Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Δευτερολογία Ντ. Μπακογιάννη στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση 12.2.12

Δευτερολογία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών:
Δευτερολογία στη συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση


Δευτερολογία Ντ. Μπακογιάννη νέα δανειακή σύμβαση 12.2.12 http://youtu.be/lwkBylAh8wU

Δευτερολογία:
«Κύριε Πρόεδρε, πριν μπω στα θέματα των άρθρων, θέλω να καταδικάσω απερίφραστα εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας αυτό που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα. Οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων έχουν κάψει μεγάλο αριθμό ακινήτων στο Κέντρο της Αθήνας. Αυτήν τη στιγμή, κύριοι συνάδελφοι, φλέγεται από τη Στοά Πεσμαζόγλου, την Τράπεζα Πίστεως μέχρι πάνω από το «ΑΤΤΙΚΟΝ», το ίδιο το «ΑΤΤΙΚΟΝ» και πάνω από δεκαπέντε μαγαζιά. Θεωρώ ότι η Βουλή των Ελλήνων, δια των εκπροσώπων της, οφείλει να καταγγείλει και να καταδικάσει άμεσα αυτές τις οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων που κρύβονται πίσω από μια δίκαιη αγανάκτηση ενός λαού που βγήκε ειρηνικά να διατρανώσει την αντίθεσή του σήμερα το βράδυ, οι οποίες όμως με την ανοχή πάρα πολλών ετών του ελληνικού πολιτικού συστήματος σήμερα για άλλη μια φορά έχουν κάνει την Αθήνα ρημαδιό.
Κύριε Πρόεδρε, σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατική Συμμαχία, εμείς το καταγγέλλουμε και ζητούμε από την Κυβέρνηση, πρώτον, πλήρη ενημέρωση και δεύτερον, δράση. Διότι οι πληροφορίες που έφθασαν είναι ότι οργανωμένες ομάδες εμπόδιζαν ακόμη και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να προσέλθουν και να σβήσουν τη φωτιά.
Έρχομαι τώρα στα θέματα του νομοσχεδίου. Δεν θα μιλήσω γενικά, όπως έγινε μέχρι τώρα, αλλά θα μπω σε τέσσερα συγκεκριμένα θέματα, τα οποία πιστεύω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να παλέψει.
Πρώτον, κύριοι συνάδελφοι, θα ξέρετε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είχε προτείνει από την αρχή να συμπεριληφθούν τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο PSI, στο ονομαζόμενο «κούρεμα» των ομολόγων, με τη λογική ότι δεν πρέπει να κερδοσκοπήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εις βάρος της Ελλάδος. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό έχει δρομολογηθεί. Τώρα είναι η ώρα και διπλωματικά να πιέσουμε να συμμετέχουν σε αυτό το «κούρεμα» και ομόλογα των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών, διότι η Ευρώπη έχει και εκείνη τις δικές της υποχρεώσεις έναντι της Ελλάδος και αυτές πρέπει πράγματι να φανούν μια και καλή με μια αλληλεγγύη, την οποία μέχρι σήμερα δεν μας έχει δείξει στο βαθμό που ούτε οι λαοί της αλλά ούτε και εμείς περιμέναμε.
Η δεύτερη παρατήρησή μου αφορά το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν. Αυτό το γνωρίζουμε. Μέσα, όμως, σε αυτήν τη συμφωνία που θα γίνει μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των τραπεζών θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μια ρύθμιση για την επιμήκυνση των στεγαστικών δανείων. Τα στεγαστικά δάνεια σήμερα έχουν οδηγήσει έναν ολόκληρο κόσμο στην απελπισία. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια συμφωνία, την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει με την Ένωση Τραπεζών ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Το τρίτο θέμα αφορά το σχέδιο Μάρσαλ. Είχα την ευκαιρία να το πω και κατ' ιδίαν στον κ. Παπαδημούλη, ο οποίος είπε από του Βήματος της Βουλής ότι κανένας Αρχηγός δεν μιλά για το νέο πακέτο Μάρσαλ. Θα μου επιτρέψει να του θυμίσω ότι η Δημοκρατική Συμμαχία το έθεσε από τον Ιούνιο. Το ονομάσαμε τότε ανάλογα, ή μικρό σχέδιο Μάρσαλ ή σχέδιο «Ηρακλής». Έχει περάσει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και έχει υιοθετηθεί από τους Φιλελεύθερους στην Ευρώπη, δηλαδή από το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης. Καλώ και τα άλλα κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, να προσπαθήσουν από τις δικές τους Κοινοβουλευτικές Ομάδες στην Ευρώπη να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια την οποία κάνουμε σήμερα, για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το σχέδιο. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά και πιστεύω ότι 35 δισεκατομμύρια θα είναι πολύ σημαντικό να πέσουν στην αγορά, ιδιαίτερα για να τονώσουν την ιδιωτική οικονομία.
Τέλος, κύριε Πρόεδρε, δεν έχω τη δυνατότητα να καταψηφίσω ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου, διότι αντιλαμβάνομαι πλήρως τι σημαίνει αυτό.
Θέλω, όμως, να πω, πέρα όλων των υπολοίπων με τα οποία διαφωνώ, όπως είναι ο κατώτατος μισθός, ότι η αποδοχή της αλλαγής του νόμου, τον οποίο η Βουλή ψήφισε για εξήντα δόσεις αποπληρωμής φόρου των επιχειρήσεων, οι οποίες μειώνονται σήμερα στις δώδεκα, οδηγεί επιχειρήσεις, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τη Δευτέρα το πρωί σε κλείσιμο και έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων στην ανεργία.
Θέλω, λοιπόν, να καλέσω την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, αυτή την αλλαγή αυτού του άρθρου, το οποίο πριν από είκοσι πέντε μέρες ψηφίσαμε να μην επιμείνει και να κρατήσει την παλιά ρύθμιση για τη Βουλή. Είναι στην κόψη του ξυραφιού σήμερα οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εργάζονται σ' αυτές. Αλλοίμονο μας, εάν με τέτοιου είδους κινήσεις, σπρώξουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην ανεργία».

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  


Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρεοκοπήσει η ΕλλάδαΟμιλία Ντ. Μπακογιάννη στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση 12.2.12 http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.com/2012/02/12212.html
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.


Μαζικές διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ

Πέρασε με απώλειες η νέα δανειακή σύμβασηΟλοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο. Σύμφωνα με τα αποτελεσματα η σύμβαση υπερψηφίστηκε με απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, και την απουσία του ΛΑΟΣ πλην των Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη που ψήφισαν «ναι». «Όχι» από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, «ναι» από τη Δημοκρατική Συμμαχία, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών». Συνολικά ψήφισαν 278 εκ των οποίων 199 είπαν «ναι» επί της αρχής, «όχι» 74, ενώ πέντε δήλωσαν «παρών». Πιο συγκεκριμένα, επί συνόλου 278 βουλευτών, υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών επί της αρχής ψήφισαν 199 (κατά: 74, παρών: 5)
Υπέρ του άρθρου 1 ψήφισαν 190 βουλευτές (κατά: 83, παρών: 5)
Υπέρ του άρθρου 2 ψήφισαν 201 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 3)
Υπέρ του άρθρου 3 ψήφισαν 199 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 5)
Υπέρ του άρθρου 4 ψήφισαν 202 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 2)
Μετά την ψηφοφορία, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ προχώρησαν σε διαγραφές βουλευτών από την Κοινοβουλευτική τους ομάδα.
Εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τίθενται οι βουλευτές: Σπ.Κουβέλης, Α.Βαγενά, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Λ.Κατσέλη, Β.Παπανδρέου, Λ.Μίχος, Μ.Κυριακοπούλου, Α.Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασάς, Χ.Καστανίδης, Κ.Τεκτονίδου, Χρ.Κατσούρας, Γ.Μιχελογιαννάκης, Θ.Παραστατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Γ.Παπαμανώλης. Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μαντατζή, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ.Αμιρίδης και Χρ.Μαγκούφης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά, Α' Αθηνών κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη, Άρτας κ. Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο, Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζήμα, Δωδεκανήσου κα Τσαμπίκα Ιατρίδη, Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ευβοίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, Λαρίσης κ. Χρήστο Ζώη, Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνό, Β’ Πειραιά κ. Παναγιώτη Μελά, Πέλλης κ. Γεώργιο Καρασμάνη, Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, Σερρών κ. Αναστάσιο Καριπίδη, Σερρών κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας»
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης διέγραψε τους δύο βουλευτές που ψήφισαν ναι κ.κ. Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη.

Πηγή: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4694111

Δηλώσεις Ν. Μπακογιάννη για τις καταστροφές στο κέντρο 12.2.12

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


Δηλώσεις Ν. Μπακογιάννη για τις καταστροφές στο κέντρο http://youtu.be/5U-HPL7QFA0Ντόρα Μπακογιάννη: Σήμερα η Αθήνα ζει άλλη μία εφιαλτική βραδιά. Ως πότε το ελληνικό κράτος θα ανέχεται επιθέσεις κουκουλοφόρων που προσπαθούν να καπηλευτούν μία γνήσια λαϊκή αγανάκτηση και καίνε όλη την Αθήνα; Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας κοινωνίας η οποία ανέχτηκε αυτά τα φαινόμενα όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα πλέον είναι η ώρα να αφήσει στην άκρη τους λαϊκισμούς και να αντιδράσει όπως ο ελληνικός λαός το απαιτεί.
Δημοσιογράφος: Έχουμε ακυβερνησία;
Ντόρα Μπακογιάννη: Αυτό το οποίο σίγουρα δεν έχουμε είναι η αντίδραση η οποία οφείλει να υπάρχει σε μία τέτοια κατάσταση. Σήμερα καταστράφηκαν περιουσίες σε αυτή την πόλη. Καταστράφηκε η Αθήνα και η εικόνα αυτή μεταδίδεται σε όλα τα μέρη του κόσμου. Είναι ντροπή για όλους εκείνους που θα έπρεπε εδώ και καιρό να αφήσουν στην άκρη τους λαϊκισμούς και να αντιδράσουν για να βγάλουν επιτέλους αυτούς τους κουκουλοφόρους από τη μέση.

ΠΗΓΗ:http://www.dimsim.gr/6_1a2059/dhloseis_nt_mpakogiannh_gia_tis_katastrofes_sto_kentro_ths_athhnas.html

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  


Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.


Ομιλία Ντ. Μπακογιάννη στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση 12.2.12

Δείτε την ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών.
12.02.12 Ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, στη Βουλή στη συζήτηση πριν από την ψηφοφορία του Σ/Ν του Υπ. Οικονομικών για την έγκριση των σχεδίων συμβάσεων και του μνημονίου για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας.

Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση 12.2.12 http://youtu.be/csC7PbX6zWk
Ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει κανένας από τους τριακόσιους σήμερα ο οποίος να μη νιώθει ότι βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα, σε σημαντικά διλήμματα. Ενδεχομένως να εξαιρέσω μερικούς συναδέλφους του Κομμουνιστικού Κόμματος αλλά αμφιβάλω ότι είναι όλοι.
Και το δίλημμα είναι μεγάλο. Διότι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βομβαρδισμός ενός κόσμου ο οποίος είναι απελπισμένος, ο οποίος βρίσκεται σε απόγνωση, ο οποίος βλέπει το μεροκάματό του να πέφτει στα 450 ευρώ, ο οποίος ανησυχεί αύριο για τη σύνταξή του, ένας ολόκληρος κόσμος, περίπου 800.000 με 1.000.000 άνεργοι οι οποίοι σήμερα δεν έχουν τίποτα να χάσουν μέσα στην ελληνική κοινωνία, ζητούν από όλους μας να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.
Και περιμένουν πράγματι, με αυτές τις γνώσεις τις οποίες έχουν, να πει η Βουλή των Ελλήνων σήμερα ένα «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση. Και δέχομαι και αντιλαμβάνομαι, διότι δεν είμαι χθεσινή στην πολιτική, την πίεση την οποία οι συνάδελφοι από όλες τις πτέρυγες δέχονται. Δεν είναι τυχαίο ότι τα Έδρανα της Νέας Δημοκρατίας είναι άδεια σήμερα. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και θέλω να κάνω μια ανάλυση.
Το πρόβλημα της χώρας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Και είναι πρωτίστως πολιτικό, διότι τα δυο μεγάλα κόμματα δεν διδάχθησαν τίποτα από την κρίση και διότι, όταν ήρθε το περίφημο μνημόνιο 1, αφού ακολούθησε μια πολιτική έξι μηνών όπου υπήρχαν λεφτά, όπου έπρεπε να τα δώσουμε στον κόσμο και όπου μετά από όλα αυτά φθάσαμε να λέμε ότι πήγαμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και υπογράψαμε ένα μνημόνιο, αυτό το μνημόνιο προέβλεπε τουλάχιστον τη διόρθωση του ίδιου του συστήματος. Προέβλεπε, λοιπόν, δυο πράγματα: Αφ' ενός περικοπές και αφ' ετέρου διαρθρωτικές αλλαγές. Η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν έκανε καμία διαρθρωτική αλλαγή, καμία. Και δεν υπάρχει πιο αστείο πράγμα από το να ακούω ορισμένους να λένε ότι έγινε –λέει- διαρθρωτική αλλαγή, η αποκρατικοποίηση του Ο.Τ.Ε., που ήταν τουλάχιστον αστείο. Δεν προχώρησε σε τίποτα το οποίο να μειώνει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν προχώρησε, μισάνοιξε τρεις φορές με τρία διαφορετικά σχέδια νόμου τα περίφημα κλειστά επαγγέλματα. Ανοίγανε και κλείνανε. Και τελικώς έχασε την αξιοπιστία της περίτρανα με την περίφημη ιστορία του δημοψηφίσματος του κ. Παπανδρέου.
Το αποτέλεσμα και η πραγματική ανάλυση, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είναι ότι τα δυο αυτά χρόνια η Κυβέρνηση την οποία είχαμε δεν μπορούσε και δεν ήθελε να συγκρουστεί με τα σπλάχνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αυτή είναι μια πικρή αλήθεια. Και αν δεν θέλουμε να ξανάρθουμε στη Βουλή για τρίτο μνημόνιο, αυτήν την αλήθεια πρέπει να την αναγνωρίσουμε σήμερα ευθαρσώς και να πούμε ότι, αν φθάσαμε στο σημείο να συζητάμε για μειώσεις μισθών και συντάξεων και τέτοιου είδους αλλαγές στην κανονικότητα και στην καθημερινότητα των Ελλήνων, φθάσαμε διότι το πολιτικό σύστημα δεν είχε το θάρρος να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές. Και μας το έλεγαν όλοι. Μας το έλεγαν οι ξένοι, αλλά δεν μας άρεσε. Μας το έλεγαν μερικοί στο εσωτερικό και πάλι δεν μας άρεσε.
Από την άλλη μεριά, η Νέα Δημοκρατία είπε το περίτρανο «όχι» στο μνημόνιο και ακολούθησε επί δυόμισι χρόνια μια πολιτική αντιμνημονιακή. Σήκωσε το λάβαρο και είπε «όχι σε όλα». Το «όχι σε όλα» ήταν δύσκολο να στοιχειοθετηθεί. Ακολούθησε το Ζάππειο 1. Στο Ζάππειο 1 το έλλειμμα θα εξαφανιζόταν σε δεκαοκτώ μήνες. Μετά ακολούθησε το Ζάππειο 2, όπου υπήρχαν λεφτά για την ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα είναι ότι ένας ολόκληρος κόσμος που ακολουθούσε τη Νέα Δημοκρατία επί δυο χρόνια πίστευε ότι υπήρχε κάποιος μαγικός τρόπος να μείνουν τα πράγματα ως είχαν και από την άλλη μεριά να υπάρξουν λεφτά. Αποτέλεσμα; Τίποτα από αυτά τα οποία προβλέπονταν δεν υλοποιήθηκαν. Και φθάσαμε στο να έχουμε σήμερα την Κυβέρνηση Παπαδήμου, μία Κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία όμως είναι μία Κυβέρνηση πενήντα ανθρώπων, οι περισσότεροι προέρχονται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με λίγα στελέχη τα οποία προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Η Κυβέρνηση αυτή θα έπρεπε να διαπραγματευθεί μια σύμβαση καινούργια.
Κατά την άποψή μου -και θέλω να το καταθέσω εδώ στη Βουλή των Ελλήνων- η σύμβαση αυτή είναι κακή, είναι κάκιστη. Και είναι κάκιστη, διότι ακριβώς η ελληνική πλευρά δεν είχε ούτε τα επιχειρήματα ούτε τις αντιπροτάσεις. Δεν μπορούσε να καταθέσει μία αντιπρόταση η οποία να ήταν φερέγγυα. Δεν είχε αντιπρόταση να καταθέσει.
Το αποτέλεσμα είναι να βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μια σύμβαση που φέρνει πραγματικά ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων στην απόγνωση...
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φτάσαμε σήμερα σ' αυτή τη σύμβαση. Δεν υπάρχει όμως κανείς σ' αυτή την Αίθουσα ο οποίος να μην θέλει να σκεφτεί μικροπολιτικά, που να μην ξέρει τι θα συμβεί σ' αυτή τη χώρα εάν αύριο το πρωί αυτή η σύμβαση δεν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.
Εγώ, λοιπόν, που σας μιλώ δεν έχω το άλλοθι της άγνοιας. Ήρθαν πολλοί και μου είπαν ότι το ευκολότερο για τη Δημοκρατική Συμμαχία θα ήταν να πούμε ένα μεγαλοπρεπές «όχι». Και γιατί; Γιατί η Νέα Δημοκρατία υποχρεώθηκε να αλλάξει πολιτική, γιατί το ΛΑ.Ο.Σ. υποχρεώθηκε να αλλάξει δέκα πολιτικές, γιατί το ΠΑΣΟΚ θα είναι υποχρεωμένο να ψηφίσει. Εμείς δεν συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση, δεν έχουμε καμία ευθύνη, δεν διαπραγματευτήκαμε. Με άνεση λοιπόν μπορούσαμε να βροντοφωνάξουμε «όχι».
Δεν το κάνουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γιατί δεν έχουμε το άλλοθι της άγνοιας. Διότι δεν δικαιούμαι –τουλάχιστον εγώ προσωπικώς- να παίξω πάνω στο φόβο, την απόγνωση και, αν θέλετε, την έλλειψη ελπίδας των Ελλήνων. Δεν το δικαιούμαι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διότι αυτό το άλλοθι της άγνοιας που δεν έχω εγώ, πιστεύω πως δεν το έχει κανένας από εσάς.
Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι αν αύριο μεν κρυφτείτε πίσω από την ψήφο εκείνων που θα ψηφίσουν και κάνετε «νταηλίκια» πολιτικά, μπορεί να έχετε ενδεχομένως ένα μικρό κομματικό όφελος. Θα έχετε βλάψει όμως τους μικρούς, τους μεσαίους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους. Θα τους έχετε βλάψει ανεπανόρθωτα.
Θα πείτε όμως ξεκάθαρα στους πολίτες, ότι αύριο το πρωί δεν θα υπάρχουν χρήματα και όταν έχετε προτάσεις, θα πρέπει να στις στοιχειοθετήσετε.
Αντιλαμβάνομαι ότι χάσμα βαθύ μας χωρίζει, αλλά επειδή το προνόμιο του πατριωτισμού ή του κοινωνισμού δεν το έχει κανένα κόμμα, δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν σ' αυτή τη Βουλή να ισχυρίζεται ότι νοιάζεται περισσότερο για το φτωχό εργαζόμενο από ό,τι εγώ.
Σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε διότι η αυριανή μέρα είναι δύσκολη και μεταξύ της πρώτης και της τρίτης μέρας μπορεί να έχει επέλθει το μοιραίο».
Δευτερολογία:

Δευτερολογία Ντ. Μπακογιάννη νέα δανειακή σύμβαση 12.2.12 http://youtu.be/lwkBylAh8wU


«Κύριε Πρόεδρε, πριν μπω στα θέματα των άρθρων, θέλω να καταδικάσω απερίφραστα εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας αυτό που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα. Οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων έχουν κάψει μεγάλο αριθμό ακινήτων στο Κέντρο της Αθήνας. Αυτήν τη στιγμή, κύριοι συνάδελφοι, φλέγεται από τη Στοά Πεσμαζόγλου, την Τράπεζα Πίστεως μέχρι πάνω από το «ΑΤΤΙΚΟΝ», το ίδιο το «ΑΤΤΙΚΟΝ» και πάνω από δεκαπέντε μαγαζιά. Θεωρώ ότι η Βουλή των Ελλήνων, δια των εκπροσώπων της, οφείλει να καταγγείλει και να καταδικάσει άμεσα αυτές τις οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων που κρύβονται πίσω από μια δίκαιη αγανάκτηση ενός λαού που βγήκε ειρηνικά να διατρανώσει την αντίθεσή του σήμερα το βράδυ, οι οποίες όμως με την ανοχή πάρα πολλών ετών του ελληνικού πολιτικού συστήματος σήμερα για άλλη μια φορά έχουν κάνει την Αθήνα ρημαδιό.
Κύριε Πρόεδρε, σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατική Συμμαχία, εμείς το καταγγέλλουμε και ζητούμε από την Κυβέρνηση, πρώτον, πλήρη ενημέρωση και δεύτερον, δράση. Διότι οι πληροφορίες που έφθασαν είναι ότι οργανωμένες ομάδες εμπόδιζαν ακόμη και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να προσέλθουν και να σβήσουν τη φωτιά.
Έρχομαι τώρα στα θέματα του νομοσχεδίου. Δεν θα μιλήσω γενικά, όπως έγινε μέχρι τώρα, αλλά θα μπω σε τέσσερα συγκεκριμένα θέματα, τα οποία πιστεύω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να παλέψει.
Πρώτον, κύριοι συνάδελφοι, θα ξέρετε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είχε προτείνει από την αρχή να συμπεριληφθούν τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο PSI, στο ονομαζόμενο «κούρεμα» των ομολόγων, με τη λογική ότι δεν πρέπει να κερδοσκοπήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εις βάρος της Ελλάδος. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό έχει δρομολογηθεί. Τώρα είναι η ώρα και διπλωματικά να πιέσουμε να συμμετέχουν σε αυτό το «κούρεμα» και ομόλογα των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών, διότι η Ευρώπη έχει και εκείνη τις δικές της υποχρεώσεις έναντι της Ελλάδος και αυτές πρέπει πράγματι να φανούν μια και καλή με μια αλληλεγγύη, την οποία μέχρι σήμερα δεν μας έχει δείξει στο βαθμό που ούτε οι λαοί της αλλά ούτε και εμείς περιμέναμε.
Η δεύτερη παρατήρησή μου αφορά το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν. Αυτό το γνωρίζουμε. Μέσα, όμως, σε αυτήν τη συμφωνία που θα γίνει μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των τραπεζών θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μια ρύθμιση για την επιμήκυνση των στεγαστικών δανείων. Τα στεγαστικά δάνεια σήμερα έχουν οδηγήσει έναν ολόκληρο κόσμο στην απελπισία. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια συμφωνία, την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει με την Ένωση Τραπεζών ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Το τρίτο θέμα αφορά το σχέδιο Μάρσαλ. Είχα την ευκαιρία να το πω και κατ' ιδίαν στον κ. Παπαδημούλη, ο οποίος είπε από του Βήματος της Βουλής ότι κανένας Αρχηγός δεν μιλά για το νέο πακέτο Μάρσαλ. Θα μου επιτρέψει να του θυμίσω ότι η Δημοκρατική Συμμαχία το έθεσε από τον Ιούνιο. Το ονομάσαμε τότε ανάλογα, ή μικρό σχέδιο Μάρσαλ ή σχέδιο «Ηρακλής». Έχει περάσει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και έχει υιοθετηθεί από τους Φιλελεύθερους στην Ευρώπη, δηλαδή από το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης. Καλώ και τα άλλα κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, να προσπαθήσουν από τις δικές τους Κοινοβουλευτικές Ομάδες στην Ευρώπη να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια την οποία κάνουμε σήμερα, για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το σχέδιο. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά και πιστεύω ότι 35 δισεκατομμύρια θα είναι πολύ σημαντικό να πέσουν στην αγορά, ιδιαίτερα για να τονώσουν την ιδιωτική οικονομία.
Τέλος, κύριε Πρόεδρε, δεν έχω τη δυνατότητα να καταψηφίσω ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου, διότι αντιλαμβάνομαι πλήρως τι σημαίνει αυτό.
Θέλω, όμως, να πω, πέρα όλων των υπολοίπων με τα οποία διαφωνώ, όπως είναι ο κατώτατος μισθός, ότι η αποδοχή της αλλαγής του νόμου, τον οποίο η Βουλή ψήφισε για εξήντα δόσεις αποπληρωμής φόρου των επιχειρήσεων, οι οποίες μειώνονται σήμερα στις δώδεκα, οδηγεί επιχειρήσεις, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τη Δευτέρα το πρωί σε κλείσιμο και έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων στην ανεργία.
Θέλω, λοιπόν, να καλέσω την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, αυτή την αλλαγή αυτού του άρθρου, το οποίο πριν από είκοσι πέντε μέρες ψηφίσαμε να μην επιμείνει και να κρατήσει την παλιά ρύθμιση για τη Βουλή. Είναι στην κόψη του ξυραφιού σήμερα οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εργάζονται σ' αυτές. Αλλοίμονο μας, εάν με τέτοιου είδους κινήσεις, σπρώξουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην ανεργία».
ΠΗΓΗ: http://www.dimsim.gr/6_1a2057/omilia_nt_mpakogiannh_sth_voulh_gia_th_nea_daneiakh_sumvash.html


Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα


12.02.12 Ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ομιλία Ν. Μπακογιάννη στην Επιτροπή Οικονομικών http://youtu.be/ji8u8SGHKRs
Ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας  Μπακογιάννη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας».

«Κυρία Πρόεδρε, επειδή ετέθη ένα ερώτημα, εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει μηχανισμός εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Μηχανισμός εξόδου θεσμοθετημένος, δεν υπάρχει. Υπάρχει, όμως, η δυνατότητα να πάψει η Ευρώπη να δίνει χρήματα στην Ελλάδα, τα χρήματα αυτά να μην φτάνουν, και η Ελλάδα από μόνη της να υποχρεωθεί να επιστρέψει στο νόμισμά της για να μπορεί να τυπώσει δραχμές. Να μην έχουμε λοιπόν αυταπάτες εδώ πέρα μέσα, και έφτασε η ώρα να πούμε και μερικές αλήθειες. Αυτή είναι η πρώτη παρατήρηση.
Η δεύτερή μου παρατήρηση είναι, επειδή άκουσα έναν «πύρινο» λόγο, ότι μέχρι και προχθές η ανακοίνωση του πρωθυπουργού του κ. Παπαδήμου, μιλούσε για τη συμφωνία τριών αρχηγών, τριών κομμάτων, με μοναδική εξαίρεση το θέμα των συντάξεων των επικουρικών, και των 325 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναζητούσαν εναγωνίως οι τρεις αρχηγοί. Αυτή είναι η αλήθεια. Όταν μιλάω, λοιπόν, κυρία Πρόεδρε και κύριοι Υπουργοί για «καραγκιοζιλίκια», θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω την έκφραση. Διότι εδώ, ένας ολόκληρος λαός βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης.
«Καραγκιοζιλίκια» είναι αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Πρέπει, να καθίσουμε κάτω, και με πολλή σωφροσύνη να μιλήσουμε επιτέλους, στον ελληνικό λαό.
Εγώ, λοιπόν, η οποία δεν μετέχω σ' αυτή την κυβέρνηση, που δεν είναι ένας αρχηγός ο οποίος πήρε μέρος στις διαπραγματεύσεις, αλλά η οποία στήριξα την κυβέρνηση Παπαδήμου εξαρχής, έχω να πω τα εξής:
Πρώτον. Η συμφωνία που έχουμε μπροστά μας, είναι μια κακή συμφωνία. Μια κάκιστη συμφωνία. Και είναι κάκιστη, διότι λυπάμαι που το λέω στους κυρίους της κυβέρνησης, δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση με αντιπροτάσεις ελληνικές. Δεν υπήρξαν αντιπροτάσεις και εναλλακτικές θέσεις. Καταλήξαμε σε μια συμφωνία που δεν σταθεροποιεί την ελληνική οικονομία, και επιβάλλεται στη χώρα μας, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί τις σοβαρές επιπτώσεις σε βάρος της χώρας μας και των πολιτών, που μεταφέρει με βάρβαρο τρόπο για ακόμα μια φορά, την τεράστιο κόστος της προσαρμογής στον ιδιωτικό τομέα.Η συμφωνία είναι άδικη. Γιατί το μεγάλο τίμημα θα το πληρώσουν για μια ακόμα φορά, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι επιχειρήσεις, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που αφού «στραγγαλίστηκαν» από τη φορολογική επιδρομή των τελευταίων χρόνων, τώρα θα πρέπει να «φάνε τις σάρκες τους».
Γιατί φτάσαμε ως εδώ; Και θέλω να είναι ξεκάθαρη σε αυτό, για όποιον έλληνα πολίτη με ακούει. Φθάσαμε ως εδώ, μετά από πρακτικές λαϊκισμού και δημαγωγίας που ακολούθησε ο πολιτικός κόσμος, και εξέθρεψε το χρέος, τα ανεξέλεγκτα ελλείμματα, τις κρατικοδίαιτες συντεχνίες, και το μοντέλο ανάπτυξης που στηριζόταν στον άκρατο καταναλωτισμό. Οδηγήθηκαμε εδώ, γιατί η αναξιοπιστία και οι «παληκαρισμοί» των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, τους οδήγησαν σε πλήρη απομόνωση στην Ευρώπη, και στη διεξαγωγή της τελικής διαπραγμάτευσης, χωρίς κανένα σοβαρό διεθνές έρεισμα.
Και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Δύο χρόνια τώρα, δεν υλοποίησε η ελληνική κυβέρνηση, καμία από τις πολιτικές εκείνες που αλλάζουν τις δομές του κρατικοδίαιτου αναπτυξιακού μοντέλου. Αντιθέτως, εξοντώθηκαν επιχειρήσεις, εξοντώθηκαν μισθωτοί, νοικοκυριά, μέσα από την ακραία υπερφορολόγηση των πάντων, και με τις οριζόντιες περικοπές που δεν είχαν και οικονομικό αποτέλεσμα. Τι αθροίζουμε; 18 φορολογικά νομοσχέδια μέσα σε δύο χρόνια, χωρίς να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Παταγώδης αποτυχίες όπως αυτή της εφεδρίας ή του κλεισίματος οργανισμών που έχουν κριθεί χωρίς αντικείμενο. Για αυτό ευθύνεται η κυβέρνηση Παπανδρέου, και ο σκληρός μηχανισμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που δεν θέλησε να συγκρουστεί με τα «σπλάχνα» του, και με τους κομματικούς στάτους και τις συντεχνίες.
Αλλά, και με ευθύνη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κ. Σάμαρα που πίστεψε ότι αρκούσε να υψώσει το λάβαρο του αντιμνημονιακού, να λέει στον καθένα αυτό που θέλει να ακούσει, για να κερδίσει ψήφους. Και δυστυχώς, αυτό είναι το τίμημα της αξιοπιστίας που πληρώνει σήμερα, και στο εσωτερικό του κόμματός του, αλλά κυρίως, ως προς την Ε.Ε..
Με αυτή τη μυωπική τακτική των δύο παλαιών κομμάτων, δεν προχώρησαν: Οι κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές, δεν αγγίξαμε δαπάνες στο σπάταλο κράτος, δεν θίξαμε κατεστημένα συμφέροντα, όπως αυτά στο χώρο της υγείας, που μέχρι σήμερα συνεχίζουν να κάνουν πάρτυ. Το ΙΟΒΕ λει για παράδειγμα, ότι από τα 240 αναγνωρισμένα αντικίνητρα στην επιχειρηματικότητα, καταργήθηκαν μόλις 10. Και αυτό είναι το μέτρο της αποτυχίας. Στις αποκρατικοποιήσεις ανάλογο ναυάγιο. Κυβέρνηση και Ν.Δ., μιλούσαν για 50 δισεκατομμύρια ευρώ. 50 δισεκατομμύρια ευρώ και το μόνο που έχει γίνει, μέχρι σήμερα, είναι η μεταβίβαση του 5% του Ο.Τ.Ε., και η ανανέωση αδειών κινητής τηλεφωνίας.
Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε άλλες εποχές, πολύ πιο δύσκολες από αυτές πολιτικά και ιδεολογικά, το '90 – '93 έγιναν 28 μεγάλες αποκρατικοποιήσεις. Η μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την αποτυχία της πορείας, ήταν ότι δεν πίστεψε, δεν τόλμησε, δεν θέλησε να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές.
Στα ειδικότερα θέματα. Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση, εκτός από αυτή την κακή συμφωνία. Για αυτό, έχει σημασία να δούμε μια σειρά από λεπτομέρειες και να προσπαθήσουμε στη συνέχεια, πάση θυσία, να τη βελτιώσουμε. Εμείς εδώ και πολύ καιρό έχουμε θίξει συγκεκριμένα θέματα που πιστεύουμε ότι πρέπει να περιλαμβάνονται συμφωνία. Γι' αυτό, και έχουμε ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό οικονομικών, όπως, όμως, και την τρόικα. Και γίνομαι συγκεκριμένη. Επαναλαμβάνω την πρότασή μου για τα 325 εκατ. € που αναζητούνται για το κλείσιμο της συμφωνίας. Αντί να γίνουν οριζόντιες περικοπές συντάξεων, να περιοριστούν κατά 50% οι πολιτικές δαπάνες, και το κόστος λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Εννοώ μέσα σε αυτά όλα! Βουλευτές, συνταξιούχους, ΔΕΚΟ, αποζημιώσεις, πολιτικές συντάξεις, γενικούς γραμματείς, υπουργούς, δημάρχους, και την ετήσια χρηματοδότηση από το ειδικό τέλος της ΕΡΤ.
Στις 10 Ιανουαρίου ζητήσαμε δύο κρίσιμα θέματα για τη νέα συμφωνία. Το πρώτο είναι ότι θα πρέπει η Ελλάδα, και χαίρομαι που νομίζω- θα με διορθώσει ο κ. Βλασκοβίτης, ότι με αυτά τα οποία διάβασε, αλλά είπα και προηγουμένως ότι περιμένω τους τεχνικούς μου σύμβουλους να τα επιβεβαιώσουν- είχαμε πει ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο «κούρεμα». Εάν αντιλαμβάνομαι καλά, που βρέθηκε τρόπος πώλησης των ομολόγων αυτών στο EFSF, έτσι ώστε να ενταχθούν στο «κούρεμα». H άποψή μας είναι, ότι πολιτικά θα πρέπει να επιμείνουμε και για τη συμμετοχή των υπολοίπων Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών, έτσι ώστε να μην κερδοσκοπήσουν εις βάρος της Ελλάδας.
Το δεύτερο το οποίο είχαμε θέσει και το είχε αναγγείλει και η Τρόικα μετά τη συνάντηση που είχε με τη Δημοκρατική Συμμαχία, είναι ότι από την 1η δόση του Προγράμματος θα αποπληρωθούν τα 7,5 δις ευρώ που χρωστά το δημόσιο στους ιδιώτες. Είναι κρίσιμο θέμα να υπάρξει ένα θετικό σοκ ρευστότητας στην αγορά. Αυτό πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό μέσα στον Μάρτιο και όχι απλώς με μία αόριστη δέσμευση ότι είναι υποχρέωση του Μνημονίου να αποπληρώσει τα χρέη του, διότι αυτό υπήρχε και στο πρώτο Μνημόνιο και δεν τηρήθηκε ποτέ.
Επίσης, ζητήσαμε να υπάρξει μια εγγύηση των ομολόγων που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα. Υπάρχουν Έλληνες, εδώ υπάρχει κάτι το παράδοξο, που εμπιστεύτηκαν τις ελληνικές τράπεζες και έχουν διασφαλίσει π.χ. τα 100.000 ευρώ που κατέθεσαν. Υπάρχουν και Έλληνες που αγόρασαν ελληνικό ομόλογο απευθείας από την Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτοί οι άνθρωποι που αγόρασαν το ελληνικό ομόλογο, δεν μπορεί να είναι σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τους πρώτους. Είναι, λοιπόν, απολύτως αναγκαίο να δοθεί μία απάντηση, δεν μιλάω για funds, για τα ασφαλιστικά ταμεία, που ούτως ή άλλως θα πρέπει να δούμε πια μετά τον κρατικό προϋπολογισμό, πώς θα αντιμετωπίσουμε το έλλειμμα, μιλάω όμως για τους ιδιώτες, οι οποίοι πρέπει να δουν τι θα μπορέσουν να κάνουν.
Το επόμενο θέμα είναι η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Απ' ότι αντιλαμβάνομαι είναι 30 δις ευρώ συν άλλα 10 δις από το παλιό πρόγραμμα. Σύνολο 40 δις ευρώ. Αυτά τα ποσά θα δοθούν για τις τράπεζες για να επανακεφαλαιοποιηθούν και να μπορούν να προχωρήσουν με μία κεφαλαιακή επάρκεια και να προσθέσουν στην ρευστότητα της αγοράς, έτσι ώστε να κρατηθεί ζωντανή. Πρέπει, όμως, να υπάρξει άμεση παρέμβαση για τα στεγαστικά δάνεια της πρώτης κατοικίας. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι εφιαλτικό. Οι μισθοί μειώθηκαν είτε δημοσίων είτε ιδιωτικών υπαλλήλων. Π.χ ένας οδοκαθαριστής του Δήμους της Αθήνας έπαιρνε 1.400 ευρώ, σήμερα παίρνει 900 ευρώ. Αν είχε πάρει 100.000 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είχε 600 ευρώ δόση. Με τα 1.400 ευρώ μπορούσε να τα βγάλει πέρα, τώρα με τα 900 ευρώ, δεν μπορεί. Εδώ, λοιπόν, γίνεται η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει μέσω της Ένωσης Τραπεζών να πιεστεί και να απαιτηθεί να υπάρξει πραγματική δέσμευση για την επιμήκυνση των στεγαστικών δανείων. Εμείς κάναμε μια μετρημένη πρόταση για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας. Εν πάση περιπτώσει, μπορεί να κάνετε κάτι καλύτερο ενδεχομένως από την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά το ελάχιστο είναι η πρόταση αυτή.
Τελευταία μου παρατήρηση είναι: εμείς και η Ευρώπη. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή. Ανήκω σε αυτούς, οι οποίοι έχουν δουλέψει, έχουν μοχθήσει για το ευρωπαϊκό ιδεώδες και για την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης. Οι τρόποι που συμπεριφέρονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στον τόπο μου σήμερα και με θυμώνει, αλλά και με τρομάζει. Αν θέλουμε, όμως, να είμαστε ειλικρινείς «μισή ντροπή δική τους, μισή ντροπή δική μας», γιατί έχουμε χάσει την πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ευρώπη, που αποτελεί το βασικό μας σύμμαχο και χρηματοδότη και η οποία αντιμετωπίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα ως τελείως αναξιόπιστο. Γιατί ο κ. Παπανδρέου με τον διεθνή διασυρμό της χώρας, για να ξεφύγει από τα προεκλογικά «λεφτά υπάρχουν», με την πρωτοφανή γκάφα του δημοψηφίσματος, με την παρομοιώδη αναποτελεσματικότητά του καταρράκωσε το κύρος και τη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη και ο κ. Σαμαράς με τους λαϊκισμούς του, το Ζάππειο 1, 2 αντιμνημονιακές κατάφερε να απομονωθεί και το κόμμα της αντιπολίτευσης και να κλείσει τις πόρτες στην Ευρώπη. Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα καινούργιο κόμμα, το οποίο όμως έχει καταφέρει τους ευρωπαίους φιλελεύθερους να τους πείσει για την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την Ελλάδα, το περίφημο «Πλάνο Ηρακλής», άλλοι το λένε «μικρό marshal». Σήμερα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις ώστε αυτά τα 35 δις που φαίνονται εφικτά μέσω των μελλοντικών πόρων της Ε.Ε., αλλά και τα οποία θα μπορούν να αντιμετωπίσουν το ονομαζόμενο can direct της Ελλάδος, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και εντός Ελλάδος και με όσες δυνάμεις έχουμε στην Ε.Ε., έτσι ώστε τουλάχιστον τώρα αναπτυξιακά εργαλεία σαν αυτό το σχέδιο να είναι αύριο προσβάσιμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Η Δημοκρατική Συμμαχία με πόνο ψυχής, διότι πιστεύει ότι είναι μία κακή συμφωνία, παρά ταύτα αντιλαμβάνεται ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρεοκοπήσει η πατρίδα μου, θα υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση.
ΠΗΓΗ: http://www.dimsim.gr/6_1a2056/to_xeirotero_pou_mporei_na_sumvei_einai_na_xreokophsei_h_ellada.html
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.