Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση εργασίας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά με τον κ. Α. Τζιτζικώστα

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
- Βουλευτής Ν. Σερρών
Σέρρες, 26 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή σε Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση
του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συμμετείχε στην Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σε δήλωσή της αναφέρει: « Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε του Κεντρικούς Άξονες Δράσης και προετοιμάζεται να παρουσιάσει και την Α’ φάση της μελέτης για την «Αξιολόγηση, αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού  και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και για το ζήτημα που έχει προκύψει και αφορά τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στις Σέρρες, είχα συνάντηση εργασίας με τον κ. Α. Τζιτζικώστα ενώ παράλληλα παραβρέθηκα  και  στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου και κατέθεσα την εισήγηση μου  προκειμένου να  καταγραφεί στα πρακτικά του.  Σε αυτή επισήμανα ιδιαίτερα το γεγονός, ότι, αν και για περισσότερα από 30 χρόνια η πατρίδα μας  στοχεύει στη ισόρροπη ανάπτυξη, δηλαδή την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς ή διαφοροποιήσεις σε επίπεδο υποδομών, οικονομικών κλάδων, ανθρώπινων πόρων, τελικά  τα αποτελέσματα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν ήταν όχι μόνο να μην υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη σε επίπεδο χώρας, μεταξύ κέντρου και περιφέρειας, αλλά ακόμη και να δημιουργηθούν ανισορροπίες στο εσωτερικών των ίδιων των Περιφερειών, όπως συμβαίνει και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα, ο Νομός Σερρών είναι προτελευταίος στον πίνακα κατάταξης του ΑΕΠ της χώρας, τελευταίος σε επίπεδο Περιφέρειας και διαπιστωμένα η δυσμενής αυτή εξέλιξη οφείλεται κύρια στην άνιση κατανομή των δημοσίων επενδύσεων (εθνικού και συγχρηματοδοτούμενου σκέλους) την περίοδο 1982  - 2012, αλλά και στην έλλειψη και υλοποίηση ενός συγκεκριμένου πλαισίου  για την περιφερειακή πολιτική, που θα αξιοποιούσε στο έπακρο τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Ζήτησα από το Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει υπόψη του, ειδικά αυτή την περίοδο που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα, με μειωμένους Κοινοτικούς πόρους και την αδυναμία της πολιτείας, και  να προχωρήσει σε πολιτικές τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που θα καθορίσουν το μέλλον της Περιφέρειας μας, και κατ’ επέκταση και του Ν. Σερρών, να στηρίξουν ιδιαίτερα τις περιοχές που βρίσκονται σήμερα σε όντως δυσμενή θέση.
Βέβαια, η  απουσία περιφερειακής πολιτικής κατά την τελευταία περίοδο είχε δύο πολύ αρνητικά αποτελέσματα: αφενός να μη γίνεται παρέμβαση στους γενεσιουργούς παράγοντες των ανισορροπιών, με αποτέλεσμα αυτοί να διατηρούνται και να οξύνονται και, αφετέρου, οι επιπτώσεις της κρίσης να μην αντιμετωπίζονται εξειδικευμένα (διαφοροποίηση ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε Περιφέρειας, το βαθμό ανάπτυξης τους πριν την κρίση, τον παραγωγικό τους προσανατολισμό, όπως και το επίπεδο του ανθρώπινου και φυσικού κεφαλαίου που διαθέτουν). Θέλω να πιστεύω, ότι έχουν αντιληφθεί, ότι στη  νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, η χώρα θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης με μειωμένους Κοινοτικούς πόρους, με ελάχιστους εθνικούς. Θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους εσωτερικούς παράγοντες (ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση, δημόσιες επενδύσεις). Οι συνεχόμενες υποσχέσεις για αύξηση της ρευστότητας, την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, την  επιτάχυνση των ρυθμών απορρόφησης του ΕΣΠΑ ελπίζω να μην επαναληφθούν για μια ακόμη φορά. Τα αποτελέσματα των πολιτικών θα φανούν οπωσδήποτε στη διαδρομή του χρόνου. Τότε θα έχουμε ήδη διαπιστώσει αν  ο Νομός Σερρών ακολουθεί την πολυπόθητη ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας, και δεν περιθωριοποιείται και ταυτόχρονα δεν καταδικάζεται, όπως και άλλες ακριτικές περιοχές της πατρίδας, και όπως συμβαίνει για δεκαετίες δεν θα τεθεί στο περιθώριο των οικονομικών εξελίξεων.


Μαρία Ευστρατίου Κόλλια – Τσαρουχά

ΣΤ' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Σελεύκου 3, Σέρρες 621 23

Τηλ. 23210-99880-5, Fax: 23210-99889 Κιν. 6979800364
Web Site: wwww.kollia.gr  E-mail: maria@kollia.gr

 

«Άμα την πατήσεις θα σε πατήσουμε…». |Αυτό είναι το μήνυμα της κυβέρνησης στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που αποτυγχάνουν; | 26.02.2013



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ
Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) έκανε την εξής δήλωση:
"Προκλητικά άδικες και κοινωνικά απεχθείς οι προϋποθέσεις έναντι των επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν μείνει άνεργοι γιατί έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους ή σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους, σε σχέση με την χορήγηση του μικρού βοηθήματος των 360 ευρώ το μήνα που προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Τους ζητείται να μην χρωστούν απολύτως τίποτε στον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγονται και το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, των δύο ετών πριν την υποβολή της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά τα 30 χιλ. ευρώ.
Τα δυσβάστακτα χρέη και η ραγδαία μείωση του εισοδήματος των οικογενειών και των επιχειρήσεων είναι όμως που οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς στην απόγνωση. Το κράτος που συνεχίζει να δίνει παχυλά εφάπαξ και επιδοτούμενες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στα 55 σε διάφορες συντεχνίες, αφού κατέστρεψε τους ανθρώπους αυτούς με την χρεοκοπία του (που οδήγησε τον ιδιωτικό τομέα σε άνευ προηγουμένου χρηματοδοτικό στραγγαλισμό), και την χωρίς ιστορικό προηγούμενο μακροοικονομική καταστροφή, τώρα –στην πιο δύσκολή τους ώρα- τους αρνείται ουσιαστικά οποιοδήποτε κοινωνικό βοήθημα. Η θεμελιώδης κοινωνική αλληλεγγύη δεν μπορεί να συναρτάται από τις όποιες οφειλές. Ιδίως όταν οι ίδιοι άνθρωποι πλήρωναν με τους φόρους τους για να παρέχεται κοινωνική αλληλεγγύη στους υπολοίπους και οι κυβερνήσεις κατέτρωγαν τα χρήματά αυτά για φαύλους διορισμούς και συντεχνιακές δαπάνες.
«Επιχειρείς, ρισκάρεις για να παράγεις, κι  άμα την πατήσεις θα σε πατήσουμε», είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση με την απόφαση αυτή."


Θόδωρος Σκυλακάκης

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Μέλος της ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη

  Επικοινωνία

Γραφείο Βρυξελλών:
Parlement européen
Bât. Altiero Spinelli
08G150

60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel

Τηλ.:  0032 22847284     Fax :  0032 22849284
email: theodoros.skylakakis@europarl.europa.eu                                
Γραφείο Αθηνών:
Φιλελλήνων 7, 10557
Σύνταγμα - Αθήνα
Τηλ: 210.3318831
Fax: 210.3318821
      email: skylakakis@skylakakis.gr



Εισήγηση και δευτερολογία της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νάντιας Βαλαβάνη στην Ολομέλεια της Βουλής για την "επικαιροποίηση" του Μεσοπρόθεσμου (18-2-2013)

Νάντιας Βαλαβάνη Βουλευτού Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Συνεδρίαση Ολομέλειας 18/2/2013 PKΗ' (Α' Μέρος) 

Ομιλία της Νάντιας Βαλαβάνη στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την έγκριση της επικαιροποίησης του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016. ( 18-2-2013 )









Ομιλία Ν. Βαλαβάνη "επικαιροποίηση" Μεσοπρόθεσμου 18-2-13 http://youtu.be/pB3EyPSDR5E







Δευτερολογία της Νάντιας Βαλαβάνη στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την έγκριση της επικαιροποίησης του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016. ( 18-2-2013 )









Δευτερολογία N. Βαλαβάνη - Μεσοπρόθεσμου 18-2-13 http://youtu.be/r855dGSj_QY




Όλγα - Νάντια Γεωργίου Βαλαβάνη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Στοιχεία Επικοινωνίας
nvalavani@parliament.gr
Διεύθυνση:
Αθήνα, Βουλή των Ελλήνων, Τ.Κ. 10021
τηλ: 210 3708378
Αθήνα, Σόλωνος 125
τηλ. 210-3300358-359 FAX: 210 3300558.



Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

 ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  Post to Facebook -> Δημοσίευση στο Facebook & Twitter