Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ένταση στη Βουλή μεταξύ βουλευτή της Χρυσής Αυγής και Ν. Δένδια

Με μια φράση που δεν απαίτησε ούτε ένα λεπτό, επέλεξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού για την εγκληματική δράση αλλοδαπού στα Ιωάννινα.
Ένταση στη Βουλή μεταξύ Δένδια και Κασιδιάρη
Είχε προηγηθεί έντονα καταγγελτικός τόνος, από τον βουλευτή, προς τον κ. Δένδια ότι «ενώ έσπευσε στη Μανωλάδα για να συμπαρασταθεί στους αλλοδαπούς, δεν έπραξε το ίδιο για τους Έλληνες στην ελληνοαλβανική μεθόριο που υποφέρουν από την εγκληματική δράση αλλοδαπών».

«Πρόκειται για ένα βαρύτατο έγκλημα που εξιχνιάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία σε λίγες ώρες και ο δράστης συνελήφθη. Δεν έχω κάτι άλλο να πω» απάντησε ο κ. Δένδιας για την εγκληματική δράση του συγκεκριμένου κακοποιού.

«Απαράδεκτη», χαρακτήρισε τη στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγός σχολιάζοντας ότι «ενώ δεν απαντά στη Βουλή, είναι λαλίστατος σε συγκεντρώσεις φίλων του που βρίσκονται στις μασονικές τάξεις».

Πρόσθεσε δε ότι οι κακοποιοί «έχουν γραμμένο» το υπουργείο και κάνουν ότι τους «γουστάρει». Προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την τιμωρία της ρατσιστικής συμπεριφοράς που επιδεικνύουν οι αλλοδαποί σε βάρος των Ελλήνων.

Ο υπουργός δεν έκανε χρήση του δικαιώματος δευτερολογίας του.

ΠΗΓΗ thousandnews.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr 

Πέθανε ο Ζορζ Μουστακί



ΑΘΗΝΑ 23/05/2013
Ο ελληνικής καταγωγής διάσημος Γάλλος τραγουδιστής και συνθέτης Ζωρζ Μουστακί, σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς και δημιουργός τραγουδιών που έγιναν κλασικά, όπως τα "Milord" και "Le Meteque", άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ηλικία 79 ετών, ανακοινώθηκε σήμερα από το περιβάλλον του. 

Η ζωή του ανατράπηκε πριν 4 χρόνια, στις 8 Ιανουαρίου του 2009, στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια συναυλίας την οποία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει. Από τότε δεν ανέβηκε ποτέ ξανά στη σκηνή. 

Χτυπημένος από μία ανίατη ασθένεια των πνευμόνων, ο Μουστακί θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του αναζητώντας απελπισμένα λίγο "αέρα". Αυτός που παρουσιαζόταν ως ο "εραστής της θάλασσας και του ήλιου" δεν μπορούσε να ζει έχοντας συνεχώς μαζί του μια φιάλη οξυγόνου. 

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Γαλλίας και τον απλό κόσμο, καθώς ήταν ένας εξαιρετικά αγαπητός καλλιτέχνης. 

O Ζωρζ Μουστακί γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 3 Μαΐου 1934 και μεγάλωσε στη δεύτερη πρωτεύουσα της σύγχρονης Αιγύπτου. Η οικογένειά του ήταν Έλληνες Σεφαραδίτες Εβραίοι από την Κέρκυρα και το αρχικό του όνομα ήταν Γιουσέφ (Yussef Mustacchi). 

Οι γονείς του ονομάζονταν Νεσίμ και Σάρα και κατάγονταν από την Κέρκυρα. Στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια είχαν ένα βιβλιοπωλείο και έρχονταν σε επαφή με πολλές κουλτούρες. Στο σπίτι μιλούσαν κατά κανόνα ιταλικά, αλλά στους δρόμους με τα άλλα παιδιά μιλούσε αραβικά. 

Οι γονείς του έδωσαν στον μικρό Μουστακί και στις αδερφές του γαλλική παιδεία, βάζοντάς τον σε γαλλικό σχολείο. Όμως, δεν απαρνήθηκε τις ελληνικές ρίζες του αν και δεν έμαθε τη γλώσσα. 
Ο ίδιος είχε πει για την καταγωγή του σε συνέντευξή του: 

"Έχω γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια και έτσι έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι ελληνικό έφεραν και έσπειραν οι Πτολεμαίοι στη γενέτειρά μου. Είμαι Έλληνας από πατέρα, μητέρα και παππού, με ρίζες στη Μικρά Ασία, τα Ιωάννινα, τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα. Η Αλεξάνδρεια, αν και μου χάρισε τον κοσμοπολιτισμό των Πτολεμαίων, με απομάκρυνε από την ελληνικότητά μου. Η Αίγυπτος ζούσε τότε σ' ένα κοσμοπολίτικο, πολύγλωσσο παζάρι. Οι άνθρωποι επικοινωνούσαν σε πολλές γλώσσες - αραβικά, αγγλικά, γαλλικά. Η Αλεξάνδρεια με άνοιξε στον κόσμο… Οι πρόγονοί μου μιλούσαν όλοι ελληνικά. Η θεία μου η Ροζάντι μέχρι τα πέντε χρόνια της αρνιόταν να μιλήσει, έως τη μέρα που ήρθαν στο σπίτι συγγενείς από την Ιταλία. Από τότε, η θεία άρχισε να μιλάει, αλλά μόνο στα ιταλικά. Έτσι, εξαιτίας της επιλεκτικής αλαλίας της θείας μου, τα ελληνικά απαγορεύτηκαν στην οικογένειά μου και η γλώσσα του Δάντη έγινε η μητρική μου γλώσσα". 

Το 1951 πήγε στο Παρίσι και εντυπωσιάστηκε από τον τραγουδοποιό Ζωρζ Μπρασέν (Georges Brassens) σε τέτοιο βαθμό ώστε άλλαξε το όνομά του από "Γιουσέφ" σε "Ζωρζ". 

Ο Μουστακί παντρεύτηκε πολύ νέος, σε ηλικία 20 ετών, και έχει μια μεγάλη οικογένεια, που μέλη της ζουν σε Γαλλία, Ισραήλ, Βραζιλία και Βενεζουέλα. 
Ο Μουστακί τραγούδησε σε πολλές γλώσσες: γαλλικά, ιταλικά, ελληνικά, πορτογαλικά, ισπανικά, αγγλικά και αραβικά. Τα εκατοντάδες τραγούδια του έχουν ρομαντικό ύφος και οι στίχοι του είναι ποιητικοί. 

Οι μελωδίες του είναι απλές και εύκολα αφομοιώσιμες από το κοινό. 

Εκτός από τον ίδιο, τα τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει σπουδαίοι τραγουδιστές και τραγουδίστριες, όπως η Εντίθ Πιάφ (μεταξύ άλλων το περίφημο: Μιλόρντ - Milord), η Δαλιδά (όπως τη μεγάλη επιτυχία: Τζίτζι λ’ αμορόζο - Gigi l'amoroso), η Μπαρμπαρά, η Μπριζίτ Φοντέν, ο Χέρμπερτ Παγκανί, η Φρανς Γκαλ και η Σίντι Ντανιέλ. 
Τη δεκαετία του ’60 μετέφρασε στα γαλλικά και τραγούδησε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκη. Έτσι ξανασυνδέεται με την ελληνική του ρίζα και το 1966 επισκέπτεται την Ελλάδα για πρώτη φορά. Αργότερα θα πει πολλά τραγούδια του Χατζιδάκη, μεταξύ άλλων την "Πορνογραφία". 

Το 1970 πρωταγωνίστησε με το Μίκη Θεοδωράκη στην ταινία μικρού μήκους (διάρκειας 2΄) του Ροβήρου Μανθούλη "ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ" (NOUS SOMMES DEUX), στην οποία τραγουδά στα γαλλικά τα τραγούδια που είχε γράψει στη φυλακή ο Μίκης. 

Στην Ελλάδα έγιναν μεγάλες επιτυχίες τα τραγούδια του "Ο Μέτοικος" (1971), το οποίο τραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας, και η "Μεσόγειος" (1973), που ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού και η Μελίνα Μερκούρη. 

Μεσόγειος - Μελίνα Μερκούρη  http://youtu.be/8sQTh95bv8s 


Τα δύο αυτά τραγούδια μαζί με άλλα, σε ελληνική απόδοση του Δημήτρη Χριστοδούλου, ερμήνευσε το 1979 ο Αντώνης Καλογιάννης στο δίσκο: "Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙ". 

Μια λιγότερο γνωστή ιδιότητά του είναι η συγγραφική. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία, από τα οποία τρία έχουν κυκλοφορήσει και στα ελληνικά. Πρόκειται για τα βιβλία "Question la chanson" (1973), "Τα κορίτσια της μνήμης" (1989), "Ο γιος της ομίχλης" (2001) και "Η μικρή οδός των κρεοπωλών" (2001). 
Πηγή βιογραφικού: Wikipedia, nooz.grgrafida-sintikis.blogspot.gr 

Ο επίτροπος Μπαρνιέ θέλει οι μεγάλες εταιρείες να αποκαλύπτουν πόσο φόρο πληρώνουν


Ο ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ
Ο ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Οι μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να αποκαλύπτουν πόσο φόρο πληρώνουν σε καθεμιά από τις χώρες στις οποίες επιχειρούν, δηλώνει ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος, Μισέλ Μπαρνιέ, σύμφωνα με το κείμενο μιας ομιλίας του την οποία θα εκφωνήσει αργότερα την Πέμπτη.

Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών της ΕΕ, δήλωσε πως οι μεγάλες τράπεζες είναι ήδη υποχρεωμένες να αποκαλύπτουν τα κέρδη τους, τους φόρους και τις επιδοτήσεις σε καθεμιά χώρα-μέλος της ΕΕ, καθώς και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χώρες στις οποίες επιχειρούν.
«Θα επεκτείνουμε στις μεγάλες εταιρείες και ομίλους αυτή την υποχρέωση να δίνουν αναφορά», υπογραμμίζει ο κ. Μπαρνιέ σε ομιλία που θα εκφωνήσει σε διάσκεψη στο Άμστερνταμ.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης της Γερουσίας των ΗΠΑ, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία η Apple κατέβαλε λίγους ή καθόλου φόρους για κέρδη δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία διοχέτευσε μέσω ιρλανδέζικων θυγατρικών, και διαπραγματεύθηκε έναν ειδικό εταιρικό φόρο μικρότερο του 2%.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Alpha Bank: «Τελευταία χρονιά μείωσης των εισοδημάτων» το 2013


Alpha Bank: Τελευταία χρονιά μείωσης των εισοδημάτων το 2013

Στο οικονομικό δελτίο της AlphaBank επισημαίνεται ότι «γίνεται τώρα πιο εμφανές ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά μείωσης των εισοδημάτων» και ότι «η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση ισχυρότερη, με τις μακροοικονομικές ανισορροπίες να αντιμετωπίζονται σε μονιμότερη βάση και τις διαρθρωτικές αλλαγές να διαμορφώνουν σταδιακά συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, στηριζόμενες αυτή τη φορά στην εγχώρια αποταμίευση και παραγωγικότητα».
«Το 2013, η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα εμφανίσει δίδυμα πλεονάσματα, τόσο στο πρωτογενές ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης όσο και στο εξωτερικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank.
«Η σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η συνεπαγόμενη αλλαγή πορείας της χώρας, γίνονται τώρα πολύ ευδιάκριτα τόσο από τη μεγάλη επιτυχία της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν, όσον αφορά την προσπάθεια για προώθηση της αποτελεσματικής υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και για την προσέλκυση Ξένων 'Αμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα, όσο και από σειρά ενθαρρυντικών εξελίξεων σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας», αναφέρεται στην ανάλυση της τράπεζας.
Ειδικότερα, στην οικονομική ανάλυση της τράπεζας γίνεται εκτενής αναφορά στις ενθαρρυντικές αυτές εξελίξεις στις οποίες σύμφωνα με την Alpha Bank, προκύπτουν από τους ακόλουθους παράγοντες:
- Από την πολύ μεγάλη συμμετοχή σε προγράμματα ενίσχυσης των επενδύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ.
- Από την διαφαινόμενη τώρα προοπτική έγκαιρης ανάκαμψης των επενδύσεων στη Βιομηχανία, μετά τα αποτελέσματα της πρόσφατης σχετικής έρευνας του ΙΟΒΕ.
- Από τις ενθαρρυντικές εξελίξεις που σημειώνονται στην αγορά εργασίας, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία των ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας καθώς και από τις εξαιρετικά ευνοϊκές εξελίξεις στο εξωτερικό Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας που προοιωνίζουν νέα σημαντική θετική επίπτωση στη μεταβολή του ΑΕΠ της χώρας από τις καθαρές εξαγωγές.
ΠΗΓΗ newsbomb.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr

Καταθέτει σήμερα η Κ. Λαγκάρντ για την υπόθεση "Ταπί"


Την πόρτα του δικαστηρίου πέρασε η σιδηρά κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, για να καταθέσει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου της Γαλλίας, για την πολύκροτη υπόθεση Ταπί.
Η Λαγκάρντ θα κληθεί να εξηγήσει τον ρόλο της στη διαµεσολάβηση που έγινε το 2007, µεταξύ του γαλλικού Δηµοσίου και του πολυεκατομμυριούχου Μπερνάρ Ταπί, από την οποία ο επιχειρηματίας και υποστηρικτής του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έλαβε το ποσό των 285 εκατ. ευρώ.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 1993, όταν ο Ταπί πούλησε στην credit lyonnais, τo μερίδιο από τις μετοχές που είχε στην adidas. Εν συνεχεία η τράπεζα πούλησε τις μετοχές με πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο από αυτό που τις είχε αγοράσει, με αποτέλεσμα ο Ταπί να καταγγείλει ότι εξαπατήθηκε.
Η Λαγκάρντ, Υπουργός Οικονομικών τότε,κατέφυγε σε ιδιωτική διαιτησία για την επίλυση της διένεξη ανάμεσα στην Credit Lyonnais και τον Ταπί, με αποτέλεσμα να κατηγορείται σήμερα για κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος.
Ο ανταποκριτής του euronews στο Παρίσι Τζιοβάνι Μάτζι , μεταδίδει:
Ενδεχόμενη καταδικαστική απόφαση για την Λαγκάρντ, θα έθετε εν κινδύνω, την θέση της ως επικεφαλής του ΔΝΤ. Αυτό θα ήταν το δεύτερο πλήγμα για τον Οργανισμό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο με τον Ντομινικ Στρος Καν.

Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών για το θέμα των Σκουριών

Στο κόστος της μεταφοράς των αστυνομικών και στην αποδυνάμωση της αστυνόμευσης αναφέρθηκε ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Παπαδάκης


Picture 0 for Διαμαρτυρία αστυνομικών για Σκουριές
«Γίναμε “κόκκινο πανί” για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της αστυνομίας». Αυτά υποστήριξαν συνδικαλιστές αστυνομικοί, που πραγματοποίησαν το πρωί ένστολη διαμαρτυρία έξω από την αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, στη σκιά των πρόσφατων επεισοδίων για τα μεταλλεία χρυσού και τον τραυματισμό ενός 27χρονου συναδέλφου τους.

Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανήκει στους συνδικαλιστές των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα τόσο προς την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής όσο και στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας.

«Το θέμα των μεταλλείων χρυσού είναι πολιτικό. Αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης κι όχι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η επένδυση αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει με αστυνομικά μέτρα» τόνισε στο ΑΜΠΕ, ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόφιλος Παπαδάκης.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στην καθημερινή μετακίνηση προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας στις Σκουριές, τονίζοντας ότι αυτό έχει ως συνέπεια να αποδυναμώνεται η αστυνόμευση στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας, σε μία χρονική στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία ξεκινάει η τουριστική περίοδος και υπάρχουν αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές το κόστος μετακίνησης για κάθε διμοιρία ανέρχεται ημερησίως σε 1.500 ευρώ. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μετακινήσεων προτείνουν τη δημιουργία μόνιμης αστυνομικής δύναμης στη Χαλκιδική, με εθελοντές αστυνομικούς αποσπασμένους στην περιοχή.

«Στοχοποιηθήκαμε από τους κατοίκους. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους» τόνισε ο κ. Παπαδάκης σχολιάζοντας τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού, ενώ εξέφρασε την ευχή του «να μην υπάρξει άλλος τραυματισμός συναδέλφου μας για τη φύλαξη της επένδυσης».

Οι συνδικαλιστές, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής.

"Θα ακολουθήσουμε το επιτυχημένο πρότυπο της Ιρλανδίας"

«Θα ακολουθήσουμε το επιτυχημένο πρότυπο της Ιρλανδίας», δηλώνει ο Σαμαράς
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (αριστερά) υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον ιρλανδό ομόλογό του Εντα Κένι.Πηγή: FOS Photos

«Η Ελλάδα θα ακολουθήσει το επιτυχημένο πρότυπο της Ιρλανδίας τόσο για την έξοδο από την κρίση, όσο και για την προεδρία της ΕΕ», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε κοινές δηλώσεις του με τον ιρλανδό ομόλογό του, Εντα Κένι, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες οι υπουργοί Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Η Ιρλανδία έχει μετατρέψει την κρίση σε επιτυχία», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι το Δουβλίνο έχει ήδη μπει σε ανάκαμψη και είναι πλέον πολύ κοντά στο να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές.

Αναφέρθηκε επίσης στα πολλά στοιχεία που ενώνουν τις δύο χώρες, υπενθυμίζοντας ότι από κοινού Ελλάδα και Ιρλανδία «έδωσαν τη μάχη για μια πιο ισόρροπη πολιτική στην Ευρώπη που θα συνδυάζει τα μέτρα εξυγίανσης με μέτρα ανάκαμψης». 

«Τότε ήμασταν αρκετά μόνοι τώρα δεν είμαστε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι δύο λαοί «υπέφεραν και υποφέρουν», αλλά όπως δείχνει το παράδειγμα της Ιρλανδίας, «δεν πρόκειται για ένα δρόμο χωρίς τελειωμό».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ακόμη ότι «η Ιρλανδία είχε από δεκαετίες κάνει την επιλογή της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας», και αυτό, όπως είπε, ήταν που την οδήγησε στην έξοδο από την κρίση. «Αυτή την επιλογή της ανταγωνιστικότητας έχει κάνει η κυβέρνηση μας», επεσήμανε, προσθέτοντας ταυτόχρονα πως στόχος είναι να ακολουθήσει η χώρα μας το παράδειγμα της Ιρλανδίας και σε ότι αφορά τους χαμηλούς συντελεστές φορολογίας, «μόλις αρχίσουμε να βγαίνουμε από την κρίση».

Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνάντησής του με τον κ. Κένι, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για την τραπεζική ένωση και για τη διασφάλιση των ευρωπαίων καταθετών, για το σύμφωνο ανάπτυξης και την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ιδίως για τους νέους, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και για την αξιοποίηση εγχώριων ενεργειακών πόρων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κένι εκφράστηκε με εγκωμιαστικό τρόπο για τον κ. Σαμαρά, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι ο έλληνας Πρωθυπουργός «τοποθετείται με ρεαλισμό» σιτς συνόδους κορυφής της ΕΕ.

Από την εκλογή του ο Αντώνης Σαμαράς έχει αλλάξει την αντίληψη των Ευρωπαίων για την Ελλάδα που αποπνέει πλέον αίσθηση σταθερότητας, τόνισε μεταξύ άλλων. Σέβομαι, πρόσθεσε, τις προσπάθειες του έλληνα Πρωθυπουργού και ήρθα εδώ για να δείξω την αλληλεγγύη του ιρλανδικού λαού, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και τα διδάγματα από την αντιμετώπιση της κρίσης.

Το μεσημέρι, οι δύο πρωθυπουργοί επισκέπτονται το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο κ. Σαμαράς θα παραθέσει γεύμα στον κ. Κένι. 

ΠΗΓΗ tanea.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr