Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Θ. Σκυλακάκης: Πληρωμή των κρατικών οφειλών στον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα με την καταβολή της δόσης | Ευρωκοινοβούλιο 13.11.2012

(Βίντεο + Κείμενο)


ΖΗΤΗΣΕ Ο Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Να πληρωθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα, που σήμερα είναι κατ΄ελάχιστον 8,3 δις και να δεσμευτεί η κυβέρνηση γι αυτό, με συγκεκριμένο αμετάκλητο χρονοδιάγραμμα, ζήτησε από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, μέλος της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), παρεμβαίνοντας στη διάρκεια συνεδρίασης που έγινε χθες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Η παρέμβαση έγινε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών, απασχόλησης - κοινωνικών υποθέσεων και οικονομικών - νομισματικής πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε με θέμα τον οικονομικό διάλογο με τους έλληνες υπουργούς, οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση. Αναλυτικά, ο Θόδωρος Σκυλακάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, έκανε την παρακάτω παρέμβαση:
"Η ανεργία στη χώρα μας, όπως αναφέρατε, είναι εφιαλτική, πέραν της αντοχής άλλων κοινωνιών ενδεχομένως. Είναι 25% και μπορεί να φθάσει και στο 30% όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Και ο μόνος που μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας, ανάκαμψη και ΑΕΠ, είναι ο παραγωγικός ιδιωτικός τομέας.
Το ελληνικό κράτος βρίσκεται στο ευρώ. Όταν όμως δει κανείς τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, που είναι γύρω στο 10%, συμπεραίνει ότι ο ελληνικός παραγωγικός ιδιωτικός τομέας, στην πράξη, δεν είναι στο ευρώ. Αν βέβαια βρουν χρήματα από δάνεια -που δεν βρίσκουν- οι επιχειρήσεις...
Αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε σήμερα ανταγωνιστικές εξαγωγικές επιχειρήσεις , που αποσύρονται από διεθνείς αγορές λόγω έλλειψης ρευστότητας. Για επενδύσεις να μην το πούμε...
Το δεύτερο μνημόνιο προέβλεπε ότι δεν θα υπήρχε πρόσθετη συσσώρευση οφειλών του κράτους. Δυστυχώς υπήρξε. Σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους στον ιδιωτικό παραγωγικό τομέα είναι 8,3 δις κατ΄ ελάχιστον.
Όταν με το καλό πάρετε τη δόση, σε ποιό δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα θα ξεπληρώσετε αυτά τα χρέη;
Και αν μπορείτε, να δεσμευτείτε εδώ ότι δεν πρόκειται ξανά να συσσωρεύσετε χρέη στον ιδιωτικό τομέα όπως έγινε την τελευταία τριετία, χωρίς δική σας ευθύνη οφείλω να ομολογήσω."

Δείτε το video της παρέμβασης παρακάτω: 

Office of MEP Theodoros SKYLAKAKIS
Rue Wiertz 60, ASP 08E218
1047 Bruxelles
Tel. 0032 (0)2 28 47284
Fax. 0032 (0)2 28 49284

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.