Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ομιλία Γιώργου Κοντογιάννη στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης 4.11.2011


 Δείτε την ομιλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιώργου Κοντογιάννη, την Πέμπτη (3/11) στη Βουλή στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην

Κυβέρνηση. 
Ομιλία Γιώργου Κοντογιάννη για την ψήφο εμπιστοσύνης http://youtu.be/6LWWCv2Mfd0  




Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ό,τι λόγια και να χρησιμοποιήσει ένας Βουλευτής της αντιπολίτευσης, όσο σκληρά κι αν είναι, δεν μπορούν να περιγράψουν την οδυνηρή πραγματικότητα για τη χώρα και το λαό.
Από τη μία βλέπουμε να γκρεμίζονται με μία ζαριά του Πρωθυπουργού και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό και από την άλλη οι πολιτικές ηγεσίες από την πλευρά της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντί να θέτουν όρους συνεργασίας, θέτουν όρους υπονόμευσης μίας συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, φοβούμενοι ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα αναδείξει στο πολιτικό προσκήνιο δυνάμεις και πρόσωπα που θα θέσουν τους ίδιους στο περιθώριο. Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε εκείνον που υποτίθεται ότι υπηρετούμε, το σαστισμένο και ανήσυχο από τα γεγονότα κατά τα λοιπά κυρίαρχο ελληνικό λαό. Ένα λαό που ρωτά με αγωνία όλους μας αν και πότε θα χρεοκοπήσουμε, ένα λαό που δεν τον νοιάζουν πλέον ούτε πολιτικά ονόματα, ούτε κομματικές ταμπέλες, αλλά το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του. Των παιδιών του που μέχρι προχθές έστελνε στο εξωτερικό για να βρουν τουλάχιστον εκεί μία δουλειά, αλλά που πλέον όταν στα βιογραφικά τους βλέπουν ότι είναι Έλληνες, τους λοιδορούν και τους κλείνουν τις πόρτες. Αυτό πέτυχε κυρίες και κύριοι ο κ. Παπανδρέου με τις ενέργειές του τα τελευταία εικοσιτετράωρα, εκτός από το γεγονός ότι έθεσε σε αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Μετά την πρώτη αντίδραση, τώρα αποδέχεστε και θεωρείτε λογική τη δικαιολογία του κυρίου Παπανδρέου, πως ό,τι έκανε το έκανε για να στριμώξει τον κύριο Σαμαρά και να δεχθεί η νέα δανειακή σύμβαση. Μα, χάθηκε τελείως η λογική από αυτόν τον τόπο; Χάθηκε η σοβαρότητα κι εσείς το αποδέχεστε;
Κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζετε ότι η μεταστροφή του κυρίου Σαμαρά σε ό,τι αφορά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και το «ναι» σε μία μεταβατική κυβέρνηση δεν έχει σχέση με το δημοψήφισμα, αλλά με τις πιέσεις από το εξωτερικό και τις διεργασίες που όλοι ζήσαμε χθες, εδώ στους διαδρόμους της Βουλής από κορυφαία στελέχη του.
Βλέποντας όμως αυτά ο λαός, αλλά και το γεγονός ότι οι όροι που θέτει ο καθένας εκ των αρχηγών των δύο τέως μεγάλων κομμάτων, στην ουσία υπονομεύουν αντί να ενισχύουν το σχηματισμό μίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αναρωτιέται τι παιχνίδι παίζεται.
Πράγματι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, οι ώρες που ζούμε είναι ιστορικές. Ζούμε τις τελευταίες μέρες ενός συστήματος που ψυχορραγεί. Ζούμε τις τελευταίες πολιτικές ημέρες του τελευταίου μονοκομματικού Πρωθυπουργού. Φροντίστε η ψήφος σας να είναι τέτοια, ώστε να μην ζήσουμε και τις τελευταίες ημέρες της Ελλάδας ως εταίρο της Ευρώπης. Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών. Οι όροι που τίθενται από τον κύριο Σαμαρά απλώς εξασφαλίζουν ότι η χρεοκοπία δεν θα σκάσει στα δικά του χέρια.
Φαντάζεστε όμως τι θα συμβεί αν δεν πληρωθεί η έκτη δόση; Πώς θα κάνουν Χριστούγεννα εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτών και συνταξιούχων; Φαντάζεστε την κοινωνική έκρηξη και την αναταραχή που θα επακολουθήσει; Η ευθύνη όλων σας είναι μεγάλη. Κάντε το χρέος σας απέναντι στην πατρίδα και το λαό. Και εν τέλει αναλογιστείτε, μήπως υποκλαπεί η ψήφος σας και άθελα σας γίνεται συμμέτοχοι σε μία ακόμα μπλόφα, όπου η ψήφος σας θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για συνέχιση της σημερινής κατάστασης μετά από μία συντονισμένη αποτυχία κάθε προσπάθειας για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Η ευθύνη πλέον δεν είναι κομματική. Η ευθύνη είναι ατομική. Ο λαός θα μας κρίνει για την τόλμη μας να ανατρέψουμε το αρρωστημένο χθες που μας οδήγησε στη σημερινή τραγική κατάσταση και όχι για να συντηρήσουμε ένα σύστημα που ο ίδιος ο λαός ούτως ή άλλως στις εκλογές θα ανατρέψει με την ψήφο του.
Ο λαός, η Ευρώπη απαιτούν καθαρές και ταχύτατες λύσεις και η μόνη λύση είναι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που εμείς ως Δημοκρατική Συμμαχία έχουμε προτείνει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας.
Σας ευχαριστώ. 



Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 
Από Christos A. Katsaros



Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.