Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή ΔΗ.ΣΥ. Γ. Κοντογιάννη από τον Λοβέρδο Ανδρέα (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)


Tα μέσα κoινoβoυλευτικoύ ελέγχoυ, εκτός από την πρόταση δυσπιστίας, πoυ ρυθμίζεται από τo άρθρo 142, είναι: α) oι αναφoρές β) oι ερωτήσεις γ) oι επίκαιρες ερωτήσεις δ) oι αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων ε) oι επερωτήσεις, στ) oι επίκαιρες επερωτήσεις και ζ) η σύσταση εξεταστικών επιτροπών.
Άλλα μέσα Κοινοβουλευτικού ελέγχου
Η πρόταση δυσπιστίας δεν είναι το μόνο μέσο ελέγχου της Κυβέρνησης από τη Βουλή. Το Σύνταγμα και, κυρίως, ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπουν και άλλα μέσα άσκησης του Κοινοβουλευτικού ελέγχου. Με αυτά, είτε ζητούνται πληροφορίες και διευκρινίσεις από την Κυβέρνηση, είτε ασκείται έλεγχος για την πολιτική της σε έναν ορισμένο τομέα για πράξεις ή παραλείψεις της.

 Οι ερωτήσεις

Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση. Οι ερωτήσεις αυτές αποσκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως εντός 25 ημερών.

Αριθμός:
18209

Τύπος:
Ερωτήσεις
Συνοδος / Περίοδος:
Β' ΙΓ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα:
Χωρίς παιδίατρο το Κέντρο Υγείας Ροδόπολης Σερρών

Κόμμα:
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ)

Ημερομηνία:
20/06/2011
Ημ. Τελευταίας Τροποποίησης:
17/08/2011
Καταθέτοντες:
Κοντογιάννης Δημητρίου Γεώργιος

Υπουργεία:
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργοί:
·         Λοβέρδος Ανδρέας (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Αρχεία Ερωτήσεων:
  Χωρίς παιδίατρο το Κέντρο Υγείας Ροδόπολης Σερρών 
·          
Αρχεία Απαντήσεων:

 ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7463810.pdf

Ιδρυτικό μέλος Δημοκρατικής Συμμαχίας
Χρήστος Α. Κατσαρός
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
Δήμος Σιντικής Σερρών
Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιάς

 
Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  Ερώτηση στη Βουλή Γ. Κοντογιάννη για έλλειψη παιδίατρου στο Κ.Υ. Ροδόπολης Σερρών  http://chris-sintiki.blogspot.com/2011/06/blog-post_22.html

Κατάληψη στο Κ.Υ. Ροδόπολης https://www.facebook.com/media/set/?set=a.219488154748103.62106.100000607618486&l=c7b6904c09&type=1


Η προσπάθεια απαξίωσης και απομόνωσης της δημοτικής ενότητας Κερκίνης του Δήμου Σιντικής συνεχίζεται  http://chris-sintiki.blogspot.com/2011/06/blog-post_19.html  ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ << ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ >>.


Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ/ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΙΝΟΥ


ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΟΠΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΜΗΡΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΟΝΕΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ .

ΜΕ ΡΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΤΡΟΧΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ.

ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ .

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΡΑΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ


Νικόλαος Ντίνος
Δημοτικός σύμβουλος Δάφνης-Υμηττού, Τέως Αντιδήμαρχος, Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας- Πρασίνου
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΔΗΣΥ


Το πρώτο Πολίτικο στέλεχος ΔΗΣΥ Φλώρινας ο Ε. Ιωαννίδης


Τα στελέχη της ΔΗ.ΣΥ. στο νομό Φλώρινας παρουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη

Τα πρώτα πέντε πολιτικά στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το νομό Φλώρινας ανακοινώσε σήμερα πριν από λίγο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ακούστε τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (29/8) η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στη Φλώρινα, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της πενθήμερης περιοδείας της στη Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα).

Πρώτο Πολίτικο στέλεχος ΔΗΣΥ Φλώρινας ο Ε. Ιωαννίδης http://youtu.be/Zz9HNOujHIsΠρόκειται για τους Ευάγγελο Ιωαννίδη Δικηγόρος ΠΑΡΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑΙΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, Θεοδόσιο Καραγκιόζη δάσκαλος, Τάσος Κοκκινάκης Μαθηματικός και επιχειρηματίας, Βασίλης Παυλίδης Απόστρατος Αξιωματικός και επιχειρηματίας και ο Λάζαρος Ναλπαντίδης επιχειρηματίας & τέως Δήμαρχος Πρεσπών.  

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 


Το πρώτο Πολίτικο στέλεχος ΔΗΣΥ Φλώρινας ο Ε. Ιωαννίδης http://chris-sintiki.blogspot.com/2011/08/blog-post_8352.html

……...............................................................................

Συνέντευξη Ν. Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο ΕΡΑ Φλώρινας 29/8/11 http://chris-sintiki.blogspot.com/2011/08/29811_29.html Συνέντευξη Ν. Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο ΕΡΑ Φλώρινας 29/8/11 

…….......................................................................................


 Συνέντευξη Ν. Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο ΕΡΑ Φλώρινας http://youtu.be/NLTe3hd_eww

 

……........................................................................................
 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ 26/6/11
 http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html    Ευάγγελος Ιωαννίδης: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ
……………………………………………………………………………………           

Ομιλία Ευάγγελου Ιωαννίδη για την επέτειο της 6ης Νοεμβρίου 1912 . Ο άνθρωπος που καθιέρωσε την επέτειο της απελευθέρωσης του Αμύνταιου http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.com/2011/08/6-1912.html  

 Διαβάστε ολόκληρη την αλήθεια για την καθιέρωση της επετείου ελευθερία Αμύνταιου
……………………………………………………………………………………………………………………………………..

 Ομιλία Β. Ιωαννίδη στο 3ο Προσυνέδριο Λάρισα 09.04.11 http://youtu.be/FgEgl7eQuXE

 ……………………………………………………………………………………..
Η Εισήγηση του Ευάγγελου Ιωαννίδη, Δικηγόρου Φλώρινας και μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στο 3ο Προσυνέδριο του Κινήματος για τα Αγροτικά, στη Λάρισα, το Σάββατο 9 Απριλίου 2011.
.............................................................................
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΟΥ Ε. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ 28/02/2011
…………………………………………………………………………………………..
Η Ομιλία του συμμάχου Ε. Ιωαννίδη για την Εξωτερική Πολιτική τις Διεθνείς σχέσεις και την Περιφερειακή Ανάπτυξη στο 2ο Προσυνέδριο του Κινήματος Κυριακή 3/4/2011 στο ΤΕΕ Θεσσαλονίκης. http://chris-sintiki.blogspot.com/2011/04/2-342011_257.html
.............................................................................
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 24/5/2011 (Β ΜΕΡΟΣ)
………………………………………………………………………………………..
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 24/5/2011 (Α ΜΕΡΟΣ)
………………………………………………………………………………………

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 24/5/2011 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

………………………………………………………………………………………..

Ανακοινώθηκε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Φλώρινας…ΗΧΗΡΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ http://chris-sintiki.blogspot.com/2011/06/blog-post_23.html

 …………………………………………………………………………………………

Ε. Ιωαννίδης: «Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους» 19.3.2011 http://chris-sintiki.blogspot.com/2011/06/1932011.html

 ……………………………………………………………………………………………
Η εισήγηση του Συμμάχου, Ευάγγελου Ιωαννίδη στο 1 ο Προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την οικονομική κρίση κΗ εισήγηση του Συμμάχου, Ευάγγελου Ιωαννίδη στο 1 ο Προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την οικονομική κρίση και την αντιμετώπιση τηςαι την αντιμετώπιση της http://chris-sintiki.blogspot.com/2011/03/1_19.html 
……………………………………………………………………………………………

 Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.


Ζωή πέρα από την Κρίση … 2011 Έτος Εθελοντισμού! Του Ανδρέα ΜουντράκηΕικόνα 1η: ένας άνθρωπος ψάχνει σε κάδο σκουπιδιών στην γειτονιά μου, στου Γκύζη. Δείχνει πεινασμένος και μου ζητάει λίγο από το ψωμί που μόλις πήρα από το φούρνο. Του το δίνω όλο μαζί με 5 ευρώ που έχω πάνω μου.

Εικόνα 2η: μια γυναίκα, σκεπασμένη με μια βρώμικη κουβέρτα, μου ζητάει τσιγάρο στο πάρκο πίσω από την Ευελπίδων. Κοιμάται σε ένα παγκάκι. Της δίνω όλο το πακέτο.

Προσφορά σημαίνει, η ανάλογα με τις οικονομικές μας δυνατότητες, την κοινωνική μας θέση, τις δεξιότητες – επαγγέλματα αλλά και τα άλλα ενδιαφέροντά μας, παροχή υπηρεσιών, χωρίς αναμονή ανταλλάγματος.
Υπέρβαση σημαίνει ο απεγκλωβισμός από το εγωιστικό κέλυφος της προσωπικής μας καθημερινότητας, η απόδοση σημασίας στον Άλλο, η αναγνώριση της σπουδαιότητας του κοινωνικού συνόλου, άνευ του οποίου δεν θα είχαμε τα όσα κατέχουμε δηλαδή, θέση, εργασία, οικονομική επιφάνεια, κοινωνική αναγνώριση, νόημα ζωής.
Εθελοντισμός σημαίνει ελεύθερη, χωρίς υποχρέωση αλλά και χωρίς αναμονή ανταπόδοσης προσφορά. Ελευθερία επιλογής να ξεφεύγουμε από τα στενά όρια της δικής μας καθημερινότητας, επιστρέφοντας στο κοινωνικό σύνολο γενικά, ότι αυτό μας έχει προσφέρει. Την κοινωνική μας θέση, εργασία, καταξίωση. 

Ο εθελοντισμός, κατ’ εμέ, δεν αποτελεί μόνο την επιστροφή στην κοινωνία ενός μέρους των αγαθών τα οποία η ίδια μας προσφέρει, αλλά και κάτι παραπάνω. Ο εθελοντισμός είναι το αντίθετο από την αδιαφορία. Γιατί αν αδιαφορείς για όλα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθείς !
Αν για τον δημόσιο τομέα έχουμε ενδιαφέρον μόνον ως ψηφοφόροι και για τον ιδιωτικό τομέα ως πελάτες, ο εθελοντισμός ενδιαφέρεται για όλους όσους δηλώνουν "πρώτα απ' όλα άνθρωποι" - αρκεί να το εννοούν ! Άρα, ο σύγχρονος πολίτης και ειδικά εκείνος που φιλοδοξεί να καταξιωθεί στον κοινωνικό στίβο, πρέπει ελεύθερα να αποφασίζει, αλλά και υπεύθυνα να συμμετέχει δια του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία, να την διαμορφώνει και να την υπηρετεί όπως και αυτός διαμορφώνεται και υπηρετείται από αυτήν.
Στη χώρα μας, ο εθελοντισμός σαν θεσμός δεν είχε, μέχρι πρόσφατα ανάλογη ανάπτυξη με αυτή των άλλων χωρών. O εθελοντισμός έχει μια σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον OHE, το 8% του AEΠ των κρατών (και σε ορισμένα κράτη μέχρι 15%), είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής δράσης.
Στη σημερινή εποχή, η συνεχώς αυξανόμενη τάση δραστηριοποίησης εθελοντικών οργανώσεων, είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας τόσο του κράτους όσο και των μηχανισμών της αγοράς, να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά τα ολοένα και πιο σύνθετα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Έτσι οι εθελοντικές οργανώσεις ουσιαστικά δραστηριοποιούνται στην παραγωγή των "δημοσίων αγαθών". Αγαθά που το Κράτος αδυνατεί να προσφέρει σε επαρκή ποσότητα και ποιότητα, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας δεν επιθυμεί να τα προσφέρει, εφόσον τα περιθώρια κέρδους δεν είναι ικανοποιητικά. Για τον λόγο αυτό οι προνοιακές και κοινωνικές υπηρεσίες, ο πολιτισμός, το περιβάλλον κ.λ.π. αποτελούν τα προνομιακά εκείνα πεδία στα οποία οι εθελοντικές οργανώσεις καλούνται να δραστηριοποιηθούν.
Το συμπέρασμα είναι ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη συνεισφορά των εθελοντών, ατομικά ή συλλογικά, με τυπικές ή άτυπες μορφές. O εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. H εθελοντική δράση αποτελεί μαθησιακή-μορφωτική λειτουργία. Ενισχύει την απόκτηση κοινωνικών, επικοινωνιακών και επαγγελματικών δεξιοτήτων και αναπτύσσει νέες ικανότητες. Ενδυναμώνει και δίνει νέο περιεχόμενο στη ζωή των ατόμων. Αυξάνει τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής των νέων στη ζωή και την εργασία. Αποτελεί εν δυνάμει χώρο ανάπτυξης νέων κοινωνικών υπηρεσιών αυξάνοντας την απασχόληση.
Η εθελοντική δράση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μάχη της ανεργίας και αποτελεί πηγή θέσεων εργασίας. Οι μορφές εθελοντισμού υλικής, κοινωνικής, ηθικής στήριξης, συμμετοχής και πραγματοποίησης κοινωνικών γίγνεσθαι, θα πρέπει να δεικνύονται από τον ενεργό πολίτη στη σύγχρονη κοινωνία που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.
Εθελοντής είναι ο πολίτης εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο του χρόνο ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Εθελοντισμός είναι η μη αμειβόμενη και δίχως επαγγελματική εξέλιξη δραστηριοποίηση των πολιτών που αποβλέπει στην ευημερία του συνανθρώπου και της κοινωνίας γενικότερα. Δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή ανιδιοτελούς κοινωνικού έργου, αλλά περισσότερο αφορά μια στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή.
Οι εθελοντές προσεγγίζονται και θεωρούνται περισσότερο συνεργάτες παρά φιλάνθρωποι. Εντάσσονται στη λειτουργία των υπηρεσιών και των προγραμμάτων κάποιου οργανισμού, αναλαμβάνουν εξειδικευμένους ρόλους, συναλλάσσονται με τα μέλη του προσωπικού και τα άτομα. Με τη βοήθεια αυτών των πολιτών που θα διαμορφώνονται και θα αναδεικνύονται μέσα από τις δράσεις τους, η Κρίση θα γίνει για όλους μας πιο ομαλή αλλά και μια ευκαιρία ανάδειξης Νέων Πολιτών, με την κλασσική ελληνική έννοια του όρου.
Ας κάνουμε μια αρχή! Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε λίγο απ΄ αυτό που μας περισσεύει. Απ' αυτό που χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορούμε να δώσουμε. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε εθελοντές, γιατί όλοι μας μπορούμε να αγαπήσουμε. Όλοι μας μπορούμε έτσι να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό.
Υποστηρίζουμε & ενισχύουμε τον εθελοντισμό ως στάση ζωής...

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΡΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ,
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ