Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση της Γραμματέας της ομάδας φιλίας Ελλάδος – Ν. Κορέας της Βουλής Φ. Αραμπατζή με τον πρέσβη της Ν. Κορέας



 Τον προσκάλεσε στην ιστορική Αμφίπολη.
 Σε συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας
 η Φωτεινή Αραμπατζή.
Σε επίσημο γεύμα, που παρέθεσε ο Πρέσβης της Νότιας Κορέας Gil – Sou Shin στην Ομάδα Φιλίας Ελλάδας- Νότιας Κορέας στις 9 Ιανουαρίου 2012, παρακάθισε η Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτεινή Αραμπατζή ως Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Νότιας Κορέας, μαζί με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας κ. Κώστα Κουκοδήμο.
 Κατά την διάρκεια του γεύματος εργασίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδος με τη Νότια Κορέα με ειδική αναφορά στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και στις δυνατότητες, που διανοίγονται τόσο για επενδύσεις από τη Ν. Κορέα προς την Ελλάδα όσο και για αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας προς τη Νότια Κορέα.
 Ο Πρέσβης της Νότιας Κορέας Gil – Sou Shin εξέφρασε στα μέλη της Ομάδας Φιλίας το θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό αναφερόμενος με ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια τόσο στο Μουσείο της Ακρόπολης όσο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας. Δοθείσης ευκαιρίας η Σερραία Βουλευτής προσκάλεσε τον Πρέσβη, κατά την επόμενη επίσκεψή του στη Β. Ελλάδα, στην ιστορική Αμφίπολη και στα νέα ανασκαφικά ευρήματα της περιοχής, στα οποία, σύμφωνα με βάσιμες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται ο τάφος της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρωξάνης και του γιου τους Αλέξανδρου του Δ’. Ο κύριος Gil – Sou Shin έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γεγονός λέγοντας πως, αν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, θα αποτελέσει η περιοχή ''σταθμό'' τουριστικής έλξης.
 Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά από την ελληνική αντιπροσωπεία και στη διοργάνωση επίσημης επίσκεψης τόσο της Κοινοβουλευτικής όσο και επιχειρηματικής αποστολής της Ν. Κορέας στην Ελλάδα.
 Τέλος, η ελληνική πλευρά δια της κ. Φωτεινής Αραμπατζή προσέφερε στον Πρέσβη ως συμβολικό ενθύμιο, το μεγάλης ιστορικής σημασίας έργο του κορυφαίου Έλληνα ιστορικού Θουκυδίδη «Περικλέους Επιτάφιος».



Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.