Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Αστέρας


Ο Αστέρας Τρίπολης με δύο υπέροχα γκολ
του Φερνάντο Ουσέρο (61’, 86’) πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Καλύτεροι οι παίκτες του Τσιώλη, επικράτησαν δίκαια, είδαν τον Σπάθα να τους αρνείται πέναλτι του Κάτσε, αλλά είδαν τον Ουσέρο να σκοράρει δύο φορές και να τους χαρίζει την πρόκριση. Πολύ γκρίνια από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για τον Γιώργο Δώνη και την πολύ κακή εικόνα της ομάδας.

Το ματς:


Ο ΠΑΟΚ είχε αυτό που ήθελε, ο Αστέρας… «έτρεχε», αυτό ήταν γνωστό και πριν την σέντρα. Κάπως έτσι ήταν και η εικόνα των δύο ομάδων και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Τσιώλη είχαν την μπάλα στα πόδια τους, κυκλοφορούσαν, όμως ήταν κάπως φλύαροι χωρίς να κάνουν πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του Ιτάνζ. Στην μεγαλύτερή τους ευκαρία οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Ντε Μπλάσις καθυστέρησε και τον πρόλαβε ο Αποστολόπουλος.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Δώνη, έδωσαν χώρο, περίμεναν τον Αστέρα και έψαχναν την κόντρα στον κενό χώρο. Με τους Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη και Καμαρά να ταλαιπωρούν τους Κουρμπέλη και Σανκαρέ. Στα ίδια επίπεδα και ο Λόρενς, ο οποίος έδειχνε να έχει περισσότερες πρωτοβουλίες δημιουργικά και να είναι και αυτός που είχε την καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Λίγο ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, και φυσικά το οριζόντιο δοκάρι, στέρησε από τον Ιρλανδό μέσο του ΠΑΟΚ το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να είναι αναγκασμένος να πιέσει ψηλότερα, να κλείσει τον ΠΑΟΚ στα καρέ του και να φτάσει και στο γκολ, με ένα εξαιρετικό τέρμα του Ουσέρο. Ο Ισπανός μέσος εκμεταλλεύτηκε ένα στρώσιμο από τον Περόνε και με ένα εξαιρετικό σουτ έδωσε σκορ πρόκρισης στους Αρκάδες. Από εκεί και πέρα, ο Δώνης ανέβασε την ομάδα του πιο ψηλά, ρίσκαρε βγάζοντας τον μόνο παίκτη που μάρκαρε, τον Κάτσε και βάζοντας τον Ολίσε.

Η ώρα περνούσε και ο Αστέρας Τρίπολης ήταν όλο και πιο κοντά στο όνειρο. Το γκολ του Ουσέρο έδινε στην ομάδα της Αρκαδίας την πρόκριση, την στιγμή που ο Τσιώλης προσπαθούσε να «κλείσει» όσο το δυνατόν πιο πολύ τα καρέ του. Από την άλλη πλευρά ο Δώνης έριξε ότι όπλο είχε στον αγώνα και ήλπιζε σε ένα γκολ που θα τον έκανε να πανηγυρίσει όπως και πέρσι. Το δεύτερο γκολ του Ουσέρο, όμως ήρθε για να «κλειδώσει» την πρόκριση και να στείλει τον Αστέρα για πρώτη φορά στην ιστορία του, πετώντας στο «καναβάτσο» την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:


Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ουσέρο (90’ Ουρτάδο), Κοντοές, Ναβάρο (40’ Καλαντζής), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (81’ Αλβάρες).

Στον πάγκο: Μπαντής, Λένσε, Μπακασέτας, Κάφα.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (46’ Έτο), Κατσουράνης, Σίντεφελντ, Λίνο, Κάτσε (70’ Ολίσε), Λαζάρ (78’ Φωτάκης), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Ρομπέρ, Κουμαλό, Κίτσιου.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Κοντιζάς (Πειραιά)
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» 

"Η Μέρκελ οδηγεί την ΕΕ σε ανορεξία"


Σφοδρή επίθεση στην Ευρώπη της λιτότητας, και δη στην «Καγκελάριο της λιτότητας», εξαπέλυσε το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, καταγγέλλοντας «την εγωιστική αδιαλλαξία της Καγκελαρίου Μέρκελ - που δεν σκέπτεται τίποτε άλλο παρά τις αποταμιεύσεις των καταθετών πέραν του Ρήνου, το εμπορικό ισοζύγιο που καταγράφει το Βερολίνο και το εκλογικό της μέλλον».
Η Μέρκελ είναι «Καγκελάριος της λιτότητας» λένε οι Σοσιαλιστές
 Η Μέρκελ και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, καταγγέλλει το κόμμα, κατάφεραν να μετατρέψουν μια μικρή κρίση που ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια σε μια τεράστια ευρωπαϊκή καταστροφή.
Στο ψήφισμα που κατατέθηκε χθες στην επιτροπή που προετοιμάζει το συνέδριο των Σοσιαλιστών για την Ευρώπη στις 16 Ιουνίου, η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος της Γαλλίας καλεί σύμφωνα με τη «Monde» την ευρωπαϊκή Αριστερά να «αγανακτήσει» με αυτές «τις συνταγές που οδηγούν στα χειρότερα - το ελεύθερο εμπόριο ως μοναδικό ορίζοντα των εξωτερικών σχέσεων, τη λιτότητα ως κριτήριο στο εσωτερικό των συνόρων μας». Την ώρα που ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάνει λόγο για «φιλικές εντάσεις» με το Βερολίνο, το κόμμα του φθάνει σε σημείο να αξιώνει μια «δημοκρατική σύγκρουση».

Κυβέρνηση Λέττα στην Ιταλία

«Μια κυβέρνηση με πολλές γυναίκες, με γνώμονα την γνώση και την ανανέωση» χαρακτήρισε την νέα του κυβερνητική ομάδα ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα.



Από τα κύρια αξιώματα, το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η Έμμα Μπονίνο, των ριζοσπαστών. Ο γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας Αντζελίνο Αλφάνο, είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Στο σημαντικό, επίσης, υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετείται η 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι, τεχνοκράτης, μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μόντι.
Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας, επελέγη ο Ενρίκο Τζοβαννίνι, επικεφαλής του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου.
Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για προσωπικότητες που δεν είχαν έως τώρα καμία κυβερνητική εμπειρία.
Στην κυβέρνηση μετέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα, από την κεντροαριστερά, ο Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι και το μετριοπαθές κέντρο του Μόντι.
Αύριο το πρωί, στις 11.30 ώρα Ιταλίας, η νέα κυβέρνηση θα ορκισθεί ενώπιον του Ιταλού προέδρου. Την Δευτέρα και την Τρίτη, προβλέπεται η ψήφος εμπιστοσύνης της βουλής και της γερουσίας.
«Είναι μια κυβέρνηση πολιτική, υπέρ του συμφέροντος της χώρας και της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Πηγή: AMΠE, kathimerini.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Παράθυρο εξαίρεσης από το τέλος ακινήτων για οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο διεύρυνσης των κριτηρίων απαλλαγής από το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ - το γνωστό «χαράτσι» - άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας ότι θα εξεταστεί το αν μπορεί να εξαιρεθούν όσοι έχουν εισοδήματα κάτω από «το όριο της φτώχειας της Eurostat».

Την πρόταση είχε καταθέσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη.

Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοικτό, επίσης, το ενδεχόμενο μελλοντικής ένταξης των οφειλών και προς τους ΟΤΑ στις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύστερα από πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Ντόλιου. Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών «πρώτα πρέπει να βρούμε την κατάλληλη υποδομή. Το εξετάζουμε, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχει η υλική υποδομή για να γίνει αυτό. Θα το εξετάσουμε με το αρμόδιο υπουργείο για να γίνει  τους επόμενους μήνες». 

"Στόχος μας να ενώσουμε τον λαό και να ανατρέψουμε το Μνημόνιο"


Ξεκίνησαν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ΣΕΦ
Με ομιλία του Πάνου Καμμένου ξεκίνησαν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ΣΕΦ στο οποίο δεν προσκλήθηκαν "τα μνημονιακά κόμματα" όπως είπε, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ξένων κομμάτων που κινούνται στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

 Π. Καμμένος:

Ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους στην κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενότητας των Ελλήνων, και δεσμεύθηκε ότι αυτό θα είναι προτεραιότητα για το κόμμα του.

Έκανε άνοιγμα στο "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ" όπως είπε, και στους ψηφοφόρους των κομμάτων "του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου" καθώς και στα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ είπε πως όταν έρθει το κόμμα του στην εξουσία "θα ψάξει θα βρει και θα τιμωρήσει χωρίς έλεος" όσους έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, που οδήγησαν τους Έλληνες στη σημερινή κατάσταση "και θα δημεύσει τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό".

"Παραμείναμε ανεξάρτητοι παρόλο τον πόλεμο, και σήμερα δίνουμε μαθήματα Δημοκρατίας. Μαζί θα αποφασίσουμε για το πως θα προχωρήσει το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων" είπε ο κ. Καμμένος.

Έκανε μια αναδρομή στις συνθήκες ίδρυσης του κόμματός του, και είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δώσουν πίσω την Ελλάδα στα χέρια των Ελλήνων.​

Πηγή : ΑΜΠΕ, lay-out.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Θεραπεία του αυτισμού μέσω θεάτρου

Προσκεκλημένη αυστραλιανού πανεπιστημίου, η Ελληνίδα επιστήμονας δρ Χάρις Καρνέζη θα επισκεφθεί σε λίγους μήνες την Αυστραλία για να διδάξει Αυστραλούς πως μπορεί το θέατρο να θεραπεύσει φάσματα αυτισμού.


Αυτό θα είναι το τρίτο της ταξίδι στην Αυστραλία όπου παρουσίασε πορίσματα μελέτης της σε διεθνές συνέδριο για τον αυτισμό που έγινε στο Σίδνεϊ, αλλά και σε ανάλογο συνέδριο στη Μελβούρνη όπου παράλληλα δίδαξε την μέθοδό της και σε εκπαιδευτικούς.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα τον άλλο μήνα η δρ Χάρις Καρνέζη θα παρουσιάσει τη μελέτη της με τίτλο «Κατανοώντας τον κόσμο μέσω της θεατρικής φόρμας» στο 34ο Διεθνές συνέδριο για νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές» που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη.
Στην παρουσίασή της θα αναπτύξει τη σχέση της δραματικής τέχνης με τις ανάγκες των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού και θα εξηγήσει πώς το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα, διαμορφώθηκε για να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους, συνδυάζοντας την τέχνη του θεάτρου με Γνωσιακές και Συμπεριφορικές Τεχνικές.
Η δρ Χάρις Καρνέζη, που έκανε τη διδακτορική μελέτη της στο πανεπιστήμιο Τρίνιτυ Κόλετζ του Δουβλίνου (Trinity College Dublin) της Ιρλανδίας, δηλώνει ότι «τα αποτελέσματά της καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του CBD στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων, στη γενικότερη βελτίωση της κοινωνικής τους συμπεριφοράς, στη μείωση στερεοτυπικών συμπεριφορών, καθώς επίσης και στην επίτευξη ειδικών στόχων για το κάθε μέλος, όπως η αντιμετώπιση φοβιών και άλλων προβληματικών συμπεριφορών».
Η δρ Καρνέζη εφάρμοσε στην Αυστραλία την πρωτοποριακή της μέθοδο (εφαρμόζεται για πρώτη φορά) και όπως λέει «συνδυάζει τις τεχνικές του δράματος με τις πιο επιτυχημένες θεραπευτικές μεθόδους για άτομα στο φάσμα του αυτισμού, όπως η γνωστική και η συμπεριφορική».
Το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (ΓΣΔ) γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 2008 και είναι βασισμένο σε επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Τρίνιτυ της Ιρλανδίας. Έκτοτε ταξίδεψε σε Αυστραλία, Μεξικό και Αμερική, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια εφαρμόζεται με επιτυχία και στην Ελλάδα, όπου ιδρύθηκε και το πρώτο κέντρο γνωσιακού συμπεριφορικού δράματος στον κόσμο.
Η δρ Χάρις Καρνέζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική και δούλεψε επαγγελματικά ως ηθοποιός για δέκα χρόνια. Πήρε Μάστερ (MA) στο «Θέατρο στην Εκπαίδευση» από το University of Central England στο Birmingham και έκανε διδακτορικό με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, Trinity College Dublin. Κατά τη διατριβή της μελέτησε τις ανάγκες των παιδιών με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και σύνδρομο Άσπεργκερ και δημιούργησε ένα ψυχοπαιδαγωγικό μοντέλο που να ανταποκρίνεται σε αυτές, το «Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα» (ΓΣΔ). Για τη μελέτη της αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Ιρλανδικό Κρατικό Συμβούλιο Ειδικής Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα της απονεμήθηκε και μεταπτυχιακό βραβείο έρευνας από το πανεπιστήμιο του Δουβλίνου.
Τα αποτελέσματα της μελέτης της παρουσίασε σε διεθνή συνέδρια εκτός από την Αυστραλία, Ιρλανδία, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

«Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ξενοφοβική και ρατσιστική»


Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ξενοφοβική και ρατσιστική, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας σε συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.
Ειδικότερα, για τη δράση της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι είναι ένα «απαράδεκτο φαινόμενο» και εξέφρασε την άποψη ότι το «απαράδεκτο αυτό μόρφωμα θα εξαφανιστεί όταν η Ελλάδα θα εξέλθει από την κρίση».
Για τα επεισόδια στην Μανωλάδα, ο κ. Δένδιας είπε ότι αυτά που συνέβησαν «προσβάλλουν την ανθρώπινη οντότητα» προσθέτοντας πως η αστυνομία αντέδρασε άμεσα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο υπουργός αναφέρθηκε στην Ανεξάρτητη Υπηρεσία Ασύλου, στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών και στη συνολική κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει «συγκεκριμένα αποτελέσματα» σημειώνοντας ότι τον τελευταίο καιρό έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους τριάντα χιλιάδες μετανάστες.
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τα αρνητικά στοιχεία της Συνθήκης του Δουβλίνου, σημειώνοντας ότι «προτείνουμε ένα νέο μοντέλο» και «ως εταίροι και φίλοι να έχουμε όλοι μαζί τη δυνατότητα και την ευθύνη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα». Επίσης, είπε ότι «η χώρα μας έχει κάνει τεράστια προσπάθεια, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και η Ελλάδα έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι».
«Το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, το έχουμε μελετήσει και επιχειρούμε να το εφαρμόσουμε», δήλωσε τέλος ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι κατά τις επαφές του στα κοινά Επιχειρησιακά Κέντρα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ και της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) συζήτησε για την «εμβάθυνση των σχέσεων» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας.

Μειώθηκαν οι καταθέσεις στην Κύπρο


Οι ιδιωτικές τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο μειώθηκαν κατά 3,9% το Μάρτιο, στα 44,6 δισεκ. ευρώ, μετά τη μείωσή τους κατά 2% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Μειώθηκαν οι καταθέσεις στην Κύπρο
Οι τράπεζες στην Κύπρο είχαν κλείσει για σχεδόν δύο εβδομάδες τον Μάρτιο, μετά τη συμφωνία με την Ευρωζώνη για το πρόγραμμα διάσωσής τους, με το οποίο επιβλήθηκε «κούρεμα» στις καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ.

Άρχισε η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου

Σφορδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη διαδικασία του κατεπείγοντος
Picture 0 for Βγήκαν τα μαχαίρια στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Με σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία εισήχθη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, άρχισε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.
Απέναντι στην έντονη αντίδραση που εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ και το ΚΚΕ για τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος  που έδωσε η κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου, ώστε να ψηφιστεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υπεραμύνθηκε της επιλογής αυτής λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο είναι κατεπείγον γιατί την Δευτέρα συνεδριάζει το euroworking group προκειμένου να εγκρίνει την δόση των 2,8 δισ. ευρώ και στις 13.5.2013 συνεδριάζει το eurogroup για να εγκρίνει τη δόση των 6 δισ. ευρώ».
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως καθιστά αναγκαία την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αλλά και επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα του έκτακτου της διαδικασίας, το γεγονός ότι σ’ αυτό περιλαμβάνεται η διάταξη για την ρύθμιση των οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το νομοσχέδιο, έβαλλε κατά της διαδικασίας τονίζοντας πως η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να το ετοιμάσει έγκαιρα και πρόσθεσε «δεν φταίμε εμείς αν τσακώνεστε μεταξύ σας, αν δεν είστε αποτελεσματικοί, αν δεν σέβεστε τη διαδικασία της Δημοκρατίας».
«Έχουμε μια Βουλή που με ευθύνη της κυβέρνησης λειτουργεί υπό έκτακτες συνθήκες, των επειγόντων, των κατεπειγόντων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Έχετε επιβάλλει στη χώρα μια μνημονιακή τροϊκανή δικτατορία» είπε ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε για «νομοσχέδιο - έκτρωμα» που έρχεται σε ένα άρθρο, για να μην δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να αποφασίσουν για τις επιμέρους ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να παραβιάζεται το Σύνταγμα.
«Να τηρηθεί ό,τι τήρησαν όλες οι κοινωνίες, ο ανθρώπινος πολιτισμός από την Γαλλική Επανάσταση μέχρι σήμερα» ζήτησε ο Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ).
Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ) επισήμανε ότι παρατηρείται συνεχής απαξίωση της Βουλής αφού αποδεικνύεται πια πως η λογική αυτή είναι συστηματική και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου.
«Όλες οι ενέργειες και πράξεις δείχνουν πως δεν είμαστε πλέον κυρίαρχη χώρα. Υπακούτε για άλλη μία φορά, στις επιταγές της Τρόικας και του ΔΝΤ» ανέφερε ο Ηλίας Παναγιώταρος από την ΧΑ.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξέφρασε την διαφωνία του ΚΚΕ και κατήγγειλε τη διαδικασία επισημαίνοντας ταυτοχρόνως πως «η ουσία πάει χέρι-χέρι με τη διαδικασία». «Εφαρμόζετε την αντιλαϊκή πολιτική που είστε δεσμευμένοι να υλοποιήσετε» ανέφερε.
«Η διαδικασία προβλέπεται στον Κανονισμό. Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα, αν διαφωνεί με την κυβέρνηση να το καταψηφίσει. Εκείνο που δεν σέβεται ο κ. Λαφαζάνης, είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, κατά την οποία η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου αποφασίζει και η μειοψηφία σέβεται. Πως δεν παράγονται έννομα αποτελέσματα από την κυριαρχική πράξη του Κοινοβουλίου; Αυτά γίνονταν σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα που υπερασπιστήκατε» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης από την ΝΔ, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ίδια η ζωή βάζει τις προθεσμίες και απαιτεί τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος» είπε και η Φεβρωνία Πατριανάκου δηλώνοντας πως η ΝΔ αποδέχεται την διαδικασία.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία αναστολή της προσπάθειάς μας. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, κάθε φορά που υπάρχουν υποχρεώσεις της χώρας, η αντιπολίτευση βάζει συνέχεια τα ίδια θέματα. Και ένα μήνα να δίναμε στην Αντιπολίτευση, τις ίδιες αντιδράσεις θα είχαμε. Άρα δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο» τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.
«Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τη διαδικασία, όμως δεν πρέπει να μας διαφύγει το γεγονός, πως οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν εφαρμογή του ν. 4127 που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά κυρίως εφαρμογή των τελευταίων διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και Τρόικας και αποτυπώνουν τις ρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης, κοινωνικής πολιτικής, ασφάλισης, που πολλές είναι θετικές» είπε η Ασημίνα Ξυροτήρη από την ΔΗΜΑΡ.
Ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος εγκρίθηκε με ψήφους 26 υπέρ και 15 κατά.