Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ν. Κωστόπουλος για το κίνημα των αγανακτισμένων φοιτητών απαντά με Θάρρος: 14/9/11


Πληθαίνουν στο Face book και στα Blogger οι << Αγανακτισμένοι φοιτητές>> που αντιδρούν στις καταλήψεις και να ανοίξουν οι σχόλες τους. Το κίνημα των <<αγανακτισμένων Φοιτητών>> αυξάνεται συνεχώς, καθώς έχουν δημιουργηθεί πολλά γκρουπ στο διαδίκτυο από ισάριθμες σχόλες.
 

Μια τοποθέτηση της νέας γενιάς φοιτητών & ενός νέου Φοιτητή του Νίκου Κωστόπουλου για το νομοσχέδιο Άννας Διαμαντόπουλου που αποτελεί μια σπουδαία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
1)Σε ποια σχολή σπουδάζετε;
Απ: Σπουδάζω στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ,και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών. 

2)Σε ποιο έτος σπουδών βρίσκεστε;
Απ: Είμαι στο δεύτερο έτος 

3)Πώς θα αξιολογούσατε τις σπουδές σας έως τώρα;
Απ: Δυστυχώς η εκπαίδευση μας ως Ακαδημαικοί πολίτες δεν αποδείχτηκε όπως ακριβώς την περιμέναμε . Μαθήματα χάνονται συνεχώς είτε ελλείψει οργάνωσης του Πανεπιστημιακού ιδρύματος το οποίο αδυνατεί να ελέγξει ποιοι καθηγητές είναι επιμελείς και ποιοι όχι , με αποτέλεσμα πολλοί καλοπροαίρετοι καθηγητές να απουσιάζουν συνεχώς επικαλούμενοι την απόσταση Αθήνα-Κομοτηνή ,είτε οι φοιτητές πέφτουν θύματα της κινδυνολογικής ,μηδενιστικής και πάνω από όλα ψευτοιδεαλιστικής  ΄΄συνωμοσίας ''η οποία νομίζει συνεχώς πως αδικείται ,και το μόνο μέσω αντίδρασης είναι το κλείσιμο σχολών . Έτσι με τα παραπάνω έχουμε ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση των εκπαιδευτικών ωρών .Όμως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί , η απουσία καθηγητών ειδικοτήτων π.χ ξένων γλωσσών από το τμήμα μου έχει ως αποτέλεσμα να μην διδάσκονται υποχρεωτικά μαθήματα . 


4)Ποια η άποψή σας για το νέο νομοσχέδιο στην Ανώτατη εκπαίδευση;
Απ: Η άποψη μου για το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου αποτελεί μια σπουδαία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση όμως δεν αρκεί για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο .Παρόλο αυτά αναγνωρίζω πως είναι μια σπουδαία μεταρρύθμιση , η κατάργηση του ασύλου , το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε γίνει καταφύγια μικροπωλητών ,παράδεισος για τους εμπόρους ναρκωτικών ,τρομοκράτες και τραμπούκους οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν σέβονταν όχι μόνο το πανεπιστήμιο αλλά και την αξία της ανθρώπινης ζωής . Παράλληλα η ουσιαστική κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων , δίνει έναν αέρα ανανέωσης με αντικατάσταση των φοιτητοπατέρων με ανεξάρτητους φοιτητές με μεράκι και όρεξη για προτάσεις και λύσεις . 


5)Πώς χαρακτηρίζετε τη στάση των Πανεπιστημιακών απέναντι στο νέο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια;
Απ: Η αντίθεση των Πανεπιστημιακών ήταν έκδηλη και για μένα και αναμενόμενη . Καταργούνται σε αυτούς προνόμια ,όπως η διαχείριση των οικονομικών των πανεπιστημίων , ενώ η εκλογή τους θα γίνεται πλέον από καθηγητές συναδέλφους τους και όχι από φοιτητές . Οι φοιτητές ίσως ήταν πιο εύκολο να πειστούν ...αρκούσε να τους περάσουν σε κάποια μαθήματα , ενώ οι καθηγητές θα ζητάνε ίσως ..περισσότερα ανταλλάγματα.


6)Είστε υπέρ ή κατά των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια και γιατί;
Απ: Είμαι φυσικά κατά των καταλήψεων . Το Πανεπιστήμιο είναι όπως και ένα βιβλίο ,άμα παραμένει κλειστό δεν αποκομίζει τίποτα ούτε ο σπουδαστής ούτε ο αναγνώστης στην δεύτερη περίπτωση. Οι καταλήψεις είναι μια αιτία  εκχυδαϊσμού των αγώνων του φοιτητικού κινήματος ,και είναι αφορμή  για βανδαλισμούς κτηρίων και βεβηλώσεις χώρων όπως αυτό των Πανεπιστημίων .Παράλληλα οι καταλήψεις γίνονται ανά την Ελλάδα με σκοπό να περάσουν μικροκομματικά συμφέροντα . 


7)Κατά πόσο τα κόμματα επηρεάζουν τις αποφάσεις των φοιτητών;
Απ: Οι φοιτητικές παρατάξεις στη μορφή που υπάρχουν σήμερα  είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το ελληνικό κομματικό σύστημα . Προσπαθούν να συνηθίσουν τους φοιτητές και να επιβάλλουν τις ιδέες τους μέσω πελατειακών σχέσεων (εκπτώσεις στα μπουζούκια και SOS που δίνονται από τους καθηγητές από την πίσω πόρτα στους πρωταγωνιστές των παρατάξεων .


8)Ποιός πιστεύετε ότι είναι ο πραγματικός ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων σήμερα;
Απ: Η σημερινή μορφή των φοιτητικών παρατάξεων , αποσκοπεί καθαρά στην εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων, πόσο μάλλον αριστερών κομμάτων .Όσον αφορά τις δύο μεγάλες παρατάξεις ΠΑΣΠ-ΔΑΠ συναγωνίζονται για το ποιος θα κλείσει φτηνότερο τραπέζι στα μπουζούκια και για το ποιος θα καθήσει σε πιο κεντρική καφετέρια ,κοινώς είναι παρατάξεις φραπεδομάχων που αγωνίζονται για να διατηρήσουν τα κεκτημένα των κομμάτων τους , την ανεργία , το πελατειακό σύστημα , την λούφα και τη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία . 


9)Οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν μέλλον με τη σημερινή τους μορφή στο Πανεπιστήμιο;
Απ: Οι παρατάξεις καλώς ή κακώς , δεν έχουν μέλλον με τη σημερινή τους μορφή .Ολοένα και πιο πολλοί ανεξάρτητοι φοιτητές αναλαμβάνουν τα ηνία στη σχολή τους και πασχίζουν για την δημιουργία ενός καλύτερου Πανεπιστημίου για όλους .

10)Ποιες οι θέσεις σας για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου; 
Απ: Το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να διοικείται από έμμισθους διοικητικούς υπαλλήλους όσον αφορά στη διαχείριση των οικονομικών και από τους Πρυτάνεις όσον αφορά μαθήματα και λοιπά ζητήματα. Τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά ,και σε περίπτωση κατάληψης αυτή να γίνεται σε κτήρια της Πρυτανείας και να έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Ακόμα οι φοιτητικές παρατάξεις θα πρέπει να αντικατασταθούν με φοιτητές που δεν καθοδηγούνται , δεν υπακούν συμφέροντα ,δεν χειραγωγούνται .


O ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΩ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ .
ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 5 ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ .
ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΠΑΡΩΝ ΣΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ . 
ΥΠΕΓΡΑΨΕ  ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟ 1 ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ .ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΔΡΙΑ,ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ).ΠΛΕΟΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ .
ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ .
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 
-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ (www.epaggelmatiesoaee.net)
-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΞΑΓΩΓΙΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
-ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ''ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΤΟ '' Η ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΕ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ 

ΕΠΠΑΓΕΛΜΑΤΙΚΑ 
ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ANELIXIS SOLUTIONS (www.promotionleaders.eu ) μιας καινοτόμους εταιρείας ,η οποία έχει ήη παρουσία σε ΕΛΛΑΔΑ ,ΣΚΟΠΙΑ , ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕΣΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ 
-ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΝ  ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




(Επιμέλεια: Χρήστος Α. Κατσαρός - Chris Sintiki )

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Σας παρακαλώ γράψτε αν θέλετε το σχόλιο σας;