Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Κώστας Γκαβογιάννης: Ως πότε το κράτος θα είναι ο πρώτος κακοπληρωτής;

Του Κων. Γκαβογιάννη
Μέλλους της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας 


      Σε μια περίοδο που η υστέρηση των εσόδων είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας, πως μπορεί το κράτος και η κυβέρνηση να μιλάει για φοροδιαφυγή από τη στιγμή που οι ίδιοι μας οδηγούν εκεί;
 ‘’Αυτοί’’ έχουν σταματήσει όλα τα έργα και έχουν αφήσει απλήρωτες  όλες τις τεχνικές εταιρείες και συνεπώς τους εργολάβους με αποτέλεσμα το κακό να προκαλεί  ντόμινο σε όλους , δεν πληρώνονται επιταγές , προμηθευτές , εργάτες, δάνεια, φόροι και γενικά δημιουργούνται επισφάλειες.

§  Πως λοιπόν ζητάει η κυβέρνηση και η τρόικα να πληρώσουμε όλοι εμείς;
§  Γιατί το κράτος ποτέ δεν πληρώνει τοις υποχρεώσεις του σε εμάς;
§  Αν δεν πληρώνουν ‘’αυτοί’’ οι ίδιοι, πως θα μπορέσουμε να πληρώσουμε εμείς;

Για να μιλήσουμε λοιπόν ανοιχτά για όλα ας πάρουμε ως απλό παράδειγμα τους δήμους οι οποίοι κάνουν την δουλεία τους και μετά αφήνουν σε όλους τους επαγγελματίες τεράστια χρέη από τα οποία θα μπορούσαν να ξεχρεωθούν πολλές υποχρεώσεις και χρέη ακόμα και προς το Δημόσιο.
Στη συνεχεία ας σταθούμε στις τεχνικές εταιρείες οι οποίες καλούνται να πληρώσουν ΦΠΑ και φόρους τη στιγμή όμως που το κράτος αποδεικνύεται ασυνεπές στις υποχρεώσεις του απέναντι τους. Με τον τρόπο αυτό δρομολογούν την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αν ένας επαγγελματίας χρωστάει , αρχίζουν αμέσως τόκοι και προσαυξήσεις στο ΙΚΑ -  ΤΕΒΕ - Εφορία,  αν όμως ‘’αυτοί’’ χρωστούν σε κάποιον επαγγελματία τίποτε από όλα αυτά δεν γίνετε, αυτό και μονό δεν είναι άδικο;
Απελευθέρωση επαγγελμάτων ΝΑΙ και βεβαία αλλά να γίνει σωστά με σοβαρούς ορούς και όχι στον αέρα, να ξεκινήσουν όλα με μια σειρά , από την αρχή.
Αντίθετος εσείς πιάσατε το θέμα από το τέλος όπως γίνετε πάντα και με όλα τα θέματα.
Εσείς τώρα πρέπει να στρέψετε το βλέμμα σε όλους τους κρίκους της επαγγελματικής αλυσίδας και να ασχοληθείτε σοβαρά με τον κάθε κλάδο ξεχωριστά.
Μετά από όλα αυτά πως κύριε πρωθυπουργέ μπορούμε όλοι εμείς να στηρίξουμε τοις επιχείρησης μας και να στηριχτεί και σε αυτές  το ίδιο το κράτος;
Πρώτοι εσείς έχετε οδήγηση την ίδια την πολιτεία σ’αυτή την εξαθλίωση και εσείς τώρα πρέπει να πάρετε μέτρα να μας βγάλετε από αυτό το λαβύρινθο.
Γι’αυτό και έφτασαν τα πράγματα ως εδώ και η Ελλάδα έφτασε πια στα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης. 

Γιατί για μια φορά σαν χωρά να μην ξεκινήσουμε από τη ρίζα του κακού;

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Γιώργος Κοντογιάννης για τους δημοσίους υπαλλήλους που διατηρούν off-shore εταιρείες

Δελτίο Τύπου  6-12-2011
Αίτηση να συζητηθεί ως επίκαιρη η Ερώτηση με θέμα τη διερεύνηση δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε δημοσίους υπαλλήλους που διατηρούν
off shore εταιρείες κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης. Η Ερώτηση είχε καταθέσει στην Βουλή στις 31.10.11 και δεν απαντήθηκε εντός της οριζόμενης προθεσμίας από τους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αδέσμευτος» 24.10.11, στη διάθεση των αρμοδίων Υπουργών υπάρχουν λίστες με εκατοντάδες ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που διαθέτουν off shore εταιρείες, μέσω των οποίων διακινούνται «μαύρα» χρήματα υπογείων συναλλαγών.
Στους καταλόγους περιλαμβάνονται γιατροί του ΕΣΥ, προϊστάμενοι πολεοδομικών υπηρεσιών, εφοριακοί και εκατοντάδες κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι κατείχαν επί σειρά ετών θέσεις εξουσίας καθώς και μέλη επιτροπών, από τις αποφάσεις των οποίων διακυβεύεται η τύχη πολλών εκατ. ευρώ όπως οι προμήθειες υλικών για τους φορείς του Δημοσίου, η ανάθεση έργων, η συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα κ.α.
            Κατόπιν τούτων ερωτώντα οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Γιατί σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία που η χώρα έχει ανάγκη από την είσπραξη χρημάτων, η Κυβέρνηση δεν προχωρά άμεσα στο άνοιγμα των συνδεόμενων με τις off shore εταιρείες τραπεζικών λογαριασμών και κινήσεων, ώστε να γίνει έλεγχος, να προσδιοριστεί ποιες υποθέσεις διαχειρίστηκαν οι εν λόγω υπάλληλοι και στη συνέχεια να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι  καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, κάτι που η κοινωνία απαιτεί». 
Γιώργος Κοντογιάννης Πολιτικό γραφείο
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση
Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια. Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.