μπαντή & Δ. Μιχαηλίδη.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης,             6998282382      

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 

Αθ. Μπαντή: Η τοπική αυτάρκεια είναι το μέλλον, στον Νέο Σκοπό 23.10.11

από τον Chris Sintiki, Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 στις 4:16 μ.μ. http://www.facebook.com/note.php?note_id=282338148454944

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.
 Σας παρακαλώ γράψτε αν θέλετε το σχόλιο σας;