Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Περισσότερα ωμέγα-3 και λιγότερο κρέας για καλή μνήμη


Επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής Έλληνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (υπάρχουν στα ψάρια, στο κοτόπουλο κ.α.) και η αποφυγή κρέατος, κορεσμένων λιπών και γαλακτοκομικών, συνδέεται με καλύτερη μνήμη και λειτουργία του νου. 
Η μελέτη δείχνει τη σημασία γενικότερα της Μεσογειακής διατροφής για την αποφυγή της άνοιας στην τρίτη ηλικία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γεώργιο Τσιβγούλη, επίκουρο καθηγητή νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, ο οποίος είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Neurology", που εκδίδει η τελευταία.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για τη διατροφή περίπου 17.500 Αμερικανών και Ευρωπαίων, με μέση ηλικία 64 ετών, και μελέτησαν κατά πόσο οι συνήθειες των ατόμων αυτών ακολουθούσαν την Μεσογειακή διατροφή. 

Παράλληλα, οι ερευνητές υπέβαλαν τους συμμετέχοντες σε μια σειρά από τεστ μνήμης και νοητικών ικανοτήτων σε μια περίοδο τεσσάρων ετών κατά μέσο όρο. Το 17% των ατόμων είχαν διαβήτη, ενώ το 7% εμφάνισαν διάφορα νοητικά προβλήματα στη διάρκεια της μελέτης.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι μεταξύ των υγιών ανθρώπων, όσοι ακολουθούσαν πιο πιστά τη μεσογειακή διατροφή, είχαν 19% μικρότερη πιθανότητα κατά μέσο όρο να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης ή νοητικών επιδόσεων. 

Όμως, η Μεσογειακή διατροφή δεν φάνηκε να μειώνει εξίσου τον κίνδυνο στα άτομα με διαβήτη.

«Εφόσον δεν υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες για τις περισσότερες ασθένειες που επιφέρουν άνοια, η αλλαγή σε δραστηριότητες όπως η διατροφή, που μπορεί να καθυστερήσει τα συμπτώματα της άνοιας, είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο Τσιβγούλης.

«Η διατροφή είναι μια σημαντική δραστηριότητα που μπορεί να υποστεί τροποποιήσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στη διατήρηση των νοητικών λειτουργιών μέχρι αργά στη ζωή», πρόσθεσε. 

Επεσήμανε όμως ότι η αλλαγή στη διατροφή δεν αρκεί από μόνη της και πρέπει να συνοδεύεται από σωματική άσκηση, αποφυγή της παχυσαρκίας, διακοπή του καπνίσματος και φαρμακευτική θεραπεία για παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Παύλος Δρακόπουλος

Ερντογάν: Στόχος, ο τρίτος πυρηνικός σταθμός μας να κατασκευαστεί από Τούρκους μηχανικούς


«Στόχος μας είναι ο τρίτος πυρηνικός σταθμός να κατασκευαστεί στην Τουρκία από Τούρκους μηχανικούς», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην τουρκοϊαπωνική συμφωνία που υπογράφηκε χτες για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της χώρας στη Σινώπη.
«Κατασκευάζουμε τον πυρηνικό σταθμό στο 'Ακουγιου με τη Ρωσία και αυτόν στη Σινώπη με την Ιαπωνία» είπε ο Ερντογάν. Η χτεσινή συμφωνία την οποία υπέγραψε ο Τούρκος πρωθυπουργός με τον Ιάπωνα ομόλογό του Σίνζο 'Αμπε, προβλέπει την κατασκευή από γαλλοιαπωνική σύμπραξη, έναντι 22 δισεκ. δολαρίων. Το πρώτο τμήμα του σταθμού θα έχει ολοκληρωθεί το 2023 και το δεύτερο το 2028.

Μιλώντας σήμερα σε στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν είπε ότι «ήδη περίπου 500 νέοι από την Τουρκία εκπαιδεύονται στη Ρωσία και σύντομα θα ξεκινήσει παρόμοια διαδικασία και στην Ιαπωνία» και υπογράμμισε ότι ο τρίτος κατά σειρά πυρηνικός σταθμός θα είναι έργο Τούρκων μηχανικών.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η Τουρκία και η Ιαπωνία θα προχωρήσουν στην ίδρυση Τουρκοϊαπωνικού Πολυτεχνείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕaxortagos.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Χιλιάδες οι επισκέπτες στα Χανιά για το Πάσχα


Ως η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας χαρακτηρίζεται η κίνηση των επισκεπτών για τις ημέρες του Πάσχα στα Χανιά.
Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έφθασαν στα Χανιά με τα πλοία της γραμμής και τις πτήσεις εσωτερικού περίπου 14.000 επισκέπτες, ενώ 9.200 άτομα έφθασαν στο αεροδρόμιο «Ιωαννης Δασκαλογιάννης» με πτήσεις τσάρτερ.
Ωστόσο, η πλειοψηφία των Ελλήνων επισκεπτών επιλέγει ως τόπο διαμονής σπίτια συγγενών και φίλων, γεγονός που καταγράφεται στις κρατήσεις ξενοδοχείων από Έλληνες που για αυτή την περίοδο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μανώλη Γιαννούλη είναι μειωμένες σε ποσοστό 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Αντίθετα, αύξηση παρουσιάζει η κίνηση ξένων επισκεπτών κυρίως από τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Ρωσία, τη Βρετανία και την Ιταλία.
Αυξημένη σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Χανίων, Τάκη Ζερβουδάκη, είναι τις τελευταίες ημέρες και η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα.
«Παρά το γεγονός ότι οι τζίροι των επιχειρήσεων δεν χαρακτηρίζονται υψηλοί στην αγορά υπάρχει κινητικότητα και όλα δείχνουν ότι σταματά η κατρακύλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι ντόπιοι καταναλωτές είναι προσεκτικοί στις αγορές τους και αγοράζουν προϊόντα, ιδίως δώρα για τα παιδιά, ενώ οι Έλληνες επισκέπτες, επιλέγουν για τις αγορές τους κυρίως παραδοσιακά προϊόντα και αναμνηστικά.
Σημαντική οικονομική ανάσα στην αγορά δίνουν και οι επισκέπτες της κρουαζιέρας καθώς τα δυο πρώτα κρουαζιερόπλοια που έφθασαν στη Σούδα μετέφεραν στα Χανιά περίπου 6.500 ξένους τουρίστες.

Πυρκαγιά σε τρένο που μετέφερε χημικά προϊόντα στο Βέλγιο


Μεγάλη πυρκαγιά προκλήθηκε από τον εκτροχιασμό βυτιοφόρων βαγονιών που περιείχαν τοξικά χημικά προϊόντα κοντά στο λιμάνι της Γάνδης, στο Βέλγιο, με αποτέλεσμα οι αρχές να απομακρύνουν σχεδόν 300 ανθρώπους από τα σπίτια τους.
Βέλγιο: Πυρκαγιά σε τρένο με χημικά
Η Infrabel, η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, διευκρίνισε πως δεν υπήρξαν θύματα, Ωστόσο πέντε άνθρωποι νοσηλεύθηκαν επειδή αισθάνθηκαν αδιαθεσία.
Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 02:00 (τοπική ώρα) ανάμεσα στις τοποθεσίες Σελεμπέλε και Βέτερεν. Έξι από τα δεκατρία βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκαν και δύο απ' αυτά ανατράπηκαν.
Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.Τα βαγόνια εκτροχιάθηκαν κατά την αλλαγή σιδηροτροχιάς, αφού η αμαξοστοιχία είχε διέλθει από ζώνη έργων και εξετάζεται το σενάριο της υπερβολικής ταχύτητας.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τρία βυτιοφόρα βαγόνια που μετέφεραν ακρυλονιτρίλιο, μια τοξική ουσία. Για το λόγο αυτό οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος.
Η αμαξοστοιχία ερχόταν από την Ολλανδία και κατευθυνόταν στο λιμάνι της Γάνδης.
ΠΗΓΗ gr.news.yahoo.com , grafida-sintikis.blogspot.gr

Τι να προσέξετε στις αγορές για το πασχαλινό τραπέζι


Οδηγίες για την ποιότητα των εδεσμάτων που θα αποτελέσουν το πασχαλινό τραπέζι εξέδωσε η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος. Όπως σημειώνει, ο καταναλωτής πρέπει να έχει «τα μάτια του δεκατέσσερα» και να ακολουθεί τις παρακάτω συμβουλές:
Τι να προσέξετε στις αγορές για το πασχαλινό τραπέζι
1. Να ιεραρχήσει τις ανάγκες του, να κάνει λίστα αγορών και να παρακολουθεί διαχρονικά τις τιμές των κυριότερων αγαθών που αγοράζει, ώστε να επισημαίνει «αδικαιολόγητες» ανατιμήσεις.
2. Να κάνει επισταμένη έρευνα τιμών και ποιότητας, σε ομοειδή προϊόντα και να μην διστάζει να επιλέξει ανταγωνιστικό προϊόν, όταν αυτό επιβάλλεται από την σύγκριση.
3. Να μην αγοράζει δύο προϊόντα προσφερόμενα στην τιμή του ενός, χωρίς να σκέφτεται αν μόνο το ένα του είναι χρήσιμο.
4. Να ελέγχει την ημερομηνία λήξης των προϊόντων.
5. Να ελέγχει τα προϊόντα που βρίσκονται στις προθήκες - ψυγεία, εάν συντηρούνται στη σωστή θερμοκρασία.
6. Να ελέγχει την υγιεινή του προσωπικού του καταστήματος και την καθαριότητα αυτού, που ασχολείται με ευαλλοίωτα προϊόντα, ζωικά τρόφιμα (π.χ. κρέατα, τυροκομικά κ.α.)
7. Να διαβάζει προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων και εμπορευμάτων που κάτι έχουν να πουν (συστατικά, προέλευση, επωνυμία κ.λπ.)
8. Να προσέχει και να υπολογίζει τις ημερομηνίες παραγωγής και διάρκειας συντήρησης ορισμένων προϊόντων (αυγά, συσκευασμένα αλλαντικά κ.α.)
9. Να μην αγοράζει φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής, που συνήθως είναι βλαβερά για την υγεία, ακριβά και άνοστα.
10 Να μην διστάζει να καταγγέλλει τους παραβάτες στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή 1520 και στο πενταψήφιο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων 11717.

Όσον αφορά στο κρέας, μεταξύ άλλων, θα πρέπει  "να προέρχεται από σφάγιο που έχει σφραγίδες υγείας και κατηγορίας, πράγμα που δείχνει ότι τα κρέατα ελέγχθηκαν από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Επισημαίνουμε ότι τα ολόκληρα σφάγια αμνοεριφίων δεν πρέπει να τα αγοράζουμε αν δεν έχουν τις παραπάνω σφραγίδες και ιδιαίτερα να αποφεύγουμε να αγοράζουμε αμνοερίφια που η σφαγή τους γίνεται σε υπαίθριους χώρους, οι οποίοι δεν παρέχουν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής".
Χρήσιμο είναι επίσης οι καταναλωτές να ξέρουν και τις σφραγίδες οι οποίες είναι πάνω στα κρέατα, ώστε να γνωρίζουν τι ψωνίζουν. Έτσι λοιπόν σε όλα τα σφάγια υπάρχουν σφραγίδες που υποδηλώνουν τη χώρα γέννησης κάθε ζώου.
Πηγή: ΑΜΠΕ, enikos.grgrafida-sintikis.blogspot.gr 

Κατεβλήθη στην Ελλάδα η δόση των 2,8 δισ. εύρώ από την ΕΕ

Κατεβλήθη χθες στην Ελλάδα το ποσό των 2,8 δισ.ευρώ, από την ΕΕ, ολοκληρώνοντας το πακέτο των 50 δισ.ευρώ που είχε εγκριθεί τον προηγούμενο Νοέμβριο, σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ποσό τούτο αφορά στην ολοκλήρωση της εκταμίευσης του πακέτου των 50 δισ.ευρώ και πλέον, με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η χώρα προσέρχεται στο Eurogroup της 13ης Μαΐου στοχεύοντας στην έγκριση της επόμενη δόσης, η οποία αθροιστικά (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) αφορά σε ποσό περίπου 6 δισ. ευρώ.


ΠΗΓΗ axortagos.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr

Πάλι σε κέντρο αποτοξίνωσης η ηθοποιός Λίντσεϊ Λόχαν


Σε κέντρο αποτοξίνωσης εισήχθη για μια ακόμη φορά η, περισσότερο γνωστή για την ανάρμοστη συμπεριφορά της παρά για το υποκριτικό της ταλέντο, ηθοποιός Λίντσεϊ Λόχαν, έπειτα από δικαστική απόφαση.
Πάλι σε κέντρο αποτοξίνωσης η Λίντσεϊ Λόχαν
Στη Λοχαν, 26 ετών, έχει επιβληθεί η αναγκαστική παραμονή της για 90 ημέρες στην κλινική αποτοξίνωσης «Μπέτι Φορντ», μετά από απόφαση δικαστηρίου κατά την οποία η ηθοποιός βρέθηκε ένοχη για απρόσεκτη οδήγηση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η Λόχαν έχει βρεθεί πολλάκις στα εξώφυλλα των περιοδικών, όχι για το ταλέντο της αλλά για τις καταχρήσεις σε αλκοόλ και ναρκωτικά καθώς και το πάθος της για μικροκλοπές.
Star.gr

"Με τη συνταγματική αναθεώρηση υπάρχει δυνατότητα αποκλεισμού μορφωμάτων όπως η Χρυσή Αυγή"


Με τη συνταγματική αναθεώρηση "πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν κριτήρια που θα αποκλείουν
την ύπαρξη τέτοιου είδους μορφωμάτων από το κομματικό μας σύστημα", δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στην εφημερίδα Real News, αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή.
dendias
Για τις πρόσφατες συλλήψεις στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατία επισημαίνει ότι "πρόκειται για πολύ σημαντική επιτυχία της ΕΛΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας", αλλά τονίζει ότι "δεν χρειάζεται εφησυχασμός".
Ο Νίκος Δένδιας ερωτώμενος για τις διαδηλώσεις, απαντά ότι "εξετάζουμε να μην μπορούν να κλείνουν διαδηλώσεις των 30-50 ατόμων μια ολόκληρη κεντρική αρτηρία", αλλά διευκρινίζει ότι "αυτό δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις συγκεντρώσεις των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων, ή τις εκδηλώσεις γενικού χαρακτήρα, όπως η Πρωτομαγιά και το Πολυτεχνείο". 

Δ. Κουτσούμπας: Δύσκολο να ολοκληρώσει την τετραετία η κυβέρνηση

Είναι δύσκολο μια τέτοια κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία, εκτιμά ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη στον "Αγγελιοφόρο".
Δ. Κουτσούμπας: Δύσκολο να ολοκληρώσει την τετραετία η κυβέρνηση
Ερωτηθείς για τις απολύσεις στο δημόσιο, ο κύριος Κουτσούμπας απαντά ότι "στόχος είναι το χτύπημα του δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, η αντικατάσταση με νέους εργαζόμενους φτηνούς και μισοάνεργους" και χαρακτηρίζει "προπαγάνδα" την άποψη ότι για την "καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειες στο λαό φταίει το υπερτροφικό δημόσιο".

ΠΗΓΗ imerisia.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr

Γ. Μαυραγάνης: "Θέλουμε συντελεστή ΦΠΑ 13% στην εστίαση"

Την απλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και τη θέσπιση Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών προαναγγέλλει με συνέντευξη στον "Τύπο της Κυριακής", ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνης.


Διευκρινίζει ότι στόχος είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και προσθέτει ότι με την καθιέωρηση του "περιουσιολογίου" θα υπάρχει σαφής εικόνα της περιουσίας των φορολογουμένων, που θα συσχετίζεται με τις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις τους.

Για το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, ο υφυπουργός Οικονομικών λέει ότι "πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για να επαναφέρουμε τον συντελεστή στην εστίαση στο 13%", ώστε να δωθεί ώθηση σε έναν σημαντικό κλάδο της οικονομίας, που συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό.
ΠΗΓΗ real.gr , grafida-sintikis.blogspot.gr 

Θετικές εκθέσεις ΕΕ και ΔΝΤ για την Ελλάδα

Τρία χρόνια μετά την είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο

Θετικά περιγράφεται η πορεία της Ελλάδος σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δόθηκε στην κυβέρνηση τρία χρόνια μετά την είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο.
Στην έκθεση γίνονται  θετικά σχόλια για την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τον φορολογικό και τον εισπρακτικό μηχανισμό.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» αυτή η έκθεση έρχεται μετά τα εύσημα που απέδωσε η τρόικα στο EuroWorking Group της περασμένης Δευτέρας, όχι μόνον για την ορθή δημοσιονομική διαχείριση, αλλά και για την αποφασιστική αντιμετώπιση των σημαντικών θεμάτων από την ελληνική κυβέρνηση.
Τα στελέχη του ΔΝΤ παρέδωσαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την έκθεση, στην οποία γίνεται θετική αναφορά σε δράσεις που ολοκληρώθηκαν ή που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η σύσταση ειδικής υπηρεσίας φορολογικού ελέγχου, η οποία έχει σκοπό τον έλεγχο φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, η σύσταση Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και η αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.
Η τελευταία αυτή έκθεση του ΔΝΤ, υπογραμμίζει και ορισμένες επισημάνσεις, με τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να τονίζουν την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων σε ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων, ιδιαίτερα τους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και τους αυτοαπασχολούμενους.
Το ΔΝΤ ζητεί και την άμεση ολοκλήρωση της αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

ΠΗΓΗ axortagos.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr

To Πάσχα στις Κυκλάδες

Ξεχωριστό χρώμα και άρωμα έχουν οι ημέρες του Πάσχα στα νησιά των Κυκλάδων, στο γραφικότερο - για αρκετούς - νησιωτικό σύμπλεγμα των ελληνικών θαλασσών. Εκεί, όπου συνδυάζονται ο μπαρουτοπόλεμος της Μήλου με το βύθισμα του Επιταφίου στη θάλασσα, στην Τήνο, το κάψιμο του Ιούδα στη Μύκονο με την αναπαράσταση των Παθών στην Πάρο και τα χιλιάδες αναμμένα τενεκεδάκια στο χωριό Πύργος της Σαντορίνης, δημιουργώντας ένα μαγικό σκηνικό.
Πάσχα στις Κυκλάδες
Τα αμέτρητα, παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα σε συνδυασμό με την κατανυκτική ατμόσφαιρα μετατρέπουν τις Κυκλάδες σε ιδανικό προορισμό. Άλλωστε, οι γιορτές του Πάσχα αποτελούν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα νησιά αρχίζουν να υποδέχονται τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, τους οποίους θέλουν να "καλοπιάσουν" όχι μόνο με τα γαλανά νερά των θαλασσών αλλά με τα ήθη, τα έθιμα και τις ντόπιες γεύσεις.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και για μεγαλύτερο ακόμη χρονικό διάστημα σχεδιάζει την έκδοση ενός τουριστικού οδηγού, εκεί όπου θα αναφέρονται λεπτομερώς όλα τα νησιά και ως πασχαλινοί προορισμοί.

Για το φετινό Πάσχα μας ξεναγεί στην Ίο και τη Φολέγανδρο. Οι δύο τόποι τα καλοκαίρια "σφύζουν" από ζωή, όμως ήδη από τις αρχές της άνοιξης έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν εξαιρετικούς προορισμούς.
Στην Ίο, τη Μεγάλη Παρασκευή, μετά την Αποκαθήλωση, οι νέοι του νησιού παίζουν τις "μπάλες", ένα παιχνίδι με μικρές, σιδερένιες κόκκινες και πράσινες μπάλες. Κατά την περιφορά των Επιταφίων των δύο Ενοριών του νησιού τα εγκώμια ψάλλονται από χορωδίες γυναικών και κοριτσιών.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο Δήμος Ιητών διοργανώνει γλέντι με αρνιά και κρασί, όπου όλοι - ντόπιοι κι επισκέπτες - είναι καλοδεχούμενοι, ενώ τη δεύτερη ημέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ίου (Η Φοινίκη) αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο της Κούνιας. Νεαρά κορίτσια του νησιού, ντυμένα με παραδοσιακές στολές, στήνουν κούνιες στο κέντρο της Χώρας και τα παλικάρια τις κουνούν, ενώ οι κοπέλες τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια αγάπης.

Στη Φολέγανδρο, το Μεγάλο Σάββατο όλα τα σπίτια του νησιού είναι ανοιχτά για να δεχτούν την ευλογία της Παναγίας, της οποίας η περιφορά διαρκεί τρεις ημέρες. Την Κυριακή του Πάσχα, η εικόνα μεταφέρεται στη Χώρα και τα στενά του Κάστρου, με ομοβροντίες βεγγαλικών. Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, η εικόνα ευλογεί και τα σκάφη που βρίσκονται στο λιμάνι και αργά το βράδυ επιστρέφει στο μοναστήρι της Παναγίας, όπου παραμένει μέχρι το επόμενο Πάσχα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, inews.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Πειραματικό αεροσκάφος έσπασε το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης


Το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης κατάφερε να σπάσει ένα πειραματικό αμερικανικό σκάφος, φτάνοντας την ταχύτητα των 5,1 Μαχ, σε μια πτήση που διήρκεσε περισσότερο από έξι λεπτά, δήλωσε χθες αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ…
 Πειραματικό αεροσκάφος έσπασε το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης (VIDEO)
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος X-51A Waverider απογειώθηκε την Τετάρτη από την αεροπορική βάση Έντουαρτζ και ταξίδεψε 230 ναυτικά μίλια (426 χιλιόμετρα) στη μεγαλύτερη υπερηχητική πτήση που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί.
Μετά την εξάντληση των αποθεμάτων καυσίμων, το αεροσκάφος συνέχισε να αποστέλλει δεδομένα τηλεμετρίας, έως ότου έπεσε στη θάλασσα και καταστράφηκε, όπως ήταν άλλωστε προγραμματισμένο.
Συνολικά, 370 δευτερόλεπτα συνεχούς αποστολής δεδομένων συγκέντρωσαν οι ερευνητές.
«Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία», είπε ο Τσάρλι Μπρινκ, διευθυντής του προγράμματος. «Πιστεύω ότι όλα όσα μάθαμε από το X-51A Waverider θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον και θα αποτελέσουν θεμέλιο για μια σειρά υπερηχητικών εφαρμογών».
Το αεροσκάφος ήταν εφοδιασμένο με κινητήρες «scramjet», οι οποίοι προσφέρουν ταχύτητες που έως τώρα μόνο οι πυραυλοκινητήρες είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν.
Οι εν λόγω κινητήρες διαφέρουν από άλλους κυρίως επειδή χρησιμοποιούν υδρογονάνθρακες ως καύσιμο, το οποίο εγχέεται στους θαλάμους καύσης του «scramjet» και αναμειγνύεται με τον αέρα οπότε και προκαλείται ανάφλεξη.
Πληροφορίες: enikos.gr

Δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση


Οι δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα, δηλώνει ο υπουργός  
    
Δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων προαναγγέλλει ο Γ.Στουρνάρας
Μείωση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα από το καλοκαίρι εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα.
Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει: «Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς».
Ο ίδιος προσθέτει ότι οι δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα.
Η νέα ρύθμιση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έχει λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα, θα συνδυαστεί με τις επικείμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το καλοκαίρι.
Πέραν της μείωσης κατά 50% των συντελεστών του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων, στο τραπέζι βρίσκεται και η μείωση του ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τις μεταβιβάσεις με άδεια οικοδομής μετά την 1η Ιανουαρίου 2006.
Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα, όπως δηλώνουν αρμόδιοι παράγοντες, υπάρχουν ακόμα πολλές επιφυλάξεις από την τρόικα.

Νέα σκληρά μέτρα λιτότητας στην Πορτογαλία

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κοέλιου ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής μια σειρά νέων μέτρων λιτότητας για την μείωση των δημοσίων δαπανών με μόνιμο τρόπο, σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι όροι που έχουν θέσει οι διεθνείς πιστωτές της χώρας.

Σε διάγγελμά του προς το έθνος, ο επικεφαλής της δεξιάς κυβέρνησης εξήγγειλε κατά κύριο λόγο την αύξηση της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66 έτη, καθώς κι ένα σχέδιο αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος με την επιβολή έκτακτων εισφορών, από την οποία θα εξαιρούνται μόνο όσοι λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη.

Ακόμη, ο Πάσους Κοέλιου επίσης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησής του να αυξήσει τις ώρες εργασίας από τις 35 στις 40 την εβδομάδα για τους δημόσιους λειτουργούς, κάτι που ήδη ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 30.000 δημοσίων υπαλλήλων, επί συνόλου —κατά εκτιμήσεις— 700.000.

«Τα μέτρα που ανακοινώνω αντιπροσωπεύουν, στον σύνολό τους, (εξοικονομήσεις) περίπου 4,8 δισεκατομμυρίων ευρώ με χρονικό ορίζοντα ως το 2015», διευκρίνισε.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της δεξιάς πορτογαλικής κυβέρνησης έχει στόχο την εξοικονόμηση συνολικά 6 δισεκατ. ευρώ ως το 2016.

«Εάν διστάζαμε τώρα, αυτό θα κατάφερνε βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία που έχουμε ήδη ανακτήσει», δήλωσε ο Κοέλιου, προσθέτοντας πως τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στο να αποφευχθεί ένα δεύτερο μνημόνιο.

Με τις νέες περικοπές, το δημόσιο έλλειμμα της Πορτογαλίας αναμένεται να μειωθεί στο 5,5% του ΑΕΠ της φέτος, στο 4,0% το 2014 και εντέλει στο 2,5% το 2015, κάτω δηλαδή από το όριο του 3% που έχει θεσπίσει η ΕΕ.

Το μεσοπρόθεσμο αυτό πρόγραμμα υπόκειται στην έγκριση της Τρόικας, η οποία χορήγησε στη Λισαβόνα ένα δάνειο 78 δισεκατ. ευρώ πριν από δύο χρόνια.

Η πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι η πορτογαλική οικονομία πρόκειται να συρρικνωθεί 2,3% φέτος και να αναπτυχθεί 0,6% το 2014, ενώ η ανεργία αναμένεται να ξεπεράσει το 18%, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.

«Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους για να διορθώσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα που προέκυψε από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου», είπε ο Κοέλιου. «Ο δρόμος πρέπει να περάσει από την διαρθρωτική μείωση των δημοσίων δαπανών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ωστόσο τα νέα μέτρα που εξήγγειλε απόψε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Πορτογαλίας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα που οδήγησαν το ανώτατο δικαστήριο να απορρίψει ως αντισυνταγματικά προηγούμενα μέτρα, όπως προειδοποίησε νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τον περασμένο μήνα, το συνταγματικό δικαστήριο είχε ακυρώσει, κρίνοντάς τα αντισυνταγματικά, μέτρα η αξία των οποίων υπολογίστηκε σε 1,3 δισεκατ. ευρώ —από το συνολικό πακέτο μέτρων 5 δισεκατ. ευρώ που προβλεπόταν για φέτος—, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του Κοέλιου να αναζητήσει άλλες λύσεις.
ΠΗΓΗ  axortagos.gr , grafida-sintikis.blogspot.gr

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης κατά μήκος της ακτής της Καλιφόρνια, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, απειλώντας χιλιάδες σπίτια. Τουλάχιστον 1.100 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.


Περίπου 900 πυροσβέστες κατάφεραν, τα ξημερώματα της Παρασκευής, να θέσουν υπό έλεγχο το 10 τοις εκατό της πύρινης λαίλαπας, η οποία μέχρι στιγμής έχει κάψει τουλάχιστον 10.000 στρέμματα δάσους.

Αρκετά κτίρια και περίπου 15 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, δεν έχουν αναφερθεί έως τώρα τραυματισμοί. Τουλάχιστον 4.000 κατοικίες έχουν κριθεί ότι απειλούνται από τις φλόγες της φωτιάς και το ένα τέταρτο των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτές έχουν απομακρυνθεί.

Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών συνεργείων υπολογίζουν ότι η πυρκαγιά θα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο μέχρι τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Μπαράκ Ομπάμα: Δεν θα σταλούν εκ των προτέρων αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν προβλέπει να στείλει εκ των προτέρων αμερικανούς στρατιώτες στο συριακό έδαφος, αν αποδειχτεί ότι το καθεστώς Ασαντ κατέφυγε στη χρήση χημικών όπλων.

Official portrait of Barack Obama.jpg

"Δεν εξετάζω την εκδοχή πως η αποστολή αμερικανών στρατιωτών στο συριακό έδαφος θα ωφελούσε τις ΗΠΑ και επίσης θα ωφελούσε τη Συρία", δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ομόλογό του από την Κόστα Ρίκα Λάουρα Τσιντσίγια στο Σαν Χοσέ, όπου πραγματοποιεί 24ωρη επίσκεψη.

Ο Ομπάμα, ο οποίος δέχεται πιέσεις να δράσει πιο αποφασιστικά στο θέμα της συριακής κρίσης από την περασμένη εβδομάδα που η κυβέρνησή του για πρώτη φορά έκανε λόγο για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Ασαντ --κάτι που αποτελεί "κόκκινη γραμμή" σύμφωνα με την αμερικανική ορολογία-- άφησε ένα περιθώριο ελιγμών.

"Γενικά δεν αποκλείω τίποτε ως αρχηγός του αμερικανικού στρατού γιατί οι συνθήκες αλλάζουν και πρέπει να είμαι σίγουρος ότι έχω όλες τις εξουσίες των ΗΠΑ για να υποστηρίξω τα αμερικανικά συμφέροντα εθνικής ασφαλείας", τόνισε.

"Έχω διαβουλεύσεις με ηγέτες της περιοχής που θα ήθελαν πράγματι να δουν τον πρόεδρο Ασαντ να αποχωρεί από τη θέση του και να υπάρξει μια σταθερή κατάσταση στη Συρία, και συμφωνούν με αυτή την εκτίμηση", πρόσθεσε.

Όσον αφορά το θέμα της αμερικανικής εμπλοκής στη συριακή κρίση, ο Ομπάμα υπεραμύνθηκε της πολιτικής του βλέποντας και κάνοντας. "Είμαστε σήμερα ο μεγαλύτερος χορηγός ανθρωπιστικής βοήθειας στην κρίση στη Συρία. Είμαστε ο μεγαλύτερος χορηγός "μη φονικής" βοήθειας στην αντιπολίτευση. Έχουμε κινητοποιήσει 80 χώρες για να στηρίξουν την αντιπολίτευση" είπε.

Αναφορά στη Χεζμπολάχ

"Εργαζόμαστε μαζί με τους διεθνείς εταίρους μας με στόχο να ασκηθούν όλες οι δυνατές πιέσεις στη Συρία", είπε ο Ομπάμα που κλήθηκε για δεύτερη φορά σε δύο ημέρες περιοδείας στη Λατινική Αμερική να μιλήσει για την συριακή κρίση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν πιο ισχυρές αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων πριν αναληφθεί δράση στο πλαίσιο των διεθνών οργάνων. "Αν διαθέτουμε ισχυρές αποδείξεις που μπορούμε να παρουσιάσουμε στους διεθνείς οργανισμούς και οι οποίες μας επιτρέπουν να πούμε ότι ο συριακός στρατός και η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποιούν χημικά όπλα, αυτό αλλάζει τον κανόνα του παιχνιδιού".

Μιλώντας για τη συριακή κρίση, σε μια σπάνια αλλά άμεση αναφορά στο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου --που είναι σύμμαχος της Δαμασκού και εχθρός του Ισραήλ-- ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι "υπάρχει η δυνατότητα (τα όπλα αυτά) να φθάσουν στα χέρια οργανώσεων όπως η Χεζμπολάχ".

Την προηγουμένη, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ είπε ότι η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει την πιθανότητα να προμηθεύσει όπλα στην συριακή αντιπολίτευση. "Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάνε οπουδήποτε. Είναι επιλογές που πρέπει να εξεταστούν με τους εταίρους μας, με τη διεθνή κοινότητα", πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του υπουργού του, ο πρόεδρος Ομπάμα από το Μεξικό είπε ότι αυτό "συζητείται εδώ και μήνες. Ενώ βλέπουμε περισσότερη αιματοχυσία και πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία, είπα ότι εξετάζουμε όλες τις επιλογές. Πριν λάβουμε μια απόφαση, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα βελτιώσει πράγματι την κατάσταση παρά θα την κάνει πιο δύσκολη και πιο αιματηρή".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, inews.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιδρομή στη Συρία λένε αμερικανικά MME


Αμερικανικά ΜΜΕ: Ισραηλινή επιδρομή στη Συρία 
Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομή την Πέμπτη ή την Παρασκευή στη Συρία με στόχο να πλήξει κτίριο όπου φυλάσσονταν εξοπλισμοί που προορίζονταν για το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, είπε Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί και μετέδωσαν αργά χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Αμερικανικά ΜΜΕ: Ισραηλινή επιδρομή στη Συρία
Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλιο.
Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ φέρεται να δήλωσε σε δημόσια παρέμβασή του ότι το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία. "Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία την χθεσινή νύχτα", δήλωσε ο Γκράχαμ σε δείπνο που διοργανωνόταν για τη συγκέντρωση χρημάτων, σύμφωνα με τον ιστότοπο ενημέρωσης Politico.
"Οι αμερικανικές και δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εξέτασαν εμπιστευτικά δεδομένα που δείχνουν ότι το Ισραήλ πολύ πιθανώς πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή την περίοδο από την Πέμπτη έως την Παρασκευή", μετέδωσε από την πλευρά του το CNN, επικαλούμενο δύο αμερικανούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC που επικαλείται επίσης αμερικανούς αξιωματούχους, "ισραηλινοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν την Παρασκευή το βράδυ ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επίθεση που έπληξε το εσωτερικό της Συρίας".
Η ισραηλινή επίθεση δεν φέρεται ωστόσο να είχε στόχο εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται χημικά όπλα, σύμφωνα με το CNN, που μετέδωσε επίσης ότι κατά την περίοδο στην οποία διεξήχθη η επιχείρηση, οι ΗΠΑ είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες που έδειχναν ότι ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από τον Λίβανο.
Υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ότι η επιδρομή είχε πιθανώς στόχο συστήματα εκτόξευσης χημικών όπλων.
Σύμφωνα με το NBC, "ο βασικός στόχος του Ισραήλ ήταν ένα φορτίο με όπλα που προορίζονταν για τη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι είπε ότι "δεν ήταν ενήμερος για οποιαδήποτε επίθεση". Στην Ιερουσαλήμ, στρατιωτική εκπρόσωπος είπε "δεν σχολιάζουμε τέτοιου είδους αναφορές". Εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον είπε: "δεν σχολιάζουμε τις αναφορές αυτές αλλά μπορούμε να πούμε ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει τη μεταφορά χημικών όπλων ή τέτοιου είδους όπλων μέσω του συριακού καθεστώτος σε τρομοκράτες, κυρίως στην Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Το εβραϊκό κράτος συχνά δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά όπλων από τη Συρία στη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Το Ισραήλ είχε ήδη αναλάβει την ευθύνη μιλώντας με υπαινιγμούς μιας αεροπορικής επιχείρησης στα τέλη Ιανουαρίου εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Συρία, προκαλώντας την οργή του Ιράν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε από την πλευρά του χθες βράδυ πως δεν προβλέπει προκαταβολικά να στείλει αμερικανούς στρατιώτες στο συριακό έδαφος, αν αποδειχτεί ότι το καθεστώς κατέφυγε στη χρήση χημικών όπλων.
Την προηγουμένη, οι ΗΠΑ δια του αμερικανού υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, είπαν για πρώτη φορά δημόσια ότι εξετάζουν την περίπτωση να εξοπλίσουν τους σύρους αντάρτες. Η Ουάσινγκτον μέχρι σήμερα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια και όχι όπλα στους αντάρτες.
Πηγή: AMΠΕ, inews.grgrafida-sintikis.blogspot.gr 

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις το Πάσχα

Χωρίς τρένα από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στο εθνικό και προαστιακό δίκτυο, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Μετακινήσεις μετ' εμποδίων το ΠΑΣΧΑ
Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν στάση εργασίας το Μεγάλο Σάββατο από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας, 24ωρη την Κυριακή και στάση εργασίας από τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Λόγω των στάσεων εργασίας θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι σιδηροδρομικοί ζητούν διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της "ΤΡΑΙΝΟΣΕ" και της εταιρίας συντήρησης τροχαίου υλικού, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και «κατάργηση της διπλής παρακράτησης του 25% των αποδοχών.

ΠΗΓΗgrafida-sintikis.blogspot.gr