Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Να κηρυχθεί θεομηνιόπληκτη η Ηλεία


Γραφείο Τύπου Γ. Κοντογιάννη 05/02/2012



 Η Ηλεία για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ετών βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα τραγωδία, που δυστυχώς έχει και ανθρώπινα θύματα.
Η βιβλική καταστροφή που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις αποτελεί τη χαριστική βολή για τον πολύπαθο νομό μας, ο οποίος αντί να έχει τη στήριξη της πολιτείας, λόγω και των απανωτών πληγμάτων που έχει δεχθεί (πυρκαγιές-σεισμός) έχει επί της ουσίας εγκαταλειφθεί.
Είναι βέβαιο πως εάν το κράτος είχε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις και τις υποσχέσεις του και, παράλληλα, τα χρήματα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη, που τώρα λιμνάζουν σε κάποιο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, είχαν αξιοποιηθεί για την δημιουργία και την ενίσχυση των υποδομών,  η κατάσταση δεν θα είχε φτάσει στα άκρα.
Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αυτονόητο ότι Ηλεία πρέπει να κυρηχθεί θεομηνιόπληκτη, καθώς οι καταστροφές έχουν επεκταθεί στο σύνολο του νομού, και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για καταγραφή  των ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε κατοικίες, σε εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις, για να  ενεργοποιηθεί στη συνέχεια ο μηχανισμός καταβολής αποζημιώσεων.
Όσον αφορά στο Νοσοκομείο και τις εργατικές κατοικίες του Πύργου, η κατάσταση μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί. Αυτό που συνέβη είναι ντροπή για τη χώρα μας. Μόλις καταλαγιάσουν τα φαινόμενα και αντιμετωπιστούν τα οξέα προβλήματα, είναι επιβεβλημένο να γίνει διευρεύνηση για την απόδοση ευθυνών.
Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να αποφασίσει να διοχετεύσει τα εναπομείναντα  104 εκατ. ευρώ του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη για τη δημιουργία υποδομών στην Ηλεία ή να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά ως εθνική συμμετοχή για τη απορρόφηση κονδυλίων απο το ΕΣΠΑ, με στόχο την κατασκευή έργων υποδομής που θα λύσουν προβλήματα ζωτικής σημασία και θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην Ηλεία.

Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.