Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πολιτικό κόμμα το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης


Ο Αλέκος Αλαβάνος υποστηρίζει την ανάγκη εξόδου της χώρας από το ευρώ
Ο Αλέκος Αλαβάνος υποστηρίζει την ανάγκη εξόδου της χώρας από το ευρώ
   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το «Σχέδιο Β», μία πρωτοβουλία του Αλέκου Αλαβάνου που πρόβαλλε κατά κύριο λόγο την ανάγκη εξόδου της χώρας από το ευρώ, είναι από σήμερα πολιτικό κόμμα και φέρει τον ίδιο τίτλο.

Σήμερα, Κυριακή, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης για τη συγκρότηση του «Σχεδίου Β» ως πολιτικού φορέα.

Η πρόταση για την συγκρότηση και τις πολιτικές του «Σχεδίου Β» εγκρίθηκε ομόφωνα με 2 λευκά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

«Αντώνης Σαμαράς: ο Έλληνας μεταρρυθμιστής»

Νέο θετικό δημοσίευμα

«Αντώνης Σαμαράς: ο Έλληνας μεταρρυθμιστής» γράφει αυστριακή εφημερίδα

O Έλληνας πρωθυπουργός εξέπληξε πολλούς στις Βρυξέλλες, γράφει η εφημερίδα
O Έλληνας πρωθυπουργός εξέπληξε πολλούς στις Βρυξέλλες, γράφει η εφημερίδα   (Φωτογραφία:  Reuters )

Βιέννη, Αυστρία
Πρώτα «νικητής» κατά τη Bild, έπειτα «εξυγιαντής» κατά τη Welt am Sonntag και τώρα, κατά την αυστριακή εφημερίδα Wirtschaftsblatt, «μεταρρυθμιστής». Για άλλη μία ημέρα, το όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στο επίκεντρο του ξένου Τύπου, συνοδευόμενο από θετικά σχόλια.

«Αντώνης Σαμαράς: ο Έλληνας μεταρρυθμιστής» τιτλοφορεί το δημοσίευμα της αυστριακής οικονομική εφημερίδα, στο οποίο σημειώνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέπληξε πολλούς στις Βρυξέλλες, καθώς μόλις πριν από ένα χρόνο η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τώρα γίνεται λόγος για μια ιστορία επιτυχίας.
Όπως αναφέρεται στη συνέχεια, ένα χρόνο μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει αποκτήσει στις Βρυξέλλες τη φήμη ενός εγγυητή των μεταρρυθμίσεων και, όπως δήλωσε ο επίτροπος Όλι Ρεν, ο πρωθυπουργός έχει εκπλήξει πολλούς με την ικανότητά του να διατηρήσει τη μεταρρυθμιστική πορεία και με τον τρόπο αυτό να αποκαταστήσει και πάλι την εμπιστοσύνη απέναντι στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρισκόμενος τώρα εδώ και έντεκα μήνες στη θέση του πρωθυπουργού, ο συντηρητικός Αντ. Σαμαράς, ως πολιτικός της αντιπολίτευσης, συγκαταλεγόταν στους δριμείς επικριτές των μέτρων σταθεροποίησης. Την περασμένη εβδομάδα, οι υπουργοί της Ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι εκπληρώνονται οι όροι, αποδέσμευσαν την επόμενη δόση, ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, του δανείου προς την Ελλάδα.
Η εφημερίδα επισημαίνει, επίσης, ότι μόλις πριν έναν χρόνο η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ τώρα, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και ποσοστό-ρεκόρ σε ανεργία, ο Αντ. Σαμαράς κάνει λόγο για μια «ελληνική ιστορία επιτυχίας» και θέλει να οδηγήσει, τον επόμενο χρόνο, την Αθήνα πίσω στις κεφαλαιαγορές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από γιατρούς και εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν από αύριο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Ειδικότερα, αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας (από τις 9.00 έως τις 12.00), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αίτηση ανακοπής που κατέθεσε στο δικαστήριο το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και εκδικάζεται την ίδια μέρα, προκειμένου να ανασταλεί η αποζημίωση δεδουλευμένων οφειλών προς τους ειδικευόμενους της Πολυκλινικής, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

 Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από γιατρούς και εργαζόμενους στο ΕΣΥ
Την Πέμπτη, 23 Μαΐου, γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν σε συλλαλητήρια για την προάσπιση των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων εργασίας και στις 7 Ιουνίου, πραγματοποιείται πανυγειονομική πανελλαδική απεργία, την οποία διοργανώνουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Οι γιατροί χαρακτηρίζουν τραγική την κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, το οποίο συνολικά υπολογίζουν περί τους 6.500 γιατρούς στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, και 10.000 στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. «Η υποστελέχωση και τα μειωμένα κονδύλια εφημέρευσης έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, troktiko.eu, grafida-sintikis.blogspot.gr

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Κ. Παπούλια την Τρίτη

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά θα έχει αύριο Τρίτη, στις 14.30, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Κ. Παπούλια την Τρίτη
Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τα αποτελέσματα των επισκέψεών του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν καθώς και για την πορεία του κυβερνητικού έργου.