Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Τσέλσι-Μπενφίκα το ζευγάρι του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ


Τσέλσι και Μπενφίκα πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ,  που θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου στο Αμστερνταμ. Τριάντα χρόνια μετά το διπλό τελικό του τότε Κυπέλλου UEFA με την Άντερλεχτ (οι Βέλγοι πήραν το κύπελλο), η Μπενφίκα θα επιδιώξει να κατακτήσει το δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό τρόπαιο, που εδώ και λίγο χρόνια μετονομάστηκε σε Γιουρόπα Λιγκ.
alt
Οι «αετοί της Λισαβόνας» εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον τελικό της 15ης Μαΐου καθώς παρά την ήττα τους στον πρώτο ημιτελικό της περασμένης Πέμπτης στην Τουρκία με 1-0, ανέτρεψαν στο «Ντα Λουζ» το εις βάρος τους αποτέλεσμα και με το 3-1 επί της Φενερμπαχτσέ θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία όπου θα αντιμετωπίσουν την Τσέλσι.
Η Τσέλσι μετά την περσινή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της και το Γιουρόπα Λιγκ. Οι Λονδρέζοι νίκησαν εύκολα με 3-1 την Βασιλεία στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης (είχαν νικήσει και στον πρώτο με 2-1) και προκρίθηκαν στον τελικό του θεσμού, που θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου στο Αμστερνταμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου