Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ναι στο νομοσχέδιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ από Ντόρα και ΔΗ.ΣΥ.



Συνεδρίαση Ολομέλειας, 24/08/2011 ΡϞΣΤ΄ (Α' Μέρος)
  24.08.11 Ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.


Ναι στο νομοσχέδιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ από Ντόρα / by Chris Sintiki

http://youtu.be/vo2-KhBeB8s

 

 

Δείτε τα βίντεο της ομιλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, την Τετάρτη (24/8) στη συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.


Ομιλία Ν. Μπακογιάννη για το Σ-Ν για τα ΑΕΙ/by Chris Cintiki http://youtu.be/hiPPcgEWGgY

 


 


Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ

Με ευρεία πλειοψηφία από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και της  Δημοκρατικής Συμμαχίας υπερψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά από αλλαγές στις οποίες προχώρησε η υπουργός Παιδείας. Στο θέμα των πρυτάνεων η τελική διατύπωση προβλέπει ότι θα εκλέγονται από το σύνολο των μελών ΔΕΠ, από λίστα 2-3 ατόμων που θα καταρτίζεται από το εκάστοτε Συμβούλιο. 
Της συναίνεσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νέο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. 
Το νομοσχέδιο καταψήφισαν το Κ.Κ.Ε., ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η Δημοκρατική Αριστερά. Στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση επί του νομοσχεδίου και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία κατ΄ άρθρο.

Χρήστος Α. Κατσαρός(Chris Cintiki) Ιδρυτικό Μέλλος Δημοκρατικής Συμμαχίας