Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Το 2012 ο Ομιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη συμπλήρωσε 90 χρόνια παρουσίας στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας, με κυριότερη δραστηριότητα την αυτοκίνηση...

Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Δημήτριος (Τάκης) Σαρακάκης.

Ο εκλιπών απεβίωσε το Σάββατο, σε ηλικία 90 ετών. Από το 1975 πρωταγωνίστησε στον χώρο του αυτοκινήτου, ενώ είχε στο ενεργητικό του και άλλες σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τα τελευταία χρόνια τον Όμιλο διοικούν τα τρία παιδιά του, Ιωάννης, Δημήτριος-Φραγκίσκος και Αλέξανδρος.
Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη
Η κηδεία του Τάκη Σαρακάκη θα γίνει σήμερα Δευτέρα, στις 10 πμ, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης δήλωσε για τον θάνατο του Τάκη Σαρακάκη:«Έχασε τη μάχη με το θάνατο ένας ακόμα μεγάλος ευπατρίδης, ο Τάκης Σαρακάκης, τελευταίος των ιδρυτών του μεγάλου ομίλου Σαρακάκη, που προσέφερε πολλά στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Ο Τάκης Σαρακάκης, υπήρξε σεμνός, μετριοπαθής, οργανωτικός και μετέδιδε πνεύμα εργατικότητας και ευθύνης στα στελέχη του. Προσέφερε πολλά στην πατρίδα και η απώλειά του έρχεται σε μία στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη της προσφοράς τέτοιων πατριωτών. Αφήνει πίσω του τρείς εξαίρετους διαδόχους τον Γιάννη, τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο, που διέπονται από τα ίδια χαρίσματα με εκείνα του πατέρα τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει» .

Το 2012 ο Ομιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, συμπλήρωσε 90 χρόνια παρουσίας στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας, με κυριότερη τη δραστηριότητα στον χώρο της αυτοκίνησης. Εκπροσωπεί τις εταιρείες: Honda (επιβατικά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, μηχανές θαλάσσης, γεννήτριες, αντλίες, κινητήρες κ.λπ.), Volvo (φορτηγά, λεωφορεία, μηχανές θαλάσσης, μηχανήματα έργων), Mitsubishi Motors (επιβατικά, ελαφρά επαγγελματικά), Mitsubishi Fuso (φορτηγά), Renault Trucks (επαγγελματικά οχήματα), Komatsu/Komatsu Forklift (μηχανήματα έργων και ανυψωτικά μηχανήματα), Hiab (γερανοί), Tadano (γερανοί), DuPont (χρώματα αυτοκινήτων και βιομηχανικά χημικά), Heli (ανυψωτικά μηχανήματα), OMG (ανυψωτικά μηχανήματα), SDMO (ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη).  
inews.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Η λιτότητα βλάπτει την υγεία

Η λιτότητα έχει καταστροφικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, οδηγώντας σε αυτοκτονίες, κατάθλιψη και σε λοιμώδεις ασθένειες, καθώς μειώνεται η πρόσβαση σε φάρμακα και στην ιατρική φροντίδα, αναφέρει μελέτη ερευνητών.

 Μετά από μια δεκαετή έρευνα, που διεξήγαγαν ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ντέιβιντ Στάκλερ και ο επίκουρος καθηγητής ιατρικής και επιδημιολογίας, Σανιάι Μπασού, του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, αποδεικνύεται ότι η λιτότητα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Στη μελέτη τους που αναμένεται να δημοσιευθεί αυτή την εβδομάδα, οι ερευνητές σημειώνουν ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 10.000αυτοκτονίες και έχουν διαγνωστεί περίπου ένα εκατομμύριο περιπτώσεις κατάθλιψης, εξ αιτίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης Ύφεσης» και των συνοδευτικών της λιτότητας που καλύπτει ολόκληρη την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.

Στην Ελλάδα, μετά τις περικοπές στον προϋπολογισμό για την πρόληψη του ιούHIV, παρατηρήθηκε αύξηση στα ποσοστά του AIDS κατά περισσότερο από 200%από το 2011. Η χώρα όπως αναφέρεται στη μελέτη, γνώρισε επίσης το πρώτο κρούσμα ελονοσίας εδώ και δεκαετίες, εξ αιτίας των περικοπών του προγράμματος ψεκασμού κατά των κουνουπιών.

Στη Βόρεια Αμερική περισσότερο από πέντε εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει την πρόσβαση σε μονάδες υγειονομικής περίθαλψης, ενώ στην Βρετανία, περίπου 10.000 οικογένειες έχουν μετατραπεί σε αστέγους, εξ αιτίας του προϋπολογισμού λιτότητας της κυβέρνησης.

«Οι πολιτικοί μας πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις σοβαρές συνέπειες για την υγεία από τις οικονομικές επιλογές τους», δήλωσε ο Ντέιβιντ Στάκλερ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συν συγγραφέας της μελέτης με τίτλο:The Body Economic: Why Austerity Kills.  Αλλά και προηγούμενες μελέτες του ίδιου επιστήμονα, που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά όπως, το The Lancet και το British Medical Journal, συνδέουν την άνοδο των ποσοστών των αυτοκτονιών σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης, με τη διόγκωση της λιτότητας. Οι δυο ερευνητές σημειώνουν επίσης, ότι οι αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία δεν είναι αναπόφευκτες, ακόμη και στις χειρότερες οικονομικές καταστροφές.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, αλλά και από τη μετα-κομμουνιστική Ρωσία καθώς και παραδείγματα από την τρέχουσα οικονομική ύφεση, λένε ότι η οικονομική κρίση μπορεί να προληφθεί και να μην γίνει επιδημία - εάν και εφόσον οι κυβερνήσεις λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Ως παράδειγμα, φέρνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της δεκαετίας του 1930, όπου για κάθε 100 δολάρια επιπλέον στις κρατικές δαπάνες, καταγράφηκαν 20 λιγότεροι θάνατοι ανά 1.000 γεννήσεις, τέσσερις λιγότερες αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα και 18 λιγότεροι θάνατοι από πνευμονία ανά 100.000 άτομα. 

«Σε τελική ανάλυση αυτό δείχνει ότι η επιδείνωση της υγείας δεν είναι αναπόφευκτη συνέπεια της οικονομικής ύφεσης. Είναι μια πολιτική επιλογή» αναφέρει ο ερευνητής Σανιάι Μπασού σε δήλωσή του.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Ναυτική τραγωδία με δύο νεκρούς και οκτώ αγνοούμενους


Δύο νεκροί και οκτώ ναυτικοί αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή 78 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα, στη Μεθώνη μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νωρίς το πρωί της Μ. Δευτέρας, υπό αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, συγκρούστηκαν το φορτηγό πλοίο Κον Σάουθ, με σημαία Αντίγκουα-Μπαρμπούντα και με 16 άτομα πλήρωμα με το φορτηγό πλοίο Πιρι Ρέις, με σημαία Νήσων Κουκ και με 17 άτομα πλήρωμα. Το δεύτερο πλοίο βυθίστηκε και μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί μόνο τα επτά άτομα του πληρώματος τα οποία και έχουν περισυλεγεί ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκαν τα πτώματα δύο ναυτικών.
Το Κον Σάουθ είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό τη Μάλτα και ήταν άφορτο, ενώ το Πίρι Ρέις, μετέφερε λίπασμα από την Ακαμπα με προορισμό την Ουκρανία.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμ ενικού Σώματος ενημερώθηκε περί τις 7 το πρωϊ και διέταξε αμέσως έρευνες στις οποίες συμμετέχουν πλοία ανοικτής θαλάσσης, τέσερα παραπλέοντα σκάφη, ναυαγοσωστικά του λιμενικού, ένα αεροσκάφος C 130 και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.
Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την περιοχή είναι καλές και διευκολύνουν τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος, καθώς την ώρα της σύγκρουσης, ο πλοίαρχος του πλοίου που βυθίστηκε δεν βρισκόταν στη γέφυρα.
Φωτο αρχείου

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η 10η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO έγινε στην Πιονγκ-Γιάγκ, πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας την 28η Σεπτεμβρίου 1992. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επιστημονικό συμπόσιο με θέμα “Ανατολή – Δύση, διάλογος μέσα απο το χορό” και ένα σεμινάριο για το κορεατικο σύστημα σημειογραφίας του χορού.
images (3)
Απο την Ελλάδα ήταν προσκεκλημένος ομιλητής ο καθηγητής Αλκης Ράφτης. Ανάμεσα στα θέματα που αποφασίστηκαν ειναι να οριστεί επίσημα η 29η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα για το Χορό. Η ημέρα αυτή καθιερώνεται μόνιμα σαν ορόσημο για την ευρύτερη προβολή του χορού προς όλες τις κατευθύνσεις, ιδιαίτερα προς τους επίσημους φορείς και το ευρύ κοινό.

Τα ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα δημοτικού και έντεχνου χορού, οι σχολές χορού κάθε κατεύθυνσης, οι χορευτες, χορογράφοι, δάσκαλοι χορού, και κάθε άτομο ή φορέας που σχετίζεται με το χορό, έχουν κληθεί να ετοιμάσουν μια δική τους εκδήλωση για την ημέρα αυτή, ο καθένας στον χώρο του.

Το συντονισμό των εκδηλώσεων ανέλαβε το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαικής Τέχνης (Δ.Ο.Λ.Τ.) και το Θέατρο “Δόρα Στράτου“.

Η Ελλάδα έχει 2.500 χορευτικά συγκροτήματα δημοτικού χορού, 400 σχολές έντεχνου χορού και 50 σχολές χορών σαλονιού.

ΑΜΠΕ, ypervasinews.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Πώς το «κακό» λίπος μετατρέπεται σε «καλό»

ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Ελληνίδα ανακαλύπτει πώς το «κακό» λίπος μετατρέπεται σε «καλό»

Ελληνίδα ανακαλύπτει πώς το «κακό» λίπος μετατρέπεται σε «καλό»

Επιστήμονες σε ένα από τα κορυφαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης στην Ελβετία, ανάμεσα στους οποίους μία Ελληνίδα βιολόγος, κατάφεραν για πρώτη φορά να ανακαλύψουν τον μηχανισμό με τον οποίο τα κύτταρα του λευκού («κακού») λίπους μετατρέπονται σε κύτταρα καφέ («καλού») λίπους σε ένα ζωντανό οργανισμό. Το επίτευγμα αυτό, που έγινε σε ποντίκια, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών κατά της παχυσαρκίας στους ανθρώπους.

Η Αλίκη Περδικάρη και οι ερευνητές στο εργαστήριο του καθηγητή Κρίστιαν Βόλφρουμ, στο Ινστιτούτο Τροφών, Διατροφής και Υγείας του ΕΤΗ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας του κυττάρου "Nature Cell Biology", έδειξαν με τα πειράματά τους ότι το ένα είδος κυττάρου λίπους μπορεί όντως να μετατραπεί στο άλλο.

Στα θηλαστικά γενικά και στους ανθρώπους ειδικότερα υπάρχουν κύτταρα καφέ και άσπρου λίπους. Τα τελευταία λειτουργούν κυρίως ως «αποθήκες» ενέργειας, που γεμίζουν όταν ο οργανισμός αφομοιώνει πολλές θερμίδες και το λίπος αυτό αποθηκεύεται με τη μορφή σταγονιδίων λιπιδίων, τα οποία το σώμα κινητοποιεί όταν χρειάζεται ενέργεια.

Από την άλλη, τα «καφέ» κύτταρα ειδικεύονται στο «κάψιμο» ενέργειας με τη μορφή λίπους και σακχάρων για να παράγουν θερμότητα. Τα νεογέννητα κατέχουν σημαντικές ποσότητες καφέ λίπους και το χρησιμοποιούν για να διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Καθώς πριν λίγα χρόνια ανακαλύφθηκε ότι και οι ενήλικοι άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν καφέ λίπος, οι προσπάθειες των επιστημόνων έκτοτε έχουν εστιαστεί στο να αυξήσουν το καφέ (καλό) λίπος και να μειώσουν αντίστοιχα το λευκό (κακό) λίπος, έτσι ώστε ο οργανισμός να καίει πιο πολλές θερμίδες και να χάνει βάρος.

Τόσο οι άνθρωποι, όσο και τα ποντίκια, μπορούν να προσαρμοστούν στα κρύα περιβάλλοντα, σχηματίζοντας κύτταρα καφέ λίπους μέσα στις αποθήκες των κυττάρων του λευκού λίπους. Αυτά τα «καφέ μέσα στα λευκά» κύτταρα είναι λιγότερο συχνά στα ζεστά περιβάλλοντα από ό,τι στα κρύα, ενώ η προέλευση και ο τρόπος σχηματισμού τους παραμένουν αντικείμενο επιστημονικής διαμάχης.

Η νέα έρευνα με ελληνική συμμετοχή έδειξε ότι αυτά τα κύτταρα δημιουργούνται μέσα στις «αποθήκες» των λευκών κυττάρων από την μετατροπή μιας μερίδας των τελευταίων σε καφέ κύτταρα. Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με γενετικά μεταλλαγμένα πειραματόζωα σε διάφορες συνθήκες θερμοκρασίας στο εργαστήριο και έδειξαν ότι, όταν έπεφτε ο υδράργυρος, τα ποντίκια σχημάτιζαν καφέ (καλά) κύτταρα) ανάμεσα στα λευκά (κακά). Όταν η θερμοκρασία ανέβαινε, αυτά τα καφέ κύτταρα γίνονταν πάλι λευκά.

Οι επιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανό ότι ένας παρόμοιος μηχανισμός αυτόματης μετατροπής των κυττάρων του λίπους υπάρχει και τους ανθρώπους, όταν πέφτει η θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όπως είπε ο καθηγητής Βόλφρουμ, ο επόμενος στόχος θα είναι να βρεθούν τρόποι ώστε αυτή η κυτταρική μετατροπή να γίνεται πλέον με ελεγχόμενο τρόπο, είτε με νέου τύπου φάρμακα, είτε μέσω της κατάλληλης διατροφής ή με άλλη μέθοδο, με τελικό σκοπό την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Η Αλίκη Περδικάρη σπούδασε βιολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο ΕΤΗ, όπου σήμερα πραγματοποιεί το διδακτορικό της.

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση:http://www.nature.com/ncb/journal/vaop/ncurrent/full/ncb2740.html

axortagos.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Στο νυστέρι για τα μπράτσα της Μισέλ Ομπάμα

Όλο και περισσότερες Αμερικανίδες καταφεύγουν στο νυστέρι των πλαστικών χειρουργών για να αποκτήσουν τα καλλίγραμμα μπράτσα της Μισέλ Ομπάμα, ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Πλαστικών Χειρουργών, διευκρινίζοντας πως οι επεμβάσεις στα μπράτσα έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 4.000% από το 2000. 

Η συγκεκριμένη αισθητική χειρουργική επέμβαση που γίνεται είτε με λίφτινγκ για να αφαιρεθεί το χαλαρωμένο δέρμα ή με λιποαναρρόφηση έχει αυξηθεί κατά 4.378% τα τελευταία 13 χρόνια. Μόνο τον τελευταίο χρόνο 15.000 γυναίκες υποβλήθηκαν στην επέμβαση αυτή, σύμφωνα με την ένωση.

Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών έδειξε πως οι Αμερικανίδες θαυμάζουν πολύ τα καλοφτιαγμένα μπράτσα της Μισέλ Ομπάμα και των ηθοποιών Τζένιφερ Ανιστον, Τζέσικα Μπίελ και Ντεμί Μουρ. 

Για τους γιατρούς, η τεράστια αύξηση αυτού του είδους των επεμβάσεων μπορεί μόνο να εξηγηθεί από "την επιρροή που δεχόμαστε από τους ανθρώπους που βλέπουμε καθημερινά. Τους βλέπουμε και λέμε: 'ναι θέλω να γίνω όπως αυτοί'", τονίζει ο Ντέιβιντ Ριθ, πρόεδρος της επιτροπής επιμόρφωσης της ένωσης. 

Πηγή: ΑΜΠΕ, skai.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Το σχέδιο του ΑΚΕΛ για έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο


Ενώπιον της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, τίθεται σήμερα η πρόταση του κόμματος για έξοδο από τον μηχανισμό στήριξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο κεφάλαιο μελέτης ειδικών, αναφέρεται στις συνέπειες από την παραμονή της χώρας στο μνημόνιο, ενώ στο δεύτερο εξετάζεται τι σημαίνει έξοδος από αυτό και ποιες θα είναι οι επιδράσεις στην οικονομία.

Απαντάται, επίσης, το ερώτημα κατά πόσο σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορεί να εξασφαλιστεί ρευστότητα από το κράτος και εάν μπορεί η συγκεκριμένη επιλογή να οδηγήσει τον τόπο σε προοπτική ανάπτυξης.
Εξάλλου, τη δανειακή σύμβαση συζητά σήμερα και αύριο η Βουλή. Το κλίμα στο κυπριακό κοινοβούλιο αναμένεται να είναι βαρύ, καθώς ακόμα και τα κόμματα που θα υπερψηφίσουν τη σύμβαση, αναγνωρίζουν τις δυσμενείς συνέπειες που άρχισε ήδη να έχει στην κυπριακή οικονομία.
Για να λάβει τη στήριξη των 10 δισ. ευρώ, η Κύπρος προχώρησε ήδη στην εξυγίανση των δύο συστημικών τραπεζών, επιβάλλοντας κάθετο «κούρεμα» των ανασφάλιστων τους καταθετών.
Το σοκ των αποφάσεων του Eurogroup στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα έχει οδηγήσει στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές, που σε συνδυασμό με το κάθετο κούρεμα, αναμένεται να οδηγήσουν την οικονομία σε διψήφιο ποσοστό ύφεσης - το τριπλάσιο από ότι εκτιμούσε πριν το κούρεμα η Κομισιόν.
Τα έγγραφα που συνοδεύουν τον κυρωτικό νόμο που θα συζητήσει σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι η βοήθεια δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ και ότι θα δοθεί σε βάθος πενταετίας.
Στην Επιτροπή Οικονομικών κλήθηκαν να παραστούν οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, ο διοικητής της ΚΤ και ο γενικός εισαγγελέας.
Ο κυρωτικός νόμος θα προωθηθεί στην αυριανή έκτακτη ολομέλεια της Βουλής, μαζί με αριθμό μνημονιακών νομοσχεδίων για περικοπές μισθών και επιβολή φόρου στην ακίνητη ιδιοκτησία.
Η σύμβαση αναμένεται να έχει τη στήριξη των 20 βουλευτών του ΔΗΣΥ, των 8 βουλευτών του ΔΗΚΟ και του ενός εκ των δύο βουλευτών του ΕΥΡΩΚΟ.
Η οριακή πλειοψηφία με την οποία αναμένεται να υιοθετηθεί ο κυρωτικός νόμος είναι ενδεικτική των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, σε περίπτωση που η αναμενόμενη απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους οδηγήσει στην ανάγκη ψήφισης νέων μέτρων εξυγίανσης.
Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται το ΑΚΕΛ, που μελετά εναλλακτικές λύσεις εκτός Ευρωζώνης.
Μαζί με την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους, αλλά και με τη νεοσύστατη Συμμαχία Πολιτών του Γιώργου Λιλλήκα, το ΑΚΕΛ αναμένεται να δώσει μάχη για να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά το αντιμνημονιακό κλίμα που άρχισε ήδη να δημιουργείται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, axortagos.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Ο Σύρος πρωθυπουργός επέζησε βομβιστικής επίθεσης

Από βομβιστικής επίθεσης που είχε ως στόχο την αυτοκινητοπομπή του στο κέντρο της Δαμασκού επέζησε ο σύρος πρωθυπουργός Ουαέλ αλ-Χάλκι



Ο σύρος πρωθυπουργός Ουαέλ αλ-Χάλκι επέζησε βομβιστικής επίθεσης που είχε ως στόχο την αυτοκινητοπομπή του στο κέντρο της Δαμασκού, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας και το δίκτυο al-Manar της Χεζμπολάχ
"Η τρομοκρατική έκρηξη στη συνοικία Μαζέ ήταν μια απόπειρα εναντίον της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού. Ο Δρ. Ουαέλ αλ-Χάλκι είναι καλά, δεν έπαθε τίποτε", ανακοίνωσε η συριακή τηλεόραση.
Η ίδια πηγή είχε μεταδώσει νωρίτερα πως υπάρχουν νεκροί από την "τρομοκρατική έκρηξη" που σημειώθηκε στην συνοικία αυτή, στην οποία βρίσκονται πολλά κυβερνητικά και στρατιωτικά κτίρια, αλλά και οι κατοικίες ανώτατων σύρων αξιωματούχων.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωματων, ένα μέλος της συνοδείας του πρωθυπουργού έχασε τη ζωή του.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, news247.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Έρχονται οι Depeche Mode στις 10 Μαΐου

Έρχονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους...

Μία εβδομάδα απέμεινε για το μουσικό γεγονός της χρονιάς και την επιστροφή του θρυλικού συγκροτήματος των Depeche Mode, στις 10 Μαΐου στη χώρα μας και συγκεκριμένα, το Terra Vibe Park στη Μαλακάσα. 
Οι Depeche Mode στην Αθήνα στις 10 Μαϊου
Οι υπεύθυνοι της διοργανώτριας εταιρείας (Didi Music & Big Star Promotion), έχουν ήδη ανακοινώσει την εξάντληση των vip εισιτηρίων και vip packages, όπως επίσης και την προπώληση περισσότερων από 20.000 εισιτηρίων.

Οι Depeche Mode το συγκρότημα που επαναπροσδιόρισε τον ήχο της ηλεκτρονικής μουσικής, έρχονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους για να καλύψουν το κενό των επτά χρόνων από την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα.

Και μπορεί πριν από τέσσερα χρόνια το αθηναϊκό κοινό να απογοητεύτηκε, καθώς η τότε προγραμματισμένη συναυλία τους ακυρώθηκε- λόγω προβλήματος υγείας του τραγουδιστή Dave Gahan- αυτή τη φορά τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτή την ιστορική μουσική συναυλία.

Οι διαχρονικά αγαπημένοι του κοινού Depeche Mode, θα δώσουν 34 συναυλίες σε 25 ευρωπαϊκές χώρες και σε πάνω από 1,5 εκατομμύρια θαυμαστές, πριν συνεχίσουν την περιοδεία τους στην Βόρεια Αμερική.

Αυτές θα είναι οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος μετά την επιτυχημένη περιοδεία τους «Tour of the Universe» το 2009/2010, όπου πραγματοποίησαν 142 εμφανίσεις, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων με περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια.

Το support group των Depeche Mode είναι οι F.O.X., μία νεοσύστατη ηλεκτροπόπ μπάντα από το Essex, που ήδη έχει κερδίσει το κοινό της μετά από μια μικρή περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και την εμφάνιση τους στο SXSW. Θα περιοδεύσουν μαζί με τους Depeche Mode για 5 εμφανίσεις σε Γαλλία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία.

Τη συναυλία της 10ης Μαϊου, θα ανοίξουν οι Έλληνες «Space Blanket» οι οποίοι θα εμφανιστούν στη σκηνή του Terra Vibe Park λίγο πριν βγουν οι Depeche Mode, με τις μουσικές τους επιρροές να προέρχονται από την ηλεκτρονική μουσική και τη Nu disco, ενώ συνδυάζουν τη μουσική με τις βίντεο-προβολές, διαμορφώνοντας έτσι ένα οπτικοακουστικό θέαμα.

Οι Depeche Mode θα βρεθούν επίσης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, το Stade De France στο Παρίσι, το Locomotive Stadium της Μόσχας και το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης. Το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας τελειώνει στις 29 Ιουλίου στο Μινσκ.

Γιορτάζοντας πάνω από τρεις δεκαετίες στην κορυφή του μουσικού χώρου, με πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, οι Depeche Mode έχουν περάσει μεγάλο μέρος της φετινής χρονιάς δουλεύοντας το πολυαναμενόμενο - μετά το ‘Sounds Of The Universe'- 13ο άλμπουμ τους με τίτλο "Delta Machine", που ήδη κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία. «Είμαι ενθουσιασμένος με το νέο άλμπουμ» δήλωσε ο 49άχρονος Dave Gahan «και με το γεγονός ότι ξαναβγαίνουμε σε περιοδεία.»

Το βρετανικό συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1980 στο Basildon, Essex. Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος αποτελούνταν από τους Dave Gahan (κύρια φωνητικά), Martin Gore (πλήκτρα, κιθάρα, φωνητικά, στιχουργική μετά το 1981), Andy Fletcher (πλήκτρα) and Vince Clarke (πλήκτρα, στιχουργική 1980-81). Ο Vince Clarke εγκατέλειψε το συγκρότημα μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ το 1981,Speak & Spell,και αντικαταστάθηκε από τον Alan Wilder (πλήκτρα , drums)με τον Goreνα να αναλαμβάνει την στιχουργική. Ο Wilder εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1995 και από τότε ο Gahan,ο Gore, και ο Fletcher έχουν συνεχίσει ως τρίο.

Οι Depeche Mode είχαν 48 τραγούδια στα Βρετανικά Singles Chart και δώδεκα στην κορυφαία δεκάδα άλμπουμ στα Βρετανικά charts, δύο από τα οποία έφτασαν στην θέση #1. Σύμφωνα με την EMI, οι Depeche Mode έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ και singles παγκοσμίως, κανοντάς τους το πιο επιτυχημένο και μακροβιότερο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής στην ιστορία της μουσικής.

Το 2010 οι Depeche Mode ταξινομήθηκαν στην θέση 98 του VH1, την λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Για αγορές μέσω διαδικτύου με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο, το κοινό ,μπορεί να απευθύνεται στο www.ticketpro.gr και στο tickethouse.gr
inews.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

ΑΝ. ΕΛ.: Καθαιρέθηκε απο τις κομματικές αρμοδιότητες ο Κυρ. Τόμπρας

Με απόφαση Π. Καμμένου, καθαιρέθηκε από τις κομματικές αρμοδιότητες ο Κυρ.Τόμπρας. Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τους ισχυρισμούς περί "σκάφους αναψυχής"


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος καθαίρεσε σήμερα το πρωί, το κορυφαίο στέλεχος της γραμματείας Οργανωτικού Κυριάκο Τόμπρα από τις κομματικές του αρμοδιότητες, μετά το επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με πολιτεύτρια του κόμματος. Παράλληλα, ακυρώθηκε και η υποψηφιότητα του κ. Τόμπρα για το Εθνικό Συμβούλιο.
Επίσης, ο κ. Καμμένος αντέδρασε έντονα στα όσα του καταλόγισαν στη Βουλή, χθες αργά το βράδυ, όπου βουλευτές της ΝΔ ισχυρίστηκαν ότι είναι κάτοχος σκάφους αναψυχής. Επιτέθηκε στη ΝΔ κάνοντας λόγο για "λάσπη των χαλκείων της Συγγρού", ενώ προανήγγειλε προσφυγή στα δικαστήρια.
Με δήλωσή του κατήγγειλε ότι "μετά την πλαστογραφημένη απόδειξη είσπραξης από την ΕΥΠ του Βασίλη Χήτου που κατασκεύασαν με χρηματοδότηση από τραπεζίτη, τώρα αναφέρονται σε σκάφος αναψυχής που ούτε κατέχω ούτε κατείχα ποτέ".
Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο "πρόκειται για παροπλισμένο σκάφος αναψυχής 20 ετών, υπό αγγλική σημαία, "Ευρωπαϊκή Ένωση" που κατέχει ο Ηλίας Καμμένος από το 1993 δηλωμένο και φορολογημένο στις Ελληνικές Αρχές και πληρωμένο σε ελληνική τράπεζα".
Και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέληξε:
"Οι συκοφάντες των Παρθένων Νήσων της Συγγρού και τα Μέσα που αναπαράγουν, μετά τη διάψευσή μου, τη λάσπη θα οδηγηθούν στην ποινική και αστική δικαιοσύνη".

Αγρότης σκοτώθηκε από ανατροπή τρακτέρ στη Χώρα Μεσσηνίας

Ένας 52χρονος έχασε την ζωή του σε αγροτική περιοχή στη Χώρα Μεσσηνίας, όταν το τρακτέρ, με το οποίο όργωνε, εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και κατρακύλησε σε πλαγιά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Αγρότης σκοτώθηκε από ανατροπή τρακτέρ, στη Χώρα Μεσσηνίας

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.
imerisia.gr

Αντώνης Σαμαράς: Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη

"Η κυβέρνηση βγήκε πιο ενισχυμένη από την σημερινή ψηφοφορία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για προβλήματα" δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρωθυπουργός είπε ότι σε μία δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα θα αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει".

 axortagos.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Σήμερα η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Σήμερα, Μ. Δευτέρα, 29 Απριλίου, θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου στους συνταξιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η σύνταξη θα καταβληθεί... κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους, με εξαίρεση τις συντάξεις του τέως Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ), οι οποίες λόγω τεχνικού προβλήματος θα καταβληθούν την επομένη ημέρα, 30 Απριλίου.


fimotro.blogspot.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής

Εστω και την ύστατη ώρα, διατηρήθηκε η ενότητα της τρικομματικής κυβέρνησης, καθώς υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, εν μέσω αντιδράσεων από πλευράς της αντιπολίτευσης. Επί συνόλου 168 βουλευτών, το πολυνομοσχέδιο έλαβε 168 ψήφους «υπέρ», 123 «κατά», και 1 «παρών».

«Πέρασαν» οι τροπολογίες ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ – Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο
Μαζί με το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκαν και τροπολογίες που ρυθμίζουν μισθολογική εκκρεμότητα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2010, ζητήματα παραχώρησης αιγιαλού σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής και για την απασχόληση ανέργων σε προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την μείωση των εργοδοτικών εισφορών εκείνων των επιχειρήσεων που δεν προβαίνουν σε μειώσεις προσωπικού.
Ενισχυμένη η κυβέρνηση
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, για πρώτη φορά από το 2009, ψήφισε μνημονιακό νομοσχέδιο και βρέθηκε πιο κοντά στην επιστροφή του στη ΝΔ. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για ακόμα έναν πρώην της ΝΔ, τον νυν ανεξάρτητο Θεόδωρο Σολδάτο, ο οποίος υπερψήφισε και αυτός το πολυνομοσχέδιο.
«Η κυβέρνηση βγήκε πιο ενισχυμένη από την σημερινή ψηφοφορία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για προβλήματα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Στο πρακτορείο Reuters ο πρωθυπουργός είπε ότι «σε μία δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα θα αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει». Οσο για τον εάν επιστρέψουν οι κύριοι Σολδάτος και Μαρκόπουλος στην Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός είπε με νόημα: «Κάτι σημαίνει αυτό...».
Η αποδοχή του άρθρου που «άναψε φωτιές»
Οι πιο έντονοι διαξιφισμοί έγιναν περίπου στις 10 το βράδυ της Κυριακής, όταν έγινε γνωστό πως ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αποδέχθηκε μερικώς και το δεύτερο άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για τη δυνατότητα μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
Η διατύπωση της νομοτεχνικής προσθήκης του κ. Στουρνάρα, για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (που αφορά στο πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ), προβλέπει καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως. Σε ό,τι αφορά δε, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτή μπορεί να προβλέπεται «ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας».
Οι αντιδράσεις
Η τροποποίηση που επέφερε ο υπουργός Οικονομικών, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρατήρησε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το προεδρείο, πως «δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυχτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία».
Αργότερα, και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από το Προεδρείο να μην κάνει αποδεκτές τροπολογίες που δεν είναι σε γνώση των βουλευτών και δεν έχει προλάβει να αναπτύξει και ο αρμόδιος υπουργός στην Ολομέλεια.
Η απάντηση Στουρνάρα
«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι επιθυμητή, καθώς είναι απ' τις πιο υψηλές στην Ευρώπη», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. «Η διατύπωση λέει "εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές προϋποθέσεις". Οταν πετύχουμε υπέρβαση του στόχου για δημοσιονομικό πλεόνασμα, θα έχουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες και θα μειώσουμε τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό είναι θετικό μέτρο. Και τα 490 ευρώ είναι όντως χαμηλός μισθός - αλλά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανέργους. Θα είναι μια ανακούφιση γι' αυτούς».
Αντιδράσεις και για τη χρήση του αιγιαλού
Την αντίδραση της αντιπολίτευσης επέφερε και η αποδοχή τροπολογίας βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την χρήση αιγιαλού και παραλίας από ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής. Πιο συγκεκριμένα, τροπολογία με την οποία επιδιώκεται «η εξομάλυνση προβλήματος που έχει ανακύψει για την παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού-παραλίας» σε κάμπινγκ, κέντρα αναψυχής και ξενοδοχεία, λόγω μη έγκαιρης σύναψης μισθωτηρίων συμβολαίων με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) έκανε δεκτή η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Την τροπολογία είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου και 'Αντζελα Γκερέκου.
Αποδοχή του πρώτου άρθρου της τροπολογίας
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών είχε ανακοινώσει την αποδοχή του πρώτου άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για προσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. «Η εφαρμογή της πρότασης για απασχόληση ανέργων σε κοινωφελή προγράμματα δήμων και περιφερειών, αντιμετωπίζει τους ανέργους ως παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας», είχε δηλώσει ο κ. Στουρνάρας.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε και την αποδοχή τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την τακτοποίηση μισθολογικής εκκρεμότητας των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του έτους 2010.
Ρύθμιση για τα φτωχά νοικοκυριά και το τέλος ακινήτων
Ειδική ρύθμιση για τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας (υπαρκτή ή επικείμενη) στην επιβολή του ειδικού φόρου ακινήτων κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, θα μπορούν να ρυθμιστούν ο αριθμός των δόσεων και το ύψος της οφειλής, «ώστε τα υπόχρεα πρόσωπα να μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση των ιδίων, ή των προσώπων που συνοικούν με αυτούς και τους βαρύνουν φορολογικά».
Παράλληλα η τροπολογία, η οποία αφορά ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία και αποτελούσε «πίεση» της Δημοκρατικής Αριστεράς, δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα ακόμα και τη δυνατότητα ολοκληρωτικής απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.
Η κατάθεση της τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο έγινε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής από τον υπουργό, ενώ είχαν προηγηθεί συζητήσεις με τα στελέχη της Τρόικα, τα οποία εντέλει αποδέχθηκαν την προτεινόμενη ρύθμιση.
Δεκτή τροπολογία για τη συγχώνευση ΔΕΘ ΑΕ και HELEXPO
Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, αποδέχθηκε βουλευτική τροπολογία με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης των εταιρειών ΔΕΘ ΑΕ και HELEXPO AE.
Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που είχε κατατεθεί από τους βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Γιώργο Ορφανό, Ελενα Ράπτη και Σάββα Αναστασιάδη, η διαδικασία της συγχώνευσης δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα των δύο μηνών επειδή αναδείχθηκαν τεχνικά προβλήματα και ο προβλεπόμενος χρόνος αποδείχθηκε εξαιρετικά σύντομος.
Με την τροπολογία «οι εγκριτικές της συγχωνεύσεως Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να έχουν συντελεστεί μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 2 μηνών από την έναρξη ισχύος του Ν. 4109/2013, ακόμη και κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων περί προθεσμιών και δημοσιότητας του κ.ν. 2190/1920 και του ν. 2166/1993. Η δε συγχώνευση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων Γενικών Συνελεύσεων. Οι προαναφερόμενες ρυθμίσεις ανατρέχουν στο χρόνο έναρξης ισχύος του ν. 4109/2013».