Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Απεργίες με καθολική μυστική ψηφοφορία. Να σταματήσει η ομηρία της κοινωνίας | 22.01.2013O ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, μέλος της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) έκανε την εξής δήλωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                           ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ  22/01/2013
 

Η επί δεκαετίες ομηρία της κοινωνίας από την κατάχρηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων σε κρατικομονοπωλιακούς τομείς  -που πληρώνουν ταλαιπωρούμενα τα εκατομμύρια των πολιτών που δεν έχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις για να μετακινηθούν, ηλεκτροδοτηθούν κ.λπ.- πρέπει να σταματήσει οριστικά. Για να συμβεί αυτό η λύση είναι πραγματικές μεταρρυθμίσεις στους κρίσιμους αυτούς τομείς. Πρώτη και σημαντικότερη είναι η γενική καθιέρωση της καθολικής μυστικής ψηφοφορίας ως προϋπόθεσης για την κήρυξη απεργιών. Έτσι ώστε να προστατεύεται ισοδύναμα τόσο το δικαίωμα της απεργίας όσο και το δικαίωμα της εργασίας και να σταματήσουν οι απεργίες των μικρών μειοψηφιών (ακόμα και με 3%-4% πραγματική συμμετοχή).
Ταυτόχρονα πρέπει να αναθεωρηθεί ριζικά το ιστορικά αποτυχημένο μοντέλο λειτουργίας του τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, με την εισαγωγή του ανταγωνισμού όπου αυτό είναι δυνατό. Πως μπορεί να γίνει αυτό με την καθιέρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων λειτουργίας (πως το κράτος διασφαλίζει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε χαμηλές τιμές με επιδότηση εισιτηρίων, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, καθώς και με τη θέσπιση δρακόντειων ποινών για τον πάροχο όταν αναίτια διακόπτονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας) και την είσοδο και του ιδιωτικού τομέα στην παροχή των υπηρεσιών αυτών, θα έπρεπε να είναι σήμερα το αντικείμενο της δημόσιας συζήτησης, αντί για τις αδιάφορες για τον μέσο πολίτη μικροκομματικές διαμάχες.

Θόδωρος Σκυλακάκης

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Μέλος της ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη

  Επικοινωνία

Γραφείο Βρυξελλών:
Parlement européenBât. Altiero Spinelli
08G150
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Τηλ.:  0032 22847284     Fax :  0032 22849284
email: theodoros.skylakakis@europarl.europa.eu                                
Γραφείο Αθηνών:
Φιλελλήνων 7, 10557
Σύνταγμα - Αθήνα
Τηλ: 210.3318831
Fax: 210.3318821
      email: skylakakis@skylakakis.grΗ ευθύνη να είσαι πολιτικός σε μια εποχή κρίσης: Του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Σερραϊκόν Θάρρος Καθημερινή Εφημερίδα του Ν. Σερρών, Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013, στην σελίδα 1&10.
Διαβάστε το άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki) ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Webnode: http://christos-a-katsaros74.webnode.gr/products/η-ευθύνη-να-είσαι-πολιτικός-σε-μια-εποχή-κρίσης-/

Η ευθύνη να είσαι πολιτικός σε μια εποχή κρίσης


Η ευθύνη να είσαι πολιτικός σε μια εποχή κρίσης.pdf (707,1 kB)
Σερραϊκόν Θάρρος, Καθημερινή Εφημερίδα του Ν. Σερρών ΈΤΟΣ 42ο ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 12.979 ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013.pdf (956,1 kB)


Έχουμε μεγάλη ανάγκη από πολιτικές προσωπικότητες που θα πάρουν στα χέρια τις τύχες μιας κουρασμένης κοινωνίας. Μια κοινωνία που ταλαιπωρείται μέσα από λίστες και usb και μέσα από συμψηφισμούς σκανδάλων. Το ζήτημα είναι η επιλογή αξιόλογων ανθρώπων που θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στα κοινοβουλευτικά δρώμενα, η συνολική καταδίκη παρασύρει και άτομα που προσπαθούν να ξεχωρίσουν όπως η Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτής Σερρών.
Η πορεία της τόσο στα περιφερειακά ΜΜΕ, η θητεία της   στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η ευρύτερη κοινωνική της δράση αποτελούν δείγματα γραφής μιας άλλης λογικής, κάτι που χρειάζεται η πολιτική πραγματικότητα του κόσμου. Η αλήθεια που έχει ανάγκη ο κόσμος είναι μια διαφορετική προσέγγιση των κοινωνικών προβλημάτων σε μια εποχή που όλα είναι φθαρμένα και οι θεσμοί έχουν υποστεί το δημόσιο διασυρμό.
Αν πραγματικά ο κόσμος ήξερε το μέγεθος της απάτης που στήνεται μέσα από την εκλογική διαδικασία, θα πρόσεχε πολύ την επιλογή των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του. Ανάλογα με το ύφος και το ήθος των πολιτικών που μας εκπροσωπούν έχουμε το αντίστοιχο μέγεθος δημοκρατίας, η σημερινή ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος οφείλεται στην κακοδαιμονία όλων όσων πέρασαν από την πολιτική σκηνή σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.
Η πολιτική και η οικονομική ζωή είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, γιατί η οικονομική δραστηριότητα και η πολιτική πρακτική συνδέονται άμεσα και δημοσιοποιούνται τα πάντα. Αλλά πέρα από αυτό οι μηχανισμοί προβολής (ΜΜΕ) έχουν το δικό τους μερίδιο στη συγκάλυψη ή την αποκάλυψη των γεγονότων.
Η πολιτική ταυτότητα όλων όσων βρίσκονται σε μια Βουλή έχει οπωσδήποτε τη δική της αξία, αλλά εξίσου σημαντική είναι η ταυτότητα των πολιτικών που απαρτίζουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Εκείνο που διαπιστώνουν οι πολίτες είναι ένα τεράστιο έλλειμμα αξιών και μια συντεχνιακή αντίληψη των βουλευτών, αφού αν υπήρχε το ανάλογο ηθικό ανάστημα δε θα μπορούσαν να επιβιώσουν στην κοινωνία όλοι όσοι μπλέκονται σε μια σειρά από επιλήψιμα ζητήματα.
Η ευθύνη του πολιτικού βάρους (ή θάρρους) καθορίζει την ποιότητα της δημοκρατίας και η ανεκτικότητα της δημοκρατίας καθορίζει το μέγεθος της ασυδοσίας από όσους ασκούν εξουσία. Η αξία του πολιτικού φαίνεται από την ικανότητά του να διαχειρίζεται με επιτυχία τα δημόσια πράγματα, η αξία του πολιτικού που είναι μέρος της κρίσης, φαίνεται από το μέγεθος της αυτοκριτικής του και τη δύναμη που έχει να αποσυρθεί, χωρίς να προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Η  πραγματικότητα έχει πολλές ερμηνείες που εμφανίζονται κατά το δοκούν, αλλά έχουν άλλη αξία. Διαφέρει πολύ το να είναι κάποιος πολιτικός που δημιούργησε την κρίση κι εξευτέλισε τα κοινοβουλευτικά ήθη, από έναν πολιτικό που τόλμησε να βγει στο προσκήνιο σε μια εποχή κρίσης.
Υπάρχουν πολλοί που υπάρχουν στο πολιτικό προσκήνιο, για να ελέγχουν το πολιτικό παρασκήνιο κι έτσι προστατεύουν ένα διάτρητο πολιτικό σύστημα, που στραγγαλίζει την κοινωνία. Αυτοί οι πολιτικοί αφήνουν σκιές και αναζητούν θύματα των δικών τους σφαλμάτων. Τότε αισθάνονται τη δικαιοσύνη ως πολιτική δίωξη, γιατί η δικαιοσύνη εξαντλήθηκε μέσα στην πολιτική ανομία.
Αυτοί φροντίζουν τη διαιώνιση του «πολιτικού ναρκισσισμού», γιατί μόνο εκεί μπορούν να επιβιώσουν. Η απόδοση των ευθυνών μοιάζει με την απαξίωση κάθε πρωτοβουλίας για τους πολίτες και κάθε ριζοσπαστική αντίληψη χαλάει το «πολιτικό τους νιρβάνα». Η αλήθεια μιας τέτοιας λογικής δεν υπάρχει μέσα σε ανθρώπους που νιώθουν την υποχρέωση να υπηρετήσουν το κοινό καλό και έχουν αποφασίσει την αναμέτρηση με το παρελθόν.
Η ανάγκη για πολιτικές πρωτοβουλίες οδηγεί τον κόσμο έξω από τα ηλεκτρονικά τερτίπια και υποχρεώνει τους ηγέτες του κοινοβουλίου να πάρουν θέση απέναντι στο λαό, στην εποχή και την ίδια την κοινωνία. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας και το κατάντημα των πολιτών έχουν πολλούς αποδέκτες και ιδιαίτερα τους ηγέτες και εκπροσώπους των τελευταίων 50 χρόνων. 

Επισημάνσεις…
Γραφεί ο Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
 Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
 Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 2327110024 & 6976915473 
Ιστότοπος:  Webnode: http://cms.christos-a-katsaros74.webnode.gr/ 

Σελίδα Profile on Face book:

Twitter: Christos A. Katsaros
@Chris_Sintiki   https://twitter.com/Chris_Sintiki  
Web Blogger:  Με θάρρος και τόλμη για την αλήθεια  http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html


YouTube:
               Το κανάλι του χρήστη christos411970 ♥_♥_''Η ποίηση είναι Αγάπη''_♥_♥_  http://www.youtube.com/user/christos411970?feature=mhee  

..........................................................................................................................................Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.