Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

‘Χωρίς κουπιά και άρμενα...’


Άρθρο της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά
ΣΤ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων - Βουλευτής Ν. Σερρών

Το πανηγύρι των «διαπραγματεύσεων» που βλέπουμε να παίζει απαράλλακτο κάθε τρίμηνο συνεχίζεται. Οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στις αρχές Απριλίου για τον τελικό γύρο των «διαπραγματεύσεων» όταν δηλαδή θα έχει περάσει και το πρώτο τρίμηνο εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου και η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με τις δεσμεύσεις της: με τις ρήτρες αυτόματης διόρθωσης και που σημαίνουν νέα, διορθωτικά μέτρα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, η ύφεση στη χώρα μας για το 2013 θα κινηθεί πάνω από την επίσημη πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή το 4,5% του ΑΕΠ. Οι πιθανότητες είναι ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ το 5% ενώ οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις εκτιμούν ότι ίσως ακουμπήσει και το 6%. Με τα νέα αυτά δεδομένα κυβέρνηση και τρόικα προλειαίνουν το έδαφος για την πιθανότητα λήψης νέων διορθωτικών μέτρων το 2013 προκειμένου να καλυφθεί η υστέρηση στα έσοδα και που ήδη στο πρώτο δίμηνο του έτους αγγίζει τα 230 εκατ. ευρώ. Επιπλέον συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της διετίας 2015-2016, την οποία το υπουργείο Οικονομικών προσδιορίζει προς το παρόν τουλάχιστον στα 2,7 δις ευρώ.
Η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει αντιληφθεί ότι η οικονομία και η κοινωνία έχουν εξαντλήσει προ πολλού τα όρια αντοχής τους. Επιμένει στη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής. Ο υπουργός Οικονομικών πρότεινε στην κυβέρνηση να συνεχισθεί η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για όλο το 2013, προκειμένου όπως δήλωσε να ξεπεραστούν οι διαφωνίες με την τρόικα. Η μείωση στους έμμεσους φόρους παραπέμπεται στις καλένδες, καθώς η τρόικα δεν αποδέχεται τη μείωση στον χώρο της εστίασης και για το πετρέλαιο θέρμανσης.
 Η απόσταση μεταξύ προσδοκιών και πραγματικότητας αυξάνεται. Η χώρα βιώνει βαρύτατες τις συνέπειες της λιτότητας. Η συρρίκνωση της οικονομίας, η ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου, η εκτόξευση της ανεργίας, τα χιλιάδες λουκέτα, η αβεβαιότητα για το αύριο και οι δυσοίωνες προβλέψεις για συνέχιση της ύφεσης, έχουν οδηγήσει την κοινωνία στην κατάθλιψη.
Τα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται οξύνουν την κρίση και οδηγούν έτσι στο αντίθετο αποτέλεσμα. Τα φορολογικά έσοδα μειώνονται, η ανεργία μεγαλώνει. Οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων θα υπερβούν τα εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό κονδύλια την ώρα που τα έσοδα υστερούν έναντι των στόχων. Οι φόβοι για δημοσιονομικό εκτροχιασμό είναι ξανά στο προσκήνιο. Το γεγονός αυτό οδηγεί στην αύξηση του δημοσίου χρέους, που με τη σειρά του οδηγεί στην απαίτηση για περισσότερα μέτρα λιτότητας και τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν στο βάθεμα της  οικονομικής κρίσης, δηλαδή σε ένα φαύλο κύκλο και τον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να σπάσουμε.
Τα νέα μέτρα θα είναι αυτοματοποιημένα και άνευ διαπραγμάτευσης, όπως άλλωστε έχει ψηφιστεί με νομοθετική ρύθμιση. Η παράλογη εμμονή τους σε λογιστικές προσεγγίσεις των ζητημάτων προεξοφλούν την  κοινωνική αναταραχή, η οποία  είναι προ των πυλών. Ας το αντιληφθούν επιτέλους τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Η ιστορία μας υπενθυμίζει, ότι υπάρχουν μέσα μας σπόροι αυτοκαταστροφής, που θα φέρουν μόνο δυστυχία αν τους επιτραπεί να φυτρώσουν. Κι αυτοί επιμένουν να συνεχίζουν με ευχόλογα.
 

Απάντηση Στ. Καλογιάννη στη Σερραία βουλευτή Φωτεινή Αραμπατζή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σέρρες  15-03-2013
Ενημερωτικό Υπόμνημα του Αν. Υπουργού Υποδομών στη Φ. Αραμπατζή για τον άξονα «Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας»



Με ενημερωτικό υπόμνημα απάντησε στη βουλευτή Σερρών της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης, για την πορεία ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα « Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας».

Συγκεκριμένα σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας, που είχαν την Τρίτη 12 / 03 / 2013 με κύριο θέμα την ανάγκη χρηματοδότησης του Οδικού Άξονα Πετριτσίου- Καστανούσσας, η κα Αραμπατζή ζήτησε να ενημερωθεί και για τον ορίζοντα αποπεράτωσης του αυτοκινητόδρομου «Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας» και ειδικά για τα τμήματα, που παραμένουν ανολοκλήρωτα στα όρια του Νομού Σερρών.

Ο κύριος Καλογιάννης στις 14 / 03 / 2013 απαντά στη Σερραία βουλευτή τα ακόλουθα: Σε ό,τι αφορά το τμήμα «Στρυμονικό – Λευκώνας – Α/Κ Χριστός», μήκους 22 χλμ., που είναι υπό κατασκευή ως χρόνος ολοκλήρωσης ορίζεται το τέλος του 2014. Το τμήμα « Σιδηρόκαστρο (Κάτω Αμπέλα) – Α/Κ Πετριτσίου», μήκους 9 χλμ., αναμένεται, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο – υπόμνημα του Αν. Υπουργού, να αποδοθεί σε κυκλοφορία, λόγω δικαστικών εμπλοκών στο τέλος του 2013.


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Φωτεινή Αραμπατζή
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνα: 2321 057760 , 2321 057763, 2321 057762
Fax: 2130116210
Διεύθυνση: Τσαλοπούλου 2 5ος Όροφος
62122 Sérres, Greece
Ιστότοπος: www.arampatzi.gr



Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 
 

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Συνάντηση Φ. Αραμπατζή με τον Αν. Υπουργό Υποδομών Στ. Καλογιάννη http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9523.html

«Σήμα κινδύνου» για το δρόμο Πετριτσίου- Καστανούσσας 

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.