Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Α. Παπανδρέου - Από τα αρχεία του Foreign Office 30-12/08
Ανδρέας Παπανδρέου
Ο κορυφαίος πολιτικός ηγέτης και
οραματιστής, που κυριάρχησε επί 35 χρόνια στη νεώτερη πολιτική ιστορία
της χώρας, δεν βρίσκεται σήμερα ανάμεσά μας. Υπάρχει όμως στην ψυχή μας
στη σκέψη μας , στην καρδιά μας και αυτή η παρουσία του θα μας συνοδεύει
πάντα.
Από τα αρχεία του Foreign Office 30/12
Στη δημοσιότητα τα εμπιστευτικά έγγραφα της βρετανικής.
Ανδρέας Παπανδρέου - Από τα αρχεία του Foreign Office 30-12/08 http://youtu.be/iXJnjKPWtWk Αποδεσμεύτηκαν 30/12/2010 τα εμπιστευτικά αρχεία του Φόρεϊν Οφις για τo έτος 1980, όπως συνηθίζεται με τη συμπλήρωση 30 χρόνων.

Μέσα σε αυτά υπάρχουν και εκατοντάδες έγγραφα, που αφορούν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα για την συγκεκριμένη περίοδο. Γεγονός για το οποίο υπάρχει μεγάλη αλληλογραφία μεταξύ της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα και του Φόρεϊν Οφις ήταν η επίσκεψη στο Λονδίνο τού Ανδρέα Παπανδρέου, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρεται σε εμπιστευτική έκθεση, ο τότε Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, Ιαν Σάδερλαντ, είχε εισηγηθεί στο Φόρεϊν να προσκληθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Λονδίνο, «προκειμένου, εν όψει των εκλογών, να δημιουργηθούν γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ και με την βοήθεια του βρετανικού εργατικού κόμματος».

Ο πρέσβης Σάδερλαντ έγραφε σε επιστολή του «εισηγούμαι και με τη σύμφωνη γνώμη του Εργατικού κόμματος, να προσκληθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου στο Λονδίνο, με έναν ή δύο συνεργάτες του, το Φθινόπωρο. Η πρόσκληση να γίνει από το Κεντρικό Γραφείο Πληροφοριών.

Οι προοπτικές του ΠΑΣΟΚ για τις προσεχείς εκλογές έχουν βελτιωθεί, αλλά ακόμα οι πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές είναι εναντίον του, λιγότερες από το 50%. Γι αυτό ακριβώς ο Ανδρέας Παπανδρέου πασχίζει να αποβάλει το προφίλ του ανεύθυνου Μαρξιστή, προκειμένου να κερδίσει ψήφους από το κέντρο. Έχει εκφράσει την πρόθεση να συνεργαστεί με το σοσιαλιστικό γκρουπ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Η επίσκεψη του Ανδρέα Παπανδρέου στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου του 1980, οι Βρετανοί διπλωμάτες την χαρακτήρισαν «ντε λουξ», δηλαδή πολύ επιτυχή, και από την πλευρά του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στον πρέσβη στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια γεύματος, ότι ήταν «πολύ ευχαριστημένος από την επίσκεψη του στο Λονδίνο και ιδιαίτερα για την ειλικρίνεια, που είχαν οι συνομιλίες εκεί».

Στη βρετανική πρωτεύουσα ο Ανδρέας Παπανδρέου συναντήθηκε με την πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ και με στελέχη του Εργατικού Κόμματος, και έδωσε διάλεξη στη γεμάτη αίθουσα του Τσάταμ Χάουζ, στο βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων.

Τον Σεπτέμβριο του 1980 επισκέφθηκε την Αθήνα η Βρετανή πρωθυπουργός. Όπως αποκαλύπτουν εμπιστευτικά έγγραφα, η ατζέντα της βασικά ήταν να κλείσει εμπορικές συμφωνίες για λογαριασμό βρετανικών εταιρειών.

Το ενδιαφέρον της ήταν η αναβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων, η οργάνωση πανεπιστημιακών νοσοκομείων στην Ελλάδα, η κατασκευή συγκροτήματος ενέργειας με λιγνίτη, το συγκρότημα πετροχημικών στο Μεσολόγγι, η πώληση στην Ελλάδα αμυντικών συστημάτων, όπως πυραύλου Ράπιερ, τανκς Βίκερς και φρεγάτες.

Άλλο εμπιστευτικό έγγραφο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρεται στη συνάντηση του Βρετανού διπλωμάτη Λιούελιν Σμιθ με τον γγ του ΚΚ Ελλάδας, Χαρίλαο Φλωράκη. Ο Βρετανός πρέσβης τον χαρακτηρίζει «ήρεμο» και «επαγγελματία» και αναφέρει στην έκθεσή του, ότι τον ρώτησε για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης απέκλεισε να γίνει αυτό προεκλογικά, αλλά πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει πρόβλημα με τις θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου για τα θέματα της ΕΟΚ - να γίνει δημοψήφισμα - του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Τα εμπιστευτικά έγγραφα του Φόρεϊν Οφις αποκαλύπτουν, επίσης, ότι το 1980 ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη μόνιμη διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.

Είχε επισκεφθεί γι αυτόν το σκοπό τη χώρα ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού, Ντένις Χάουελ, ο οποίος έβλεπε με συμπάθεια την πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και οι Έλληνες οικοδεσπότες τού έδειξαν τρεις περιοχές, που είχαν επιλέξει για την μόνιμη διεξαγωγή της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης.

Η μία περιοχή ήταν κοντά στην Ολυμπία. Ο Ντένις Χάουελ, σύμφωνα με έγγραφο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, έβλεπε δύο μεγάλα προβλήματα για την υλοποίηση της ελληνικής πρότασης. Το μεγάλο κόστος για να κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές, και η δυσκολία να πεισθούν τα μέλη της ΔΟΕ.

Αποκέντρωση κατά της γραφειοκρατίας

Εμπιστευτική αναφορά του Βρετανού πρέσβη στην Αθήνα, Ιαν Σάδερλαντ, προς το Φόρεϊν Οφις, αναφέρεται στη συνομιλία που είχε κατά τη διάρκεια γεύματος με τον Ανδρέα Παπανδρέου στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις σχέσεις του με τους Έλληνες εφοπλιστές.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου μού είπε ότι έχει καλές σχέσεις με την Ένωση των Ελλήνων εφοπλιστών και ότι εάν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει την κυβέρνηση θα τους δώσει περισσότερα κίνητρα για να τους προσελκύσει να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα», γράφει στην αναφορά του ο Άγγλος πρέσβης και προσθέτει πως ο Ανδρέας Παπανδρέου αναγνώριζε ότι η γραφειοκρατία ήταν το μεγάλο εμπόδιο για τις επενδύσεις και θα την αντιμετώπιζε με μεγάλη αποκέντρωση, κατάργηση των νομαρχιών και μεταβίβαση της εξουσίας στις περιφέρειες.
Πηγη: http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&cid=1&aid=1135331

Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, στο «Κανάλι 10» (27-07-2011)


Σε συνέντευξή του στο «ΚΑΝΑΛΙ 10» ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με τους κυβερνητικούςχειρισμούς στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, τόνισε ότι, η πολιτική αφερεγγυότητα της Κυβέρνησης βαδίζει χέρι χέρι με τον πολιτικό αποπροσανατολισμό από τα δίκαια των Ελλήνων επαγγελματιών. Ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν πληθυσμιακά κριτήρια και ότι δεν μπορούν να δίνονται οι άδειες έτσι ανεξέλεγκτα. Η χρονική στιγμή που αποφάσισε ο Υπουργός ν’ ανοίξει αυτή την διαδικασία κατά την κορύφωση της τουριστικής κίνησης της χώρας μας, είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει ευθύνες στον ίδιο τον Υπουργό, για τις επιπτώσεις στον τουρισμό, καθώς δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν περίμεναν αντιδράσεις. Η κυβέρνηση άλλα είχε υποσχεθεί μέσω του προκατόχου της και άλλα θέλει να εφαρμόσει σήμερα ο κ. Ραγκούσης. Είναι βέβαιο ότι η πολιτική που εφαρμόζει αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση εναντίων των λαϊκών και μεσαίων τάξεων θα απαντηθεί από τον Σεπτέμβρη, όταν θα επιστρέψουν όλοι στις εστίες τους και θα συνειδητοποιήσουν πως, πόσο και χάρη ποιων θα υποστούν τις βαριές και άδικες αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Ευάγγελος Ιωαννίδης: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ 26/6/11

ΦΩΤΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ.

ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙ 3 ½ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΠΗΛΕΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΠΕΤΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΟΝΤΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΟΣΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΡΗΤΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΩ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑ ΕΤΟΙΜΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΦΕΥ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΟΜΩΣ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ KAI ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ KOΜΠΛΕΞΙΚΟΥ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΩ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΟΥ. ΕΙΧΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΜΕΣΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΟΣΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Πηγή: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ http://vaggelisioannidis.blogspot.com/2011/07/blog-post_26.html


Τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011, επισκέφτηκε για δεύτερη φορά το Αμύνταιο ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας, κος Christian Thimonier. Ο κος Πρόξενος επισκέφτηκε το δημαρχείο Αμύνταιου στις 10:30 Π.μ. , όπου είχε συνάντηση με τη δημοτική αρχή. Στη συνεχεία είχε συνάντηση με το προεδρείο του ΕΠΣ <<Αμύντας>>, ενώ το πρόγραμμα του Γάλλου Προξένου ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο και τη μεταβυζαντινή εκκλησία των πετρών και το εργοστάσιο εμφιάλωσης του Ξινού νερού.

 Ο Γάλλος Πρόξενος C. Thimonier στο Αμύνταιο & Ξινό Νερό 21.2.11 http://youtu.be/k99RRJ2ml18
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ 21-2-2010


ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ 21-2-2010


ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ 21-2-2010

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ 21-2-2010


ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ 21-2-2010Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ


ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.


ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 8 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ 2008.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΣΤΙΣ 5/3/2010.

 ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ