Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Β. Παπαγεωργόπουλος: Γίναμε προτεκτοράτο ΟΧΙ – Μπορούμε και μόνοι μας

Β.Παπαγεωργόπουλος:  Με τον διορισμό του κ. Φούχτελ ως Υφυπουργού Γερμανίας για την… Ελλάδα, ακόμη και ο τελευταίος ονειροπόλος ιδεολόγος πατριώτης πείσθηκε ότι τελικά η Ελλάδα μας έγινε ένα κλασσικό προτεκτοράτο.
 Ποιος αλήθεια θα μπορούσε να το φαντασθεί αυτό 2 μόλις χρόνια πριν;
 Ότι θα ερχόταν να εγκατασταθεί στην πατρίδα μας –και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη -  Υφυπουργός άλλης χώρας για να μας «βοηθήσει» να αντλήσουμε τα κονδύλια της Ε.Ε.;
  Τόσο ανίκανοι είμαστε, ή κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από την ενέργεια αυτή;
Και επιτρέπεται να εμπλακεί στην επιλογή και στην προώθηση συγκεκριμένων έργων της Ελλάδας, ένας Υφυπουργός άλλης χώρας η οποία πέρα από όλα τα άλλα έχει και τεράστιες κατασκευαστικές εταιρείες;
Καθώς συμβαίνουν όλα αυτά τα πρωτόγνωρα στην Πατρίδα μας, αναλογίζομαι το έργο του Δήμου Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια όπου με  τις δυνάμεις μόνο των άξιων εργαζομένων του Δ.Θ. και των συνεργατών μου κατασκευάσαμε δεκάδες σημαντικά έργα στην πόλη μας με Ευρωπαϊκά χρήματα!
Τελείως πρόχειρα θυμάμαι τις αναπλάσεις σε Παραλία ( Α΄ Β΄ και Γ΄ φάση ), Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Ερμού, Βασ. Όλγας, Γρ. Λαμπράκη, Αγ. Πάντων, Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, Πλατεία Ναυαρίνου, τις αναπαλαιώσεις σε Βίλα Μπιάνκα, κλινική Νεδέλκου, παραδοσιακού Αναγεννήσεως, τις διαμορφώσεις του  περιβάλλοντος χώρου του Λευκού Πύργου, της Καμάρας, της Ροτόντας και τόσα και τόσα άλλα.
Δεν μας χρειάζεται λοιπόν Υφυπουργός ξένου κράτους για να απορροφήσουμε Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Όραμα χρειάζεται, Σχέδιο, Προγραμματισμός, Εργατικότητα και άξιοι άνθρωποι.
Και έχουμε άξιους ανθρώπους.
Μπορούμε και μόνοι μας!
 
Vassilis Papageorgopoulos

Πολιτικό Γραφείο                                .
Βασίλη Παπαγεωργόπουλου             .
Μητροπόλεως 55 54623 Θεσσαλονίκη  .
τηλ.             2310234836       fax.2310244223        .