Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Β. Παπαγεωργόπουλος: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΄΄ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ΄΄ ΤΗΣ ΔΕΘ ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΄΄ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ΄΄


Ο κ. Β.Παπαγεωργόπουλος σχετικά με την «αξιοποίηση – πώληση» του χώρου της Δ.Ε.Θ. και του χώρου που προοριζόταν για να φιλοξενήσει την «Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης» έκανε την παρακάτω δήλωση:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ» ΤΗΣ ΔΕΘ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ»
          

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να «αξιοποιήσει – πωλήσει» τα 180 στρέμματα της Δ.Ε.Θ., όταν δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας μου και όλων πιστεύω των Θεσσαλονικέων, είναι να μεταβληθεί αυτός ο χώρος – σε περίπτωση μετακίνησης της Δ.Ε.Θ. – σε ένα Μητροπολιτικό Πάρκο που είναι τόσο απαραίτητο στην πόλη μας.
            Το θέμα της Δ.Ε.Θ. έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θέλει να ιδιοποιηθεί τα 17 στρέμματα από τα 180 της Δ.Ε.Θ. που ανήκουν ιδιοκτησιακά στον Δ.Θ., με το γελοίο επιχείρημα της «χρησικτησίας»!...
            Είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που κράτος επικαλείται ενώπιον της Δικαιοσύνης «χρησικτησία» εις βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης….
            Οι Υπουργοί, οι Βουλευτές, οι Φορείς της πόλης μας και κυριότατα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης – το οποίο θα πρέπει να συνεδριάσει εκτάκτως – έχουν υποχρέωση να αντιταχθούν άμεσα στην απαράδεκτη αυτή και ερήμην των Θεσσαλονικέων ενέργεια της Κυβέρνησης.
            Συγχρόνως θέλω να επισημάνω ότι τα 600 στρέμματα μετά το Αεροδρόμιο ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου είναι ο χώρος όπου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ζ.ΚΑΙ.Θ. επί Προεδρίας μου είχε καταλήξει με σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού Δημοσίου ότι θα αποτελούσε την «Ζώνη Καινοτομίας Νομού Θεσσαλονίκης».
            Σήμερα πληροφορούμαι ότι και αυτή η έκταση οδεύει προς «αξιοποίηση – πώληση» και όχι ως χώρος φιλοξενίας της «Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης» που τόσες ελπίδες είχε δημιουργήσει για ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας.
            Η Κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει άμεσα την στάση της.»
-- 
Vassilis Papageorgopoulos

Πολιτικό Γραφείο                                .
Βασίλη Παπαγεωργόπουλου             .
Μητροπόλεως 55 54623 Θεσσαλονίκη  .
τηλ.             2310234836       fax.2310244223        .


Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας 12.10.11


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας που έλαβε χώρα σήμερα δευτέρα 12 Οκτώβριου 2011 και ώρα 19:00 στα κεντρικά γραφεία του κινήματος στην Αθήνα. 

Βασικό θέμα ήταν η ενημέρωση της Πρόεδρου για τις εξελίξεις στις Βρυξέλες σε σχέση με το ελληνικό πρόβλημα. Εξήγησε την πρωτοβουλία της για τη συγκρότηση κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης που παρουσίασε στη συνέντευξη της Κυριακής στη Real news. Προανήγγειλε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Έγιναν επίσης παρά πολύ θετικές ενημερώσεις  για την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα και γενικά για το πώς θα πρέπει να κινηθεί η Δημοκρατική Συμμαχία στο πρόσεχες μέλλον με συντονισμένη προώθηση των θέσεων και των ιδεών από τους κ. Λευτέρη Αυγενάκη, Γ. Παπαγεωργίου, Νίκη Αραμπατζή, Χρήστο Μαρκογιαννάκη και άλλους.

Έγινε επίσης ουσιαστική ενημέρωση από τον κ. Δαμιανό για τις επιμελητηριακές εκλογές που θα γίνουν τον Δεκέμβριο και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα θέματα στρατηγικής και πολιτικού λόγου έτσι ώστε να βελτιωθεί η παρέμβαση της ΔΗΣΥ.

Με λίγα λόγια πήγε πολύ καλά.

Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki) 

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 
 Ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας 12.10.2011
από τον Χρήστος Α. Κατσαρός, Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 στις 11:08 μ.μ.Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.