Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Δευτερολογία Ντ. Μπακογιάννη στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση 12.2.12

Δευτερολογία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών:
Δευτερολογία στη συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση


Δευτερολογία Ντ. Μπακογιάννη νέα δανειακή σύμβαση 12.2.12 http://youtu.be/lwkBylAh8wU





Δευτερολογία:
«Κύριε Πρόεδρε, πριν μπω στα θέματα των άρθρων, θέλω να καταδικάσω απερίφραστα εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας αυτό που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα. Οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων έχουν κάψει μεγάλο αριθμό ακινήτων στο Κέντρο της Αθήνας. Αυτήν τη στιγμή, κύριοι συνάδελφοι, φλέγεται από τη Στοά Πεσμαζόγλου, την Τράπεζα Πίστεως μέχρι πάνω από το «ΑΤΤΙΚΟΝ», το ίδιο το «ΑΤΤΙΚΟΝ» και πάνω από δεκαπέντε μαγαζιά. Θεωρώ ότι η Βουλή των Ελλήνων, δια των εκπροσώπων της, οφείλει να καταγγείλει και να καταδικάσει άμεσα αυτές τις οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων που κρύβονται πίσω από μια δίκαιη αγανάκτηση ενός λαού που βγήκε ειρηνικά να διατρανώσει την αντίθεσή του σήμερα το βράδυ, οι οποίες όμως με την ανοχή πάρα πολλών ετών του ελληνικού πολιτικού συστήματος σήμερα για άλλη μια φορά έχουν κάνει την Αθήνα ρημαδιό.
Κύριε Πρόεδρε, σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατική Συμμαχία, εμείς το καταγγέλλουμε και ζητούμε από την Κυβέρνηση, πρώτον, πλήρη ενημέρωση και δεύτερον, δράση. Διότι οι πληροφορίες που έφθασαν είναι ότι οργανωμένες ομάδες εμπόδιζαν ακόμη και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να προσέλθουν και να σβήσουν τη φωτιά.
Έρχομαι τώρα στα θέματα του νομοσχεδίου. Δεν θα μιλήσω γενικά, όπως έγινε μέχρι τώρα, αλλά θα μπω σε τέσσερα συγκεκριμένα θέματα, τα οποία πιστεύω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να παλέψει.
Πρώτον, κύριοι συνάδελφοι, θα ξέρετε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είχε προτείνει από την αρχή να συμπεριληφθούν τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο PSI, στο ονομαζόμενο «κούρεμα» των ομολόγων, με τη λογική ότι δεν πρέπει να κερδοσκοπήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εις βάρος της Ελλάδος. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό έχει δρομολογηθεί. Τώρα είναι η ώρα και διπλωματικά να πιέσουμε να συμμετέχουν σε αυτό το «κούρεμα» και ομόλογα των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών, διότι η Ευρώπη έχει και εκείνη τις δικές της υποχρεώσεις έναντι της Ελλάδος και αυτές πρέπει πράγματι να φανούν μια και καλή με μια αλληλεγγύη, την οποία μέχρι σήμερα δεν μας έχει δείξει στο βαθμό που ούτε οι λαοί της αλλά ούτε και εμείς περιμέναμε.
Η δεύτερη παρατήρησή μου αφορά το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν. Αυτό το γνωρίζουμε. Μέσα, όμως, σε αυτήν τη συμφωνία που θα γίνει μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των τραπεζών θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μια ρύθμιση για την επιμήκυνση των στεγαστικών δανείων. Τα στεγαστικά δάνεια σήμερα έχουν οδηγήσει έναν ολόκληρο κόσμο στην απελπισία. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια συμφωνία, την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει με την Ένωση Τραπεζών ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Το τρίτο θέμα αφορά το σχέδιο Μάρσαλ. Είχα την ευκαιρία να το πω και κατ' ιδίαν στον κ. Παπαδημούλη, ο οποίος είπε από του Βήματος της Βουλής ότι κανένας Αρχηγός δεν μιλά για το νέο πακέτο Μάρσαλ. Θα μου επιτρέψει να του θυμίσω ότι η Δημοκρατική Συμμαχία το έθεσε από τον Ιούνιο. Το ονομάσαμε τότε ανάλογα, ή μικρό σχέδιο Μάρσαλ ή σχέδιο «Ηρακλής». Έχει περάσει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και έχει υιοθετηθεί από τους Φιλελεύθερους στην Ευρώπη, δηλαδή από το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης. Καλώ και τα άλλα κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, να προσπαθήσουν από τις δικές τους Κοινοβουλευτικές Ομάδες στην Ευρώπη να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια την οποία κάνουμε σήμερα, για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το σχέδιο. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά και πιστεύω ότι 35 δισεκατομμύρια θα είναι πολύ σημαντικό να πέσουν στην αγορά, ιδιαίτερα για να τονώσουν την ιδιωτική οικονομία.
Τέλος, κύριε Πρόεδρε, δεν έχω τη δυνατότητα να καταψηφίσω ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου, διότι αντιλαμβάνομαι πλήρως τι σημαίνει αυτό.
Θέλω, όμως, να πω, πέρα όλων των υπολοίπων με τα οποία διαφωνώ, όπως είναι ο κατώτατος μισθός, ότι η αποδοχή της αλλαγής του νόμου, τον οποίο η Βουλή ψήφισε για εξήντα δόσεις αποπληρωμής φόρου των επιχειρήσεων, οι οποίες μειώνονται σήμερα στις δώδεκα, οδηγεί επιχειρήσεις, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τη Δευτέρα το πρωί σε κλείσιμο και έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων στην ανεργία.
Θέλω, λοιπόν, να καλέσω την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, αυτή την αλλαγή αυτού του άρθρου, το οποίο πριν από είκοσι πέντε μέρες ψηφίσαμε να μην επιμείνει και να κρατήσει την παλιά ρύθμιση για τη Βουλή. Είναι στην κόψη του ξυραφιού σήμερα οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εργάζονται σ' αυτές. Αλλοίμονο μας, εάν με τέτοιου είδους κινήσεις, σπρώξουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην ανεργία».

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  


Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα



Ομιλία Ντ. Μπακογιάννη στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση 12.2.12 http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.com/2012/02/12212.html




Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.


Μαζικές διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ

Πέρασε με απώλειες η νέα δανειακή σύμβαση



Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο. Σύμφωνα με τα αποτελεσματα η σύμβαση υπερψηφίστηκε με απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, και την απουσία του ΛΑΟΣ πλην των Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη που ψήφισαν «ναι». «Όχι» από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, «ναι» από τη Δημοκρατική Συμμαχία, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών». Συνολικά ψήφισαν 278 εκ των οποίων 199 είπαν «ναι» επί της αρχής, «όχι» 74, ενώ πέντε δήλωσαν «παρών». 



Πιο συγκεκριμένα, επί συνόλου 278 βουλευτών, υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών επί της αρχής ψήφισαν 199 (κατά: 74, παρών: 5)
Υπέρ του άρθρου 1 ψήφισαν 190 βουλευτές (κατά: 83, παρών: 5)
Υπέρ του άρθρου 2 ψήφισαν 201 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 3)
Υπέρ του άρθρου 3 ψήφισαν 199 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 5)
Υπέρ του άρθρου 4 ψήφισαν 202 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 2)
Μετά την ψηφοφορία, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ προχώρησαν σε διαγραφές βουλευτών από την Κοινοβουλευτική τους ομάδα.
Εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τίθενται οι βουλευτές: Σπ.Κουβέλης, Α.Βαγενά, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Λ.Κατσέλη, Β.Παπανδρέου, Λ.Μίχος, Μ.Κυριακοπούλου, Α.Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασάς, Χ.Καστανίδης, Κ.Τεκτονίδου, Χρ.Κατσούρας, Γ.Μιχελογιαννάκης, Θ.Παραστατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Γ.Παπαμανώλης. Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μαντατζή, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ.Αμιρίδης και Χρ.Μαγκούφης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά, Α' Αθηνών κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη, Άρτας κ. Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο, Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζήμα, Δωδεκανήσου κα Τσαμπίκα Ιατρίδη, Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ευβοίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, Λαρίσης κ. Χρήστο Ζώη, Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνό, Β’ Πειραιά κ. Παναγιώτη Μελά, Πέλλης κ. Γεώργιο Καρασμάνη, Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, Σερρών κ. Αναστάσιο Καριπίδη, Σερρών κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας»
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης διέγραψε τους δύο βουλευτές που ψήφισαν ναι κ.κ. Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη.

Πηγή: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4694111