Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα που εμπορευόταν ανθρώπους

Απελευθερώθηκαν 20 κοπέλες και αγόρια "σκλάβοι" του σεξ στην Ελλάδα

Τους υπόσχονταν νόμιμη δουλειά με καλά χρήματα

Απελευθερώθηκαν 20 κοπέλες και αγόρια "σκλάβοι" του σεξ  στην Ελλάδα Τους υπόσχονταν νόμιμη δουλειά με καλά χρήματα
Δεκαοχτώ άτομα έχουν συλληφθεί κατά την εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή και σεξουαλική τους εκμετάλλευση, ενώ απελευθερώθηκαν 20 θύματα εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα, εκ των οποίων 14 αλλοδαπές γυναίκες και 6 αλλοδαποί άνδρες. 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ, οι 16 συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης και οι δύο για διάφορα αδικήματα. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη 19 άτομα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τα μέσα του 2011 συγκρότησαν ή εντάχθηκαν σε διάφορα χρονικά διαστήματα, σε δομημένη διεθνή εγκληματική οργάνωση που διακινούσαν παράνομα υπηκόους της Δομινικανής Δημοκρατίας, με τελικό προορισμό ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως την Ισπανία, έχοντας ως χώρες διαμετακόμισης ( transit ) την Τουρκία και την Ελλάδα. Στόχος τους ήταν η εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση των ατόμων αυτών.
Τα μέλη της σπείρας πλαστογραφούσαν διαβατήρια και ταυτότητες των ισπανικών αρχών για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των ατόμων, ενώ είχαν βρει και τρόπους για να νομιμοποιούν τα έσοδα της δραστηριότητας τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, κάποια από τα μέλη εντόπιζαν ανθρώπους στη Δομινικανή Δημοκρατία, που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, και με την υπόσχεση ότι θα τους βρουν νόμιμη εργασία, με ικανοποιητικές χρηματικές απολαβές και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης τους έπειθαν να μεταναστεύσουν στην Ισπανία, όπου όπως τους έλεγαν μπορούν να προσαρμοστούν και να αφομοιωθούν εύκολα λόγω της κοινής γλώσσας.


Ζήταγαν από 5.000 έως 6.000 ευρώ για το ταξίδι σωτηρίας

Για την πραγματοποίηση του «ταξιδιού σωτηρίας», κάθε άτομο κατέβαλε 5.000-6.000 ευρώ, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δανειζόταν από συγγενείς και φίλους.

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού ήταν η Κωνσταντινούπολη, όπου μέλη της σπείρας τους στερούσαν την ελευθερία κίνησης με την αφαίρεση των διαβατηρίων τους, τα οποία αφού παραποιούσαν, ώστε να μην φαίνεται η σφραγίδα εισόδου στην Τουρκία, τα ταχυδρομούσαν στην Ελλάδα.

Τους εξανάγκαζαν να εκπορενεύονται ή να μεταφέρουν ναρκωτικά

Για όσο διάστημα παρέμεναν στην Κωνσταντινούπολη, απαιτούσαν από τα θύματα, 40 έως και 100 ευρώ ημερησίως, για έξοδα διαμονής, και, σε περίπτωση αδυναμίας, τα εξανάγκαζαν, είτε να εκπορνεύονται, είτε να μεταφέρουν ναρκωτικά κατά τη μετάβασή τους στην Ελλάδα, όπου εισέρχονταν παράνομα.

Στη συνέχεια, άλλα μέλη της σπείρας τους παραλάμβαναν στην Ελλάδα και τους μετέφεραν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπου τους εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα που τους υπενοικίαζαν οι ίδιοι. Εάν δε κάποιοι συλλαμβάνονταν για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, μέλη της οργάνωσης έρχονταν άμεσα σε επαφή μαζί τους και τους συμβούλευαν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Τα μέλη της εδώ σπείρας τους προμήθευαν πλαστά ισπανικά διαβατήρια ή ταυτότητες, για τα οποία ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία κατέβαλλαν, είτε συγγενείς των διακινούμενων ατόμων από τη Δομινικανή Δημοκρατία, με εμβάσματα σε τράπεζες και εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, είτε, εφόσον επρόκειτο για γυναίκες θύματα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε κρυφούς οίκους ανοχής, με πελάτες που οι ίδιοι έβρισκαν. Στη συνέχεια, τους έστελναν αεροπορικώς στην Ισπανία, έχοντας όμως εκδώσει εισιτήρια με τελικό προορισμό τη Δομινικανή Δημοκρατία, ώστε να παραπλανούν τις αρχές και τους ελέγχους στο αεροδρόμιο. Υπέρογκα χρηματικά ποσά ζητούσαν και για τη διαμονή στην Ελλάδα και τα εισιτήρια.

Στον τελικό προορισμό τους, στην Ισπανία, τα θύματα εξαναγκάζονταν να εκπορνεύονται σε οίκους ανοχής, που εκμεταλλευόταν η εγκληματική οργάνωση.

Είχαν βρει τρόπο να νομιμοποιούν τα χρήματα

Σύμφωνα με την αστυνομία, εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση έχει διακινήσει κυρίως στην Ισπανία, αλλά και την Ιταλία, εκατοντάδες άτομα, από τα οποία εισέπραξαν τουλάχιστον 535.000 ευρώ τουλάχιστον.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε μετά από ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας, με τη συνδρομή της Europol και των αμερικανικών αρχών, με την κωδική ονομασία «Ακρόπολη», στην Αττική, την Καβάλα, τη Μαγνησία, την Κορινθία και το Λασίθι. Προηγήθηκε δε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και στενή συνεργασία με τις ισπανικές αρχές, μέσω της Europol, κυρίως στο επίπεδο της πληροφοριακής κάλυψης και της ανταλλαγής στοιχείων.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, σωματεμπορία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Φίλιπ Ρέσλερ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλο «κούρεμα» χρέους

Αρνητικός στο ενδεχόμενος ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε o υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.
Ρέσλερ: Δεν χρειάζεται «κούρεμα» η Ελλάδα
Σε συνέντευξη του στο Bloomberg o κ. Ρέσλερ μίλησε θετικά για τις προσπάθειες της Ελλάδας, εκτιμώντας πως η συζήτηση για νέο κούρεμα μόνο κακό μπορεί να κάνει.
«Δεν χρειαζόμαστε και άλλο κούρεμα στην Ελλάδα, γιατί πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι όσον αφορά την προσαρμογή του προϋπολογισμού και την αύξηση του ποσοστού των εξαγωγών», σημείωσε ο κ. Ρέσλερ.
«Πιστεύω ότι η συζήτηση για ένα νέο κούρεμα δεν είναι καλή για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη, οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε σε όσα επέτυχαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες» υποστήριξε.
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr , grafida-sintikis.blogspot.gr 

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ EUROGROUP WORKING GROUP

Στην έγκριση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, προχώρησε σήμερα το Eurogroup Working Group, μετά από νέα τηλεδιάσκεψη. Η δόση θα εκταμιευθεί μετά την επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ευρωζώνης, την Δευτέρα.

Reuters: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα
«Η έγκριση έχει δοθεί, οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα το μεσημέρι» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.
Οι υφυπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πραγματοποίησαν σήμερα νέα τηλεδιάσκεψη, ώστε να ανοίξουν τον δρόμο για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα ύψους 5,8 δισ. ευρώ από την ευρωζώνη, τις κεντρικές τράπεζες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η ελληνική βουλή ψήφισε τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών και τροπολογία για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, με την χώρα να εκπληρώνει πλέον και τα 22 προαπαιτούμενα που είχε θέσει η τρόικα των δανειστών.

Κοινωφελής εργασία: Έως 29/7 οι δηλώσεις των δήμων στην ΚΕΔΕ

Αρχίζει το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους, το οποίο έχει πεντάμηνη διάρκεια και προκειμένου να εκδοθούν από το αρμόδιο Υπουργείο οι σχετικές αποφάσεις κατανομής ειδικοτήτων προσωπικού ανά Δήμο, η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους να αποστείλουν μέχρι τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, (στο mail: info@kedke.gr  η στο Fax: 210 3820807) τις ανάγκες τους, στις οποίες υποχρεωτικά θα συμπεριλαμβάνεται η ειδικότητα της πληροφορικής σε ποσοστό τουλάχιστον 10%.
Στόχος του προγράμματος η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό κα η αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων και προγραμματισμού.

Ο συνολικός αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων απασχόλησης ανέρχεται σε 40.000.

Η κατανομή ανά Περιφέρεια και Δήμο έγινε με κριτήρια πληθυσμιακά και ανεργίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων.

Οι προβλεπόμενες ειδικότητες του προγράμματος είναι οι εξής:

Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής,

ΠΕ, ΤΕ Διοικητικοί, Οικονομολόγοι, Λογιστές, Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΔΕ Διοικητικοί καθώς και Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.

Π.Ε., Τ.Ε., Κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, Βρεφοκόμοι Ειδικής Αγωγής, Ψυχολόγοι, Φυσιοθεραπευτές, ΔΕ Βοηθοί  Βρεφοκόμοι, Νοσηλευτές καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων.

Σημειώνεται ότι η κατανομή στα Νομικά Πρόσωπα θα γίνει από τον ίδιο το Δήμο, η δε κατανομή στους Συνδέσμους θα γίνει αναλογικά από τους συμμετέχοντες σε αυτούς Δήμους.

«Μία ξεχωριστή επίσκεψη»

«Σήμερα το πρωί στο Υπουργείο δέχθηκα μια ξεχωριστή επίσκεψη».  Αυτή είναι η λεζάντα της φωτογραφίας που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απεικονίζονται ο ίδιος και πατέρας του, Κωνσταντίνος, Επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ που βρέθηκε το πρωί στη Βασιλίσσης Σοφίας για να δει από κοντά το γιο του να κάθεται στην υπουργική καρέκλα.

Υ.Γ. Η στήλη εύχεται στο νέο υπουργό η επίσκεψη να του φέρει γούρι.

Συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Με συγκεντρώσεις σε δεκάδες περιοχές της χώρας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί κατά της διαθεσιμότητας. Σήμερα, η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση, αυτή την ώρα, στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2, 6ος όροφος, Σύνταγμα) και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

«Ο αγώνας για την απόκρουση των απολύσεων-διαθεσιμότητας συνεχίζεται», τονίζει η ΟΛΜΕ.

Πηγή: skai.grgrafida-sintikis.blogspot.gr 

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα "δηλώσει" αν έγινε πραξικόπημα στην Αίγυπτο

Η Κυβέρνηση Ομπάμα ενημέρωσε τους Αμερικανούς βουλευτές την Πέμπτη ότι δεν προτίθεται να προβεί σε “προσδιορισμό” για το αν έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζήτησε την Πέμπτη από τον αιγυπτιακό στρατό την απελευθέρωση της ισλαμιστή έκπτωτου Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των άλλων φυλακισμένων στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Εδουάρδο ντελ Μπούι και ενώ στην Αίγυπτο συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι.
Με αυτή την πολιτική κίνηση η Κυβέρνηση Ομπάμα αποφεύγει μια απόφαση που θα την ανάγκαζε αυτόματα σε περικοπή της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει προς την Αίγυπτο.
Ενημερώνοντας τα μέλη του Κογκρέσου, ο αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Μπερνς ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δεν είναι νομικά υποχρεωμένη να συντάξει οποιοδήποτε συμπέρασμα για το αν η αποπομπή του ισλαμιστή Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι θα πρέπει να οριστεί ως πραξικόπημα, και ότι αν κάνει τέτοια δήλωση, δεν θα ήταν προς το συμφέρον των ΗΠΑ, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.
«Πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη παροχή βοήθειας στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τη νομοθεσία μας, είναι σημαντική για το στόχο της προώθησης μιας υπεύθυνης μετάβασης σε δημοκρατική διακυβέρνηση», είπε ο αξιωματούχος.
«Θα συνεργαστούμε με το Κογκρέσο για να καθορίσουμε τον καλύτερο τρόπο ώστε να συνεχίσουμε τη βοήθεια προς την Αίγυπτο», κατέληξε.