Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 31.5.2012


Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: "ΤΟΛΜΑΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ"‏
Το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.) παρουσίασε 31.5.2012 στην Αθήνα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ακολούθησε παρουσίαση του βιβλίου του στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού με τίτλο «Γενοκτονία και Ανθρωπότητα» και ομιλία του συγγραφέα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19:00 στοΠολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Ήταν μια ανεπανάληπτη εκδήλωση, καθώς στην ομιλία του Π. Ψωμιάδη το αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου ήταν ασφυκτικά γεμάτο (περί τα 1.000 άτομα!), την ώρα που ο κόσμος γυρίζει την πλάτη σε κομματικές παρατάξεις. Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Σάββας Καλεντερίδης, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο ηθοποιός Κώστας Πρέκας, ο σκηνοθέτης Λάζος Τερζάς, η πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων στην Αθήνα Καίτη Καψή, ο πρώην πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρος Οικονόμου.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που καταχειροκροτήθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι "η Πατρίδα ενώνει και δεν διχάζει". Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ομογένεια, ενώ ο γλύπτης Κωνσταντίνος Παλαιολόγος του δώρισε μία προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Π. Ψωμιάδη:


Κυρίες και κύριοι,

Το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης τολμά απόψε το δεύτερο βήμα του. Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι σας.
Όταν ξεκινούσαμε από τη Θεσσαλονίκη το νέο μας ταξίδι, στις 29 Φεβρουαρίου, με συνοδοιπόρο έναν άνθρωπο που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας, το Νίκο Λυγερό, σας ομολογώ πως δεν μπορούσα να φανταστώ την απήχηση που θα είχε στο ευρύ κοινό η νέα αυτή πρόταση, την αγάπη και το πραγματικό, ειλικρινές ενδιαφέρον εκατοντάδων συμπατριωτών μας από κάθε γωνιά της ευλογημένης αυτής χώρας.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτό τον όμιλο πολιτικού προβληματισμού που ήρθε για να μείνει, όχι για να χωρίσει τους Έλληνες αλλά για να τους ενώσει.
Η Ελλάδα μας σήμερα, σε μια εποχή που κινδυνεύει η ευρωπαϊκή της πορεία, το μέλλον των παιδιών μας εξαιτίας της εγκληματικής ανευθυνότητας, της αλαζονείας και της έπαρσης των συνιστωσών μιας επικίνδυνης αριστεράς, μιας αριστεράς που κρύβεται πίσω από τα δώδεκα προσωπεία της, έχει ανάγκη από τη δυναμική ενός εθνικού καταφυγίου, όπως είναι το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης.
Έχει ανάγκη από τον παρεμβατικό λόγο φρέσκων φωνών, φωνών που αντιστέκονται, έχει ανάγκη από μια δεξαμενή ιδεών, σκέψης και προτάσεων σκεπτόμενων ανθρώπων που αθροίζουν τις δυνάμεις για να βγάλουμε τη χώρα από τον εφιάλτη της κρίσης.
Εμείς πιστεύουμε ότι τα γκρίζα σύννεφα μπορούν να φύγουν πάνω από τον ελληνικό ουρανό.
Για να γίνει, όμως, αυτό απαιτείται σοβαρότητα, σωφροσύνη, η συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου εθνικής συνεννόησης, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας για χάρη της Ελλάδας. Να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να χαμηλώσουν οι τόνοι, να λειτουργήσουμε ενωτικά, πέρα και πάνω από πρόσωπα.
Πρέπει να κάνουμε όλοι μας την υπέρβαση, όπως την έκανα πρώτος εγώ. Αρκετά παίξαμε, αρκετά τους τιμώρησε ο λαός στις προηγούμενες εκλογές.
Γιατί ξέρετε καλά, πως δεν ήταν εύκολο, αλλά άφησα στην άκρη την πίκρα, την αδικία και τον παραγκωνισμό, γιατί τώρα είναι η ώρα που συνθέτουμε, τώρα είναι η ώρα που προτάσσουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ».
Γιατί χρωστάμε στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα μας, στα παιδιά μας.
Γιατί το χρέος προς την Πατρίδα είναι πολύ πιο βαρύ από το χρέος στους δανειστές και τα κόμματα.

Φίλες και φίλοι,
Πολλοί είναι αυτοί που με ρωτούν, γιατί το ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. δεν έγινε κόμμα.
Ξεκαθαρίζω:
Πρώτον: Το Δίκτυο αυτό δεν είναι κόμμα. Αχάριστος δεν υπήρξα ποτέ. Χρωστάω στο λαό, χρωστώ σε όλους εσάς! Γιατί κοντά στο λαό μεγάλωσα πολιτικά και κομματικά. Ελεύθερος γεννήθηκα, ελεύθερος θα πεθάνω. Δε θα με φιμώσει κανείς. Έτσι κέρδισα το δικαίωμα να σας κοιτώ σήμερα στα μάτια. Αμετακίνητος από τις αρχές και τις αξίες της οικογένειάς μου, των δασκάλων μου, της Ορθοδοξίας μας, της Ελλάδας μας!
Δεύτερον: Κόμματα υπάρχουν πολλά. Πατρίδα όμως μία! Και τα κόμματα τα δημιουργεί η ίδια η κοινωνία, οι ανάγκες της. Εξάλλου, η Ελλάδα αυτή την περίοδο δεν έχει ανάγκη από άλλα κόμματα.   Έχει ανάγκη από φρέσκιες ιδέες, από ελπίδα, από ανάπτυξη, από αλλαγή νοοτροπίας. Όμως για να γεννηθεί κάτι καινούργιο, πρέπει να πεθάνει το παλιό.
Τρίτον: Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε, αλλά για να ενώσουμε. Ο αντίπαλος είναι κοινός: Είναι οι νεοταξικοί, αυτοί που θέλουν την οικονομική, πολιτική και πνευματική εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Ο αντίπαλος μας είναι τα ξένα συμφέροντα, η διεθνής των πανίσχυρων τοκογλύφων, η απαράδεκτη τιμωρητική πολιτική της Γερμανίας, που μας ωθεί στην έξοδο από την ευρωζώνη.
Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι τα πολιτικά κόμματα, αλλά οι επιλογές συγκεκριμένων πολιτικών. Δεν μπορούμε να τα ζυγιάζουμε όλα σε χρήμα. Γιατί ΝΑΙ, θέλουμε την Ευρώπη, θέλουμε το ευρώ. Θέλουμε, όμως, πρώτα το λαό μας, πρώτα τα παιδιά μας.
Γιατί πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν ανθρώπινες ψυχές, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που υποφέρουν από την ανεργία, από τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, αυτοί που σήμερα συνωστίζονται στα συσσίτια.

Δε νομίζω να υπάρχει Έλληνας που δεν θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη και εντός ευρώ, αλλά ούτε δουλοπάροικο των Γερμανών.
Δε νομίζω να υπάρχει κανείς στο χώρο των λογικών ανθρώπων που επιθυμεί ακυβερνησία ή παράδοση της χώρας στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Και χαίρομαι γιατί βλέπω τις τελευταίες ημέρες ότι όλοι αντιλαμβάνονται πλέον τα παραπάνω.
Οφείλουν, λοιπόν, όλοι να κάνουν βήματα πίσω στην κατεύθυνση που υπέδειξε ο λαός με την ψήφο του.

Φίλες και φίλοι,
Με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης απέναντι στα εκατομμύρια αθώα θύματα των γενοκτονιών που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα και πρώτιστα απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, της Ιωνίας, της Θράκης, ολόκληρης της Μικράς Ασίας, το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. δίνει απόψε το λόγο σε έναν άνθρωπο που με τιμά με τη φιλία του, σε έναν Έλληνα που διαπρέπει και στο εξωτερικό και που πρωταγωνιστεί στον κοινό αγώνα για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας.
Ο στρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός μέσα από τις σελίδες του εξαιρετικού βιβλίου του δείχνει το βηματισμό που πρέπει να ακολουθήσουμε, εξηγεί και αναλύει, φωτίζει όλες τις πτυχές της διεθνούς νομολογίας που πρέπει να λάβουμε υπόψη, για να «δείξουμε τη βαρβαρότητα του δήμιου», όπως εύστοχα αναφέρει.
«Αλλιώς το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν είναι παρά έγκλημα». Εμείς οι Πόντιοι, όπως όλοι οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, ξέρουμε καλά τι σημαίνει στην πράξη γενοκτονία. Βιώσαμε στο πετσί μας τις σφαγές, τους βιασμούς, τους εμπρησμούς, τις «λευκές» πορείες που οδηγούσαν στο μαρτυρικό θάνατο.
Η Γενοκτονία των προγόνων μας κυρίες και κύριοι δεν ανήκει στις γκρίζες ζώνες της Ιστορίας.
Πρόκειται για ένα αδιαμφισβήτητο, απόλυτα τεκμηριωμένο γεγονός, για μια φρικιαστική πραγματικότητα, που προσβάλει ολόκληρη την πολιτισμένη ανθρωπότητα και συμπεριλαμβάνεται στις πιο μαύρες σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας. Γράφει στο βιβλίο του ο Νίκος Λυγερός: «Η γενοκτονία ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται. Κατά συνέπεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε για να καταδικάσουμε όχι μόνο το καθεστώς που διέπραξε το έγκλημα, αλλά και αυτό που το συνεχίζει μέσα από τη γενοκτονία της μνήμης. Όμως, σ’ αυτή τη φάση, η στρατηγική είναι πλέον απαραίτητη, για να αποφύγουμε τα διπλωματικά τεχνάσματα».
Όπως πολύ σωστά προσθέτει ο καταξιωμένος συγγραφέας, «η τουρκική τακτική είναι αδιάλλακτη, διότι δεν έχει υποστεί κόστος για τη βαρβαρότητα της εναντίον όχι μόνο των καταπιεσμένων λαών μα ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ακόμη κι αν εξετάσουμε μόνο τα επίσημα αναγνωρισμένα γεγονότα, η Τουρκία διέπραξε δυο γενοκτονίες με την ίδια τακτική δίχως κανένα κόστος, όπως το αποδεικνύει η κατάσταση της Ίμβρου, της Τενέδου και της Κύπρου. Τώρα το θέμα για τη διεθνή κοινότητα είναι αν θα πρέπει να περιμένει και τη γενοκτονία των Κούρδων για να καταλάβει ότι η Τουρκία δεν αποτελεί ένα κράτος δικαίου μα μια βαρβαρότητα που παριστάνει το κράτος».
Και για να καταλάβει κανείς πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία, θυμίζουμε πως εάν η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να προκαλεί στο Αιγαίο, απειλώντας με αποκλεισμούς ακόμη και τις ξένες εταιρείες που θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις έρευνες υδρογονανθράκων που θα προκηρύξει η Κυπριακή Δημοκρατία στα «οικόπεδα» εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αυτό οφείλεται, όπως έχει επισημάνει εύστοχα ο Νίκος Λυγερός, στο ότι διέπραξε γενοκτονίες, που την επιτρέπουν σήμερα πρόσβαση στις ακτές του Αιγαίου και του Ευξείνου Πόντου.

Εμείς οι Έλληνες είμαστε ξεκάθαροι: Δεν πετάμε την ιστορία μας, μια ιστορία βουτηγμένη στο αίμα αθώων, στο καλάθι των αχρήστων.
Δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε τις μνήμες των Πατρίδων του Ελληνισμού, μνήμες αιώνων, να σβήσουν.
Απαιτούμε σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Απαιτούμε δικαιοσύνη.
Απαιτούμε καθαρές κουβέντες.
Απαιτούμε αποκατάσταση της αλήθειας.
Απαιτούμε την ιστορική δικαίωση.
Και θα αγωνιστούμε, όλοι μαζί, ενωμένοι, μια γροθιά, μέχρι να σημάνει η ευλογημένη αυτή ώρα.
Καλό είναι να ξέρουν οι γείτονές μας, πως όλα να μας τα πάρουν, τη ψυχή μας δεν μπορούν να την ξεριζώσουν.
Προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Οι Τούρκοι δεν έχουν πολλά περιθώρια. Θα αναγκαστούν, αργά ή γρήγορα, κάτω από την πίεση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, να συνομιλήσουν με το παρελθόν τους, να κάνουν την αυτοκριτική τους, να ζητήσουν, επιτέλους, μια συγνώμη για αυτά που τους στοιχειώνουν.
Κανένας λαός που στηρίζεται πάνω στην πνευματική ταυτότητα και στην κληρονομιά των Πατέρων του δεν έσβησε ποτέ.
Ο Πόντος έπεσε, αλλά δεν χάθηκε.
Έπεσε, αλλά δεν πέθανε.
Έπεσε, αλλά ζει μέσα μας.
Παραμένει ο Πόντος το διαχρονικό σύμβολο, ολοζώντανο, σημείο αναφοράς στη ψυχή κάθε Πόντιου, στη ψυχή κάθε πρόσφυγα, στη ψυχή κάθε Έλληνα.

Φίλες και φίλοι,
Κλείνοντας δηλώνω:
Αρνούμαι τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ.
Αρνούμαι τη χρεοκοπία της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της ιστορίας, της εθνικής μας συνείδησης.
Λέμε όλοι μαζί ΝΑΙ στην προκοπή, στην αισιοδοξία, στην ελπίδα!

Αδέλφια,
Είναι η ώρα να μη σκύψουμε το κεφάλι.
Να υψώσουμε το ανάστημά μας.
Να δώσουμε περισσότερο φως στη φλόγα της ψυχής μας.
Να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας!
Ελάτε λοιπόν μαζί μας! Γίνετε μέλη του Ομίλου ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.!
Μπορούμε να ματαιώσουμε την πολιτική της εξαθλίωσης!
Ελάτε όλοι μαζί να ανταμώσουμε την ελπίδα!


Πηγή: http://www.patrida2012.gr/teleytaia-nea/122-psomiadis-genoktonia-athina

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.