Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ομιλία Χ. Μαρκογιαννάκη στη βουλή για την υπόθεση της Siemens

Συνεδρίαση Ολομέλειας, 25/08/2011 ΡϞΖ΄ (Β' Μέρος)
 

Δείτε εδώ τα βίντεο της ομιλίας του Χρηστού Μαρκογιαννάκη Ανεξάρτητου βουλευτή  - Δημοκρατικής Συμμαχίας, την Πέμπτη (25/8) στη συζήτηση στη Βουλή ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS
 Ομιλία Χ. Μαρκογιαννάκη στη βουλή για την υπόθεση της Siemens Α ΜΕΡΟΣ http://youtu.be/wLRcqGVQgGw 



Ομιλία Χ. Μαρκογιαννάκη στη βουλή για την υπόθεση της Siemens Β ΜΕΡΟΣ http://youtu.be/sVGTgMT4Kuo 



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Άκουσα προηγουμένως τον κ. Λαφαζάνη να λέει ότι αυτή η διαδικασία τείνει να καταλήξει και σε εξευτελισμό της Βουλής και σε γελιοποίηση. Παρ’ όλα αυτά, κύριε Λαφαζάνη και κύριοι συνάδελφοι, ακούστηκαν για τους θεσμούς φαρσοκωμωδίες και γελιοποιήσεις. Εγώ όμως, τι φταίω; Εγώ τι σας χρωστάω; Εγώ τι χρωστάω σε όλους αυτούς, οι οποίοι τώρα δέκα οχτώ μήνες με ταλαιπωρούν και προσπαθούν να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου; Δεν βρήκατε κανένα άλλο; Έχω δώσει ποτέ αφορμή στην ιδιωτική μου ζωή ή στη δημόσια που να σας δείχνει ότι στο πρόσωπό μου συντρέχει έστω ίχνος απατεώνα και κλέφτη; Με ποιο δικαίωμα ταλαιπωρήσατε εμένα, την οικογένειά μου, προσβάλλατε τους ψηφοφόρους μου, προσβάλλατε τους φίλους μου, το κόμμα μου, το τωρινό μου κόμμα.
Με ποιο δικαίωμα; Και έρχεστε τώρα και λέτε «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε»!. Εμ, δεν τελειώσαμε. Και θα συνιστούσα σε κάποιους που σήμερα φέρονται εδώ βασιλικότεροι του βασιλέως και επιμένουν, να μην εξαντλήσουν την υπομονή μου, διότι έχω και άλλους τρόπους να αμυνθώ από εδώ και πέρα.
Εν πάση περιπτώσει, δεν είχα σκοπό να μιλήσω και προπάντων δεν είχα σκοπό να είμαι οξύς. Δεν θέλω να ταλαιπωρήσω περαιτέρω τους εναπομείναντες συναδέλφους στην Αίθουσα, γιατί έχω μιλήσει κατ’ επανάληψη από του Βήματος για την ουσία του ζητήματος του C4I και όχι «συμφοράι» -μπορεί να ήταν συμφορά αλλά είναι C4I- στο οποίο έχω αναμειχθεί, για την περίοδο 2004-2006. Επειδή οι περισσότερες επιμέρους πράξεις που αναφέρονται στο «κατηγορητήριο» σε βάρος μου αναφέρονται σε αυτή την περίοδο και για αυτούς που ξέρουν ελάχιστα νομικά, ξέρω πάρα πολύ καλά, κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, ότι κάθε πράξη, έστω και αν έχουμε εξακολουθούν έγκλημα, διατηρεί την αυτοτέλειά της ως προς το χρόνο τελέσεως και κατ’ ακολουθία, όσον αφορά την παραγραφή, ερωτώ: Γιατί από τις πενήντα, εβδομήντα -δεν ξέρω και εγώ πόσες- επιμέρους πράξεις που αναφέρονται στο οιονεί κατηγορητήριο που εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω -τέλος πάντων αυτός που το συνέταξε το καταλαβαίνει- το 98% αναφέρεται στο 2004, 2005, 2006; Για τους υπόλοιπους τέσσερις συναδέλφους οι οποίοι ανεφέροντο στο πόρισμα, το οποίο είχε καταθέσει η πλειοψηφία –ήμασταν δώδεκα συνολικά- είπατε ότι δεν φέρατε πρόταση για σύσταση της ειδικής επιτροπής ή του γνωμοδοτικού συμβουλίου διότι οι πράξεις αυτές αναφέρονται στην εποχή προ των εκλογών του 2007 και έχουν υποπέσει στην παραγραφή, εξάλειψη, του αξιοποίνου, του άρθρου 86 του Συντάγματος. Ορθότατα. Για μένα δεν ισχύει αυτό; Γιατί αυτή η διάκριση
Ερωτώ λοιπόν: Για όλους τους άλλους ίσχυσε η παραγραφή. Για το Μαρκογιαννάκη δεν ίσχυσε η παραγραφή. Για ποιο λόγο; Όχι πως με ενδιέφερε η παραγραφή. Εγώ άλλωστε ζητούσα να πάει η υπόθεση στη δικαιοσύνη, να ξεκαθαρίσει εκεί, αλλά δυστυχώς δεν το θέλετε. Δεν πειράζει.
Εκείνο που έχω να πω βέβαια είναι ότι με ικανοποίησε η απόφαση της Βουλής στις 21 Ιουλίου, αν δεν κάνω λάθος, που συζητήσαμε εδώ το ενδεχόμενο σύστασης συμβουλίου. Ξέρετε γιατί; Διότι είδα ότι επιτέλους ο Βουλευτής έδειξε το ανάστημά του. Επιτέλους ο Βουλευτής ξύπνησε από το λήθαργό του, από το να υποκύπτει στις επιθυμίες του οποιουδήποτε ηγεμόνα αρχηγού που ό,τι έλεγε ήταν και διαταγή. Επιτέλους ξύπνησαν οι Βουλευτές και χαίρομαι που οι συνάδελφοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το έδειξαν αυτό με διαδοχικές πράξεις. Διότι και το γεγονός ότι στη συνέχεια αρνήθηκαν οι περισσότεροι να υπογράψουν την πράξη ανάκλησης της οιονεί κατηγορίας και αυτό δείχνει πάλι ότι στήθηκαν στα πόδια τους και δεν υποκύπτουν.
Εδώ όμως θέλω να θέσω ένα ερώτημα, διότι ο πρώτος ο οποίος είχε υπογράψει αυτή την αίτηση ανάκλησης που έλεγε μέσα ότι παρέλκει πλέον κάθε περαιτέρω συζήτηση, μετά το αποτέλεσμα της προηγούμενης συζήτησης, ξέρετε ποιος ήταν; Ο κ. Βαλυράκης. Ο οποίος ήρθε σήμερα λάβρος εναντίον μου ότι πρέπει να πάμε περαιτέρω σε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τα παραπέρα. Και εγώ ρωτώ τώρα, σε εκείνο το έγγραφο παρέλκει η συζήτηση. Τώρα ξεπαρέλκει, κύριε συνάδελφε; Τι έγινε μέσα σε λίγες ημέρες; Αυτά, για να φαιδρύνουμε και λίγο την ατμόσφαιρα.
Για την περίοδο, λοιπόν, 2004 έως 2006 έχω μιλήσει επανειλημμένως.
Τίτλοι τιμής -και δεν περιμένω ούτε θέλω τίποτα άλλο- είναι οι καταθέσεις και τα δημοσιεύματα ανθρώπων τρίτων, αντικειμενικών, στρατηγών, απλών ανθρώπων οι οποίοι είχαν σχέση την εποχή εκείνη, την προ-ολυμπιακή περίοδο με το σύστημα C4I και μιλούν για μένα, ο στρατηγός Κωνσταντινίδης, ο Κάππος, ο κ. Τρεπεκλής, τον οποίο έχω περιποιηθεί από αυτό το Βήμα δεόντως και όμως λένε με ποιον τρόπο διετέλεσα τα καθήκοντά μου.
Και θα πω το εξής: Κι αν αύριο το πρωί βρισκόμουν στην ίδια θέση το ίδιο θα έκανα διότι πιστεύω ότι ωφέλησα την πατρίδα.
Να σας πω και κάτι άλλο; Τότε, αγαπητοί συνάδελφοι, μαζέψαμε πραγματικά συντρίμμια, ασάφειες στις προδιαγραφές, αοριστίες στη σύμβαση, καθυστερήσεις απίστευτες, λοβιτούρες και μπορέσαμε και κάναμε ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες. Και την περίοδο εκείνη παρότι ήμουν αναρμόδιος σε πάρα πολλές περιπτώσεις, πήρα πολλές φορές την ευθύνη πάνω μου με το ρίσκο, το οποίο σε αυτές τις περιπτώσεις παίρνεις, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τώρα θέλω να κάνω μια ερώτηση προς τους συναδέλφους του  ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έρχονται σήμερα και με κατηγορούν. Το 2004, το 2005, το 2006 δεν ξέρατε πώς εξελίσσεται η σύμβαση και τι συμβαίνει; Καταθέσατε έστω μια ερώτηση τότε να πείτε γιατί γίνεται αυτό και δεν γίνεται το άλλο; Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματός σας, ο οποίος είχε παντού διασυνδέσεις με πληροφοριοδότες δεν μάθαινε από τον κ. Μαραβέλια, τον οποίο χρησιμοποιήσατε δεκαπέντε φορές ως μάρτυρα, κύριε Βαλλυράκη, τι συνέβαινε για να καταθέσετε μια ερώτηση; Όχι, βέβαια, τότε όλα ήταν καλά. Τότε κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες, ζήτω η Ελλάς ήταν τότε. Όλοι συμμετείχαμε τότε. Όλοι έπρεπε να πάρουμε μερτικό από την επιτυχία. Και ήρθατε και μου είπατε ότι το 2006 είχε σταλεί σχετική δικογραφία στη Βουλή από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ναι, είχε σταλεί και τι κάνατε από το 2006 μέχρι τώρα; Την είδατε και την αφήσατε εκεί να «κοιμάται».
Επομένως, για την περίοδο εκείνη εγώ, αγαπητοί συνάδελφοι, είμαι περήφανος για ό,τι έκανα, θέλω να πιστεύω ότι βοήθησα τον τόπο, βοήθησα την πατρίδα μου, θέλω να πιστεύω ότι χωρίς τα ρίσκα, τα οποία πήραμε τότε, Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα γίνονταν. Ευτυχώς και δεν έτυχε η ανάποδη, γιατί τώρα θα μας είχατε κρεμάσει στην Πλατεία Συντάγματος. Δεν επανέρχομαι επ’ αυτών.
Έρχομαι τώρα στην περίοδο του 2009 που εδώ δεν έχουν παραγραφεί και που εδώ θέλετε να με στείλετε στο Ειδικό Δικαστήριο, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τινές εξ υμών ακόμα, όχι όλοι. Για την περίοδο αυτή, για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες θα θέσω κάποια ερωτήματα και παρακαλώ πάρα πολύ όποιος έχει το ανάστημα, το πολιτικό και το ηθικό, να με διακόψει στα αμείλικτα ερωτήματα που θα θέσω.
Πρώτον, γιατί αποκρύπτετε ότι η Επιτροπή Παραλαβής των υποσυστημάτων είχε παραλάβει όλα τα υποσυστήματα πριν εγώ αναλάβω τα καθήκοντά μου; Δεν την είχα ορίσει εγώ και απλά οι προκάτοχοί μου δεν είχαν εγκρίνει τις αποφάσεις και ήταν στα συρτάρια. Γιατί το αποκρύπτετε αυτό το πράγμα;
Δεύτερον, γιατί αποκρύπτετε τις θετικές εισηγήσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, που ήταν τότε ο επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο κ. Ανδρεουλάκος -απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του οποίου έχω, λόγο παλαιότερης ειδικής σχέσης υφισταμένου προς προϊστάμενο- και των αρχηγών, των οποίων οι εισηγήσεις ήταν θετικές; Γιατί δεν τους καλέσατε αυτούς τους δυο ως μάρτυρες, οι οποίοι ήταν υπέρ εμού, ενώ καλούσατε τον κ. Μαραβέλια, έναν υποδιευθυντή, οπότε δημιουργείτο πρόβλημα; Γιατί, αγαπητοί συνάδελφοι, όταν ζήτησα να κληθούν ο κ. Νασιάκος και ο κ. Αγγελάκος, Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας στην προ-ολυμπιακή και μετα-ολυμπιακή περίοδο, αρνηθήκατε να τους καλέσετε;
Γιατί, αγαπητοί συνάδελφοι, ενώ γνωρίζετε ότι έκανα μια σύσκεψη στις 27 Ιανουαρίου, μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου για το σύστημα C4I, αξιολογείται σε βάρος μου αυτή τη σύσκεψη, ενώ αν διαβάζατε τα Πρακτικά θα διαπιστώνατε ότι έκανα μια αγωνιώδη προσπάθεια για να μην κάνω το λάθος.
Τι είχε συμβεί τότε, αγαπητοί συνάδελφοι; Όταν πήγα στο Υπουργείο τη δεύτερη φορά ήταν μετά το Δεκέμβριο του 2008. Όλοι γνωρίζουμε τι σήμαινε να βρεθείς πολιτικός προϊστάμενος μιας υπηρεσίας καθημαγμένης κυριολεκτικά, το ηθικό της οποίας ήταν στα τάρταρα, με την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα σε έξαρση, και προπάντων κάποιοι να είναι διατεθειμένοι να επαναφέρουν τα γεγονότα του Δεκεμβρίου. Κοντά σ’ αυτά να έχεις και το C4I.
Έκανα λοιπόν μια σύσκεψη όπου ήταν παρόντες όλοι οι αρμόδιοι, στρατηγοί, υποστράτηγοι, όποιος είχε σχέση με το ζήτημα. Όποιος, αγαπητοί συνάδελφοι, θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα και να λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού δεν κρατάει πρακτικά σ’ αυτές τις συσκέψεις.
Λέτε ότι μου συνέστησαν να μην παραλάβω τα υποσυστήματα, να μην εγκρίνω δηλαδή την παραλαβή τους. Λέτε ψέματα διότι συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Λέτε ότι παρέλαβα υποσυστήματα πριν κάνουμε τη σύσκεψη ενώ αυτό είναι ψευδές, διότι δύο μέρες μετά τη σύσκεψη ενέκρινα την παραλαβή κάποιων υποσυστημάτων.
Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι το εξής. Μου λέτε ότι παρέλαβα το υποσύστημα AVL. Είστε βέβαιος, κύριε Βαλυράκη, ότι το παρέλαβα εγώ; Όχι βέβαια. Όμως από τα Πρακτικά αυτής της σύσκεψης προκύπτει ότι το μείζον πρόβλημα οφειλόταν σε λάθη και παραλείψεις υπευθύνων πριν εγώ αναλάβω τα καθήκοντά μου ως Υφυπουργός το Μάρτιο του 2004.
Έτσι λοιπόν αποκρύπτεται περαιτέρω το εξής απίστευτο και σημαντικότατο. Η πρώτη τροποποίηση της σύμβασης ήταν τραγικά βλαβερή για τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, διότι όπως έχω τονίσει επανειλημμένως -και θα το πω για άλλη μια φορά και τώρα- το υποσύστημα TETRA είχε υποδομή και τερματικά ΝΟΚΙΑ.
Δέχτηκε λοιπόν η ελληνική πλευρά το αίτημα της SAIC και αντικατέστησε την υποδομή με MOTOROLA, ασύμβατα, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγήσει σε μία απίστευτη καθυστέρηση που έφτασε τα πράγματα ώστε παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων να μην έχουμε τίποτα. Αυτό δεν σας λέει τίποτα!
Παραπέρα στείλατε, κύριε  Βαλυράκη, μια επιστολή στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ρούσσο Παπαδάκη. Την βαφτίσατε πορισματική αναφορά, ενώ είναι προσωπική σας επιστολή γραμμένη από εξωθεσμικό παράγοντα, όπου του λέτε να ασκήσει ποινική δίωξη και να απαγγείλει κατηγορία εναντίον των μελών της Επιτροπής Παραλαβής των Υποσυστημάτων.
Η δικαιοσύνη, σε κάθε περίπτωση, απέρριψε το αίτημά σας. Καταλαβαίνετε ότι μετά από αυτό τινάζεται στον αέρα η οποιαδήποτε υπόνοια σε βάρος μου. Όταν λέει η δικαιοσύνη ότι ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός δεν διέπραξε το αδίκημα, τότε ούτε ο ηθικός αυτουργός ούτε ο συνεργός έχει πλέον οποιαδήποτε ευθύνη. Δεν το ξέρετε αυτό; Γιατί το αποκρύπτετε αυτό;  .
Περαιτέρω –και θέλω απάντηση σ’ αυτό- γιατί αποκρύπτετε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης διέταξε ΕΔΕ σε βάρος των μελών της Επιτροπής Παραλαβής των Υποσυστημάτων, την οποία διενήργησε αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. και υποναύαρχος του Λιμενικού Σώματος και έβγαλαν τα μέλη της Επιτροπής αθώα; Γιατί όλα αυτά αποκρύπτονται; Προπάντων, γιατί υποβαθμίζετε το εξής σημαντικό γεγονός και μιλάτε όλοι εδώ μέσα για παραλαβή του συστήματος;
Ποια παραλαβή του συστήματος; Έγκριση παραλαβής ορισμένων επουσιωδών υποσυστημάτων, άνευ οικονομικής  σημασίας. Αρνήθηκα όμως να εγκρίνω την παραλαβή του συστήματος ως συνόλου και έχω στείλει αλληλογραφία την οποία αποκρύψατε, στην οποία αιτιολογώ γιατί το αρνούμαι.
Αν πράγματι είχα πρόθεση να βλάψω το ελληνικό δημόσιο και ενέκρινα την παραλαβή του συστήματος ως συνόλου, τότε ξέρετε καλύτερα από μένα ότι θα καταβάλλονταν στη SAIC 36.000.000, το υπόλοιπο του τιμήματος, και θα επιστρεφόταν εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης 20.000.000. Γιατί όλα αυτά τα αποκρύπτετε;
Κύριοι συνάδελφοι, εμένα εκείνο το οποίο με στεναχώρησε περισσότερο –και τελειώνω με αυτό, κύριε Πρόεδρε- δεν είναι, αν θέλετε, η προσωπική μου ταλαιπωρία. Είναι η καταρράκωση των θεσμών. Όταν η Εξεταστική Επιτροπή χρησιμοποιείται ως μέσο «κουκουλώματος» πάσης φύσεως εγκληματικών ενεργειών και ως μέσο για να εκτεθούν τιμές και υπολήψεις, αυτό είναι κατάντημα. Όταν τα κόμματα ως θεσμοί αντί να συνεισφέρουν στην κάθαρση, γίνονται συμμέτοχοι στο «κουκούλωμα», τότε αυτό είναι κατάντημα.
Και εννοώ το εξής πράγμα. Ιανουάριο του 2011 κατετέθη το πόρισμα από την Επιτροπή. Επί μήνες ολόκληρους ουδείς ενδιαφερόταν, ενώ κατά τα ειωθότα, συνεζητείτο στη Βουλή μετά από λίγες μέρες. Απέστειλα δύο φορές επιστολή στον κ. Σαμαρά και στον κ. Παπανδρέου, που είχαν το μαγικό αριθμό «εξήντα», για να φέρουν το θέμα για συζήτηση στη Βουλή. Εισέπραξα έναν χαρακτηρισμό από τη Νέα Δημοκρατία ότι είμαι αήθης, επειδή επιμένω να «καθαρίσει» ένα θέμα το οποίο μου δημιούργησε προσωπικό πρόβλημα. Και εάν δεν έσπευδα, με την έγκριση της κυρίας Μπακογιάννη,  να αρχίσω να μαζεύω υπογραφές από τους Ανεξαρτήτους και από τα μικρά κόμματα, προκειμένου να βρεθούν οι εξήντα Βουλευτές που θα ζητούσαν τη συζήτηση, φοβάμαι ότι ακόμη θα ήταν στο συρτάρι. Ο Πρόεδρος της Βουλής είναι μάρτυρας του πόσες φορές τον επισκέφθηκα και τον εκλιπαρούσα να ασκήσει την επιρροή του και να πιέσει προκειμένου να έρθει η υπόθεση στη Βουλή, να ξεκαθαρίσει, να προχωρήσει παραπέρα.
Αυτά, δυστυχώς, συνέβησαν. Τα κόμματα συνεργούσαν. Κι εδώ υπάρχει αγαστή σύμπνοια στο «κουκούλωμα». Διότι φθάσαμε 25 Αυγούστου να συζητούμε τι; Το ενδεχόμενο της σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής. Και σας λέω ότι θα συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή, ενδεχομένως. Σε πόσες μέρες θα κάνει τη δουλειά της; Ό,τι δεν κάνατε, κύριε Βαλυράκη, σε έντεκα μήνες ως Εξεταστική Επιτροπή θα μπορέσει η Προκαταρκτική Επιτροπή σε δέκα μέρες να το φέρει σε πέρας; Αστειευόμαστε τώρα; Κοροϊδευόμαστε τώρα; Κι ας κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Τον ελληνικό λαό δεν έχουμε δικαίωμα να τον κοροϊδεύουμε και να τον δουλεύουμε. Φθάνουν αυτά τα οποία περνάει αυτή τη στιγμή και τα οποία εμείς δημιουργήσαμε. Διότι αν είχαμε ανάστημα εμείς οι Βουλευτές, όπως οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που στην περασμένη ψηφοφορία στάθηκαν απέναντι στα κελεύσματα της ηγεσίας, να στεκόμαστε απέναντι στα εκάστοτε κελεύσματα των ηγεμόνων, άλλη θα ήταν η τύχη και η πορεία της ελληνικής κοινωνίας.
Σήμερα συνεχίζουμε να την κοροϊδεύουμε και να λέμε ότι επί έντεκα μήνες η Εξεταστική Επιτροπή δεν απεκάλυψε τους εγκληματίες. Κατέληξε στο ότι πιθανοί, μεγάλοι «εγκληματίες» είναι ο Αλογοσκούφης κι ο Μαρκογιαννάκης! Και τώρα κοροϊδεύουμε την κοινωνία όταν λέμε ότι σε δώδεκα – δεκατρείς μέρες που θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί η Προκαταρκτική Επιτροπή, θα το επιτύχει. Διότι μέχρι να συσταθεί, μέχρι να εκλέξει Προεδρείο, μέχρι να γράψει πόρισμα, να καταθέσει το πόρισμα και να έρθει αυτό να ψηφιστεί -που όλα αυτά πρέπει να γίνουν εντός του Σεπτεμβρίου- θα περάσει ο χρόνος. Μην δουλεύουμε, λοιπόν, τον κόσμο, μην δουλεύουμε την κοινωνία! Δεν έχω να πω τίποτε άλλο.
Νιώθω, για ό,τι έκανα στην κυβερνητική μου θητεία, περήφανος και όχι ένοχος.
Ιδρυτικό μέλος Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Α. Κατσαρός 

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 
Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
Δήμος Σιντικής Σερρών
Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιάς 
με τον
βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκης 

Δήλωση Χρήστου Μαρκογιαννάκη

 Μετά την απόρριψη της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του πρώην υπουργού Χ. Μαρκογιαννάκη ακόμη και από μερίδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για την υπόθεση της Siemens, ο βουλευτής του κινήματος δήλωσε:
«Σήμερα τελείωσε οριστικά μια 18μηνη φαρσοκωμωδία με την οποία έγινε προσπάθεια μείωσης μου και που ασφαλώς με ταλαιπώρησε σημαντικά. Τελικά μπορεί οι πρωταγωνιστές της να γελοιοποιήθηκαν, η υπόθεση όμως του σκανδάλου της SIEMENS είναι σοβαρή και ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της».


Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 

http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.com/2011/08/siemens-26082011.html  Αποχώρηση ΔΗΣΥ από την βουλή για την τελική φάση της φάρσας SIEMENS 25.08.2011

Αποχώρηση ΔΗΣΥ από την βουλή για την τελική φάση της φάρσας SIEMENS 25.08.2011
από τον Θάρρος Τόλμη Αλήθεια, Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011 στις 8:21 μ.μ.
http://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=125450634219711 
Δήλωση Ντόρας στη βουλή για τελική απόφαση SIEMENS 25.8.11 http://youtu.be/ZnXqU8jiVls



 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.112859648812143.17017.100002643263933#!/note.php?note_id=125468660884575


 Συνεδρίαση Ολομέλειας, 21/07/2011 ΡΠB' (Β' Mέρος)
Χρήστος Μαρκογιαννάκης – Ανεξάρτητος Βουλευτής Χανιών
Συζήτηση & λήψη απόφασης για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αδικημάτων που αφορούν στην υπόθεση SIEMENS
 21/07/2011, Ομιλία του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αδικημάτων που αφορούν στην υπόθεση SIEMENS και συγκεκριμένα στην παραλαβή του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων - C4I.
Ομιλία  Χ. Μαρκογιαννάκη  21.07.11 για SIEMENS-C4I (Α ΜΕΡΟΣ) http://youtu.be/6UomPpZiEhQ 


Ομιλία  Χ. Μαρκογιαννάκη  21.07.11 για SIEMENS-C4I (Β ΜΕΡΟΣ) http://youtu.be/cj5VdDscuqk 

Ομιλία  Χ. Μαρκογιαννάκη  21.07.11 για SIEMENS-C4I (Γ ΜΕΡΟΣ) http://youtu.be/Pom1EDlhUs4 

Ομιλία  Χ. Μαρκογιαννάκη  21.07.11 για SIEMENS-C4I (Δ ΜΕΡΟΣ) http://youtu.be/H1v2_EzwYXs 


Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Αποχώρηση ΔΗΣΥ από την βουλή για την τελική φάση της φάρσας SIEMENS 25.08.2011


Συνεδρίαση Ολομέλειας, 25/08/2011 ΡϞΖ΄ (Β' Μέρος)
25.08.2011 Συζήτηση & λήψη απόφασης για σύσταση Ειδ. Κοινοβ/κης Επιτροπής διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για υπόθεση SIEMENS

 Η πρόεδρος του κινήματος, Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Κύριε πρόεδρε η σημερινή διαδικασία ήταν μια θλιβερή διαδικασία, πολύ σωστά είπε ένας συνάδελφος που αναφέρθηκε πριν ότι η επανάληψη της ιστορίας είναι φάρσα.
Και είναι δύστυχος μια θλιβερή φάρσα, το πώς τελειώνει η προσπάθεια να ανακαλύψουμε τους ένοχους ενός υπαρκτού και μεγάλου σκανδάλου.
Η Δημοκρατική συμμαχία και οι βουλευτές της θα αποχωρήσουν από την αίθουσα αυτήν, διότι δεν θέλουμε να συμμετέχουμε και στην τελική φάση αυτής της φάρσας.
Εύχομαι η ελληνική δικαιοσύνη να πετύχει εκεί που οι Πολιτικοί απέτυχαν.

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, την Πέμπτη (25/8) στη συζήτηση στη Βουλή ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS

 

 Δήλωση Ντόρας στη βουλή για τελική απόφαση SIEMENS 26.8.11 http://youtu.be/ZnXqU8jiVls 

 

 




Ιδρυτικό μέλος Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Α. Κατσαρός 
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 
Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
Δήμος Σιντικής Σερρών
Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιάς 
με τον
βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκης

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.