Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ο Μπολτ το χρυσό στα 100 μέτρα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
«Χρυσός» ξανά με 9.77 ο Μπολτ
Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ και παγκόσμιος ρέκορντμαν, Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στην κούρσα των 100 μέτρων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στη Μόσχα.
«Χρυσός» ξανά με 9.77 ο Μπολτ
«Χρυσός» ξανά με 9.77 ο Μπολτ 
Με χρόνο 9.77 και υπό βροχή ο Μπολτ επιβεβαίωσε σήμερα για ακόμη μία φορά την υπεροχή του στην «κούρσα της μίας ανάσας», αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αμερικανό Τζάστιν Γκάτλιν με χρόνο 9.85, ενώ τρίτος τερμάτισε ο επίσης Τζαμαϊκανός Νέστα Κάρτερ με 9.95.
Ο Γιουσέιν Μποτλ κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα με χρόνο 9.58, το οποίο πέτυχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο το 2009.
Η τελική κατάταξη
Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.77
Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 9.85
Νέστα Κάρτερ (Τζαμάικα) 9.95
Κίμαρ Μπέιλι-Κόουλ (Τζαμάικα) 9.98
Νίκελ Άσμεϊντ (Τζαμάικα) 9.98
Μάικ Ρότζερς (ΗΠΑ) 10.04
Κριστόφ Λεμέτρ (Γαλλία) 10.06
Τζέιμς Ντασάολου (Βρετανία) 10.21

ethnos.gr

Η νέα ενεργειακή συμφωνία αλλάζει το «χάρτη» στη Μεσόγειο

Ο ξαφνικός άνεμος αισιοδοξίας που φύσηξε για την ενίσχυση της σταθερότητας στη Μεσόγειο, μέσω των μεγάλων ενεργειακών projects, διαμορφώνει νέες προοπτικές όσον αφορά στο ρόλο της Ελλάδας, σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα μας, στον οικονομικό τομέα και κατ' επέκταση στην κοινωνία.

Ωστόσο, ο ...
συντονισμός της υπογραφής του μνημονίου με την Κύπρο και το Ισραήλ, των διαβεβαιώσεων Σαμαρά προς Ομπάμα ότι τα αποθέματα των υδρογονανθράκων στη γειτονιά μας είναι τεράστια, καθώς και των «μηνυμάτων» του Αμερικανού προέδρου, με αποδέκτη το Βερολίνο, κατά της πολιτικής σκληρής λιτότητας που προωθεί προς Νότο, αφήνουν να διαφανεί το άγχος των ΗΠΑ για μια πιθανά γενικευμένη πολυμέτωπη κρίση στην ευρύτερη περιοχή, που, αν τυχόν εντεινόταν, θα ήταν δύσκολο να ελέγξουν.
Απεξάρτηση της Ευρώπης
Η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία είναι για την Ουάσινγκτον αδήριτη ανάγκη, προκειμένου να υπάρξει ισορροπία δυνάμεων, σύμφωνα με την υπερατλαντική, πάντοτε, λογική, η παρουσία δε στα δρώμενα του Τελ Αβίβ συνιστά εγγύηση και ασφαλιστική κάλυψη, έναντι των κινδύνων αποσταθεροποίησης του λεγομένου μουσουλμανικού τόξου, με κύριους προβληματικούς πυρήνες, σήμερα, στην Αίγυπτο, τη Συρία και την Τουρκία.
Τα δεδομένα αυτά οδηγούν τους πιο ψύχραιμους αναλυτές στο να κρατούν, μάλλον, μικρότερο... καλάθι σε αυτήν τη φάση ως προς τα μεσοπρόθεσμα οικονομικά οφέλη του τριμερούς μνημονίου συνεργασίας.
Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βάσει των τελευταίων εξελίξεων και μόνον ως «τίτλος», η κοινή υποστήριξη στον EuroAsia Interconnector διαμορφώνει για τη χώρα μας ένα πρώτο δίχτυ προστασίας στο ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας.
Ειδικότερα, το εν λόγω έργο αφορά στην υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ, ισχύος 2.000 ΜW -το πρώτο μέρος του έργου υπολογίζεται ότι θα απαιτήσει χρόνο κατασκευής 36 μηνών.

Η μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή του κόσμου

ΕΛΛΑΔΑ: ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ 150 ΔΙΣ. ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ

Ένα ποσό που φθάνει κοντά στο 50% του Eλληνικού ΑΕΠ υπολογίζεται πως έχει απολεστεί από την αγορά στην τετραετία της οικονομικής καταστροφής που έφερε η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου και....
συνέχισαν οι κυβερνήσεις Λ.Παπαδήμου και Α.Σαμαρά την τετραετία 2009 – 2013 βάσει των στοιχείων του ΑΕΠ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί κράτος εν ειρήνη, συγκρίνεται μόνο με την οικονομική καθίζηση των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, αλλά εκεί υπήρξε γεωπολιτική καταστροφή και αλλαγή καθεστώτος.

Πρακτικά, τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό που έκαναν στην Ελλάδα οι κυβερνητικές ελίτ μεταξύ 2009-2013

Οι απώλειες της τάξης των 122 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν προέλθει από τη μείωση μισθών, κοινωνικών δαπανών, την αύξηση της φορολογίας, αλλά και την απώλεια ρευστότητας στην αγορά.

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για την περίοδο 2009-2014 ανεβάζουν το ύψος των απωλειών από μισθούς στο δημόσιο τομέα στα 9,3 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχα, οι δαπάνες για συντάξεις, υγεία και επιδόματα συρρικνώθηκαν από τα 49 δισ. ευρώ στα 39,1 δισ. ευρώ το 2013 με προοπτική να περικοπούν στα 38,5 δισ. το 2014.

http://www.ramnousia.com/

Spiegel: Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια στις αρχές του 2014

Επιπλέον βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους θα χρειαστεί η Ελλάδα από τις αρχές του 2014 το αργότερο, εκτιμά η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Το περιοδικό επικαλείται έκθεση της Μπούντεσμπανκ σύμφωνα με την οποία προβλέπεται πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα συμφωνήσουν για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα από τις αρχές του 2014 το αργότερο.
Την είδηση αυτή δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής ούτε η Μπούντεσμπανκ, ούτε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα, περιγράφει τους κινδύνους που συνδέονται με το υπάρχον πακέτο βοήθειας ως «εξαιρετικά υψηλούς» και ασκεί κριτική στην έγκριση τον περασμένο μήνα της δόσης των 5,8 δισ. ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα από την τρόικα χαρακτηρίζοντάς την ως «πολιτικά υποκινούμενη».
Αν και οι ευρωπαίοι ηγέτες εξαίρουν τη δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά στην εκπλήρωση των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν όρο του σχεδίου διάσωσης, η Μπούντεσμπανκ την περιγράφει ως «μόλις ικανοποιητική», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Μετά το δημοσίευμα του Spiegel, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γερμανία κατηγόρησαν την καγκελάριο Μέρκελ ότι λέει ψέματα πριν από τις εκλογές, που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, για τον κίνδυνο μιας νέας «διάσωσης» της Ελλάδας.
Ειδικότερα, ο Σοσιαλδημοκράτης, ειδικός σε θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ καταλόγισε στη Μέρκελ ότι λέει ψέματα στους απλούς Γερμανούς επειδή φοβάται την απώλεια ψήφων.
«Θα υπάρξει μια ανώμαλη προσγείωση μετά τις εκλογές», ανέφερε ο Σνάιντερ. «Αμφισβητώντας την ανάγκη για επιπρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα, η καγκελάριος ψεύδεται στο λαό πριν από τις εκλογές», πρόσθεσε.
Ο Μπερντ Λούκε, επικεφαλής ενός νέου κόμματος που τάσσεται κατά του ευρώ και αποκαλείται «Εναλλακτική για τη Γερμανία», κατηγόρησε την κεντροδεξιά κυβέρνηση της Μέρκελ πως «ρίχνει στάχτη στα μάτια» των ψηφοφόρων αρνούμενη να παραδεχθεί την αλήθεια όσον αφορά την Ελλάδα πριν από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Φιλικός Εθνικού Γαζώρου - Πιερικού

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΙΕΡΙΚΟ

Η Π.Α.Ε. ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ ανακοινώνει την διεξαγωγή φιλικού αγώνα προετοιμασίας με τον ΠΙΕΡΙΚΟ, την Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013,στις 18:30 στο Δημοτικό Γήπεδο Κορινού.

Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Σέρρες;

Αμφίπολη Σερρών: Η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη; – Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Ενώπιον μίας πολύ μεγάλης αρχαιολογικής ανακάλυψης, της μεγαλύτερης όλων των εποχών για την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο της αρχαιολογίας, βρίσκονται οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη Σερρών. Η ανεύρεση ενός τάφου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει η αρχαιολογική σκαπάνη έχει σημάνει συναγερμό και ταυτόχρονα έχει πυροδοτήσει σειρά συζητήσεων για το εάν αυτό που…σταδιακά βλέπει το φως της ημέρας δεν είναι ένας τάφος κάποιου σημαίνοντος προσώπου, όπως ας πούμε της Ρωξάνης και του γιού της με το Μ.Αλέξανδρο, αλλά ο τάφος του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου (!). Οι πληροφορίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές: Ο τάφος έχει περίμετρο 498 μέτρα (!!), σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από τον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου στη Βεργίνα, παραπέμποντας σε δημιούργημα που θα κατασκευαζόταν μόνο για έναν Βασιλιά. Εξωτερικά έχει επενδυθεί με μάρμαρο αρίστης ποιότητας, λαξευμένο με τέτοιο τρόπο που ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος, τόσο η αρμονία όσο και η τελειότητα της εργασίας, με δεδομένα μάλιστα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους εκείνη την εποχή. Ο τάφος έχει θολωτό – πυραμιδωτό σχήμα, στη δε κορυφή του ήταν τοποθετημένο κατά μία προσέγγιση ο γνωστός σε όλους «Λέων της Αμφίπολης», ο οποίος είχε ανευρεθεί από Έλληνες στρατιώτες το 1912 και οι Άγγλοι (ποιοί άλλοι;) είχαν αποπειραθεί να το μεταφέρουν – κλέβοντάς το – στην Αγγλία το 1916. Άλλωστε το λιοντάρι είναι το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου. Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει από όλα αυτά είναι το εξής: Το υπουργείο Πολιτισμού, μπροστά σε μία τέτοια ανακάλυψη όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά και χρηματοδοτεί την εξέλιξη των εργασιών με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει ανακαλυφθεί καν η είσοδος για το ταφικό αυτό συγκρότημα! Και να σκεφτεί κανείς ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου εάν οι αρχαιολόγοι βρισκόταν μπροστά σε μία τέτοια σημαντική ανακάλυψη οι κυβερνητικοί αρμόδιοι θα έκαναν το παν για να φέρουν στο φως τα όποια ευρήματα, πόσο μάλλον εάν μιλάμε (ενδεχομένως) για το μέρος που έχει ταφεί ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, και όχι (μόνο) η Ρωξάνη όπως πιστευόταν αρχικά…


Πέθανε ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος ναζιστής εγκληματίας πολέμου

Ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος ναζιστής εγκληματίας πολέμου, ο Ούγγρος Λάζλο Τσάταρι, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 99 ετών από πνευμονία σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος του Γκαμπόρ Χόρβατ.
Πέθανε ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος ναζιστής εγκληματίας πολέμου
Ο Τσάταρι βρισκόταν υπό κατ΄οίκον περιορισμό στη Βουδαπέστη εν αναμονή της δίκης του για “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, κυρίως για τον εξόντωση σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης 15.000 εβραίων κρατουμένων στο γκέτο της σλοβακικής πόλης Κόζιτσε.

Από σήμερα οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για προσλήψεις

Από σήμερα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013-2014.
Από σήμερα οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για προσλήψεις
Από σήμερα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013-2014. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Εντοπίστηκαν νέα γονίδια υπεύθυνα για την παιδική επιληψία

Η ανακάλυψη αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια να κατανοηθεί η βιολογική αιτιολογία πολύπλοκων νευρολογικών διαταραχών
Εντοπίστηκαν νέα γονίδια υπεύθυνα για την παιδική επιληψία
Πιο κοντά στην «αποκωδικοποίηση» της παιδικής επιληψίας βρίσκονται οι επιστήμονες


Λονδίνο 
Διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε δύο νέα γονίδια και 25 άλλες γενετικές μεταλλάξεις που εμπλέκονται στην επιληψία, ιδίως την παιδική. Η ανακάλυψη -που αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια να κατανοηθεί η βιολογική- γενετική αιτιολογία πολύπλοκων νευρολογικών διαταραχών όπως η επιληψία- δημιουργεί ελπίδες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων στο μέλλον.

Η ερευνητική κοινοπραξία 

Οι 115 ερευνητές της κοινοπραξίας Epi4K (ή Epilepsy 4000), από 40 ερευνητικά κέντρα τριών ηπείρων, με επικεφαλής τον καθηγητή νευρολογίας Ντάνιελ Λεβενστάιν του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια- Σαν Φρανσίσκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature, ανέλυσαν το DNA 264 επιληπτικών παιδιών και των γονιών τους.

Με αυτό τον τρόπο, εντόπισαν έξι «ένοχα» γονίδια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν ήδη γνωστά, καθώς και δύο άγνωστα μέχρι τώρα, τα γονίδια GABRB3 και ALG13 που, όταν υφίστανται μια σειρά από μεταλλάξεις, αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο επιληψίας.

Οι επιληπτικές εγκεφαλοπάθειες είναι μια ομάδα σοβαρών νευρολογικών διαταραχών που χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων ήδη από την παιδική ηλικία. Οι κρίσεις αυτές -που «πυροδοτούνται» από την διαταραγμένη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων- συχνά συνοδεύονται από άλλα νοητικά- γνωσιακά προβλήματα και διαταραχές συμπεριφοράς, που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των παιδιών και γενικότερα των οικογενειών τους.

Η επιληψία είναι πιθανότερο να πλήξει ένα νήπιο ή ένα παιδί παρά έναν ενήλικο. Περίπου ένα στα 2.000 παιδιά θα εμφανίσει επιληψία πριν τα πρώτα γενέθλιά του. Πάνω από το ένα τρίτο των ασθενών δεν ανταποκρίνονται στα υπάρχοντα φάρμακα, τα οποία αδυνατούν να καταπολεμήσουν τη νόσο σε μοριακό επίπεδο.

Η αιτία των επιληπτικών εγκεφαλοπαθειών παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη. Αν και τα γονίδια θεωρείται ότι παίζουν μεγάλο ρόλο, μέχρι στιγμής ένας μικρός μόνο αριθμός τους έχει εντοπιστεί που να εμπλέκεται στη νόσο. Παρά τη νέα ανακάλυψη, μέχρι σήμερα οι επιστήμονες έχουν γνωρίσει μόνο το 10% περίπου των γενετικών αιτιών των επιληπτικών εγκεφαλοπαθειών, δηλαδή πολύ απέχουν ακόμα από το να έχουν πραγματικά φωτίσει το γενετικό υπόβαθρο της πάθησης.

Όπως επιβεβαίωσε και η νέα γενετική ανάλυση, οι υπεύθυνες μεταλλάξεις συχνά είναι νέες (de novo), καθώς εμφανίζονται για πρώτη φορά σε μια οικογένεια (στο σπέρμα του πατέρα ή το ωάριο της μητέρας) και, στη συνέχεια, μεταφέρονται στο παιδί. Τα γονίδια που «ενοχοποιούνται» για την επιληπτική εγκεφαλοπάθεια, έχουν υποστεί πολλαπλές τέτοιες πρόσφατες μεταλλάξεις. Αρκετές από αυτές τις μεταλλάξεις είναι ήδη γνωστό ότι εμπλέκονται και σε άλλες νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως ο αυτισμός.

"Ψάρευε" γυναίκες μέσω Facebook και αποσπούσε χρήματα

Θύματα ηλεκτρονικής απάτης από 43χρονο έπεσαν τέσσερις γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη. Ο επιτήδειος "ψάρευε" τις γυναίκες, μέσω της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook κι αφού τις έκανε "φίλες" του τις έπειθε να τον συναντήσουν.
"Ψάρευε" γυναίκες μέσω Facebook και αποσπούσε χρήματα
Κατά τη διαπροσωπική τους επαφή αποσπούσε τα προσωπικά στοιχεία των θυμάτων του, με τα οποία στη συνέχεια προέβαινε σε διαδικτυακές αγορές διαφόρων προϊόντων. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις αποσπούσε μικροποσά από τις γυναίκες, χωρίς αυτές να το αντιληφθούν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οικονομική ζημιά που προξένησε στα θύματά του, κατά το διάστημα από τον Απρίλιο του 2012 έως τον Ιούνιο του ίδιου έτους, ξεπέρασε τις 4000 ευρώ.  Ύστερα από καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές, αποκαλύφθηκε η δράση του 43χρονου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Άδ. Γεωργιάδης: «O ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του»

Τη βεβαιότητα ότι ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του και σε λίγο καιρό θα λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε εξάλλου ότι θα ζητήσει τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων των διοικητών των νοσοκομείων σε βάθος δεκαετίας, ενώ επανέλαβε ότι στο χώρο της Υγείας δεν θα γίνουν απολύσεις, πέραν όσων προέλθουν από υπαλλήλους οι οποίοι έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία.

Επισήμανε δε, ότι εκτός του ελέγχου από το ΑΣΕΠ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων. Πρόσθεσε ότι σήμερα θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια της κινητικότητας για το χώρο της Υγείας.

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι για το καλό των πολιτών», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η πρώτη φάση της κινητικότητας στην Υγεία με μετακινήσεις υπαλλήλων του υπουργείου από τη μια δομή στην άλλη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Η Υφαντίδου υπερέβη το 1.65 μ στο άλμα εις ύψος

Παγκόσμιο Μόσχας-Έπαθλο: Η Υφαντίδου υπερέβη το 1.65μ

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είχε αρχικά τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Η Σοφία Υφαντίδου υπερέβη το ένα μέτρο και 65 εκατοστά στο άλμα εις ύψος του επτάθλου, κατά την διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στην Μόσχα. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είχε αρχικά τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1.68μ, με αποτέλεσμα να πάρει 795 βαθμούς και μετά τα πρώτα δύο αγωνίσματα (100μ εμπόδια και ύψος), έχει συγκεντρώσει 1.783 βαθμούς.



Συνελήφθησαν δύο από τους δέκα δραπέτες της Αμυγδαλέζας

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεση και των υπολοίπων

Picture 0 for Συνελήφθησαν δύο από τους δραπέτες της Αμυγδαλέζας

Συνελήφθησαν δυο από τους 10 αλλοδαπούς που διέφυγαν από την Αμυγδαλέζα. Οι δυο μετανάστες συνελήφθησαν στο Μενίδι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεση και των υπολοίπων.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, έχουν ταυτοποιηθεί, για την εμπλοκή τους στα επεισόδια, 41 άτομα, εκ των οποίων: 17 υπήκοοι Πακιστάν, 9 υπήκοοι Αφγανιστάν, 14 υπήκοοι Μπαγκλαντές και 1 υπήκοος Μαρόκου, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και άλλων.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίζεται σε βάρος των συλληφθέντων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.



ΕΛ.ΑΣ.: Εκτός χώρας οι παράνομοι μετανάστες

Στην αντεπίθεση μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΛ.ΑΣ. Κάνουν λόγο για αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες στην Αμυγδαλέζα
Μετά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, και η ΕΛ.ΑΣ. αποκρούει τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επεισόδια στην Αμυγδαλέζα.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Παρθένης, τόνισε ότι οι συνθήκες στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα είναι αξιοπρεπείς και ανθρώπινες.
"Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε και οι συνθήκες κράτησης να είναι αξιοπρεπείς αλλά  και να υπάρχει αποτροπή της απόδρασής τους", ανέφερε.
Διευκρίνισε ακόμη ότι η χωρητικότητα του κέντρου κράτησης είναι 2.000 άτομα και αυτή τη στιγμή κρατούνται εκεί γύρω στα 1.600 άτομα.
Υπογράμμισε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαμένουν παράνομα στη χώρα και διεμήνυσε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας για παράνομη οπλοκατοχή και εισαγωγή και μεταφορά όπλων στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθησαν χθες (11.08.2013) το βράδυ από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 42 και 50 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή και εισαγωγή και μεταφορά όπλων.
Ειδικότερα, στον Προμαχώνα Σερρών (σημείο εισόδου), σε αστυνομικό έλεγχο των προαναφερομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  (1) φιαλίδιο σπρέι πιπεριού - χημικών ουσιών,
  •  (1) σιδερολοστός και
  •  (1) μαχαίρι.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.