Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Νέες δήλωσεις Γ. Ραγκούση σχετικά με την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Όταν τα δύο κόμματα ( ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ) που παρέχουν στον κ.Σαμαρά την πλειοψηφία στη Βουλή του ανακοινώνουν επίσημα ότι διαφωνούν με αυτό που πάει να πράξει τότε δεν έχει δικαίωμα να εφαρμόσει μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πρέπει να εισαχθεί για κύρωση στη Βουλή. Αυτό είναι εκτροπή..
Καθιερώνει ένα απολύτως επικίνδυνο προηγούμενο για τη Δημοκρατία..
Φανταστείτε αύριο μια άλλη κυβερνητική σύνθεση που το σχετικά πρώτο κόμμα θα εφαρμόζει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τις οποίες εκ των προτέρων θα έχουν οι κυβερνητικοί του εταίροι δηλώσει ότι διαφωνούν..
Ο κ. Σαμαράς αναλαμβάνει ιστορικές ευθύνες και σε μία κρίσιμη συγκυρία οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνο δρόμο - πολιτειακά, θεσμικά, πολιτικά και κοινωνικά.

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΕΡΤ

Άρθρο της Κατερίνας Πιτταδάκη
Πάει και η ΕΡΤ ! Πάει και το τελευταίο βήμα της Δημοκρατίας!  Πάει και η εργασία στο χώρο της δημοσιογραφίας ! Και ρωτώ τώρα , εύλογα θαρρώ, που πάει το πράμα ?
Αρχίζει η ζωή να παίζει .ο άνθρωπος που γεννήθηκε σε αυτή την άκρη της γης αρχίζει   να παίζει. οι άρχοντες που κρατούν τα ηνία της χώρας σε αυτή τη χώρα έχουν ήδη αρχίσει από τριετίας να παίζουν .. Τι ? μα τι άλλο από το παιχνίδι της αυτοκαταστροφής .
Όταν βρέθηκα απολυμένη πριν λίγο χρονικά διάστημα δεν άνοιξε ρουθούνι , οι συνδικαλιστές δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων  , και ούτε και οι συνάδελφοι φαντάστηκαν πως μια χούφτα ανθρώπων στην άκρη της Ελλάδας  ήταν  τα πρώτα θύματα μιας δημοσίου συμφέροντος  τηλεόρασης  -Δημοτικό Κανάλι-. 
Τώρα  αποφασίστηκε να κλείσει η ΕΡΤ και μόνο μια 6ωρη απεργία έμαθα  ότι πραγματοποιείται . Προσωπική μου άποψη είναι πολύ μικρή η αντίδραση.
Το σπίτι του διπλανού  κάηκε και δεν φαντάστηκε κανείς  ότι θα έρθει η ώρα του δικού του σπιτιού .
Η Ελλάδα καίγεται !!! Πως φανταστήκατε όλοι εσείς που στέκεστε άνετοι παραδίπλα από τον τυφώνα «τρόικα» πως δεν θα καει το δικό σας σπίτι ? Πως φανταστήκατε ότι το μέλλον θα  είναι πεδίο δημιουργίας και τέχνης όταν στη χώρα , πλέον , δεν θα υπάρχει δυνατότητα για να βγει το μεροκάματο για να γεμίσει η κατσαρόλα και να χορταστεί το αδηφάγο ζώο που λέγεται «εφορία».
Μετά από μια νύχτα  γεμάτη «σοκ και δέος» δεν περιμένω πια κάτι αισιόδοξο . Η χώρα μας πλέον μυρίζει σαν τους βόθρους που δεν καθαρίζονται και πλημμυρίζουν τους δρόμους μέσα στο φθινόπωρο μετά το πρώτο δροσερό πρωτοβρόχι.

Μετά από μια νύχτα του κλεισίματος , πήγα και στο ΙΚΑ και ο σχολιασμός που άκουσα από μεγάλους ανθρώπους ήταν απογοητευτική. Που βρίσκεται τόσο μίσος ? που βρίσκεται τόση απέχθεια ? τόση ζήλια ? για τους ανθρώπους που δουλεύουν στο Δημόσιο ?  Η Ελλάδα διχάζεται για μια ακόμη φορά . Η Ελλάδα πληγώνεται για μια ακόμα φορά. Η Ελλάδα παραπαίει για μια ακόμα φορά . Μένει να δούμε ως θεατές τη συνέχεια ή να συμμετέχουμε σε αυτή.  Τα συμπεράσματα  δικά  σας !!!

Γραφεί η Κατερίνα Πιτταδάκη
Δημοσιογράφος
ΤαχΔ/νση: Σέρρες, Τ.Κ. 62125

Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6982785760

E-mail: pitcath@hotmail.com

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/pitcath