Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τσάμπιονς Λιγκ "βλέπει" ο Ατρόμητος

Επιβλήθηκε 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Με τρομερή εμφάνιση και γκολ του Ναπολεόνι στο φινάλε, ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και του πήρε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το προβάδισμα για το Τσάμπιονς Λιγκ!

Τι κι αν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σαλλπιγγίδη (33'); Με αντεπίθεση στο β' ημίχρονο, σωρεία χαμένων ευκαιρίων, δύο δοκάρια με τους Σουμπίνιο, Μπρίτο και ισάριθμα τέρματα από τον Ναπολεόνι στο ξεκίνημα (46') και στο τέλος (90') ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 στην Τούμπα και την κορυφή στα πλέι οφ!

"Σκοτωμός" στην τελευταία αγωνιστική για το εισιτήριο



Η βαθμολογία:

1. Ατρόμητος 10
2. ΠΑΟΚ 10
3. ΠΑΣ Γιάννινα 7
4. Αστέρας Τρίπολης 5

Η τελευταία αγωνιστική (2/6):

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Κουμάλο, Λίνο, Σταφυλίδης (79’ Λόρενς), Φωτάκης (68’ Αθανασιάδης), Ρομπέρ, Ολίσε, Βούκιτς (55’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο: Χακόμπο, Κατσικάς, Κίτσιου, Καμαρά.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Δημούτσος, Ιγκλέσιας (70’ Μπάλλας), Καραγκούνης (58’ Μπρίτο), Ουντότζι, Σουμπίνιο (82' Πίτου Γκαρσία), Ναπολεόνι.

Στον πάγκο: Μανόλο, Καλλέργης, Κούτσι, Καραμάνος.

Πηγή: Sport-fm.gr,newsbeast.gr ,grafida-sintikis.blogspot.gr

Κομισιόν: Χαλάρωση της λιτότητας για επτά χώρες

Οι συστάσεις αφορούν όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο -οι οποίες βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης.
Χαλάρωση της λιτότητας για επτά χώρες προτείνει η Κομισιόν

Χαλάρωση της λιτότητας για επτά χώρες προτείνει η Κομισιόν

Περισσότερος χρόνος ζητά να δοθεί η Κομισιόν σε ορισμένες χώρες προκειμένου να μειώσουν το δημοσιονομικό τους έλλειμμα.
Στις προτάσεις που παρουσίασε η Κομισιόν και πρέπει να εγκριθούν από το Eurogroup και το Ecofin, η Επιτροπή δίνει χώρο και χρόνο σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Σλοβενία, Ολλανδία, Πολωνία και Βέλγιο.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή πρότεινε διετή παράταση (2016) σε Γαλλία, Ισπανία, Σλοβενία και Πολωνία για την μείωση του ελλείμματος ως ποσοστό του ΑΕΠ κάτω από το 3%.
Για την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία η αντίστοιχη πρόταση είναι για έναν επιπλέον χρόνο, μέχρι το 2015.
Για την Γερμανία, η πρόταση της Κομισιόν είναι να επιτραπεί η αύξηση των μισθών, αλλά και η μεγαλύτερη εργασιακή ευελιξία.
Αντίθετα, για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Κύπρο, χώρες που ήδη είναι σε πρόγραμμα, δεν υπάρχουν επιπλέον συστάσεις.
Στις δηλώσεις του ο Ζοζέ Μπαρόζο ξεκαθαρίσε ότι ο επιπλέον χρόνος πρέπει να «χρησιμοποιηθεί σοφά» από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα.
Σημειώνεται ότι στις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, ο ΟΟΣΑ εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη θα παραμείνει σε ύφεση για δεύτερο έτος, παρουσιάζοντας συρρίκνωση 0,6% το 2013.
Ωστόσο, το 2014 αναμένεται να επιστρέψει σε ανάπτυξη 1,1%.

Πηγή in.gr, enimerosi24.gr ,grafida-sintikis.blogspot.gr

΄΄Εκτός φόρου αγροτεμάχια που καλλιεργούνται΄΄

Την επόμενη Τρίτη σε νέα συνάντηση της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα οριστικοποιηθούν οι κατευθύνσεις για τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014.


Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τα στελέχη του υπουργείου. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινή συνισταμένη των προτάσεων των κομμάτων είναι η απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους αγρότες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι για την κάλυψη του κενού εσόδων που δημιουργείται.