Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Νίκος Δροβατζίκας: “Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές”

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το Δημαρχιακό θώκο , στο διευρυμένο Δήμο Σιντικής, στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον Μάϊο του 2014, ανακοίνωσε ο Δημοσιογράφος Νικόλαος Δροβατζίκας.
DIGITAL IMAGE
Δήλωση Υποψηφιότητας
«Δηλώνω ότι τίθεμαι επικεφαλής υπερκομματικής κίνησης πολιτών για την διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου του Καλλικρατικού Δήμου Σιντικής.
Σ΄ αυτό τον αγώνα δεν συμμετέχω για να εκπληρώσω προσωπικές φιλοδοξίες.
Συμμετέχω, για να συνθέσω υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση του Δήμου μας , που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.
Υπόσχομαι να αποκαταστήσω την χαμένη αξιοπιστία του Δήμου Σιντικής και να ξαναζωντανέψω το όραμα όλων όσων επιθυμούν το Δήμο μας , πρωταγωνιστή.
Χωρίς ιδιοτελείς φιλοδοξίες και εντάξεις σε κύκλους συμφερόντων, και στηριζόμενος στην αγάπη και το σεβασμό του κόσμου, είμαι βέβαιος πως όταν φτάσει η κορυφαία στιγμή που ο πολίτης έχει τον πρώτο λόγο ως ψηφοφόρος, θα επιλέξει αυτούς που θεωρεί άξιους, ικανούς και έτοιμους να υπηρετήσουν με αποφασιστικότητα και δύναμη τα συμφέροντα του τόπου και μόνο του τόπου.
Ο συνδυασμός μας δεν θα υποσχεθεί θαύματα. Θα καταθέσει όμως ψυχή για να νοικοκυρέψει το Δήμο, να βελτιώσει την καθημερινότητά μας, να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δημοτική Αρχή και μέσα απ’ αυτά τη σχέση εμπιστοσύνης και διαφάνειας να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Ζούμε σε δύσκολη εποχή και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα, ώστε να βγούμε από αυτή.
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο βαθμό που οι οικονομικοί πόροι είναι μειωμένοι .
Ειδικά σήμερα όμως απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη και φιλότιμη προσπάθεια για να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά προγράμματα και πρωτοβουλίες όπως το ΕΣΠΑ , Κεντρικά Επιχειρησιακά Προγράμματα , άλλα χρηματοδοτικά όργανα και πόροι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .
Επίσης απαιτείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στη συνεργασία των τοπικών παραγωγικών δυνάμεων , στην έγκαιρη ενημέρωση και στη διάχυση των πληροφοριών , στην ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών στον πρωτογενή τομέα, στο δευτερογενή τομέα στον τουρισμό και στις υπηρεσίες .
Τα πράγματα αλλάζουν μόνο με τη συμμετοχή, την ενεργή παρουσία και την προσπάθεια.
Καλώ όλους τους κατοίκους του δήμου μας , ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής ή άλλης τοποθέτησης, να ενωθούν μαζί μας , ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα.
Μπορούμε να αποκτήσουμε ένα Δήμο όπως τον ονειρευόμαστε, ένα Δήμο αντάξιο όλων μας.
Με ήθος, με πείσμα – επιμονή – ευαισθησία και ανθρωπιά, ξεκινάμε τον κοινό αγώνα για το δήμο μας.
Ξέρουμε να διεκδικούμε, ξέρουμε να εργαζόμαστε σκληρά και μπορούμε να πετύχουμε, σε συνεργασία με όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου μας. Το κεφάλαιο της προσπάθειάς μου είναι οι ικανοί άνθρωποι! ».