Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η Δήμητρα Λ. Παπανδρέου μιλάει για Χρήστο Α. Κατσαρό στο Zougla Radio 16.1.2011

Τα κύρια προτερήματα που πρέπει να έχει ο άνθρωπος για να απολαμβάνει της εκτίμησης των άλλων είναι η καλή φύση, η φιλαλήθεια, η λεπτότητα και η καλή ανατροφή. Με τιμή και εκτίμηση Χρηστός Α. Κατσαρός Λιβαδιά Σιντικής Σερρών

Δήμητρα Λ. Παπανδρέου μιλάει για Χρήστο Α. Κατσαρό 16/1/11 http://youtu.be/wuTl-xqXuEE




Ό,τι προκύψει» με τις Δ. Λιάνη-Παπανδρέου και Ε. Βανταράκη




Ελισάβετ Τσάπου
    Στην δημοσιογραφική επιμέλεια του Radiozougla.gr «Ό,τι προκύψει»  η Ελισάβετ Τσάπου. 

    Χρήστος Α. Κατσαρός / Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιφερειακή Ενότητα Σερρών / Δήμος Σιντικής Σερρών / Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιάς
    Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)



    Σχετικοί δικτυακοί τόποι:
    http://www.facebook.com/note.php?note_id=190402474315179 18:00 - 20:00«Ό,τι προκύψει» με τις Δ. Λιάνη-Παπανδρέου και Ε. Βανταράκη, λοιπόν, από την Κυριακή 16 Ιανουαρίου

    Αγγελική Μήκα: Στην Βισαλτία που μας ενώνει συνεχίζουμε μαζί ...

    Μήνυμα της Αγγελικής Μήκα Συντάχθηκε πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 11:10 Π.μ.

    Αγαπητοί συνδημότες,
    Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από την 1η Ιανουαρίου 2011, δημιουργεί νέα δεδομένα με σοβαρές και ριζικές αλλαγές στη διοίκηση του νέου Δήμου Βισαλτίας, ο οποίος στο μεγαλύτερο βαθμό ενοποιεί την ιστορική επαρχία της Βισαλτίας. Ο αυτοδιοικητικός χάρτης αλλάζει, γεγονός που, όπως είναι φυσικό,δημιουργεί και ανησυχίες και ερωτηματικά για το μέλλον της περιοχής μας και των χωριών μας. Ανοίγεται ένας νέος δρόμος που σίγουρα δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες, όπως συμβαίνει με ό,τι χτίζεται από την αρχή, για αυτό στη δεδομένη στιγμή απαιτούνται άνθρωποι με τεχνογνωσία, εμπειρία,και κυρίως ισχυρή πολιτική βούληση.
    Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, οφείλουμε να παρέμβουμε και να διαμορφώσουμε όλοι μαζί μια νέα πρόταση για τη ΒΙΣΑΛΤΙΑ που μας ενώνει, προτάσσοντας τις αξίες της τήρησης του δικαίου, της υπεράσπισης του συλλογικού συμφέροντος και σύναμμα της διεύρυνσης των οριζόντων της τοπικής μας κοινωνίας μέσα απ’ τη κατάθεση προτάσεων που μπορούν να συμβάλλουν σε μια πραγματική μεταρρύθμιση.
    Μπορούμε με σκληρή δουλειά, με πρόγραμμα και όραμα, να καταστήσουμε αυτόν τον νέο οργανισμό ένα σύγχρονο και διεκδικητικό Δήμο, άξιο συνομιλητή των κέντρων λήψης αποφάσεων. Έχουμε τη δυνατότητα αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα να συγκρατήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό επενδύοντας στο μέλλον.
    Οι δικές μας προτάσεις αφορούν στην παροχή σύγχρονων αποκεντρωμένων υπηρεσιών κοντά στον πολίτη, στην παραγωγή έργου που θα συμβάλλει στην βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών, στην υλοποίηση παρεμβάσεων με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας η οποία θα υποστηρίζει, παράλληλα με τον αγροτικό τομέα μέσω της αξιοποίησης των φυσικών πόρων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του πλούσιου φυσικού και πολιτισμικού μας περιβάλλοντος.
    Το πρόγραμμα μας είναι ρεαλιστικό, απαντά στις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας. Τα έργα και οι παρεμβάσεις που προτείνει στηρίζονται στην χρηματοδότηση από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, το πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007 - 2013 και τα τομεακά προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., καθώς επίσης και σε πηγές χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Ελλάδα» και το επιχειρησιακό πρόγραμμα Διοικητική μεταρρύθμιση. Παράλληλα η σωστή χρήση των τακτικών πόρων και επιχορηγήσεων του νέου Δήμου μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε τις παρεμβάσεις εκείνες που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της την ποιότητα ζωής των δημοτών.
    Η σημερινή συγκυρία, είναι χωρίς αμφιβολία ανησυχητική και σε κάποιο βαθμό πρωτόγνωρη, αυτό όμως δεν πρέπει να γίνει απειλή αλλά ευκαιρία για ένα νέο πρότυπο λειτουργίας του θεσμού της Τοπικής αυτοδιοίκησης που να προωθεί τη διαφάνεια, να καταπολεμά τη διαφθορά και κυρίως να μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες.
    Η Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση έχει δώσει τα δικά της δείγματα γραφής τα τελευταία οκτώ χρόνια, ακόμη και στις περιπτώσεις όπου βρήκαμε αντιμέτωπο στις προτάσεις και τις ιδέες μας το πολυδαίδαλο και δυσκίνητο κράτος της γραφειοκρατίας δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή να παλεύουμε με επιμονή και υπομονή. Δική μας πυξίδα στις αποφάσεις και στη σκέψη μας είναι το συμφέρον των πολλών και έτσι θα συνεχίσουμε.
    Άνθρωποι από όλους τους επαγγελματικού, κοινωνικούς και οικονομικούς χώρους ανεξάρτητα από πολιτικές ιδεολογίες και απόψεις συμπορευόμαστε σε μια κοινή προσπάθεια και ένα κοινό όραμα, να ξανακάνουμε τη Βισαλτία ισχυρή, με ισόρροπη ανάπτυξη και φροντίδα όλων των δημοτικών διαμερισμάτων. Μπορούμε με τεχνογνωσία και ειλικρίνεια να δουλέψουμε μαζί με κοινό τόπο όλα αυτά που μας ενώνουν.
    Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία με την οικονομική δυσπραγία να έχει γονατίσει τους πολίτες είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ η ειλικρίνεια και η διαφάνεια μας απέναντι στους συμπολίτες μας. Πρέπει να αποκτήσουμε ξανά την αξιοπιστία μας ως πολιτικό σύστημα. Δεν είμαστε όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε στην πολιτική και τα κοινά ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι που προτάσσουν την ανιδιοτέλεια και την κοινωνική προσφορά πάνω από το ατομικό συμφέρον.
    Στις 7 Νοεμβρίου η απόφαση είναι δική σας, εσείς θα κρίνετε πρόσωπα, προτάσεις και πολιτικές και θα κάνετε την καλύτερη και χρησιμότερη επιλογή. Σας καλώ να παραμερίσετε τα όποια διλήμματα τίθενται την συγκεκριμένη περίοδο και να αποφασίσετε ελεύθερα αυτό που κρίνεται ότι είναι καλύτερο για το Δήμο μας. Την επομένη των εκλογών θα είμαστε πάλι όλοι μαζί για να αγωνιστούμε για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας.
    Με εκτίμηση
    Αγγελική Μήκα
    Υποψήφια Δήμαρχος Βισαλτίας

    ΠΗΓΗ: Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση - Αγγελική Μήκα