Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Η Ντόρα Μπακογιάννη για τη χρηματοδότηση των κομμάτων 19.12.11

Ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, τη Δευτέρα (19/12) κατά τη συζήτηση της Επερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.


19.12.11 Ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την Επερώτηση για τη χρηματοδότηση και δανειοδότηση των κομμάτων.
Η Ντόρα Μπακογιάννη χρηματοδότηση των κομμάτων 19/12/11 http://youtu.be/CbPcj9c-6wAΕυχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αν ένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι η αξιοπιστία της πολιτικής, αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες δεν βοηθάει για την αποκατάστασή της. Ατέρμονες και αόριστες πολιτικολογίες, τα κόμματα που συγκροτούν Κυβέρνηση συνεργασίας και οι Υπουργοί οι οποίοι υπονομεύουν την Κυβέρνηση συνεργασίας.
Μετά το διεθνή διασυρμό της χώρας από την κυβέρνηση Παπανδρέου και το αδιέξοδο του Νοεμβρίου, πιστέψαμε, ελπίσαμε ότι τα κόμματα και οι πολιτικοί, μέσα από το σχηματισμό της Κυβέρνησης Παπαδήμου, θα αναλάμβαναν τις ευθύνες τους. Δυστυχώς, οι εξελίξεις δεν μας δικαίωσαν. Μας διαψεύδουν.
Αντί να συμβάλουν όλοι να κάνουν σκληρή δουλειά για τους τρεις μήνες και να ρίξουν όλο τους το ενδιαφέρον στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και στο αποτέλεσμα της πολιτικής, την οποία πρέπει να κάνουν, στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με υποψηφιότητες και δελφινολογίες για τη διαδοχή του κ. Παπανδρέου και ταυτόχρονα στη Νέα Δημοκρατία ασχολούνται με τον τρόπο με τον οποίο θα απεμπλακούν από τις ευθύνες της Κυβέρνησης.
Κύριε Υπουργέ, αν μπορείτε να μεταφέρετε κάτι στον Πρωθυπουργό είναι ότι αυτό το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει. Κατά την άποψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρέπει να καλέσει τους Υπουργούς, οι οποίοι θέλουν να είναι δελφίνοι, να ξεκαθαρίσουν αν θα είναι δελφίνοι ή Υπουργοί. Και αν θέλουν να είναι δελφίνοι, να πάνε στα πολιτικά τους γραφεία να κάνουν αυτή τη δουλειά. Ταυτόχρονα, να καλέσει τους Αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων να στηρίξουν πραγματικά την προσπάθεια και τη διαπραγμάτευση που αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει, διότι αλλιώς το πρόβλημα πράγματι θα είναι μεγάλο.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με αυτήν την κατάσταση ο συνδυασμός της βαθιάς κρίσης, το εύρος της απαξίωσης της πολιτικής, των θεσμών, των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων καθιστούν το θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων όχι απλώς ένα κρίσιμο θέμα για τη λειτουργία του πολιτεύματος, αλλά μια καθοριστική διαρθρωτική μεταρρύθμιση για το μέλλον της χώρας.
Θα αναφερθώ σε τέσσερα βασικά δεδομένα του προβλήματος, που οδηγούν τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα στην εσωστρέφεια και στην αποκοπή τους από την κοινωνία.
Πρώτο στοιχείο. Στη χώρα μας ισχύει η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων. Αυτό έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια να εκταμιεύονται κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τους φορολογουμένους, σημαντικά ποσά.
Και αναφέρω: το 2010, την πρώτη χρονιά της κρίσης, εκταμιεύτηκαν 48,8 εκατομμύρια ευρώ, όπως προκύπτει από τις επίσημες απαντήσεις που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στον κ. Αυγενάκη. Το 2011, χρόνο βαθιάς ύφεσης και πολλών σκληρών οικονομικών μέτρων περιορισμού του εισοδήματος των πολιτών, το ποσό αυτό θα φτάσει στα 40,5 εκατομμύρια ευρώ. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ποσών κατευθύνεται στα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και τα λεφτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι πολλά και δεν δικαιολογούνται.
Πρώτη κρίσιμη παρατήρηση: Έχει σημασία από την αρχή να επισημάνουμε ότι υπάρχει μια στρέβλωση στο σύστημα χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων. Το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης, τακτικής και εκλογικής, ορίζεται ως ποσοστό των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα πρακτικώς είναι ότι η εκταμίευση γίνεται επί των προϋπολογισθέντων εσόδων και όχι των πραγματικών. Και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ποτέ δεν υπάρχουν τα προϋπολογισθέντα έσοδα, παρά μόνο όταν πρόκειται να δοθούν οι χρηματοδοτήσεις στα κόμματα.
Έχει υπολογιστεί ότι η Ελλάδα, η χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, έχει την τέταρτη υψηλότερη δαπάνη χρηματοδότησης κομμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας, θα σας τα καταθέσουν οι συνάδελφοι μετά. Τα ποσά που επιβαρύνουν τον Έλληνα πολίτη για τη λειτουργία της δημοκρατίας, όπως σε λίγο θα ακουστεί σ' αυτήν την Αίθουσα, είναι μεγαλύτερα για τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα από ό,τι είναι στη Γερμανία, από ό,τι είναι στη Γαλλία, από ό,τι είναι σε άλλες χώρες και χώρες που οι πολίτες τους δεν επιβαρύνονται δραματικά, όπως επιβαρύνονται οι δικοί μας.
Δεύτερο στοιχείο. Τα κόμματα εδώ και πολλά χρόνια δεν αρκέστηκαν στα πολλά λεφτά που εισπράττουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αναζητούν έσοδα από τραπεζικό δανεισμό με την πρωτόγνωρη και προκλητική διαδικασία της εκχώρησης ως εγγύησης των μελλοντικών ετήσιων κρατικών χρηματοδοτήσεων.
Τα κόμματα, κύριοι συνάδελφοι, χρωστούν συνολικά στις τράπεζες το ιλιγγιώδες ποσό των 244,2 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία μαζί χρωστούν 235 εκατομμύρια ευρώ. Ως εγγύηση έχουν δώσει την επιχορήγηση που ελπίζουν ότι θα πάρουν με βάση τους αριθμούς των ψήφων που ελπίζουν πως θα πάρουν, την ώρα που, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο δικομματισμός έχει πεθάνει και τις ψήφους να τις πάρουν αποκλειστικώς αποκλείεται.
Κατά τα λοιπά, όμως, οι τράπεζες χρηματοδοτούν και χρηματοδοτούν με εγγύηση το 2015 και το 2016. Και όπως έγραψε πρόσφατα ο καθηγητής ο κ. Μαραντζίδης δεν ενδιαφέρονται τα κόμματα και δεν συμπεριφέρονται ως εντολοδόχοι του λαού, αλλά ως σπάταλοι εισοδηματίες με εγγυημένο εισόδημα.
Το χειρότερο είναι ότι με αμιγώς τραπεζικά κριτήρια, βεβαίως, δεν θα μπορούσαν να πετύχουν οποιαδήποτε δανειοδότηση. Γι' αυτό κατέφευγαν παλαιότερα στην Αγροτική. Τώρα καταφεύγουν στην Τράπεζα Αττικής, μια κρατική τράπεζα, κύριε Υπουργέ.
Είναι προφανές ότι για να αποπληρώσουν τα κόμματα μέχρι το 2022 τα χρήματα, τα οποία έχουν δανειστεί από τις τράπεζες δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία άλλη χρηματοδότηση. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν απολύτως τίποτα από τις χρηματοδοτήσεις τους. Η πρακτική του τραπεζικού δανεισμού δημιουργεί ερωτήματα. Με ποια κριτήρια την ώρα που η BlackRock ερχόταν στην Ελλάδα, η Τράπεζα Αττικής αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο δανεισμό όλων των κομμάτων; Με ποια κριτήρια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Γιατί δανείζει η Τράπεζα Αττικής κόμματα που είναι υπερχρεωμένα την ώρα που αρνούνται να δανείσουν οι τράπεζες επιχειρήσεις και αυτές κλείνουν και στέλνουν κόσμο στην ανεργία και χάνονται χιλιάδες θέσεις απασχόλησης; Ποιες υποχρεώσεις, ποιες δεσμεύσεις γεννά για ένα κόμμα ο δανεισμός από μια ιδιωτική τράπεζα, παραδείγματος χάρη από τη MARFIN; Αποδεικνύεται ότι ο τραπεζικός δανεισμός των κομμάτων είναι το πιο ακραίο φαινόμενο διαπλοκής όταν οι διορισμένες διοικήσεις των κρατικών τραπεζών δανείζουν τις ηγεσίες των κομμάτων που τους διορίζουν σε βάρος των συμφερόντων των μετόχων και των φορολογούμενων.
Θα σας κάνω μια απλή ερώτηση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι: Εάν δεν πληρωθούν τα χρήματα στην Τράπεζα Αττικής, η Τράπεζα Αττικής θα δεσμεύσει την προσωπική περιουσία του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά; Ποια είναι η εγγύηση, την οποία μπορεί να έχει;
Από τις πληροφορίες της Δημοκρατικής Συμμαχίας το μόνο κόμμα –και θέλω να είμαι εντάξει τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες μου- που έδωσε μια υποθήκη ακίνητο είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα. Πήρε δάνειο και το Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά έδωσε υποθήκη ένα ακίνητο, το οποίο με τραπεζικά κριτήρια μπορεί να λειτουργεί. Εσείς οι υπόλοιποι, τι δώσατε για να μπορεί να δικαιολογείται αυτό και να μπορεί και να δικαιολογηθεί στον ελληνικό λαό;
Τέλος, η Επιτροπή που ο νόμος έχει συστήσει για τον έλεγχο των δαπανών των κομμάτων, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γνωρίζουμε ότι δεν είναι ανεξάρτητη, γνωρίζουμε ότι προεδρεύεται από Αντιπρόεδρο της Βουλής, μετέχει πλειοψηφία Βουλευτών των κομμάτων και έλεγχος πραγματικός δεν γίνεται και ο ελληνικός λαός πραγματικά έχει ερωτήματα και θέλει απαντήσεις.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ δώστε μου δυο λεπτά.
Η πραγματικότητα έχει δείξει το εξής: Τα κόμματα ενεπλάκησαν σε ιστορίες διαφθοράς και μαύρου χρήματος -πάντως, κατηγορήθηκαν ότι ενεπλάκησαν, γιατί εγώ δεν θέλω να πω ότι ενεπλάκησαν- γεγονός που είχε οδηγήσει σε απαξίωση και των πολιτικών και της πολιτικής. Και τι έγινε; Τι κάναμε εμείς για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να κάνει μια Επιτροπή υπό τον κ. Αλεβιζάτο και ο κ. Αλεβιζάτος θα προχωρούσε και θα έφερνε στη Βουλή μια πρόταση για να μπορέσει να λειτουργήσει ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Αυτή η πρόταση δεν ήρθε ποτέ. Σιγή ιχθύος, λες και είναι ποτέ δυνατόν να εμφανιστούν όλα τα κόμματα της Βουλής μπροστά στον ελληνικό λαό αύριο, να τους ζητήσουν την ψήφο τους χωρίς να έχουν δώσει λογαριασμό. Λογαριασμό πρέπει να δώσεις και για τα λεφτά των κομμάτων, δεν μπορείς να δίνεις μόνο για την πολιτική σου συμπεριφορά και να διαχειρίζεσαι τα λεφτά ελευθέρως.
Η τελευταία μου παρατήρηση –και τα υπόλοιπα θα τα πω στη δευτερολογία μου- είναι η εξής: Κύριε Υπουργέ, η εκκαθάριση πρέπει να γίνει. Πρέπει να γίνει εκκαθάριση. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα 235 εκατομμύρια δεν πρόκειται να τα δει η Αγροτική Τράπεζα στον αιώνα τον άπαντα. Οφείλει, όμως, να γίνει εκκαθάριση των τελευταίων είκοσι ετών των χρημάτων που πήγαν στα κόμματα και των δανείων που πήραν τα κόμματα, κόμματα, τα οποία υπήρχαν και έχουν πάψει να υπάρχουν. Τι έγινε με τα δάνειά τους;
Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να απαντήσει. Έμειναν τα δάνεια ανεξόφλητα; Χάθηκαν τα δάνεια; Τι έγινε; Πώς προτίθενται η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία να ξεπληρώσουν αυτά τα δάνεια; Τι εγγυήσεις έχουν δώσει;
Κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και της Αριστεράς, καλά είναι τα μεγάλα λόγια, με το παράδειγμα θα πειστεί όμως ο κόσμος. Και το παράδειγμα είναι έλεγχος, εκκαθάριση και δέσμευση των κομμάτων για επιστροφή των χρημάτων, που τελικώς ένα είναι βέβαιο. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος.
Σας ευχαριστώ.
Δευτερολογία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, τη Δευτέρα (19/12) κατά τη συζήτηση της Επερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.


19.12.11 Δευτερολογία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την Επερώτηση για τη χρηματοδότηση και δανειοδότηση των κομμάτων.

Ντόρα Δευτερολογία χρηματοδότηση των κομμάτων 19/12/11 http://youtu.be/JdV04ONxUssΠηγή: http://www.dimsim.gr/6_1a1781/h_ntora_mpakogiannh_gia_th_xrhmatodothsh_ton_kommaton.html

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.Ομιλία Ντ. Μπακογιάννη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής

12.02.12 Ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ομιλία Ν. Μπακογιάννη στην Επιτροπή Οικονομικών http://youtu.be/ji8u8SGHKRs Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:Ομιλία Ν. Μπακογιάννη στην Επιτροπή Οικονομικών:Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα 12.2.2012

από Θάρρος Τόλμη Αλήθεια την Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2012 στις 11:01 μ.μ.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.com/2012/02/blog-post_1156.html


Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.
Κι άλλο εμπόδιο για τη δημοπράτηση του αεροδρομίου της Ανδραβίδας


PΑπαιτείται και μελέτη ανταγωνισμού
PΑπάντηση Μαγκριώτη στην Επίκαιρη Ερώτηση του Γ. Κοντογιάννη

Δελτίο Τύπου Γιώργου Κοντογιάννη 13.2.2012 
Κι άλλο εμπόδιο βάζει η Κυβέρνηση για τη δημοπράτηση του πολιτικού αεροδρομίου της


Ανδραβίδας, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών κ. Ι. Μαγκριώτη στην Επίκαιρη Ερώτηση που Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη που συζητήθηκε στη Βουλή.
Όπως ανέφερε ο κ. Μαγκριώτης, δεν απομένει για τη δημοπράτηση του έργου μόνο η μελέτη κόστους-οφέλους, η οποία θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και μια μελέτη για το κατά πόσο η λειτουργία του αεροδρομίου θα δημιουργήσει ή όχι πρόβλημα σε ανταγωνιστικά αεροδρόμια, σύμφωνα με κοινοτική οδηγία του 2005.

Η τοποθέτηση Μαγκριώτη
«Είμαστε έτοιμοι, λοιπόν, ως Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων που εποπτεύουμε και την αντίστοιχη υπηρεσία την ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση. Με βάση, όμως, τους κοινοτικούς κανονισμούς, επειδή αθροιστικά το έργο ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, χρειάζεται μία μελέτη κόστους-οφέλους, η οποία θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από τα Υπουργείο Ανάπτυξης και θα αξιολογηθεί, ότι τα κοινοτικά χρήματα, τα οποία θα επενδυθούν -γιατί θα χρηματοδοτηθεί μέσα από το Ε.Σ.Π.Α.- στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας έχουν αντίκρισμα αναπτυξιακό. Εμείς πιστεύουμε ότι έχουν και ότι θα είναι θετική και η απόφαση. Αυτή, όμως, η μελέτη κόστους-οφέλους ακόμη δεν έχει γίνει και πρέπει να γίνει. Η θέση και η εκτίμησή μας είναι ότι πολύ γρήγορα θα γίνει.
Υπάρχει και ένα δεύτερο θέμα, το οποίο έχει τεθεί από το 2005 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο η χώρα μας δεν το αξιολόγησε όσο θα έπρεπε μέχρι σήμερα, δεν το πήρε υπ' όψιν της σε πολλά έργα. Όμως, πρέπει να σας πω εν συντομία ότι το Δεκέμβρη ήρθε ακόμη μια επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με βάση την Κοινοτική Οδηγία του 2005, η οποία κοινοποιήθηκε, που έλεγε ότι πλέον, επειδή τα αεροδρόμια ζουν σε ένα ανοικτό ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως γνωρίζετε, κάθε κρατική χρηματοδότηση, οπωσδήποτε και κοινοτική, πρέπει να έχει και μια άλλη αξιολόγηση, διότι αυτή η κρατική χρηματοδότηση δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία άλλων αεροδρομίων, τα οποία επίσης έχουν χρηματοδοτηθεί από κρατικά και κοινοτικά χρήματα. Είναι, δηλαδή, βασική αρχή του ανταγωνισμού».

Η απάντηση του Γιώργου Κοντογιάννη
«Κάθε φορά που φέρνουμε στη Βουλή το συγκεκριμένο θέμα τίθενται και νέες προϋποθέσεις. Ξεπροβάλουν σαν τη Λερναία Ύδρα …Όταν ξεκίνησε το έργο εδώ και χρόνια, δεν υπήρχαν ούτε οι απαιτήσεις του ΓΕΑ για εκσυγχρονισμό του Στρατιωτικού Αεροδρομίου, ούτε η δεύτερη μελέτη που μας είπατε σήμερα για το εάν δημιουργείται πρόβλημα σε άλλα ανταγωνιστικά αεροδρόμια…
Να δεχθώ, λοιπόν, την αναβάθμιση που θέλει το ΓΕΑ. Από εκεί και έπειτα, δεν ξέραμε όλο αυτό το διάστημα ότι χρειάζεται να μην πλήττεται ανταγωνιστικό αεροδρόμιο;…
Κύριε Υφυπουργέ, μας λέτε μόνο ότι εμμένετε, γιατί καταλαβαίνετε προφανώς τη σημασία που έχει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ξέρετε ότι υπάρχουν και περιμένουν έξω από την πόρτα της χώρας μας επενδύσεις; Μόνο έξω από τον Πύργο, στην περιοχή της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας, περιμένουν επενδύσεις της τάξεως των 500 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν θέσει ως όρο τη λειτουργία του Αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε αν θα ξοδέψουμε ή δεν θα ξοδέψουμε 20 ή 30 ή 40 εκατομμύρια για να αναβαθμίσουμε ένα αεροδρόμιο, όταν πρόκειται να εισπράξουμε 500 εκατομμύρια».

Τέλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε το τεράστιο πρόβλημα υποδομών που υπάρχει στην Ηλεία, με την κατασκευή της Ολύμπιας Οδού να έχει μπλοκάρει και τα λιμάνια να μην χρηματοδοτούνται και ζήτησε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η δημιουργία του πολιτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας, έργο που αποτελεί προϋπόθεση για τα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού προκειμένου να καταστήσουν την Αρχαία Ολυμπία ελκυστικό προορισμό για χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.


Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Χ. Μαρκογιαννάκη, προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΘΕΜΑ: «Καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της 12/2/2012»

Για άλλη μία φορά ο ελληνικός λαός έγινε μάρτυρας απίστευτων επεισοδίων κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας την 12/2/2012, στα οποία πρωτοστάτησαν και πάλι οι γνωστοί- άγνωστοι κουκουλοφόροι.

Δυστυχώς αυτή την φορά δεν αρκέσθηκαν στις γνωστές μέχρι τώρα βιαιότητες και καταστροφές. Επεδόθησαν, προφανώς κατόπιν σχεδίου, σε εμπρησμούς και άλλες καταστροφές καταστημάτων, τραπεζών και λοιπών κτιρίων, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Και όλα αυτά την ώρα  η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα δεν έχει προηγούμενο και τα βλέμματα όλης της ανθρωπότητας – ιδίως της Ευρώπης- είναι στραμμένα στην Αθήνα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: 1) Γιατί ενώ σφόδρα πιθανολογείτο η παραπάνω εξέλιξη, με δεδομένη την ένταση των προηγούμενων ημερών και την προϊστορία της δράσης των κουκουλοφόρων δεν έγινε  ο προσήκων σχεδιασμός και δεν ελήφθησαν τα αναγκαία αποτρεπτικά μέτρα. 2) Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Ελληνική Αστυνομία για την αποκάλυψη των δραστών και ποία τα αποτελέσματα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος ΜαρκογιαννάκηςΠηγή: http://www.markogiannakis.gr/?p=3063 
Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  


Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.


Συνέντευξη Ντ. Μπακογιάννη στην Πρώτη Γραμμή στον ΣΚΑΪ 13.2.12

13.02.12 Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.
Δείτε τη συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, τη Δευτέρα (13/2) στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.

Συνέντευξη Ντ. Μπακογιάννη στην Πρώτη Γραμμή στον ΣΚΑΪ http://youtu.be/K6QEI2uZp5I 
Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Ο κ. Παπουτσής θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί

Δήλωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Χρήστου Μαρκογιαννάκη:«Για άλλη μια φορά η Αθήνα μετράει πληγές. Και αυτή την φορά το τίμημα είναι πολύ βαρύ. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη και θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.
Τα δάκρυα όμως που χύνονται πάνω στα ερείπια –ειλικρινά ή κροκοδείλια- φοβάμαι ότι δεν θα είναι τα τελευταία. Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ασυδοσία των κουκουλοφόρων θα πρέπει:
1) Να υπάρχει διαχρονική, ομόθυμη και ξεκάθαρη καταδίκη του φαινομένου από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας του φαινομένου. Είναι απαράδεκτο να δημιουργείται κάθε τόσο η εντύπωση ότι πολιτικά κόμματα, έχουν υπό την προστασία τους τους κουκουλοφόρους.
2) Να ενισχυθεί με αποφασιστικότητα το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο προς την κατεύθυνση αφ' ενός της ευχερέστερης ανακάλυψης των δραστών και αφ' ετέρου της αυστηρής τιμωρίας τους. Το 2009 έγινε πλήρης πρόταση από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προς αυτή την κατεύθυνση, με ρυθμίσεις που αφορούσαν το DNA, τα δακτυλικά αποτυπώματα, την κουκούλα κ.α, που δυστυχώς ο φόβος ότι δεν θα περάσουν από την Βουλή, δεν επέτρεψε την πλήρη υιοθέτηση της, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
3) Να σταματήσει επιτέλους η τακτική της άκριτης καταδίκης της ΕΛ.ΑΣ κάθε φορά που γίνονται επεισόδια, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Ασφαλώς ουδείς αρνείται ότι όταν παρατηρούνται υπερβολές ή αστοχίες στην αντιμετώπιση των εκτρόπων θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Όχι όμως να μεταβάλλουμε την ΕΛ.ΑΣ σε μόνιμο μαύρο πρόβατο».
ΠΗΓΗ: http://www.dimsim.gr/6_1a2061/o_k_papoutshs_tha_eprepe_hdh_na_exei_paraiththei.html
 Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  

Από Χρήστος Α. Κατσαρός 
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.