Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Ανατρέψατε Παπανδρέου


Άρθρο του Βασίλη Φωτάκη


Γ.Α.Π ,γόνος μιας ιστορικά πολιτικής οικογένειας, που κυβέρνησε το τόπο με οικογενειακή παράδοση, από Παππού σε Πατέρα έως την ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο, εκπροσωπώντας αυτό που αρέσκονταν να αποκαλούν δημοκρατική παράταξη.
Κάπου εδώ ξεκινάει και αποδεικνύεται, το πόσο όλοι τους, λογάριαζαν αντιπάλους αλλά και όσους δεν τους υποστήριζαν με τη ψήφο τους. Κηρύσσοντας πότε ανένδοτο εναντίον τους, πότε κάνοντας το λαϊκισμό το μείζων στη πολιτική ζωή του τόπου και σχεδόν πάντα εκβιάζοντας διλληματικά το λαό, αλλά και τους εσωτερικούς αντιπάλους.
Η ιστορία τους κατατάσσει πάντα να βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από ποιους; Από ποιον ; «άγνωστο»… όμως πάντα το καλοδουλεμένο σχέδιο υπηρετούνταν και οι ημέτεροι εξυπηρετούνταν.
Αφού λοιδορήθηκαν ήθη έθιμα και αξίες αυτού του τόπου που χαρακτήριζαν έναν ολόκληρο λαό, αφού απαξιώθηκαν πρότυπα και σύμβολα, οδηγώντας σε ηθική και κοινωνική κατάπτωση, έλαβε σειρά το επόμενο και ίσως τελευταίο (;) σχέδιο, αυτό  της οικονομικής εξαθλίωσης και της παράδοσης της χώρας στα διεθνή κέντρα εξουσίας και  παγκόσμια αφεντικά.
Κάποιοι, (αρκετοί)  πάντα κρούαμε το κώδωνα του κινδύνου απέναντι στη λαίλαπα που ερχόταν, δυστυχώς ο εκμαυλισμός αλλά και η προπαγάνδα ήταν τέτοια που πολεμηθήκαμε λυσσαλέα. Προσωπικά σε άρθρο μου στο φοιτητικό περιοδικό «απόψεις»  που εκδίδονταν στο ΤΕΙ Πάτρας το 1997 είχα αναφερθεί με τίτλο «Κρίση θεσμών και αξιών» σχετικά… ήδη  είχε αρχίσει η διακυβέρνηση Σημίτη και άλλη μια οκταετία ΠΑΣΟΚ με πολιτική πρόταση των εκσυγχρονισμό.
Τα αποτελέσματα γνωστά, όπως γνωστά και τα αποτελέσματα της πρώτης οκταετίας , όπου κυρίαρχο σύνθημα ήταν η «αλλαγή». Και στις δυο περιπτώσεις ο ελληνικός λαός προδόθηκε από τη ρητορεία που ανέπτυσσαν οι ηγέτες του από τη μια και από αυτά που υπέγραφαν και μεθόδευαν από την άλλη, ώστε να περάσουμε και να φτάσουμε στο αλήστου μνήμης του σημερινού Παπανδρέου «Λεφτά υπάρχουν» με επακόλουθο δυο χρόνια μετά να βιώνουμε ως λαός τον ποιο βάρβαρο εκβιασμό και μια μεθόδευση ξεπουλήματος της χώρας.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος πλέον ακόμα και από την  ίδια την κυβέρνηση, τάσσεται ενάντια σε βασικές πολιτικές που δρομολογούνται, αλλά και με την ευρωπαϊκή και διεθνή κατακραυγή για την ανευθυνότητα που διακρίνει την πολιτική ηγεσία. Οι χαρακτηρισμοί από βουλευτές, δημοσιογράφους, τον απλό κόσμο, είναι τέτοιες που είναι απορροίας άξιο πως κάποιος επιμένει να στέκεται γαζωμένος σε μια καρέκλα, πως αντέχει να τον αποκαλούν προδότη, δοσίλογο  και πολλά αλλά. Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες για το μέλλον του τόπου και ο πολιτικός κόσμος οφείλει να σταθεί υπεύθυνα έναντι του έθνους και της ιστορίας.
Να διαφυλάξουμε τον τόπο και τους πολίτες αυτής της χώρας από την αφάνεια, από το ξεπούλημα, από την εξαθλίωση, από το διαμελισμό της. Αυτό που προκρίνεται τούτη τη στιγμή είναι η εθνική συνεννόηση, η ενότητα, ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές αφού έχουν σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας αποφασιστεί πως και με ποιους θα περάσουμε στη νέα εποχή, διότι πολύ φοβάμαι ότι διαφορετικά θα βιώσουμε καταστάσεις πολιτικού και κοινωνικού εκτροχιασμού, που κανείς σίγουρα δεν επιθυμεί. Τουλάχιστον να διασωθεί η ψυχή μας.
Υ.Γ. Ο τίτλος αποτελεί παράφραση του Τίτλου Ανατρέψατε Μητσοτάκη βιβλίου του δημοσιογράφου- συγγραφέα Μασσαβέτα Γ.
Φωτάκης Βασίλειος

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Απάντηση Βενιζέλου για τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη


√ Υπό την πίεση της μήνυσης που κατέθεσε ο Γ. Κοντογιάννης
Μετά από δύο και πλέον μήνες και κάτω από την πίεση της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος απάντησε στην Ερώτηση που είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 23 Αυγούστου σχετικά με την τύχη των ταμειακών διαθέσιμων του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ταμείου Μολυβιάτη), ενώ παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα αντίγραφο κινήσεων του λογαριασμού από την 01.01.2011 έως τις 01.09.2011.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών: «Μετά την εκκαθάριση του ΕΤΑΕΑ, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31.5.2011, το ταμειακό υπόλοιπο που προέκυψε ύψους 118.324.384,80 ευρώ περιήλθε στην αρμοδιότητα του Υπουργού Οικονομικών και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην σχετική ΚΥΑ μεταφέρθηκε στον «Λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων», ο οποίος έχει ανοιχτεί  στις 27.8.2007 ειδικά στη συγκέντρωση των δωρεών υπέρ των πυροπλήκτων (ΦΕΚ 1722/Β/29.8.2007).
Το ανωτέρω υπόλοιπο θα διατεθεί αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές. Σε πρώτη φάση χρηματοδοτούνται τα έργα που έχουν ήδη εγκριθεί και ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και μέχρι του ύψους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους. Για την ολοκλήρωση των έργων θα διατεθούν 70.469.236, 05 ευρώ.
Για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των έργων αυτών, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην σχετική ΚΥΑ θα πρέπει οι φορείς εκτέλεσης των έργων (αρμόδια Υπουργεία και Περιφέρειες), να υποβάλλουν σχετικό αίτημα προς τη Δ/νση 24 «Λογαριασμών Δημοσίου» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με ταυτόχρονη κοινοποίηση του αιτήματος στη Δ/νση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ώστε η χρηματοδότηση να πραγματοποιηθεί με βάση τα ισχύοντα για την υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Αφότου περιήλθε στη Δ24-Λογαριασμών του Δημοσίου η παραπάνω αρμοδιότητα της μεταφοράς των αιτούμενων ποσών από το λογαριασμό Αρωγής των Πυρόπληκτων Νο 2341103053 στο λογαριασμό Ε.Δ-Συνεισφορές φορέων για την εκτέλεση έργων ανασυγκρότησης Νο 2348001, έχουν ικανοποιηθεί όλες οι υποβληθείσες αιτήσεις χρηματοδότησης των φορέων συνολικού ποσού 16.129.391,38 ευρώ. Τέλος το υπόλοιπο του λογαριασμού το οποίο σήμερα είναι διαθέσιμο ανέρχεται στο ποσό των 104.274.473,46 ευρώ». 

Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο

Κίνηση λογαριασμού ΕΤΑΕΑ


Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 
Από Θάρρος Τόλμη Αλήθεια · Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2011
 Τη Μηνυτήρια αναφορά μπορείτε να βρείτε εδώ (επισυνάπτεται pdf στο τέλος του άρθρου).
Μηνυτήρια αναφορά του Γ. Κοντογιάννη για το Ταμείο Μολυβιάτη 14.10.11 http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.com/2011/10/141011.html

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Νίκη Αραμπατζή: Πρέπει να διαπραγματευτούμε τη διατήρηση της Ε.Β.Ζ. 2/11/11


 Ανακοίνωση τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Στα πλαίσια εκποίησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η αρμόδια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Θεωρούμε απαράδεκτο έως στρατηγικά ύποπτο να εκποιείται σε εξευτελιστική τιμή (χρηματιστηριακή τιμή) η Ε.Β.Ζ. τη στιγμή που έστω και με αυτόν τον υπάρχοντα τρόπο λειτουργίας αποδεικνύεται οριακά πλεονασματική.
Η θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πωληθεί η Ε.Β.Ζ., διότι αυτό θα σημάνει ταυτόχρονα και κλείσιμο. Το ενδεχόμενο κλείσιμο της Βιομηχανίας αυτής σηματοδοτεί διαδοχικές αντιδράσεις στην παραγωγή και άρα στους παραγωγούς τεύτλων, αλλά και στην διατροφική αλυσίδα και άρα στο καταναλωτικό κοινό, αφού πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι η Ελληνική ζάχαρη αυτήν τη στιγμή πωλείται σε πολύ ακριβή τιμή. Βεβαίως στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε και τις συνέπειες στους ήδη εργαζομένους στην Ε.Β.Ζ., που ήδη πλήττονται από την ανάλγητη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Βεβαίως και πρέπει να εξυγιανθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας της προκειμένου αυτή να γίνει πιο αποτελεσματική και ανταγωνιστική, χωρίς βέβαια να μπαίνουμε στη λογική σύστασης Εταιρείας Λαϊκής Βάσης, απαντώντας στην πρόταση του αρμοδίου Τομεάρχη της Ν.Δ., διότι αυτό το μοντέλο, όπου εφαρμόστηκε, κυρίως σε Κομμουνιστικά καθεστώτα, δεν απέδωσε τα προβλεπόμενα.
Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε τη διατήρηση της Ε.Β.Ζ. και στα πλαίσια βέβαια της ευρύτερης εξυγίανσης του κράτους, να εξυγιανθεί το ήδη υφιστάμενο καθεστώς.
ΠΗΓΗ: http://www.dimsim.gr/6_1a1513/anakoinosh_tomea_agrotikhs_anaptukshs.htmlΠροβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.