Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ανατρέψατε Παπανδρέου


Άρθρο του Βασίλη Φωτάκη


Γ.Α.Π ,γόνος μιας ιστορικά πολιτικής οικογένειας, που κυβέρνησε το τόπο με οικογενειακή παράδοση, από Παππού σε Πατέρα έως την ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο, εκπροσωπώντας αυτό που αρέσκονταν να αποκαλούν δημοκρατική παράταξη.
Κάπου εδώ ξεκινάει και αποδεικνύεται, το πόσο όλοι τους, λογάριαζαν αντιπάλους αλλά και όσους δεν τους υποστήριζαν με τη ψήφο τους. Κηρύσσοντας πότε ανένδοτο εναντίον τους, πότε κάνοντας το λαϊκισμό το μείζων στη πολιτική ζωή του τόπου και σχεδόν πάντα εκβιάζοντας διλληματικά το λαό, αλλά και τους εσωτερικούς αντιπάλους.
Η ιστορία τους κατατάσσει πάντα να βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από ποιους; Από ποιον ; «άγνωστο»… όμως πάντα το καλοδουλεμένο σχέδιο υπηρετούνταν και οι ημέτεροι εξυπηρετούνταν.
Αφού λοιδορήθηκαν ήθη έθιμα και αξίες αυτού του τόπου που χαρακτήριζαν έναν ολόκληρο λαό, αφού απαξιώθηκαν πρότυπα και σύμβολα, οδηγώντας σε ηθική και κοινωνική κατάπτωση, έλαβε σειρά το επόμενο και ίσως τελευταίο (;) σχέδιο, αυτό  της οικονομικής εξαθλίωσης και της παράδοσης της χώρας στα διεθνή κέντρα εξουσίας και  παγκόσμια αφεντικά.
Κάποιοι, (αρκετοί)  πάντα κρούαμε το κώδωνα του κινδύνου απέναντι στη λαίλαπα που ερχόταν, δυστυχώς ο εκμαυλισμός αλλά και η προπαγάνδα ήταν τέτοια που πολεμηθήκαμε λυσσαλέα. Προσωπικά σε άρθρο μου στο φοιτητικό περιοδικό «απόψεις»  που εκδίδονταν στο ΤΕΙ Πάτρας το 1997 είχα αναφερθεί με τίτλο «Κρίση θεσμών και αξιών» σχετικά… ήδη  είχε αρχίσει η διακυβέρνηση Σημίτη και άλλη μια οκταετία ΠΑΣΟΚ με πολιτική πρόταση των εκσυγχρονισμό.
Τα αποτελέσματα γνωστά, όπως γνωστά και τα αποτελέσματα της πρώτης οκταετίας , όπου κυρίαρχο σύνθημα ήταν η «αλλαγή». Και στις δυο περιπτώσεις ο ελληνικός λαός προδόθηκε από τη ρητορεία που ανέπτυσσαν οι ηγέτες του από τη μια και από αυτά που υπέγραφαν και μεθόδευαν από την άλλη, ώστε να περάσουμε και να φτάσουμε στο αλήστου μνήμης του σημερινού Παπανδρέου «Λεφτά υπάρχουν» με επακόλουθο δυο χρόνια μετά να βιώνουμε ως λαός τον ποιο βάρβαρο εκβιασμό και μια μεθόδευση ξεπουλήματος της χώρας.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος πλέον ακόμα και από την  ίδια την κυβέρνηση, τάσσεται ενάντια σε βασικές πολιτικές που δρομολογούνται, αλλά και με την ευρωπαϊκή και διεθνή κατακραυγή για την ανευθυνότητα που διακρίνει την πολιτική ηγεσία. Οι χαρακτηρισμοί από βουλευτές, δημοσιογράφους, τον απλό κόσμο, είναι τέτοιες που είναι απορροίας άξιο πως κάποιος επιμένει να στέκεται γαζωμένος σε μια καρέκλα, πως αντέχει να τον αποκαλούν προδότη, δοσίλογο  και πολλά αλλά. Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες για το μέλλον του τόπου και ο πολιτικός κόσμος οφείλει να σταθεί υπεύθυνα έναντι του έθνους και της ιστορίας.
Να διαφυλάξουμε τον τόπο και τους πολίτες αυτής της χώρας από την αφάνεια, από το ξεπούλημα, από την εξαθλίωση, από το διαμελισμό της. Αυτό που προκρίνεται τούτη τη στιγμή είναι η εθνική συνεννόηση, η ενότητα, ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές αφού έχουν σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας αποφασιστεί πως και με ποιους θα περάσουμε στη νέα εποχή, διότι πολύ φοβάμαι ότι διαφορετικά θα βιώσουμε καταστάσεις πολιτικού και κοινωνικού εκτροχιασμού, που κανείς σίγουρα δεν επιθυμεί. Τουλάχιστον να διασωθεί η ψυχή μας.
Υ.Γ. Ο τίτλος αποτελεί παράφραση του Τίτλου Ανατρέψατε Μητσοτάκη βιβλίου του δημοσιογράφου- συγγραφέα Μασσαβέτα Γ.
Φωτάκης Βασίλειος

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.