Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

K.Μητσοτάκης: Δυστυχώς η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα

Σε μια άκρως συγκινητική εξομολόγηση προχώρησε ο Κ. Μητσοτάκης για το πως έζησε τις τελευταίες στιγμές της αγαπημένης του συζύγου.

Παρουσία του προσωπικού του γιατρού, Σωτήρη Ράπτη, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στα ΝΕΑ και εξηγεί πόσο πολύ τον πόνεσε ο χαμός της Μαρίκας Μητσοτάκη.

«Δυστυχώς, η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα. Περίμενα ότι θα έρθει δεύτερη. Εμένα η μεγάλη επιθυμία τώρα και γι' αυτό παρακαλώ τον Θεό είναι να πεθάνω όρθιος. ...Δεν φοβήθηκα ποτέ τον θάνατο και ούτε τον φοβάμαι. Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και προσθέτει «Αλλωστε είμαι 94 χρόνων. Με περιμένει και μένα αυτό το μικρό ταπεινό νεκροταφείο που έχει δεχθεί ήδη τη Μαρίκα, με θαυμάσια θέα. Όλα τα πράγματα έχουν το τέλος τους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄ αυτό. Αγαπώ τη ζωή και όσο ζήσω θέλω να είμαι υγιής. Αλλά η αρρώστια δεν είναι όνειδος κι ούτε είναι εις βάρος κανενός το να είναι ασθενής. Προσωπικά, δόξα τω Θεώ, είχα μια μακρά ζωή, δεν μπορώ να παραπονούμαι...».

Και συνεχίζει: «Εκανα μια πειθαρχημένη ζωή αν και τις απολαύσεις τις αγάπησα όλες. Δεν υπάρχει κάτι που να μην το έκανα. Και το πιοτό μου αρέσει και το τσιγάρο μου άρεσε, αλλά το έκοψα πριν από πενήντα πέντε με εξήντα χρόνια. Εξακολουθώ όμως να καπνίζω το ένα με τα δύο τσιγάρα γιατί δεν θέλω να στερηθώ αυτή την απόλαυση. Κατάφερα όμως να μη γίνω δούλος καμίας αδυναμίας. Κι ελπίζω να ισχύσει ως το τέλος, που άλλωστε πλησιάζει»

πηγη:  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=174893&catid=9



Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.