Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Συνέντευξη Νίκης Αραμπατζής στο THREENET 3/11/11


Μια Σύμμαχος της νέας γενιάς των πολιτικών, η Νίκη Αραμπατζή. Μια τοποθέτηση ενός νέου ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά που δείχνει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα στη νέα γενιά πολιτικών.

Νίκη Αραμπατζή Δικηγόρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Συμβουλίου & Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας  σχολιάζει την επικαιρότητα στο στούντιο
της ΝΕΤ και στην εκπομπή three3net με τους δημοσιογράφους Γιάννη Πολίτη, Κωνσταντίνο Ζούλα και Χρήστο Μαχαίρα.


Ο Χρήστος Μαχαίρας, ο Γιάννης Πολίτης και ο Κωνσταντίνος Ζούλας αναδεικνύουν τις μεγάλες θεματικές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, δίνοντας το λόγο όχι μόνο στους καθ' ύλην αρμόδιους, αλλά και σε παράγοντες της δημόσιας ζωής με άποψη και γνώση, που αξίζει να ακουστούν.




Παρουσίαση καλεσμένων στην εκπομπή three3net 3/11/11 http://youtu.be/uI2a22doNsc


 



Συνέντευξη Νίκης Αραμπατζής στο THREENET 3/11/11(Α) http://youtu.be/ZQ0x_-XvqCY 


Συνέντευξη Νίκης Αραμπατζής στο THREENET 3/11/11(Β) http://youtu.be/l9Rt8P_WQrs







Με καλεσμένους πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, ανθρώπους της αγοράς, αλλά και πολίτες απ’ όλες τις ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες, το THREENET για δεύτερη χρονιά προσπαθεί με επιχειρήματα, αντιπαράθεση ιδεών και ψύχραιμες φωνές να δώσει το στίγμα της εποχής.






Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 

Από Chris Sintiki


Από Θάρρος Τόλμη Αλήθεια



Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Προς Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Ανοχή και σιωπή σημαίνουν συνενοχή


Ο Γιώργος Κοντογιάννης, Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προς τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

 

 Από σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, η έννοια «εθνική ντροπή», έχει όνομα: Λέγεται Γιώργος Παπανδρέου.  Και αυτό δεν είναι αντιπολιτευτική κορώνα, αλλά δεινή πραγματικότητα.
Λίγο μετά τα μεσάνυκτα και μετά από μια σκληρή και επίπονη συζήτηση για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, μάθαμε από τα χείλη του Γάλλου Προέδρου και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ότι το ερώτημα το οποίο θα τεθεί στο δημοψήφισμα που «σώνει και καλά» ο κ. Παπανδρέου θέλει να διεξαχθεί, είναι «ναι ή όχι στο ευρώ» και όχι «ναι ή όχι στη νέα δανειακή σύμβαση». Για τη δανειακή σύμβαση οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες δεν δέχονται συζήτηση. Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη απόφαση των κυβερνήσεων των χωρών μελών της ευρωζώνης, στην οποία συμφώνησε και η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και συνεπώς καμία, μα καμία συζήτηση δεν μπορεί να γίνει επ’ αυτής. Όμως αν ο κ. Παπανδρέου επιμείνει να προσφύγει στο λαό δια δημοψηφίσματος, οι ευρωπαίοι εταίροι μας απεφάνθησαν ότι το μόνο ερώτημα το οποίο μπορεί να θέσει είναι αν θέλουμε να είμαστε εντός ή εκτός ευρώ.
Μα πότε ετέθη τέτοιο ζήτημα;
Πότε και από ποιους αμφισβητήθηκε η συμμετοχή μας στο ευρώ;
Για ποιο λόγο και ποιους εξυπηρετεί ένα δημοψήφισμα και μάλιστα με αυτό το ερώτημα;
Γιατί ο πρωθυπουργός βάζει την Ελλάδα σε αυτό το εθνικά επικίνδυνο παιχνίδι;
Δεν καταλαβαίνει ότι τυχόν αρνητική ψήφος των Ελλήνων σε ένα ερώτημα που θέτει μια μισητή –πλέον- κυβέρνηση, θα θέσει σε κίνδυνο και τη συμμετοχή μας στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Δεν αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός ότι με την εμμονή του στο δημοψήφισμα βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες και θέτει σε αμφισβήτηση αδιαπραγμάτευτα μέχρι την Δευτέρα επιτεύγματα μιας 50ετίας;
Χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή είπε: «Η Ε.Ε. είναι η κύρια στρατηγική επιλογή της Ελλάδας τα τελευταία 50 χρόνια και έχουμε αγωνιστεί όλοι γι' αυτό. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την σταματήσει».
Όντως κανείς, μα κανείς, δεν έχει το δικαίωμα να την σταματήσει. Κανείς. Ούτε ο εκλεγμένος πρωθυπουργός.
Και αν ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί σε ποιο κίνδυνο και σε τι είδους εθνικές περιπέτειες οδηγεί τη χώρα, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι που το αντιλαμβάνονται. Και ο κ. Λοβέρδος, με όσα είπε από το βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας, δείχνει ότι το αντιλαμβάνεται. Συνεπώς η δική του ευθύνη είναι μεγαλύτερη. Και η ευθύνη αυτή είναι μεγαλύτερη, σε πολλαπλάσιο μάλιστα βαθμό, αν ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο αλλά από κομματικό εγωισμό, ή φιλοδοξώντας να αποκομίσει αβέβαια πολιτικά οφέλη, εμμένει σε μια λάθος και εθνικά επιζήμια απόφαση.
Η ευθύνη όσων υπουργών ή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που προκύπτουν για τη χώρα και την ευρωπαϊκή της πορεία, από ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή μας ή όχι στην ευρωζώνη, και σιωπούν, είναι εγκληματική. Οφείλουν να αντιδράσουν. Οφείλουν να υψώσουν το ανάστημά τους. Οφείλουν να πουν τώρα, το δικό τους όχι στην καταστροφή της χώρας, στην έξοδο από το ευρώ.
Όσοι δεν το πράξουν όχι απλώς γίνονται συμμέτοχοι, έχουν και μεγαλύτερη ευθύνη, αφού γνώριζαν και σιώπησαν. Η ανοχή και η σιωπή είναι πλέον συνενοχή, είναι πλέον έγκλημα κατά της χώρας και του λαού. Ας το καταλάβουν.

Γιώργος Κοντογιάννης
Βουλευτής Ηλείας
Δημοκρατικής Συμμαχίας

(To άρθρο δημοσιεύθηκε στo athenspress.gr
http://www.athenspress.gr/?p=15900)

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 

Από σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, η έννοια «εθνική ντροπή», έχει όνομα: Λέγεται Γιώργος Παπανδρέου.

από τον Χρήστος Α. Κατσαρός, Πέμπτη, 3 Νοέμβριος 2011 στις 3:28 μ.μ.
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.