Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Θ. Σκυλακάκης:Η Ελλάδα κινδυνεύει με παραπομπή στο Δικαστήριο για τις 82 παράνομες χωματερές (19/10/2011)



Η Ελλάδα κινδυνεύει με παραπομπή στο Δικαστήριο
διότι ξεπέρασε την προθεσμία που της είχε δοθεί και εξακολουθούν να υπάρχουν 82 παράνομες χωματερές

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΟΤΙ
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 6-8 % ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Οι ελληνικές αρχές με πρόσφατη έκθεσή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, "επιβεβαιώνουν ότι ξεπέρασαν την προθεσμία σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κλείσουν τα πάντα μέχρι 30 Ιουνίου 2011 και εξακολουθούν να υπάρχουν 82 παράνομες χωματερές που είναι ανοιχτές, από τις 361 που ήταν το 2009". Την απάντηση αυτή έδωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ερώτηση που υπέβαλλε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σχετικά την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας στην Ελλάδα σε σχέση με τις παράνομες χωματερές. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι "το μεγάλο πρόβλημα είναι οι πολύ χαμηλοί ρυθμοί της απορρόφησης των πιστώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης", υποστηρίζοντας: "Υπάρχουν χρηματοδοτήσεις της ΕΕ  για να κλείσουν και να αποκατασταθούν οι χωματερές αλλά ο ρυθμός απορρόφησης είναι περίπου 6 με 8 %". Όπως είναι γνωστό "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει ένα task force για την Ελλάδα και ένα από τα καθήκοντά του είναι να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές να χρησιμοποιήσουν άμεσα τους πόρους αυτούς για την αποκατάσταση των χωματερών."
Η ερώτηση έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 17/10/2011 στις Βρυξέλλες με θέμα την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το περιβάλλον. Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ως μέλος της Επιτροπής, παρενέβη ζητώντας να ενημερωθεί για τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις παράνομες χωματερές που έπρεπε να είχαν κλείσει μέχρι τέλος Ιουνίου 2011 αλλά και να αποκατασταθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2012. "Είναι ένα μεγάλο θέμα για τη χώρα μου, ιδιαίτερα οξύ αυτή τη στιγμή και θέλω να ενημερωθώ για το ποιά είναι η εξέλιξη με την εφαρμογή της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας στην Ελλάδα, πόσες χωματερές έκλεισαν μέχρι τώρα και πόσο πιθανόν είναι να αποκατασταθούν όλες οι χωματερές μέχρι τον Ιούνιο του 2012" τόνισε ο Θ. Σκυλακάκης.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΕΕ ενημέρωσε επίσης τον Έλληνα ευρωβουλευτή ότι, η Ελλάδα θα πρέπει να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους ώστε να κλείσουν και να αποκατασταθούν οι παράνομες χωματερές μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2012, διαφορετικά η επόμενη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι η παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για επιβολή κυρώσεων.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ
Για το ίδιο θέμα ο Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε τα εξής:


"Η υπόθεση των παράνομων χωματερών μας εκθέτει βαθύτατα, ειδικά σε μια περίοδο που δεν μπορούμε να είμαστε άλλο εκτεθειμένοι απέναντι στην ΕΕ. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Επιτέλους, κάποιος υπεύθυνος για την παρανομία αυτή πρέπει να λογοδοτήσει και οι ευθύνες υπάρχουν τόσο προς την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και της Κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε άλλο, δεν γίνεται να αφήνουμε ανεκμετάλλευτους τους πόρους που μας διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα, να λειτουργήσουμε σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, να προστατέψουμε το περιβάλλον αλλά και να αποκαταστήσουμε τις βλάβες που έχουμε προκαλέσει. Δεν είναι δυνατόν να μας λένε ότι θα χρειαστεί ο κ. Ράιχενμπαχ και η
task force για να κλείσουν οι παράνομες χωματερές και να εφαρμοστεί επιτέλους η νομοθεσία."

Office of MEP Theodoros SKYLAKAKIS
Rue Wiertz 60, ASP 08E218
1047 Bruxelles
Tel.             0032 (0)2 28 47284      
Fax. 0032 (0)2 28 49284


Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Β.Παπαγεωργόπουλος: “Το Σύνταγμά μας καταπατείται καθημερινά”


Ο κ.Β.Παπαγεωργόπουλος σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης και την τήρηση του Συντάγματος έκανε την παρακάτω δήλωση:
ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
           


«Μέσα στον ορυμαγδό των συνεχών ανακοινώσεων της Κυβέρνησης για την επιβολή νέων δυσβάστακτων φόρων, της εντολής στον Ελληνικό Στρατό να καθαρίσει την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια της εν συνεχεία επιστράτευσης των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας  και βλέποντας την απελπισία στα μάτια των συμπολιτών μου, πήρα το Σύνταγμα της Ελλάδος στα χέρια μου για να δω άλλη μία φορά τι προβλέπει για τα έσοδα του Κράτους, τι προβλέπει για την κατανομή των οικονομικών βαρών στους Έλληνες, τι προβλέπει για την τήρηση του Καταστατικού Χάρτη της χώρας μας.
            Ξεκίνησα από το άρθρο 1 το οποίο ορίζει στην:
Παρ. 2. «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» και στην
Παρ. 3. «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό»
            Αμέσως το μυαλό μου πήγε στους τρεις εκπροσώπους της Τρόϊκας που παρακαλούσε η Κυβέρνηση προ ημερών να γυρίσουν στην Αθήνα, να συνεχίσουν τον έλεγχό τους και να μας επιβάλλουν «νέα μέτρα»  και αναρωτήθηκα αν πραγματικά σήμερα «όλες οι εξουσίες» στην πατρίδα μας «πηγάζουν από τον Λαό», ή έχουμε εκχωρήσει εξουσίες και σε τρίτους πέρα από τον Ελληνικό Λαό;
            Συνέχισα την ανάγνωση και γρήγορα έφθασα στο άρθρο 4 το οποίο ορίζει στην:
Παρ. 1 «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» και στην
Παρ. 2. «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις»!...
            Αμέσως αναρωτήθηκα υπάρχει ίση μεταχείριση των πολιτών στην πατρίδα μας από την Εκτελεστική εξουσία; Ασφαλώς ΟΧΙ.
            Οι νόμοι που ψηφίζονται από την Νομοθετική εξουσία μεταχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο όλους τους πολίτες; Ασφαλώς ΟΧΙ.
            Λίγο παρακάτω διάβασα στην παρ. 5 του ίδιου άρθρου 4 «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»!...
            Υπάρχει αλήθεια συνάνθρωπός μας που να πιστεύει ότι στην Ελλάδα οι πολίτες συμμετέχουν στα δημόσια βάρη αναλόγως των δυνάμεών τους;
            Ασφαλώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
            Είναι φανερό λοιπόν ότι το Σύνταγμα μας καταπατείται κάθε μέρα κατά τον χειρότερο τρόπο.
Υπάρχει πιστεύω σοβαρότατο θέμα μη τήρησης του Καταστατικού μας Χάρτη, ο οποίος πίσω του έχει πολλούς αγώνες και τεράστιες θυσίες.
            Ποιος αλήθεια θα αναλάβει την πιστή τήρηση των 119 συνταγματικών διατάξεων, πριν φθάσουμε στο άρθρο 120 το οποίο στην παρ. 4 ορίζει ότι: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία»;»

Vassilis Papageorgopoulos

Πολιτικό Γραφείο                                .
Βασίλη Παπαγεωργόπουλου             .
Μητροπόλεως 55 54623 Θεσσαλονίκη  .
τηλ. 2310234836 fax.2310244223        .
 
 
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Ο Α. Μπαντής εισηγητής: Ημερίδα του Δήμου Εμμ. Παππά για τον αγροδιατροφικό τομέα 23/10/11



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-10-2011

Ημερίδα του Δήμου Εμμ. Παππά για τον αγροδιατροφικό τομέα

Την Κυριακή, 23 Οκτ 2011, στις 11.00, στην αίθουσα Ορφέας του Νέου Σκοπού (του Δήμου Εμμ. Παππά Σερρών) ο Δήμος Εμμ. Παππά με την Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Τοπική Αγροτοδιατροφική Αυτάρκεια.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Καρακώστας είπε: ο Δήμος επιθυμεί να τονίσει για μια ακόμα φορά την σημαντικότητα του αγροδιατροφικού τομέα στην τοπική ανάπτυξη και αξιοποίησε την ευκαιρία με την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτ) για να προσεγγίσει και να επισημάνει τον σημαντικό ρόλο του αγροτικού τομέα στον Δήμο μας, στις Σέρρες και στην Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Σερρών κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης θεώρησε καλή ευκαιρία να τιμηθεί η προσφορά και η ενεργός συμμετοχή της Ελληνίδας αγρότισσας τόσο στην συνοχή και τον πολιτισμό της αγροτικής κοινωνίας, όσο και στην διατήρηση της υγείας και του δυναμισμού της με την παραδοσιακή μαγειρική, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Αγρότισσας (15 Οκτ).
Ο Αγροτικός τομέας και η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων (τρόφιμα) αποτελούν μαζί με τον τουρισμό τις παραδοσιακές ατμομηχανές της Ελληνικής Οικονομίας που μπορούν ακόμα και σήμερα να δώσουν επιπλέον 500.000 θέσεις εργασίας και +3% ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Ο νέος διοικητικός χάρτης (Καλλικράτης) μπορεί υπό προϋποθέσεις να δημιουργήσει συνθήκες αυτάρκειας, τοπικής εφοδιαστικής αλυσίδας και προϋποθέσεις τοπικής ενδογενούς ανάπτυξης, με βάση τον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.
Οι εισηγήσεις θα προσεγγίσουν την σημασία της διατροφής του ανθρώπου, ιδιαίτερα με προσανατολισμό την παγκοσμίως αναγνωρισμένη Μεσογειακή διατροφή, την παρουσίαση του θησαυρού της γνώσης της εξασφάλισης του δυναμισμού της τοπικής κοινωνίας με τις γνώσεις, ικανότητες και πολιτισμό που έχει και στηρίζει η ελληνίδα αγρότισσα και τον ρόλο της αγροτικής παραγωγής στην τοπική ανάπτυξη.
Με βάση τα παραπάνω, και με την γνώση ότι το 2050 στην γη προβλέπεται έλλειμμα 1.000.000.000 τόνων ισοδυνάμου σιτηρών για την διατροφή των ανθρώπων, η επιδιωκόμενη αποκοπή της λαϊκής γνώσης και της ικανότητας του ανθρώπου να παράγει, να εξευρίσκει και να μεταποιεί την τροφή του προσεγγίζει τα όρια του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, όπως περίπου είναι η προσπάθεια να επιβληθεί ο codex alimedarius.


Την Κυριακή, 23-10-2011, στον Νέο Σκοπό, στον Ορφέα, στις 11.00, οι συντονιστές-εισηγητές κκ
Αθανάσιος Μπαντής και Δημήτριος Μιχαηλίδης θα συγκεντρώσουν στοιχεία για να προκληθεί μια γόνιμη συζήτηση που θα τιμήσει τόσο την ελληνίδα αγρότισσα, όσο και την ικανότητά της να διατηρήσει υγειά και ακμαία τα μέλη της οικογένειας της, όσο και τον σημαντικό ρόλο της ελληνικού (μεσογειακού) αγροδιατροφικού τομέα.

 Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382



Ε.Ν.Α. Ν. ΣΕΡΡΩΝ
Μεσοκώμη
62100 ΣΕΡΡΕΣ
Tηλ/Fax: 23210 32582
www.ena-serres.gr
 

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 

 Ο Α. Μπαντής εισηγητής: Ημερίδα του Δήμου Εμμ. Παππά για τον αγροδιατροφικό τομέα 23/10/11

από τον Χρήστος Α. Κατσαρός, Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2011 στις 11:11 μ.μ. https://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=279980685365516
 
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.