Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ευρωπαίος ανθύπατος που ήρθε για να μας «σώσει» Χορστ Ράιχενμπαχ


Ο άνθρωπος που ήρθε για να δώσει τα «φώτα» του στην ελληνική κυβέρνηση για το πώς θα πρέπει να διαχειριστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα δημόσια οικονομικά εν γένει της Ελλάδας, έχει καταφθάσει από το μεσημέρι στη χώρα μας για μια συνάντηση και μια ομιλία.



Ο Χορστ Ράιχενμπαχ , επικεφαλής της 25μελούς Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, έχει πλούσιο βιογραφικό και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευελπιστεί να δώσει μια λύση στη Λερναία Ύδρα της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο Ράιχενμπαχ έχει διοριστεί με προσωπική εντολή του ίδιου το προέδρου της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο αφού θεωρείται επιτυχημένος σε όποιο πόστο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αν είχε αναλάβει.

Γεννημένος το 1945 στο Κάιλ της Γερμανίας, ο Ράιχενμπαχ, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Οντάριο στον Καναδά, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στα μαθηματικά και κάτοχος PhD στη μακροοικονομία.

Στην Ευρώπαϊκή Ένωση, ο Ράιχενμπαχ «στρατολογήθηκε» το 1975, ξεκινώντας ως Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν. Συνολικά, απέκτησε περίπου 12 τίτλους σε επιτελικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τον Ιούλιο του 2011 του ήρθε η «πρόταση» Μπαρόζο για την Ομάδα Δράσης, όντας  Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη.

Η συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών «εγκαινιάζει» και το νέο του πόστο, αφού επισήμως ανέλαβε δράση από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Ράιχενμπαχ έχει επιφορτιστεί με το καθήκον να βοηθήσει την Ελλάδα να λύσει το γρίφο της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως να υποδείξει τους τρόπους με τους οποίους μέσα σε όλη αυτή την ύφεση θα ενισχυθεί η ανάπτυξη στη χώρα μας. 

Ο Γερμανός οικονομολόγος θα δίνει αναφορές προόδου της Ελλάδας στην Κομισιόν κάθε τετράμηνο, με την πρώτη να εκτιμάται ότι θα βγει γύρω στον Οκτώβριο

Η ομάδα δράσης θα «δρα» από τις Βρυξέλλες, ενώ θα υπάρχει μόνιμη ομάδα υποστήριξης στην Αθήνα που θα δίνει αναφορά  στον Ράιχενμπαχ.

Πηγή: newpost.gr

 
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.