Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

All polls by tharros-tolmi / Τι κόμμα θα ψηφίζατε αν γινόταν τώρα εκλογές; (Poll Closed) 9.10.11




Η απάντηση στους μεγαλοεργολάβους της διαπλοκής, στους γνωστούς μας δημοσκόπους καιροσκόπους.
Η ΔΗΣΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ
 
Η ψηφοφορία αυτή δεν ήταν επιστημονική. Αποτυπώνει τις γνώμες όλων εκείνων μόνο των χρηστών που επέλεξαν να ψηφίσουν, και όχι των χρηστών εν γένει η του κοινού ως συνόλου. Η ψήφος ήταν έγκυρη. Ενημέρωση των αποτελεσμάτων γίνονταν κάθε πέντε λεπτά. 



Έκλεισε η δημοσκόπηση χτες 9.10.11
 αξίζει να ρίξετε μια μάτια έχει ενδιαφέρων
Αποτελέσματα δημοσκόπησης!!! http://polldaddy.com/polls/results.php?id=5495274#


Δεν έχω αποφασίσει  10.83%  (1,891 votes)  
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ντόρα Μπακογιάννη - Ιδεολογία: Φιλελευθερισμός - Πολιτική Θέση: Κεντροδεξιά  10.22%  (1,786 votes)  
 
ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργος Παπανδρέου - Ιδεολογία: Σοσιαλδημοκρατία - Πολιτική Θέση: Κεντροαριστερά  7.03%  (1,228 votes)  
 
Νέα Δημοκρατία Αντώνης Σαμαράς - Ιδεολογία: Κεντρώα ιδεολογία, Χριστιανική δημοκρατία, Συντηρητισμός, Φιλελεύθερος συντηρητισμός - Πολιτική Θέση: Κεντροδεξιά  5.84%  (1,020 votes)  
 
Άλλο  5.7%  (995 votes)  
 
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών Γιάννης Δημαράς - Ιδεολογία: Προέρχεται από τη «Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη» δηλαδή από την ευρύτερη Αριστερά, από Κινήσεις Ανένταχτων Πολιτών, από το πολιτικό Κέντρο, από την  5.26%  (918 votes)  
 
Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα - Ιδεολογία: Κομμουνισμός, Μαρξισμός, Λενινισμός - Πολιτική Θέση: Αριστερά  4.78%  (835 votes)  
 
Δεν θα ψήφιζα  4.18%  (731 votes)  
 
ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης - Ιδεολογία: Αποφεύγει να αυτοπροσδιοριστεί ιδεολογικά - Πολιτική Θέση: Άκρα δεξιά  3.3%  (577 votes)  
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Φώτης Κουβέλης - Ιδεολογία: Δημοκρατικός Σοσιαλισμός - Πολιτική Θέση: Αριστερά  3.14%  (549 votes)  
 
ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξης Τσίπρας - Ιδεολογία: Πολιτική Θέση: Αριστερά  3.11%  (543 votes)  
 
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 6μελής Εκτελεστική Επιτροπή - Ιδεολογία: Οικολογία - Πολιτική Θέση:  2.52%  (441 votes)  
 
ΠΑ.Ε.Κ.Ε. Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος, Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη (μόνο στη Β' Αθήνας) Μιλτιάδης Τζαλαζίδης - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  2.44%  (427 votes)  
 
Ένωση Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης - Ιδεολογία: Συνέχεια του ιστορικού πολιτικού χώρου του Κέντρου - Πολιτική Θέση: κεντρώο χώρο  2.31%  (404 votes)  
 
Δημοκρατική Αναγέννηση - Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο Στέλιος Παπαθεμελής - Ιδεολογία: αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα του κέντρου - Πολιτική Θέση:  2.3%  (402 votes)  
 
Λ.ε.υ.κ.ό Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  2.3%  (401 votes)  
 
Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος - Ιδεολογία: Εθνικισμός - Πολιτική Θέση: Ακροδεξιά  2.24%  (392 votes)  
 
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Ιδεολογία: Κομμουνισμός, Επαναστατικός σοσιαλισμός, Τροτσκισμός,Μαρξισμός, Λενινισμός,Αντικαπιταλισμός, Οικοσοσιαλισμός - Πολιτική Θέση: Αριστερ  2.18%  (381 votes)  
 
Δράση Στέφανος Μάνος - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  1.89%  (331 votes)  
 
Δημοκρατικοί Μελέτης Μελετόπουλος - Ιδεολογία: Στηρίζεται στο μέτρο και απέχει εξ ίσου από τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος, απορρίπτει δογματισμούς, ιδεοληψίες και μονομέρειες. - Πολιτική Θέση:  1.76%  (308 votes)  
 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ (πρώην Ένωση Οικολόγων) Δημοσθένης Βεργής - Ιδεολογία: θεωρείται κόμμα περιθωρίου - Πολιτική Θέση: Χιούμορ  1.53%  (267 votes)  
 
Κοινωνία Μανώλης Βολουδάκης Πολιτική Παράταξη συνεχιστών Ιωάννη Καποδίστρια - Ιδεολογία: Είναι εναντίον κάθε βιαίας μορφής επιβολής εξουσίας, εναντίον του ρατσισμού, εναντίον του να μην αναγνωρίζεται  1.39%  (243 votes)  
 
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) - Ιδεολογία: Ασπάζεται τον Μαρξισμό-Λενινισμό και υιοθετεί τις απόψεις των Καρλ Μαρξ και Βλαντιμίρ Λένιν. Θεωρεί πρωταρχικό καθήκον του την πάλη γι  1.38%  (241 votes)  
 
Μ-λ ΚΚΕ - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  1.24%  (217 votes)  
 
Εργατικό Επαναστικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) - Ιδεολογία: Μαρξισμός, Λενινισμός, Τροτσκισμός, ….- Πολιτική Θέση: Νέα Αριστερά  1.19%  (208 votes)  
 
ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ  1.17%  (205 votes)  
 
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  1.11%  (194 votes)  
 
Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Φύση - Κυνήγι - Ψάρεμα - Παράδοση) - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.72%  (126 votes)  
 
Φιλελεύθερη συμμαχία Φώτης Περλικός - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση: Κλασσικού φιλελευθερισμού  0.65%  (113 votes)  
 
Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση Νίκος Λούβρος - Ιδεολογία: Νομιμοποίηση του καπνίσματος, Αισθητική - Πολιτική Θέση:  0.6%  (105 votes)  
 
Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο Ευρωπαϊκή (Σ. Αναστασιάδης) - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.56%  (97 votes)  
 
Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλιγιάννης), 12) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής) - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.52%  (91 votes)  
 
Φως - Αλήθεια - Δικαιοσύνη (μόνο στην Α' και Β' Αθήνας) Κώστας Μελισσουργός - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.5%  (87 votes)  
 
Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΝΑ.Κ) - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.48%  (84 votes)  
 
Οικολόγοι Ελλάδας - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.46%  (81 votes)  
 
Α.Σ.Κ.Ε. Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.45%  (79 votes)  
 
Ελληνική Ενότητα (ΕΛ.ΕΝ.) (Β. Πρωτόπαπας) - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.44%  (76 votes)  
 
Φίλοι του Ανθρώπου (μόνο στη Β' Αθήνας) Κώστας Σταμούλης - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.42%  (74 votes)  
 
Περιφ. Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) (μόνο στη Β' Αθήνας) Νίκος Κολίτσης - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.41%  (72 votes)  
 
Παλαιά Δημοκρατία (μόνο στη Β' Αθήνας) Αθ. Δασκαλόπουλος - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.4%  (70 votes)  
 
Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (Ε.Α.Ρ.) - Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.38%  (66 votes)  
 
Ανεξάρτητοι υποψήφιοι - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.33%  (57 votes)  
 
Κόμμα Νέων - Ιδεολογία: - Πολιτική Θέση:  0.31%  (54 votes)  
 
Other:  0.01%  (1 votes)  
 
 
Total Votes: 17,468


Ο φαύλος κύκλος της σοσιαλιστικής κρίσης της Θέκλας, & Η συνέντευξη της Νίκης Αραμπατζής στο THE DAY AFTER στο κανάλι 10 21.9.2011, & Η τοποθέτηση του φοιτητή Νίκου Κωστόπουλου για το κίνημα των αγανακτισμένων φοιτητών, & Η αποκαλυπτική συνέντευξη Δημήτρη Δρογίδη, στο Χρήστο Α. Κατσαρό, έχουν σταθερά την Ντόρα στην κορυφή! 

Σας ευχαριστώ θερμά για την ψήφο σας ….με τιμή και εκτίμηση ο διαχειριστής All polls by tharros-tolmi Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki).


Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:
Από Θάρρος Τόλμη Αλήθεια · Πριν από 2 δευτερόλεπτα
 All polls by tharros-tolmi / Τι κόμμα θα ψηφίζατε αν γινόταν τώρα εκλογές; (Poll Closed) http://polldaddy.com/poll/5495274/?view=results
Έκλεισε η δημοσκόπηση χτες 9.10.11 αξίζει να ρίξετε μια μάτια έχει ενδιαφέρων
Αποτελέσματα δημοσκόπησης!!! http://polldaddy.com/polls/results.php?id=5495274#

 
Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.
Σας παρακαλώ γράψτε αν θέλετε το σχόλιο σας;

Θέκλα Παρασκευούδη σκέφτηκα πολλές φορές να τα παρατήσω! 9.10.11


Συνέντευξη της Θέκλας- Ευαγγελίας Παρασκευούδη

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΚΑΠΑ Style στο τεύχος 101 στις 09 Οκτωβρίου 2011, σελ.70-71


Συναντήσαμε την κ. Θέκλα Παρασκευούδη, Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΜΚΟ) και εκπρόσωπο Περιφερειακών ΜΜΕ Δημοκρατικής Συμμαχίας και μιλήσαμε για πολιτική, για άξιες και απαξίωση, για το περιβάλλον, για την πόλη μας, για τα αδιέξοδα, αλλά και για όλα εκείνα που την χαλαρώνουν …..
Σε μια εποχή που όλοι τα έχουν βάλει με την πολιτική και πιο συγκεκριμένα με τα άτομα που ασχολούνται ενεργά με αυτή, τι θα λέγατε στον απλό κόσμο για να συνεχίσει να πιστεύει σε αυτά;
Θα πω απλά ότι η Δημοκρατία απαιτεί συμμετοχή! Mία από τις τιμωρίες της «μη συμμετοχής» είναι το να είσαι υπέρ της όποιας «πολιτικής» σου επιβάλλεται, με όποιον τρόπο. Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με τα κοινά: αυτοί που δίνουν και αυτοί που παίρνουν. Αυτοί που παίρνουν τρώνε καλύτερα πιθανόν, αλλά αυτοί που δίνουν κοιμούνται καλύτερα και έχουν τα «μούτρα» να κοιτάξουν τον εαυτό σου στον καθρέφτη χωρίς ενοχές ….
Η απαξίωση της πολιτικής όμως προέκυψε γιατί τόσο ο πολιτικός, όσο και ο πολίτης έκανε κατάχρηση στο δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε  να θεωρεί την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, την αναρχία ως ευδαιμονία, να έχει δικαιώματα και να ξεχνά τις υποχρεώσεις!! Η πολιτική δεν είναι αυτό που μας γαλούχησαν από την μεταπολίτευση και μετά….  Δεν είναι επάγγελμα, δεν προσφέρει χρήμα, δεν προσφέρει δύναμη, δεν είναι… για «παραμύθια», για  πανηγύρια, γάμους και  επετειακές εκδηλώσεις !!  Η νέα γενιά πολιτικών οφείλει να απέχει από το κακέκτυπο αυτής της  πολιτικής συμπεριφορά, οφείλει να μην αποποιείται την ταυτότητα του πολίτη.
Σήμερα οφείλουμε να είμαστε όλοι παραγωγικοί, εργατικοί, ενεργοί πολίτες χρήσιμοι και όχι απλά να «χαϊδεύουμε» ευχάριστα τα αυτά των συμπολιτών μας!
 Η επικοινωνία που έχετε με τους πολίτες ή η κριτική που σας ασκούν σε τι διαφέρει από αυτή πριν από 3 ή 5 χρόνια;
Για  να λέμε και του «στραβού το δίκαιο», θα πω ότι η κριτική προς τους πολιτικούς προ «κρίσης», περιορίζονταν κυρίως στην αδυναμία τους να πραγματοποιήσουν κάποια «θελήματα»…..  Τώρα νομίζω πως όλα αυτά είναι μακρινά ….. οι πραγματικές ανησυχίες έχουν να κάνουν με την επιβίωση. Όσο για την κριτική είναι απολύτως χρήσιμη και στην εποχή μας απαραίτητη. Το ότι «ασκώ κριτική» όμως δεν σημαίνει πως είμαι κακός, τεμπέλης, εμπαθής κακοήθης ή αφελής .
Η εικόνα που έχετε περπατώντας στους δρόμους της Λάρισας τι γεύση σας αφήνει;
Έχουμε τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου αστικού κέντρου αλλά θέλω να πιστεύω ότι διατηρούμε ακόμη τη «ζεστασιά» της τοπικής κοινωνίας. Οι περισσότεροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας λίγο ως πολύ ….δεν είναι έτσι; Είναι προνόμιο τελικά ακόμη και για αυτήν την περίοδο που όλοι έχουμε ποτιστεί με αρνητισμό,  να εκτιμούμε ή να χαρίζουμε απλόχερα ένα χαμόγελο, μία καλημέρα …
Πολλοί νέοι άνθρωποι επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό προκειμένου να εργαστούν και να ζήσουν εκεί. Τι θα τους λέγατε;
« Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο» λέει ο Robert Louis Stevenson.
Αναμφίβολα η ζωή είναι γέννημα μίας συνεχής αλλαγής. Υπό την παρούσα συγκυρία αποτελεί επιλογή ζωής κυρίως για τους νεότερους, οι οποίοι βλέπουν ότι η είσοδός τους στην αγορά εργασίας είναι δύσκολη, να μεταναστεύσουν. Ωστόσο, ένα μαζικό κύμα φυγής όπως εκείνο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δε νομίζω ότι θα έχει θετικές συνέπειες για κανέναν. Οι συνθήκες επιβίωσης έχουν αλλάξει παντού γύρω μας, ακόμη και στις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη.
Εσείς θα μπορούσατε να κάνετε μια τέτοια κίνηση;
Θα σας πω ότι επέλεξα να επιστρέψω, να ζω και να εργάζομαι στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Θα μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εγκαταλείψω την πόλη μου, χωρίς τουλάχιστον να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια. .. . άλλωστε το χρήμα δεν πιστεύω πως είναι το παν! Θα προτιμούσα να ζήσω με τα ελάχιστα και να μείνω για να δημιουργήσω ευκαιρίες και να πραγματοποιήσω στόχους στον τόπο μου.
Είστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος. Γιατί ακούμε εδώ και καιρό για «πράσινη πολιτική» και επί της ουσίας δεν την βλέπουμε ποτέ;
Υπάρχει μια διαστρέβλωση στην άποψη πως η οικονομική ανάπτυξη δεν συνάδει με την «προστασία του περιβάλλοντος», γιατί απλά η ραγδαία και σχεδόν βίαιη βιομηχανοποίηση των πάντων στον πλανήτη γη, θεοποίησε το χρήμα, το κέρδος και έθεσε σε δεύτερη – αν όχι τελευταία! – μοίρα την βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Οι αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των επιστημόνων για την τεράστια καταστροφή που συντελείται στη γη από τον άνθρωπο, δημιούργησε εκατομμύρια κινήματα πολιτών που συνστρατεύτηκαν σε κοινό σκοπό .Αυτό ακριβώς το κίνημα είχε αντίκτυπο όπως είναι φυσικό και στην πολιτική, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η λεγόμενη «προστασία του περιβάλλοντος» είναι προνόμιο κάποιον συγκεκριμένων πολιτικών ομάδων. Περιβάλλον και πολιτισμός δεν έχουν πολιτικό χρώμα!  Δυστυχώς όμως σε επίπεδο ηγετών, μείναμε σε «ιστορικές συμφωνίες» που ουδέποτε εφαρμόστηκαν.
Τι σας έχει «αναγκάσει» να αλλάξετε στην καθημερινότητά σας η οικονομική κρίση;
Μπορώ να πω πως έμαθα να κάνω καλύτερη διαχείριση, αλλά και οικονομία δυνάμεων, χρόνου και χρήματος. Καλύτερη λοιπόν αξιολόγηση  προτεραιοτήτων και λιγότερη ανάλωση ακόμα και σε λανθάνουσες ανθρώπινες καθημερινές σχέσεις. Πιστεύω πως  όταν ξοδεύεις τον εαυτό σου σ’ αυτά που δεν χρειάζεται, δεν είσαι ποτέ αρκετή γι’ αυτά που πρέπει.
Σε μια περίοδο ιδιαίτερης έντασης, τι μπορεί να σας χαλαρώσει;
Αγαπώ πολύ την δημιουργική κουζίνα!! Μου είναι τόσο ευχάριστο να μαγειρεύω ακούγοντας μουσική και παρέα με αγαπημένους μου  ανθρώπους! Δεν ξέρω πως μπορώ να  το περιγράψω, αλλά μάλλον λειτουργεί εκτονωτικά σε μένα …. μου «καθαρίζει» το μυαλό,  με ξεκουράζει απόλυτα!
Υπήρξαν στιγμές που είπατε «τα παρατάω, δεν ξανασχολούμαι με την πολιτική;»
Φυσικά !!!Πάρα πολλές φορές και δε σας κρύβω ότι πολλές ήταν το τελευταίο διάστημα. Όταν όμως «μπαίνεις στο ρινγκ» και είσαι αποφασισμένη να παλέψεις πρέπει να παλέψεις και στους 12 γύρους!!....δεν μπορείς έτσι απλά να κατέβεις από το ρινγκ …γιατί κάποιος σε προσέβαλε, σε έβρισε, σε χτύπησε ή υποστηρίζει τον αντίπαλο! Διάβασα πρόσφατα κάτι σχετικό : Όταν φτάνεις στο σημείο να θέλεις να τα παρατήσεις, τότε είναι η στιγμή που πρέπει να προχωρήσεις.
Τι θα μπορούσε να φέρει πίσω το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων;
Η ανάκτηση της χαμένης μας αυτοεκτίμησης. Χρειαζόμαστε να μας αρπάξει κάποιος από το γιακά και να μας πει απλά : «είμαι μαζί σου , προχώρα» ! Ένα «reset» σε όλα τα επίπεδα δόμησης αυτού του μοντέλου ζωής και νοοτροπίας. Έχουμε πολύ θετική ενέργεια  μέσα μας για να εμπιστευόμαστε με τόση ευκολία ότι αρνητικό  …
Τι θα συμβουλεύατε την σύγχρονη γυναίκα για να ξεπεράσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;
Να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της! Η γυναίκα σήμερα πρέπει να φαίνεται γυναίκα, να δουλεύει ως άντρας, να σέβεται το ένστικτό της για να διατηρήσει την θέλησή της για ζωή και την παρουσία της στην εξέλιξη… άλλωστε ποιος μένει πιστός σ’ αυτόν που έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του; Και αυτό επιτρέψτε μου δεν έχει να κάνει με την σημερινή κατάσταση και την οικονομική κρίση, αλλά είναι διαχρονικό moto ..
Γραφείο Τύπου Θ. Παρασκευούδη Παπακυριαζή 36, Λάρισα
Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki) με Θέκλα 
Σχόλιο μου Θέκλα στο ->Σκέφτηκα πολλές φορές τελευταία να τα παρατήσω....
Αξιότιμη φίλη μου κατά αρετή Θέκλα- Ευαγγελία Παρασκευούδη ο Μένανδρος είχε πει: "Αβουλία γαρ πολλά βλάπτονται οι βροτοί. " μτφρ: (με την έλλειψη θέλησης πολλά ζημιώνονται οι θνητοί). Από τα αρχαία χρόνια ακόμα ήταν γνωστό πως η δύναμη της θέλησης είναι αρκετή ώστε όταν θες να πας κάπου, ακόμα κι αν δεν υπάρχει δρόμος, μπορείς να τον φτιάξεις…, δεν ξέρω γιατί εμείς πολύ συχνά μέσα στην καθημερινότητά μας, το ξεχνάμε αυτό Θέκλα μου. Το να είσαι ανίσχυρη που δεν το νομίζω διότι σε ξέρω πιστεύω είναι μια ψυχολογική κατάσταση. Γιατί αν αισθάνεσαι ανίσχυρη, τότε είσαι και επειδή σε ξέρω προσωπικά δεν είσαι. Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης, η αισιοδοξία θέμα θέλησης... Είναι θέμα θέλησης κατά την άποψή μου να έχουμε θετικά συναισθήματα, θετικές σκέψεις και να πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε.. Αρκεί να το πιστέψουμε τόσο, να το θελήσουμε τόσο, όσο η ανάσα μας όταν πνιγόμαστε..., σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Θέκλα να ανήκεις σ' αυτούς που διαμορφώνουν τις συνθήκες και όχι σε αυτούς που απλά ανέχονται και αντέχουν με αυτές που υπάρχουν ή που τους διαμόρφωσαν οι άλλοι εν αγνοία τους… με τιμή και εκτίμηση ο φίλος σου κατά αρετή και όχι όφελος συμφέρων Χρήστος Α. Κατσαρός ( Chris Sintiki ). Και μερικά γνωμικά για τη δύναμη της θέλησης που μου αρέσουν καλή μου φίλη Θέκλα:
·                     Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σε αυτόν τον κόσμο είναι αυτοί, που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν...
·                     Ο μόνος τρόπος να ανακαλύψουμε τα όρια του δυνατού είναι να τα ξεπεράσουμε και να περάσουμε στην περιοχή του αδυνάτου
·                     Ποτέ μην παρακαλάς για κάτι που έχεις τη δύναμη να το κερδίσεις
·                     Δεν έχει να κάνει με το αν σε ρίχνουν κάτω, αλλά με το αν σηκώνεσαι πάνω
·                     Μην επιτρέπεις στη θέλησή σου να βρυχάται, όταν η δύναμή σου ψιθυρίζει
·                     Αν απουσιάζει η δύναμη της θέλησης, ο πιο πλήρης συνδυασμός αρετών και ταλέντων είναι εντελώς άχρηστος
·                     Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο για αυτόν που προσπαθεί (Μέγας Αλέξανδρος)
·                     Η διαφορά ανάμεσα σε έναν πετυχημένο και στους άλλους δεν είναι η έλλειψη δύναμης ή γνώσης, αλλά μάλλον η έλλειψη θέλησης
·                     Η δύναμη δεν προκύπτει από τις νίκες. Οι μάχες που δίνεις είναι αυτό που μεγαλώνει τη δύναμή σου. Όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες και αποφασίζεις να μην παραδοθείς, αυτό είναι δύναμη.
·                     Οι δυνατοί έχουν θέληση, οι αδύναμοι ελπίδα
·                     Όταν φτάσεις στο σημείο που θέλεις να τα παρατήσεις, είναι η στιγμή που πρέπει να προχωρήσεις

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά: Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 

Θέκλα Παρασκευούδη σκέφτηκα πολλές φορές να τα παρατήσω! 9.10.11

από τον Χρήστος Α. Κατσαρός, Κυριακή, 9 Οκτώβριος 2011 στις 8:07 μ.μ.
 
Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια. Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.