Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Φωτιές και δακρυγόνα για ένατη νύχτα στην Άγκυρα

Με δακρυγόνα και κανόνια νερού επιχείρησε η τουρκική αστυνομία να διαλύσει 5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Άγκυρας, κατά την δεύτερη εβδομάδα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών και στην Κωνσταντινούπολη.

Στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι στην Άγκυρα, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων πάνω από μία εβδομάδα, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν διακόψει την κυκλοφορία. Στη συνέχεια τους καταδίωξαν και κατέφυγαν στα στενάκια γύρω από την πλατεία.

Ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια κάνουν λόγο για τραυματίες.

Στην Κωνσταντινούπολη, οι οπαδοί των τριών αντίπαλων ποδοσφαιρικών ομάδα, Φενέρμπαχτσε, Γαλατάσαράι και Μπεσίκτας, παραμέρισαν τις διαφορές τους και συμπορεύθηκαν στην πλατεία Ταξίμ.

«Είμαστε κατά του φασισμού, όλοι μαζί. Πράγματι θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε τον Ταγίπ Ερντογάν που μας έφερε κοντά. Αυτός ένωσε όλη τη χώρα εναντίον του» δήλωσε διαδηλωτής.

Νωρίτερα, το κόμμα του Ερντογάν απέκλεισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, βάζοντας τέλος στη φημολογία που ακουγόταν στη γείτονο.

Αποκλείει προσφυγή στις κάλπες το κόμμα του Ερντογάν

«Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο του 2014, οι προεδρικές τον Αύγουστο και οι βουλευτικές τον Ιούνιο του 2015, δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής στο πρόγραμμα», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής του AKP (κυβερνών κόμμα) μετά την έκτακτη συνεδρίαση του κεντρικού συμβουλίου του το Σάββατο. 
tanea.gr
ΠΗΓΗ axortagos.gr , grafida-sintikis.blogspot.gr

ΗΠΑ και Κίνα έκαναν το πρώτο βήμα για τη μείωση αερίων του θερμοκηπίου

CO2
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη μείωση της κατανάλωσης ορισμένων αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν, κατά τις συνομιλίες τους στην Καλιφόρνια, να μειώσουν την παραγωγή και την κατανάλωση των υδροφθορανθράκων (HFC) που συμβάλλουν στις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και χρησιμοποιούνται στα ψυγεία, τα κλιματιστικά και σε άλλο βιομηχανικό εξοπλισμό.