Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΡΠΗΣ – ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ


Σε εμπόλεμη ζώνη έπεσαν οι …κυνηγοί χαμένων θησαυρών
17.01.2013
Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι που είχαν στήσει ολονύκτιο καρτέρι από τις καθημερινές κλοπές των γεωργικών τους εφοδίων εντόπισαν το ύποπτο Ι.Χ. κι έσκασαν λάστιχα και τζάμια, νομίζοντας ότι ήρθαν πάλι κλέφτες

Οι δύο επιβάτες εξαφανίστηκαν αφήνοντας πίσω χάρτες με χαμένους θησαυρούς και σκαπτικά. Είχαν έρθει με άλλες προθέσεις…
Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου
Ένα μπλε πεζό αυτοκίνητο που εντοπίστηκε να κινείται σε αγροτική περιοχή μεταξύ Πόρπης και Γλυφάδας Ροδόπης κινητοποίησε τους αγρότες που έχουν βαρεθεί να είναι θύματα κλοπών των γεωργικών τους εφοδίων κι έσπευσαν παρά την προχωρημένη νυχτερινή ώρα να ξεκαθαρίσουν μόνοι τους το θέμα. Έτσι σε καθημερινή βάση αποφάσισαν να περιπολούν για να αντιμετωπίσουν αυτούς που κλέβουν ποτιστικά, καρούλια και εργαλεία αποτελώντας μια μάστιγα στην περιοχή αφού τα περισσότερα είναι πανάκριβα και απαραίτητα για τις εργασίες τους.

Η παρουσία ενός Ι.Χ. που έκανε κύκλους σε αγροτική ζώνη τα ξημερώματα, μπήκε στην σφαίρα του ενδιαφέροντος των νυχτερινών φυλάκων που ειδοποίησαν κι άλλους από το χωριό και με τις καραμπίνες τους άρχισαν να πυροβολούν σκάζοντας τα λάστιχα  και προξενώντας ζημιές στα τζάμια κάνοντας τους δύο επιβάτες να εξαφανιστούν τρέχοντας στα χωράφια.
Οι παθόντες έσπευσαν μετά στο αυτοκίνητο για να δουν ότι τελικά οι νυχτερινοί επισκέπτες, - αν κρίνει κανείς τον εξοπλισμό τους-  δεν ήταν κλέφτες αλλά κυνηγοί χαμένων θησαυρών που άφησαν άρον - άρον χάρτες, σκαπτικά και ανιχνευτές μετάλλων, για να σώσουν το τομάρι τους αφού δεν περίμεναν στην έξοδό τους στην περιοχή την εμπλοκή σε μια τέτοια περιπέτεια που θύμιζε εμπόλεμη ζώνη.

Η κατάσταση με τις κλοπές έχει πάρει διαστάσεις και βλέποντας οι κάτοικοι ότι ναι με τις καταγγέλλουν, αλλά δεν γίνεται τίποτα αποφάσισαν να αναλάβουν την περιφρούρηση της περιουσίας του μόνοι τους. Έπεσαν όμως σε άλλους επισκέπτες που βρέθηκαν νυχτερινές ώρες εκεί έχοντας το δικό τους θέμα να βρουν μέσα από παλιούς χάρτες θαμμένες λίρες και χαμένους θησαυρούς. Θα το φυσάν όμως και δεν θα κρυώνει για την απρόοπτη ένοπλη επίθεση που δέχθηκαν χωρίς να ξέρουν και το γιατί…
ΠΗΓΗ

Η ευρωπαϊκή πολιτική καταστροφή για την Ευρώπη

Άρθρο του Δημήτρη Δρογίδη

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α ΔΡΟΓΙΔΗΣ
Διδάκτωρ Ιστορίας Παν/μίου Paris 1 Pantheon Sorbonne
τ. Υπότροφος Unesco

Η ευρωπαϊκή πολιτική καταστροφή για την Ευρώπη.
Ξεκινήσαμε με την Ελλάδα και ο χορός καλά κρατεί, οι ευρωπαίοι εταίροι μεταφέρουν τη σκυτάλη της Κρίσης σε όλον τον ευρωπαϊκό Νότο. Η Mare Nostrum (Μεσόγειος) υποτάσσεται στο σχέδιο δημοσιονομικής αποδόμησης. Αυτό σημαίνει ενεργειακή, κοινωνική, πολιτική εισβολή με όλα τα μέσα που διαθέτει σήμερα η οικονομικά ισχυρή Γερμανία. Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Καρλομάγνος και λίγο πιο πρόσφατα το γ΄ράιχ με τα όπλα το εφαρμόζει η γερμανική διπλωματία. Μόνο που τώρα δεν πυρπολεί, δεν αιχμαλωτίζει επισκέπτεται τα υποψήφια θύματα, τώρα είναι στην Κύπρο, και επιβάλλει μνημόνια, δηλαδή πολιτικοοικονομικές επιλογές με αποικιοκρατικούς όρους.
 
Τι σύμπτωση! Την ώρα που γίνονται διαβουλεύσεις για την ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών η Κύπρος καταρρέει. Όσες χώρες θα μπορούσαν να μπουν στο ενεργειακό παιχνίδι καταρρέουν οικονομικά, αυτή η οικονομική επιδημία μοιάζει με πολιτική φάρσα, πολιτικός κλαυσίγελος που δεν έχει ταυτότητα χρώμα, αλλά πολλούς κυβερνητικούς εκτελεστές, στην πραγματικότητα εκτελείται η πολιτική ανεξαρτησία, η οικονομική ελευθερία, η κοινωνική αυτοτέλεια, η εθνική κυριαρχία, η κοινωνική συνοχή, το εθνικό δίκαιο κάθε χώρας επειδή πρέπει να αποδώσει εκλιπαρούσα ό,τι της ανήκει. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός βγάζει το «μαθητευόμενο μάγο» που λέγεται «Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης» και αυτός θα στείλει την οικονομική βοήθεια στο τραπεζικό σύστημα, μια βοήθεια που θα αποπληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες με τις δικές τους θυσίες (α δίκαια πράγματα!) και θα κεφαλαιοποιήσουν οι τράπεζες.
Μέσα σ’ αυτή την πολιτική παραφροσύνη οι λαοί απολύονται για χάρη των νέων μέτρων, χάνουν την ταυτότητά τους, το κοινοβουλευτικό τους σύστημα, τα πολιτικά τους ήθη, τη συνταγματική τους κάλυψη και κινούνται γύρω από μια εισαγόμενη τεχνογνωσία με παραγωγικούς στόχους, που δε θα φτάσουν ποτέ αφού οι φόροι και οι ανεργία θα οδηγούν τον κόσμο σε κοινωνικές αναταραχές.
Όσοι σχεδίασαν την Ευρώπη είχαν αυτή την καταθλιπτική εικόνα, ασφαλώς όχι, όσοι σχεδίασαν την οικονομική κρίση με αιχμή του δόρατος την Ε. Ε. είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους, έτσι φαίνεται. Όμως είναι απορροίας άξιο, αφού έπεσε το αντίπαλο δέος τους υπαρκτού σοσιαλισμού, αποσυντίθεται το όραμα της ευρωπαϊκής ιδέας σε μια σπαρασσόμενη Ευρώπη τι απομένει; Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συγκρατήσουν την εσωτερική συνοχή τους μέσα από αναδιαρθρώσεις και επιλογές που παίρνουν σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Ευρώπη, χωρίς να έχει ομοσπονδιακό πολιτικό μοντέλο, λειτουργεί ομοσπονδιακά και οδηγεί σε αποσύνθεση την ίδια την ύπαρξή της. Οι δανειστές – τοκογλύφοι επιβάλλουν ένα πλαίσιο που υλοποιείται στη χειρότερη μορφή από τις εθνικές κυβερνήσεις, έτσι ώστε οι ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες να φαίνονται ηπιότεροι και πιο ανθρωπιστές από τις ‘εθνικές’ ηγεσίες.
Μήπως θα πρέπει να γίνει μια εσωτερική αποτίμηση των πολιτικών ηγεσιών και να δούμε ποιος είναι ποιος, τι προσφέρει, με τι πρόγραμμα εκλέ χτηκε και τι πολιτική γραμμή ακολουθεί; Η Ευρώπη είναι εκεί και αιμορραγεί, αποσυντίθεται εξ αιτίας μιας αδηφάγας οικονομικής αντίληψης που είναι απόλυτα αντίθετη με κάθε μορφή αλληλεγγύης. Αυτό θα οδηγήσει σε πολλές και απρόβλεπτες περιπέτειες, οδηγώντας σε κατάρρευση έναν κόσμο που δεν έφταιξε σε τίποτα.      
                                              
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α ΔΡΟΓΙΔΗΣ                                                                                                                                    Επικοινωνία
 Διδάκτωρ Ιστορίας Παν/μίου Paris 1 Pantheon Sorbo                                                 Βασιλ. Ηρακλείου 26  54624  Θεσσαλονίκη 
          τ. Υπότροφος Unesco                                                                                      2310241502  φαξ  2310241514   κιν.  6973315622   
                                                  drogidis@otenet.gr  dr_dimitrios_a_drogidis@yahoo.gr
                                      http://dr-dimitrios-a-drogidis.blogspot.gr/  http://dimitriosdrogidis.webnode.com